Nexstar Media Group, cel mai mare furnizor de stiri locale din SUA, a facut un test pentru a vedea ce se intampla daca timp de o luna nu mai foloseste tehnologiile Google care plaseaza reclame pe site-urile sale, transmite publicatia Washington Post.
Veniturile din publicitate ale Nexstar au scazut semnificativ, in doar cateva zile. Dupa un test scurt, Nexstar a reactivat reclamele furnizate de companie.
Google are probleme cu autoritatile din cauza pozitiei dominante pe care o are pe piata de publicitate online. Departamentul Justitiei din SUA ancheteaza furnizorul de servicii online pentru a vedea daca nu cumva abuzeaza de aceasta pozitie.
Washington Post a analizat masina de publicitate a Google, care este "opaca" si complexa. Compania si-a consolidat pozitia de broker de publicitate prin achizitia de firme din domeniu, cel mai cunoscut exemplu fiind DoubleClick, care a intrat in proprietatea Google in 2008. Autoritatile antitrust au aprobat atunci tranzactia in valoare de 3,1 miliarde de dolari, dar au avertizat ca vor lua masuri daca Google va actiona in mod anticompetitiv.
Mai multe companii din industrie au acuzat Google ca abuzeaza de pozitia dominanta prin intermediul unor produse interconectate. Compania opereaza uneltele pentru vanzarea si cumpararea de publicitate, dar si piata pe care sunt vandute reclamele.
Din aceasta cauza, unii politicieni au cerut impartirea gigantului in companii mai mici. De exemplu, senatorul Elizabeth Warren a propus... mai mult
Joi, 07 Noiembrie 2019, ora 21:45
Mai multi editori de presa europeni au cerut, miercuri, Comisiei Europene sa respinga cele mai recente propuneri facute de grupul american Google, acuzat ca a abuzat de pozitia sa dominanta de pe piata in ceea ce priveste cautarile pe internet si publicitatea online.
Comisia Europeana, un organism care reglementeaza domeniul concurentei in Europa, a expediat la sfarsitul lunii octombrie un chestionar reclamantilor si altor actori de pe piata, pentru ca acestia sa isi comunice punctul de vedere in legatura cu cele mai recente propuneri facute de Google la inceputul lunii octombrie, in vederea inchiderii acestei anchete.
Ancheta a fost deschisa in noiembrie 2010, in urma mai multor plangeri. Una dintre ele provenea de la portalul internet Ciao afiliat grupului Microsoft, care s-a alaturat el insusi plangerii oficiale, in 2011.
Precedentele solutii propuse in primavara acestui an nu au fost considerate satisfacatoare, iar Comisia Europeana a cerut grupului Google sa isi revizuiasca pozitia. Comisarul european pentru Concurenta, Joaquin Almunia, nu si-a ascuns dorinta de a ajunge la un acord amiabil cu gigantul american in domeniul internetului.
O parte a editorilor de presa europeni reclama ca solutiile Google reduc si mai mult concurenta
Insa o treime din totalul asociatiilor editorilor de presa europeni, in special germani, dar si spanioli, olandezi, austrieci si scandinavi, si-au exprimat intr-un comunicat comun nemultumirea fata de solutiile propuse de... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2013, ora 10:35
Comisia Europeana vrea sa includa platforma Android in cadrul unui set de intelegeri cu Google, care se afla intr-o investigatie privind practicile de care dispune in urma pozitiei sale dominante in piata.
Comisia Europeana a dat companiei Google termen pana in data de 2 iulie sa rezolve mai multe probleme antitrust, pentru a se evita un proces. Directorul Google, Eric Schmidt s-a intalnit de mai multe ori cu Joaquin Almunia, comisarul Comisiei Europene pe probleme de competitie, potrivit TechWeek Europe.
Comisarii Comisiei au spus ca Google isi favorizeaza produsele in rezultatele cautarilor online, ca ia continut de la rivalii sai, precum review-uri de restaurante si ca abuzeaza de pozitia sa dominanta in publicitatea online.
Google a negat toate acuzatiile si a cautat sa ajunga la o intelegere, in urma careia ar schimba cateva din practicile sale, dar fara sa admita ca a incalcat legea.
Google spera ca va crea un precedent in ceea ce priveste o intelegere cu o autoritate antitrust, mai ales in conditiile in care compania se afla in investigatie si in Statele Unite sau Asia. mai mult
Duminica, 22 Iulie 2012, ora 16:21
Microsoft a depus la autoritatea antitrust a Uniunii Europene (UE) o plangere in care acuza Google ca abuzeaza de pozitia dominanta detinuta pe piata cautarilor pe Internet din regiune, prin restrictionarea accesului motoarelor de cautare ale concurentilor la site-ul YouTube, transmite Bloomberg, precizeaza Mediafax. "Plangerea se concentreaza pe o serie de actiuni prin care Google vizeaza consolidarea pozitiei dominante de pe piata cautarilor pe Internet si a publicitatii online in detrimentul utilizatorilor europeni", a afirmat directorul departamentului juridic al Microsoft, Brad Smith.
El precizeaza ca Google controleaza aproape 95% din piata europeana de profil si doua treimi din cea americana. mai mult
Joi, 31 Martie 2011, ora 12:02