Serviciul Google Pay este disponibil in Romania incepand din 16 noiembrie, prin intermediul aplicatiilor mobile ale institutiilor financiare partenere.
La acest moment, Google Pay este disponibil in Romania prin intermediul aplicatiilor urmatoarelor institutii, urmand ca altele sa se alature ulterior:
* Revolut* Curve* Transferwise* ING Bank* UniCredit Bank* Banca Transilvania* Alpha Bank* CEC Bank* Viva Wallet* Orange Money
Desi aplicatia Google Pay nu este disponibila direct in Romania, clientii acestor institutii financiare vor putea utiliza Google Pay online si in orice magazin care accepta plati contactless prin Visa sau Mastercard. Solutia tehnica se numeste "Google Pay as a service", ce permite emitentilor de carduri sa integreze Google Pay in aplicatiile lor mobile de plata.
Pentru a adauga un card in Google Pay, utilizatorii trebuie sa deschida aplicatia bancii si sa acceseze sectiunea "Adauga in Google Pay". Dupa ce procesul de inrolare a cardului a fost incheiat, detinatorul poate plati contactless in magazin cu telefonul sau online, la comerciantii care accepta plata prin Google Pay. Odata ce cardul a fost salvat, poate fi administrat din setarile dispozitivului mobil (Google > Serviciile contului > Google Pay)
"Securitatea este un element cheie al Google Pay, astfel ca exista mai multe niveluri de securizare a platilor. Intre acestea se numara "tokenizarea", solutia standard a industriei platilor, care presupune ca tranzactiile se realizeaza cu... mai mult
Marti, 17 Noiembrie 2020, ora 11:59
Google i-a platit 35 de milioane de dolari unui fost director acuzat de hartuire sexuala, pe care l-ar fi fortat sa isi dea demisia.
Este vorba despre Amit Singhal, care ar fi plecat fortat din companie, dupa o investigatie de agresiune sexuala, arata documente facute publice luni de o instanta din Statele Unite.
The Guardian relateaza ca detaliile financiare ale acordului Google cu fostul sau angajat au fost dezvaluite ca parte a unui proces intentat de unii actionarii impotriva companiei, dupa ce s-a aflat dintr-un raport despre platile efectuate de gigantul IT catre directorii acuzati de comportament inadecvat de natura sexuala.
Procesul a fost intentat impotriva companiei-mama Alphabet. Cand consiliul director a fost de acord sa plateasca compensatii directorilor confruntati cu acuzatii de hartuire sexuala, compania a fost expusa la riscuri financiare si la riscuri care vizeaza distrugerea reputatiei, acuza actionarii in acest proces.
Google ar fi incercat cu bani sa musamalizeze abaterile sexuale, mai acuza actionarii.
Luni au fost facute publice niste documente din reuniunile comitetului de conducere al Alfabet.
Acestea dezvaluie ca Singhal a parasit compania in 2016 si a primit, ca parte a unui acord de separare, bani in mai multe transe: doua de cate 15 milioane de dolari si inca una intre 5 si 15 milioane de dolari. Suma totala ar fi putut ajunge pana la 45 milioane de dolari.
Singhal a fost subiectul unei anchete publicate de New York Times... mai mult
Marti, 12 Martie 2019, ora 07:54
Google a inaugurat in aceasta saptamana serviciul Android Pay, in incercarea de a lua fata rivalului Apple Pay si de a obtine o cota cat mai mare din piata de plati mobile.
Compania din spatele celui mai mare motor de cautare din lume a incheiat parteneriate cu mai multi retaileri din SUA, printre care se numara Macy's Inc., Staples Inc. si Whole Foods Market Inc., informeaza Bloomberg.
Android Pay transforma smartphone-urile ce folosesc acest sistem de operare in portofele digitale ce stocheaza cardurile de credit si de debit.
Piata platilor mobile va ajunge la 142 de miliarde de dolari pana in ...citeste mai departe despre "Lasa-ti portofelul acasa: Faci cumparaturi si platesti cu telefonul Android" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 11 Septembrie 2015, ora 10:43
Google a prezentat, joi seara, mai multe produse noi, in fata dezvoltatorilor din toata lumea.
Conferinta a fost sustinuta de vicepresedintele gigantului IT, Sundar Pichai, care a explicat directia in care va merge compania in urmatorul an, informeaza Business Insider.
Vedeta prezentarii a fost noua versiune a sistemului de operare al Google, Android M, care ar trebui sa fie mai usor de folosit. De asemenea, el va avea incorporat sistemul de plati Android Pay, astfel ca utilizatorii vor putea achita cumparaturile doar cu telefonul.
Cum iti va controla Google toata casa cu ajutorul unor jucarii de plus
Au fost prezentate si noi functii de ...citeste mai departe despre "Google vrea sa ia fata Apple cu Android M, realitate virtuala si o noua aplicatie pentru poze" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 29 Mai 2015, ora 11:14
Google va plati despagubiri in valoare de 19 milioane de dolari unor clienti americani carora le-a incarcat factura cu plati efectuate in aplicatiile mobile de catre copiii acestora, care, insa, nu aveau autorizatia parintilor pentru a cumpara produse.
Google devine, astfel, a treia mare companie din SUA, dupa Apple si Amazon, obligata de catre Comisia pentru Comert sa restituie sumele incasate fara acordul clientilor, relateaza Bloomberg, citat de Mediafax.
"Pe masura ce tot mai multi americani aleg tehnologia mobila, e vital sa le reamintim companiilor ca masurile de protectie a consumatorilor trebuie sa functioneze in continuare, ceea ce include si grija pentru a nu taxa consumatorii pentru achizitii pe care nu le-au autorizat", a declarat Edith Ramirez, presedintele Comisiei.
Purtatorul de cuvant al companiei Google, Niki Christoff, a declarat ca Google a fost deschisa la colaborarea pentru rezolvarea acestei plangeri si multumita de solutia dispusa de autoritatea americana.
Ce masuri mai ia Google
Pe langa plata sumei de 19 milioane de dolari, Google a fost de acord sa modifice modul de facturare in Google Play, in sensul obtinerii acordului expres al utilizatorilor pentru efectuarea unei plati.
Google a primit mii de plangeri de la clienti pentru ca au fost taxati pentru cumparaturi facute de copiii lor, fara autorizatie.
In ianuarie, Apple si-a dat acordul pentru a da inapoi clientilor suma totala de 32,5 milioane de dolari. Amazon a fost, la... mai mult
Vineri, 05 Septembrie 2014, ora 12:20
Patru importante companii din domeniul tehnologiei, printre care si Apple si Google, vor plati 324 milioane de dolari pentru a inchide un proces in care sunt acuzate ca au incheiat un acord de nemajorare a salariilor angajatilor din Silicon Valley.
Angajatii au intentat un proces impotriva Apple, Google, Intel si Adobe in 2011, pe care le-au acuzat ca au incheiat un acord prin care acestea nu au majorat salariile pentru a evita un "razboi" al salariilor, conform Reuters, care citeaza o sursa apropiata acestui caz.
Angajatii cer despagubiri de trei miliarde de dolari, suma care s-ar putea tripla
Acestia au cerut companiilor sa plateasca despagubiri de trei miliarde de dolari, suma care s-ar putea tripla, in conformitate cu legea SUA anti-trust.
Companiile au luat decizia de a nu majora salariile pentru a-si mentine angajatii, care puteau sa decida sa plece la alta companie in cazul in care salariului oferit ar fi fost mai mare.
Cazul deschis de angajati are la baza, in mare parte, mesajele e-mail prin care co-fondatorul Apple, Steve Jobs, fostul CEO al Google, Eric Schmidt, si unii dintre oficialii rivalilor din Silicon Valley, au ajuns la un acord prin care voiau sa evite "migrarea" propriilor angajati la una dintre celelalte companii.
Intr-un schimb de e-mailuri, dupa ce un angajat Google a incercat sa recruteze un angajat Apple, Schmidt i-a spus lui Jobs ca acesta va fi concediat, conform documentelor depuse la tribunal.
Companiile au recunoscut... mai mult
Vineri, 25 Aprilie 2014, ora 15:32
Politia din Italia a inceput o noua investigatie privind divizia locala a Google pentru a verifica daca isi respecta obligatiile fiscale, dupa ce autoritatile au constatat, intr-o ancheta anterioara, nedeclararea unor venituri de peste 240 milioane euro si datorii de 96 milioane euro catre stat.
Ancheta anterioara, lansata de politia financiara din Italia in anul 2007, a vizat perioada 2002-2006 si a dezvaluit ca Google pusese la punct un sistem de transferare catre Irlanda a profitului obtinut in Italia, pentru a plati taxe mai scazute, transmite CNBC.
Compania care opereaza cel mai mare motor de cautare din lume si dezvolta cel mai raspandit sistem de operare pentru smartphone-uri are probleme similare cu autoritatile din Franta si Marea Britanie.
Potrivit concluziilor anchetei anterioare din Italia, Google nu a declarat venituri de cel putin 240 milioane euro obtinute in perioada 2002-2006 si datoreaza catre stat suma de 96 milioane euro, aferenta taxei pe vanzari.
Noua investigatie are rolul de a verifica evolutia obligatiilor fiscale ale compainei in Italia. Google a precizat intr-un comunicat ca respecta legislatia fiscala in toate tarile unde activeaza.
Autoritatile italiene au intensificat in ultimele luni eforturile de supraveghere fiscala si colectare de taxe, pentru a reduce deficitul bugetar si datoria de stat.
Politia vizeaza inclusiv practicile companiilor multinationale cu activitati pe internet, care pot transfera profiturile obtinute catre... mai mult
Joi, 29 Noiembrie 2012, ora 15:59
Guvernele europene vor sa reduca deficitele bugetare si isi indreapta atentia catre multinationale din SUA, in special asupra unor giganti ai Internetului cum sunt Google si Amazon, care platesc taxe mici sau deloc in Europa, chiar daca obtin in regiune venituri de ordinul miliardelor de dolari.
Google a raportat anul trecut venituri de peste 4 miliarde de dolari in Marea Britanie, unde a platit taxe de numai 10 milioane de dolari, iar autoritatile fiscale, parlamentari si concurenti ai companiei in Europa considera ca este incorect, relateaza New York Times.
"De ce manipulati conturile astfel incat sa nu platiti taxe pe profit in Marea Britanie?", i-a intrebat Margaret Hodge, membru in Parlamentul britanic, pe reprezentanti ai Google, Amazon si Starbucks, intr-o audiere care a avut loc saptamana trecuta.
In Franta, fiscul a mers mai departe. Amazon a fost informata ca are de platit taxe si penalitati legate de "impartirea veniturilor intre jurisdictii straine" in perioada 2006-2010. Si alte companii, intre care Google, se afla in vizorul autoritatilor franceze.
"Chiar daca Internetul este o zona a libertatii, nu trebuie sa fie una in afara legii. Regulile fiscale trebuie sa poata fi aplicate si acestor activitati", a declarat Najat Vallaud-Belkacem, purtator de cuvant al guvernului francez.
Google, Amazon, Starbucks si alte companii aflate in atentia autoritatilor fiscale sustin ca nu fac nimic incorect. Ele folosesc strategii complexe de contabilitate... mai mult
Luni, 19 Noiembrie 2012, ora 17:39
Una dintre cele mai reprezentative cladiri ale Californiei, Hangar One va fi restaurata cu finantare integrala de la directorii Google, care vor primi in schimb un contract de inchiriere pentru cele 8 avioane private ale managerilor.
Presedintele Google, Eric Schmidt, alaturi de co-fondatorii companiei, Larry Page si Serghei Brin vor plati 32 de milioane de dolari pentru restaurarea hangarului, potrivit Thenextweb.
Brin, Page si Schmidt nu vor marca hangarul cu insemnele Google si sunt de acord cu subinchirierea spatiului catre Moffett Field pentru a fi utilizat ca muzeu.
Hangar One este una dintre cele mai mari cladiri din lume, acoperind o suprafata de 3,2 hectare de teren, cu o inaltime de 200 de metri. A fost mult timp unul dintre reperele cele mai cunoscute din California Silicon Valley. Un exemplu de arhitectura moderna, construita in anii 1930, cladirea a fost utilizata ca o statie de aeronave militare, pentru Macon USS.
Hanger One este situat la doar trei mile de la sediul Google din Mountain View, este locul perfect pentru avioanele private ale managerilor Google.
Sefii Google au achitat deja 12 milioane de dolari. mai mult
Vineri, 09 Decembrie 2011, ora 18:52