O noua revolutie in domeniul aplicatiilor de mesagerie ar putea da peste cap intreg sistemul prin care Apple a reusit sa obtina dominatia in materie de aplicatii smart.
Google dezvolta o noua aplicatie de chat care permite programatorilor sa conecteze alte aplicatii direct in pagina printr-o simpla inerfata reprezentata de un text, iar Facebook vine din spate cu "M", un asistent virtual dedicat utilizatorilor de messenger, remarca Business Insider.
Google, Facebook, dar si companii precum Slack si Atlassian, par sa fi realizat ca serviciile de messenger nu trebuie sa se rezume doar la comunicarea scrisa, audio sau video si inainteaza spre un model de chat care ar putea fi definit ca un sistem de operare in sine.
Proiectul Facebook "M", de exemplu, ii va permite unui utilizator de messenger sa faca cumparaturi online, rezervari la restaurant etc direct din fereastra de conversatie.
Toate aceste inovatii aduse banalelor servicii de chat pericliteaza dominatia App Store in piata. Pana acum, Apple a reusit sa mentina App Store in varful topului bazandu-se pe o infrastructura care este tributara interdependentei unor dispozitive si programe create de firma.
Regula jocului tinde sa se modifice insa, iar un declin in vanzarea iPhone-urilor ar putea insemna si declinul App Store.
Chiar si fara ca acest lucru sa insemne trecerea clientilor pe un sistem de operare Andoid, noile aplicatii smart din programele tip messenger pot reprezenta o alternativa pentru... mai mult
Miercuri, 23 Decembrie 2015, ora 12:24
Aplicatiile mobile de pe telefon sau tableta te pot lasa pe nepusa masa fara datele personale pe care le credeai in deplina siguranta. Concluzia a fost trasa de expertii in securitate din Germania in urma unei verificari privind modul de stocare a datelor mobile.
Mii de aplicatii mobile nu reusesc sa puna la adapost date precum parole, adrese, coduri de acces, date de localizare si alte informatii de atacul unor infractori cibernetici, au concluzionat cercetatorii Institutului Fraunhofer, relateaza Hurriyet Daily News.
Punct vulnerabil
Cercetatorii germani au descoperit 56 de milioane de elemente continand date neprotejate in cadrul aplicatiilor mobile verificate.
Cele mai multe dintre aplicatii sunt jocuri, retele sociale, servicii de mesagerie, aplicatii medicale sau cele de internet banking.
"In aproape fiecare categorie am gasit o aplicatie care prezinta vulnerabilitati", spune Siegfried Rasthofer, unul dintre cercetatorii Institutului Fraunhofer pentru Securitate IT.
Eric Bodden, coordonatorul proiectului sustine ca cifra reala a vulnerabilitatilor prezente in aplicatiile mobile de pe piata ar putea fi de ordinul miliardelor.
Intr-un proiect derulat separat, cercetatorul columbian Jheto Xekri sustine ca a gasit aceeasi problema in cadrul aplicatiilor verificate de el.
Bodden crede ca problema apare in momentul in care dezvoltatorii acestor programe autentifica utilizatorii in momentul stocarii datelor acestora.
Cele mai multe astfel de... mai mult
Joi, 18 Iunie 2015, ora 09:33
Un producator roman de jocuri video este considerat de Apple unul dintre dezvoltatorii "de urmarit" in 2014 pe App Store, magazinul online de aplicatii pentru iPhone si iPad, gigantul american utilizand chiar o imagine dintr-un joc al romanilor in prezentarea oficiala a tabletei iPad mini.
"Duolingo (Statele Unite), Simogo (Suedia), Frogmind (Marea Britanie), Plain Vanilla Corp (Islanda), Atypical Games (Romania), Lemonista (China), BASE (Japonia) si Savage Interactive (Australia) s-au impus ca dezvoltatori de urmarit in 2014", se arata intr-un comunicat publicat de Apple.
Atypical Games are sediul in orasul Mountain View, California (SUA), si este detinuta de Revo Solutions SRL Bucuresti, o firma infiintata in anul 2007 si contolata de Andrei George Lopata - 75% si Cristina Isabela Lopata - 25%.
Potrivit lui Andrei Lopata, care ocupa si pozitia de director general al Revo Solutions, afacerile Atypical Games au atins 2,4 milioane de dolari in 2013, iar profitul net s-a ridicat la 510.000 dolari.
"In cazul Revo Solutions, nu stiu exact care sunt cifrele pe 2013. Nu s-a inchis anul si abia pe la sfarsitul lunii vom avea cifrele. Aproximativ, vom avea o crestere de 100-120% fata de 2012. Pentru Atypical Games, lucrurile sunt mai clare. Cifra de afaceri a atins 2,4 milioane de dolari, iar profitul, dupa taxe, de 510 000 dolari", a declarat Lopata.
El a precizat ca 30% din incasarile jocurilor descarcate de pe App Store revin Apple. "Restul devine venitul... mai mult
Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 17:50
Compania de comert online Amazon si-a lansat propria moneda virtuala Amazon Coins, care deocamdata este disponibila pentru utilizare doar in propriul magazin de aplicatii pentru tableta Kindle Fire.
In viitor, utilizarea monedei ar urma sa fie extinsa si la alte servicii on-line pe Amazon. Amazon Coins are in prezent un curs de 100:1 raportat la dolar, relateaza editia online a revistei Forbes, citata de BFM.
Ca bonus, detinatorii de Kindle Fire primesc primele 500 de Amazon Coins, ceea ce inseamna ca utilizatorii vor putea achizitiona jocuri si aplicatii in Amazon Appstore pentru doar 5 dolari. Amazon le promite reduceri de pana la 10% celor care vor achizitiona en-gros noua moneda virtuala.
Dezvoltatorii de aplicatii primesc 70% din profiturile rezultate din descarcarea aplicatiilor platite
Datorita Amazon Coins, compania intentioneaza sa creasca cererea la aplicatii, ceea ce va face Kindle Fire mai atractiva pentru dezvoltatori.
Ca si pana la introducerea monedei virtuale, dezvoltatorilor le va reveni 70% din profiturile de la descarcarea de aplicatii cu plata. Astfel, Amazon spera intr-un aflux de noi dezvoltatori, gratie carora Amazon Appstore sa se completeze cu noi aplicatii si sa concureze cu succes cu cei mai importanti jucatori de pe piata - Google Play Store si Apple App Store.
Amazon nu este prima companie de Internet care isi lanseaza propria e-valuta. Astfel, corporatia Microsoft si-a creat moneda virtuala MS Points, dar aceasta nu a prins... mai mult
Joi, 16 Mai 2013, ora 09:46
Augment este o aplicatie gratuita de realitatea augmentata (sau imbunatatita, daca va convine mai mult termenul) care promite sa schimbe modul in care se fac cumparaturile online.
Dezvoltata de Jean-Francois Chianetta, Augment ofera posibilitatea utilizatorilor de device-uri cu iOS (iPad, IPhone, iPod touch cu camera foto) si celor de Android, sa previzualizeze un obiect de mobilier, de exemplu, inainte sa-l cumpere, chiar din confortul locuintei.
Marele avantaj al aplicatiei este ca modele 3D (deocamdata cateva pentru ca aplicatia este in dezvoltare) pot fi manipulate in orice mod pe ecranul unei tablete, sa spunem - pot fi micsorate, rotite si fixate in locul care va intereseaza. Si, cum cu ajutorul senzorului foto al device-ului vizualizati si camera in care ar trebui sa asezati obiectul de mobilier, aveti ocazia sa vedeti, aproape la propriu, cat de bine arata o canapea, de exemplu, pozitionata intr-un anumit loc in camera in care va aflati, sau cum se incadreaza un mobilier de bucatarie intr-un anumit spatiu.
Citeste mai multe despre Augment - o excelenta aplicatie de realitate augmentata pentru cumparaturi online pe Hit.ro. mai mult
Marti, 12 Martie 2013, ora 12:58
Financial Times (FT) si-a retras aplicatiile pentru iPhone si iPad de pe magazinul App Store al Apple dupa ce compania americana a insistat ca abonamentele la continutul FT sa fie distribuite prin platforma sa, pentru a obtine date despre clienti si 30% din venituri. Datele clientilor care cumpara astfel de abonamente ar fi importante pentru Apple din punct de vedere al tintirii mesajelor publicitare.
FT si Apple au negociat timp de cateva luni, insa nu au reusit sa ajunga la un compromis, a declarat miercuri un purtator de cuvant al FT.
Apple a lansat in acest an propriile servicii pe baza de abonament pentru accesarea revistelor, ziarelor, continutului video si muzicii, care insa nu au avut succes printre marii publisheri.
Computerul tableta iPad, lansat acum un an si jumatate, a creat o noua piata in zona de business si a fost unul dintre principalele motoare care au sustinut cresterea numarului de abonati ai site-ului FT.com, care genereaza acum un sfert din vanzarile totale ale Financial Times.
Abonamentele digitale la FT au crescut cu 34% in prima jumatate a acestu ian, la 230.000, iar 22% din traficul FT.com si 15% din noile abonamente vin de pe electronice mobile.
Pentru a-si reduce dependenta de Apple si a dezvolta mai rapid aplicatii pentru celelalte tablete de pe piata, FT a lansat in iunie o versiune web-based a aplicatiei mobile, prima de acest fel scoasa de un publisher important. Aceasta noua aplicatie permite utilizatorilor sa se aboneze pe orice site... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 14:55