Google si-a schimbat logo-ul, marti, ca sa ofere o experienta mai buna pe toate platformele.
"Ne-am schimbat mult in ultimii 17 ani", au transmis reprezentantii gigantului IT, intr-o postare pe blogul oficial Google.
Compania a explicat ca noul sau logo este "simplu, colorat si prietenos".
El reflecta diferitele moduri in care oamenii interactioneaza cu Google pe smartphone-uri, ceasuri inteligente, televizoare, masini si calculatoare.
Bezeaua de la Google: Gigantul IT a dezvaluit intr-un mod inedit numele noului sistem de operare Android (Foto)
Iata vechiul logo:
Foto: Google/Business Insider
Si noul logo:
Foto: Google/Business Insider
"La inceput, foloseai motorul de cautare doar de pe calculator. Insa in prezent, oamenii au acces la multe produse realizate de noi, pe multe platforme, inclusiv aplicatii. Te astepti ca Google sa te ajute oricand si oriunde ai nevoie de el", se mai arata in postare.
"Nu e prima data cand ne schimbam logo-ul si ...citeste mai departe despre "Schimbare la Google: Cum arata noul logo al companiei (Foto&video)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Septembrie 2015, ora 10:07
Google il sarbatoreste pe filosoful si logicianul John Venn, modificand, luni, logoul pentru a-l sarbatori pe inventatorul diagramelor care ii poarta numele, la implinirea a 180 de ani de la nasterea acestuia.
Filosoful si logicianul John Venn este celebru pentru crearea diagramelor Venn, cu aplicatii in domenii diverse, precum teoria multimilor, teoria probabilitatilor, logica, statistica si informatica, conform Mediafax.
Diagramele Venn reprezinta un mod de a descrie relatiile de incluziune si excluziune dintre clase/ seturi. Metoda consta in intersectarea unui anumit numar de cercuri - doua sau trei -, fiecare dintre acestea reprezentand o clasa, etichetata printr-o majuscula. Minuscula x si portiunile umbrite sunt utilizate pentru a indica existenta, respectiv nonexistenta unui membru (cel putin unul) dintr-o clasa data.
Astfel, diagramele cu doua cercuri reprezinta propozitii categorice, formele de baza fiind: "toate A sunt B", "niciun A nu este B", "mai multe A sunt B" si "unele A nu sunt B".
In cazul silogismelor, potrivit primei legi silogistice, exista trei termeni: extremi S si P si mediu M. Reprezentarea grafica consta in intersectarea celor trei cercuri corespunzatoare termenilor. Pe aceasta diagrama sunt reprezentate grafic exclusiv premisele: modul silogistic corespunzator este valid daca si numai daca prin reprezentarea grafica doar a premiselor a rezultat automat reprezentarea grafica a concluziei.
John Venn s-a nascut in Hull, Yorkshire,... mai mult
Luni, 04 August 2014, ora 08:25
Motorul de cautare Google si-a modificat, joi, logo-ul pentru a marca debutul Cupei Mondiale la fotbal, desfasurata, in acest an, in Brazilia.
Presedintia braziliana a anuntat ca 21 de lideri mondiali, intre care si Vladimir Putin, Angela Merkel si Albert de Monaco, si-au confirmat prezenta in Brazilia in perioada Cupei Mondiale de fotbal.
Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA Brazilia 2014 va fi transmisa pe 12 iunie, de la ora 21.00, in direct, la TVR 1, TVR HD si, online, pe tvrplus.ro, potrivit unui comunicat de Televiziunea Romana.
Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea. mai mult
Joi, 12 Iunie 2014, ora 09:25
Noul logo Google este colorat in culorile steagului UE si arata o urna de vot in logul literei "g" a numelui motorului de cautare, fiind schimbat pentru alegerile europarlamentare in cadrul carora romanii ii aleg pe cei 32 de reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European.
Peste 18 milioane de cetateni cu drept de vot sunt asteptati la urne, duminica, la alegerile europarlamentare 2014, pentru a-i alege pe cei 32 de reprezentanti ai Romaniei in Parlamentul European, conform Mediafax.
Google isi modifica ocazional logoul pentru a marca diferite evenimente speciale si pentru a omagia personalitati ale culturii universale. mai mult
Duminica, 25 Mai 2014, ora 08:00
Echinoctiul de primavara, prima zi de primavara astronomica, este sarbatorita de Google cu un logo special.
Logo-ul este o animatie in care un omulet uda cu o stropitoare niste seminte invizibile, din care cresc flori, ce formeaza numele motorului de cautare online, conform Mediafax.
Termenul "echinoctiu" provine din cuvantul latin "æquinoctium", rezultat din combinarea cuvintelor "æquus" (egal) cu "nox, noctis" (noapte).
Echinoctiul de primavara marcheaza inceputul primaverii astronomice, cand ziua si noaptea vor fi egale, iar, in 2014, acest fenomen are loc joi, la ora 18.57.
Incepand de la aceasta data, durata zilei, fata de cea a noptii, va fi in continua crestere, pana la data de 21 iunie, cand va avea loc solstitiul de vara, potrivit site-ului Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
Google isi schimba logoul ocazional
Descrierea de mai sus este valabila doar pentru latitudinile nordice ale Terrei. In emisfera sudica a Pamantului, fenomenul trebuie interpretat invers, astfel ca in regiunile respective acest moment marcheaza inceputul toamnei astronomice. Totodata, in regiunile polare, in emisfera nordica incepe lunga zi polara, iar in cea sudica incepe noaptea polara, care vor dura, fiecare, sase luni.
Trecerea la ora de vara in anul 2014 se face in noaptea dintre 29 spre 30 martie (ultima duminica din luna). Astfel, ora 3.00 a diminetii de 30 martie devine ora 4.00, iar ziua va avea doar 23 de ore.
Google isi schimba logoul... mai mult
Joi, 20 Martie 2014, ora 09:45
Google marcheaza, vineri, debutul Jocurilor Olimpice de la Soci, printr-un logo special, care prezinta sase imagini stilizate ale unor sporturi de iarna, probe ale acestui eveniment sportiv.
Cea de-a XXII-a editie a Jocurilor Olimpice de iarna se va desfasura in orasul Soci, Rusia, in perioada 7 - 23 februarie, cateva probe urmand sa aiba loc insa in orasul-statiune Krasnaia Poliana.
Vor fi organizate 98 de probe sportive, in cadrul a 15 sporturi. Atat Jocurile Olimpice, cat si cele Paralimpice vor fi organizate de Comitetul de Organizare Soci (COS).
Soci a fost ales ca oras-gazda al Jocurilor Olimpice pe 4 iulie 2007, la cea de-a 119-a intrunire a Comitetului International Olimpic (CIO) din Ciudad de Guatemala, celelalte doua candidate pentru gazduirea acestei editii fiind Salzburg (Austria) si Pyeongchang (Coreea de Sud).
Candidatura orasului Soci a fost sustinuta de presedintele rus Vladimir Putin si de campioana la tenis Maria Sarapova, castigatoare a trei titluri de mare slem. Aceasta este prima editie a JO organizata in Federatia Rusa, dat fiind faptul ca Jocurile Olimpice de vara din 1980 din Moscova au avut loc in interiorul Uniunii Sovietice.
Pregatirile pentru JO includ construirea de arene noi si modernizarea telecomunicatiilor, energiei si a infrastructurii transportului din zona. Presa internationala a relatat faptul ca organizarea Jocurilor Olimpice de la Soci a beneficiat de un buget record de 51 de miliarde de dolari.
Pregatirea acestui... mai mult
Vineri, 07 Februarie 2014, ora 10:25
Google marcheaza sambata, 21 decembrie, solstitiul de iarna din 2013, respectiv inceputul iernii astronomice, prin schimbarea logoului cu un doodle special care sugereaza pregatirea pentru anotimpul rece.
Google isi va intampina utilizatorii cu un logo special, cu literele transformate intr-o manusa incolacita la care doua maini croseteaza de zor. Cei care vor accesa motorul de cautare vor putea afla mai multe informatii despre solstitiul de iarna 2013 apasand noul logo Google.
Conform Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucuresti, ca in fiecare an, desi iarna meteorologica soseste inca de la 1 decembrie, inceputul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al solstitiului de iarna.
El este legat de miscarea anuala aparenta a Soarelui pe sfera cereasca, ce reprezinta consecinta miscarii reale a Pamantului in jurul Soarelui.
Dupa cum este cunoscut, axa polilor Pamantului isi pastreaza (in prima aproximatie) directia fixa in spatiu, ea fiind inclinata cu 66 grade 33' fata de planul orbitei terestre.
Din acest motiv, Soarele parcurge in decurs de un an cercul sferei ceresti numit "ecliptica", a carui inclinare fata de ecuatorul ceresc este de 23 grade 27'.
La momentul solstitiului de iarna Soarele se afla in emisfera australa a sferei ceresti, la distanta unghiulara maxima de 23 grade 27' sud fata de ecuator, el efectuand miscarea diurna in lungul cercului paralel cu ecuatorul ceresc, numit "tropicul Capricornului".... mai mult
Sambata, 21 Decembrie 2013, ora 09:55
Google, cel mai folosit motor de cautare online o omagiaza azi, printr-un logo personalizat, pe scriitoarea suedeza Selma Lagerlöf - prima femeie care a primit premiul Nobel pentru literatura si cea care a scris "Minunata calatorie a lui Nils Holgersson prin Suedia" - de la a carei nastere se implinesc 155 de ani.
Selma Lagerlöf s-a nascut in Marbacka, Varmland, pe 20 noiembrie 1858. Conacul parintesc din Marbacka apare in toate amintirile ei din copilarie. Casa cu etaj, cu acoperisul invelit cu turba, cu oameni veseli, cuvinciosi si muncitori, apare uneori prezentata direct in opera sa. Cand Selma avea trei ani, s-a trezit intr-o dimineata cu un picior paralizat, maladie de care nu s-a vindecat complet niciodata. Din acest motiv, Selma nu a mers la cursurile unei scoli, ci a invatat acasa.
De mica a citit mult, carti de aventuri pline de fantezie, "O mie si una de nopti", cartile lui Walter Scott, povestirile lui H. C. Andersen. Inca de la 15 ani, a inceput sa scrie versuri si si-a propus sa devina scriitoare. Dorinta de a-si face o situatie si starea economica precara a familiei a determinat-o, in 1881, sa plece la Stockholm, unde a urmat, un an, cursurile unui liceu pentru fete si trei ani cursurile scolii pedagogice.
Din 1885 pana in 1895, a fost invatatoare intr-o scoala de fete la Landskrona. In aceasta perioada, a scris "Gösta Berlings saga" (1891), o carte care a fost foarte rece primita de critica. Faptul acesta se explica prin aceea ca Selma... mai mult
Miercuri, 20 Noiembrie 2013, ora 09:40
Google si-a modificat, joi, logoul pentru o omagia pe pianista si compozitoarea Clara Schumann, sotia compozitorului Robert Schumann, la 193 de ani de la nasterea artistei.
Noul logo o prezinta pe Clara Schumann cantand la pian, alaturi de cei opt copii ai ei. Imaginea inlocuieste cele doua litere "O" si cea de-a doua litera "G" din logoul Google de joi.
Clara Schumann s-a nascut pe data de 13 septembrie 1819, la Leipzig, si a incetat din viata pe data de 20 mai 1896. Pianista canta in concertele sale piese ale unor compozitori precum: Ludwig van Beethoven, Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Friedrich Kalkbrenner, Camille Pleyel, Ignaz Moscheles si Henri Herz.
In martie 1828, pe cand avea opt ani, Clara l-a intalnit pe Robert Schumann, care era cu noua ani mai in varsta ca ea. Schumann i-a admirat talentul Clarei si a inceput sa ia lectii de la tatal acesteia. mai mult
Joi, 13 Septembrie 2012, ora 09:42