Ce este Google Ads?
Cand vine vorba de magazinele online, toata lumea stie deja cat de importante sunt anunturile si campaniile publicitare menite sa mareasca numarul de vizitatori ai site-ului respectiv. Cei care vor sa isi promoveze magazinele si sa isi creasca portofoliul de clienti intr-un timp scurt, pot utiliza metodele moderne de publicitate, cum ar fi o campanie Google Ads, care poate aduce intr-un timp record un numar considerabil de clienti. Este o metoda accesibila si extrem de convenabila, atat pentru detinatorii afacerilor care urmeaza sa fie promovate, cat si pentru platforma gazda.
Google Ads este cea mai populara platforma de publicitate dezvoltata de Google, unde persoanele care vor sa isi promoveze serviciile si produsele pot plasa anunturi, reclame scurte si oferte care apar in rezultatele afisate de motoarele de cautare, cum ar fi Google. Acesta este cel mai utilizat motor de cautare din lume si efectueaza zilnic milioane de cautari. Serviciile acestei platforme sunt oferite sub forma unui model de publicitate numit pay per click. Acest model presupune ca persoana care a publicat anuntul sa plateasca o anumita suma motorului de cautare sau proprietarului site-ului web care a publicat anuntul respectiv, de fiecare data cand o persoana apasa pe acesta.
Prin intermediul campaniilor PPC, traficul catre site-ul magazinului online va creste exponential la costuri extrem de mici. In comparatie cu profiturile obtinute de la potentialii clienti care vor... mai mult
Vineri, 27 August 2021, ora 17:50
O campanie Google Ads rentabila este atunci cand cheltui X RON, vei primi in schimb XX RON, adica cel putin dublul investitiei. Asa ca pentru fiecare ban cheltuit trebuie sa primesti 2 bani in schimb.
Acest lucru este un beneficiu al unei astfel de promovari online pentru fiecare afacere. Dar nu este usor, deoarece nu poti doar sa realizezi si sa setezi un anunt pe Google Ads si apoi gata, adica sa speri ca oamenii vor cumpara produsul sau serviciul de la tine.
Acesta este unul din motivele pentru care au aparut agentii PPC specializate. Ele gestioneaza multiple campanii proprii, dar mai ales pentru clientii acestora, se informeaza periodic de schimbarile care pot interveni pe platforma, incearca diferite metode de optimizare si audiente pentru fiecare cont, campanie, anunt in parte etc.
Dar de ce sa apelezi la o agentie PPC specializata? Iata 5 beneficii ale apelarii la o astfel de agentie:
1. Optimizarile pe care le poate realiza
Agentia de PPC poate optimiza campaniile mult mai rapid decat tine. De ce? Pentru ca are timp sa analizeze, stie unde sa caute ce poate fi optimizat, are experienta pe mai multe conturi cu diverse domenii sau afaceri.
2. Targetare exacta
Targetarea exacta sau specifica se creaza atunci cand ai un anumit profil de client care doresti sa iti achizitioneze produsele sau serviciile.
In plus, aceasta targetare te ajuta sa ajungi mai repede la persoanele interesate de produsele ori serviciile tale.
3. Targetare ampla... mai mult
Miercuri, 23 Iunie 2021, ora 15:54
In fiecare zi, milioane de oameni cauta pe Google informatii legate de calatorii si vacante. Aceste cautari ajuta afacerile sa intre in contact cu clientii, dar ne si ajuta sa intelegem entuziasmul oamenilor atunci cand vine vorba de planurile de vacanta.
In mod traditional, estimarea destinatiilor turistice foloseste date istorice, insa sezoanele anterioare nu pot anticipa cu acuratete unde vor oamenii sa calatoreasca acum si care va fi "noul normal" in care afacerile din turism vor functiona.
Asa ca, Google a lansat Travel Insights with Google, un portal cu mai multe instrumente care furnizeaza date locale, care pot ajuta industria turismului sa inteleaga mai bine cererea in domeniu si sa ia decizii argumentate.
"Destination Insights" este unul dintre aceste instrumente, care ofera informatii despre destinatiile pe care oamenii dintr-o tara le cauta, in interiorul sau in afara ei, precum si date despre zonele unde sunt persoane interesate sa calatoreasca in tara selectata.
In cazul Romaniei, vedem ca cel mai cautat oras pentru cazare din Romania este Bucuresti (in ultima luna). Cele mai mari cresteri in cautari inregistreaza Constanta.
Cel mai mare interes in cautari pentru a calatori in Romania (in ultima luna) vine din Germania, urmata de Italia, Marea Britanie, Spania si Israel.
Destinatiile internationale preferate ale romanilor, prin interesul manifestat in cautari in ultima luna, sunt Grecia, Bulgaria, Turcia, Egipt si Spania.
Daca selectam ca... mai mult
Vineri, 11 Iunie 2021, ora 13:31
Google a fost acuzat de abuz de pozitie dominanta in Italia si a fost amendat cu peste 100 de milioane de euro de catre jandarmul concurentei. Potrivit AFP, gigantul tech refuza de zece ani sa primeasca in Google Play aplicatia Enel JuicePass care ofera numeroase servicii vehiculelor electrice.
Aceasta amenda - in valoare de 102,084 milioane de euro - este justificata prin refuzul gigantului Internetului de a accepta pe platforma Google Play o aplicatie terta care permite gasirea unor borne de incarcare a masinilor electrice, precizeaza intr-un comunicat Antitrustul italian.
"Prin sistemul de operare Android si magazinul de aplicatii Google Play, Google detine o pozitie dominanta (...). Este necesar sa amintim ca, in Italia, aproape trei sferturi din smartphone-uri folosesc Android", precizeaza Antitrust.
Potrivit unei anchete a autoritatii de reglementare din Italia, "Google nu a autorizat" folosirea aplicatiei JuicePass, dezvoltata de catre gigantul italian al energiei Enel pe sistemul sau Android Auto, care permite unui vehicul sa se conecteze si sa obtina numeroase servicii.
"JuicePass ofera o gama larga de servicii destinate reincarcarii vehiculelor electrice, care merge de la reincarcarea la o borna de incarcare la gestionarea incarcarii si la rezervarea unei borne", precizeaza Antitrust.
Excludere de doi ani
Aceasta aplicatie se afla in concurenta cu aplicatia Google Maps a gigantului american, care nu permite pentru moment, cu toate acestea, decat... mai mult
Joi, 13 Mai 2021, ora 12:35
Ratingul de pe Google al Castelului Riegersburg a revenit joi seara la 4,6 dupa ce administratorii retelei au sters peste 12.000 de comentarii negative postate de romani
Castelul detinut de familia Printului Emanuel von und zu Liechtenstein, cel care l-a ucis pe Arthur, cel mai mare urs brun din Romania, a fost in cursul zilei de joi cadere libera dupa ce romanii au bombardat recenziile cu comentarii negative.
Castelul, o constructie medievala din regiunea Stiria, Austria, care este si muzeu, era vizitat anual de un numar impresionant de oameni si avea un rating pozitiv pe Google Maps. Punctajul a inceput sa scada rapid, ajungand la 1,8 (din 5, nota maxima). Peste 12.000 de persoane au postat recenzii negative si au acordat o singura "stea" castelului.
"Criminalule", "Pentru Arthur", "Rusine, nu suntem de vanzare" - sunt doar cateva dintre comentarii.
Printul Emanuel von und zu Liechtenstein este responsabil pentru uciderea lui Arthur, considerat cel mai impozant exemplar de urs brun din Europa. Emanuel von und zu Liechtenstein (42 de ani) domiciliaza in Riegersburg, localitate situata in regiunea austriaca Stiria, unde administreaza un domeniu urias, construit in jurul anului 1100. In acelasi timp, activeaza ca doctor.
Printul este un vanator cunoscut in Europa si un colectionar de trofee cu renume printre practicantii acestei indeletniciri. ...citeste mai departe despre "Google readuce castelul printului din Austria la un rating pozitiv. Au fost... mai mult
Joi, 06 Mai 2021, ora 23:25
La inceputul anului, Google a anuntat deja o serie de noi modificari pe care le are in vedere anul acesta. Doua dintre ele vor avea cu siguranta un impact major asupra modului in care firmele vor gestiona colectarea de date si vor desfasura campaniile PPC (Pay-per-Click).
Ce se va intampla, mai exact?
Cautarile de tip Phrase Match vor fi extinse astfel incat sa includa trafic suplimentar asociat pana de curand ideii de Broad Match. Modificarea va influenta ambele tipuri de cautare si va fi implementata din februarie 2021, urmand ca din iulie, cand optiunea Broad actuala va disparea complet, noul format sa ruleze la nivel international.
Manuela Vulpescu - fondator al proiectului Web Performance Box - ne-a oferit mai multe detalii in legatura cu acest subiect.
Cum va functiona noul Phrase Match de la Google?
La momentul actual, daca optezi pentru Broad Match atunci cand intentionezi sa atragi audienta care realizeaza o cautare de tipul +servicii +relocare +Bucuresti +Berlin, te poti astepta ca rezultatele afisate sa includa atat expresia "servicii de relocare Bucuresti Berlin", cat si varianta "servicii de relocare Berlin Bucuresti", ceea ce poate sa nu fie neaparat benefic daca firma nu ofera transport in ambele directii.
Update-ul de la Google presupune ca rezultatele afisate in SERP sa tina cont de ordinea cuvintelor. In acest context, categoria Broad - asa cum o cunoastem azi - va fi eliminata, sau mai exact asimilata noului Phrase Match.
Intrucat... mai mult
Miercuri, 03 Martie 2021, ora 16:49
Mark Zuckerberg, Sundar Pichai si Jack Dorsey, patronii Facebook, Google si Twitter, au fost din nou convocati de Congresul american pentru a discuta despre dezinformarea platformelor lor, a anuntat Comisia pentru Energie si Comert din Camera Reprezentantilor, scrie AFP.
Comisia a evocat in somatia facuta publica joi, 18 februarie, in special zvonuri false despre vaccinuri contra Covid-19 sau afirmatii mincinoase care au circulat despre pretinsele fraude electorale in timpul alegerilor americane din noiembrie 2020.
Acest tip de dezinformare "a exacerbat crizele nationale cu consecinte grave in viata reala in termeni de sanatate publica si de siguranta", declara alesii intr-un comunicat.
Cei trei patroni vor raspunde la intrebarile legislativului pe 25 martie. Va fi a patra aparitie a lui Mark Zuckerberg din iulie si a treia pentru Sundar Pichai si Mark Dorsey. Audierile precedente au fost in special despre eventuale practici anticompetitive si despre protectia legala de care beneficiaza platformele contra urmaririlor penale legate de continuturi publicate de terti.
Grupurile din vecinatatea golfului San Francisco sunt de mai multi ani supuse criticilor politice din toate partile.
Democratii le reproseaza gigantilor Facebook, Twitter, YouTube (Google) si altora ca nu lupta suficient contra continuturilor problematice (incitarea la violenta, dezinformarea, discursul urii).
Republicanii au impresia ca sunt cenzurati de retelele de socializare, desi le... mai mult
Vineri, 19 Februarie 2021, ora 09:13
Autoritatea de supraveghere in domeniul confidentialitatii a Uniunii Europene, EDPS, a sustinut, miercuri, eforturile UE de a restrange puterea detinuta de Apple, Amazon, Google, divizie a grupului Alphabet, si Facebook, prin masuri mai stricte, sugerand mai multa protectie pentru imbunatatirea drepturilor la viata privata ale utilizatorilor, transmite Reuters.
Comisarul pentru Concurenta Margrethe Vestager si comisarul pentru Industrie Thierry Breton au prezentat, anul trecut, doua seturi de propuneri, Legea pentru Piete Digitale (DMA) si Legea pentru Servicii Digitale (DSA).
DMA prevede obligatii si interdictii, precum punerea unor date la dispozitia companiilor concurente si a autoritatilor de reglementare si interzicerea favorizarii propriilor servicii pe platformele companiilor.
DSA cere platformelor online mari si altor companii de internet sa ia masuri mai ferme pentru combaterea continutului ilegal, sa fie m
ai transparente in legatura cu politicile de publicitate pe platformele lor.
Amenzile, procent din cifra de afaceri
Amenzile pot fi de pana la 10% din cifra globala de afaceri in cazul DMA si de 6% in cazul DSA.
"EDPS saluta propunerea DMA, dorind sa promoveze piete deschise si corecte, precum si procesarea corecta a datelor personale", a anuntat intr-o opinie autoritatea de reglementare din UE, care se asigura ca institutiile uE respecta regulile comunitare privind confidentialitatea.
Aceste comentarii ar putea sa ii incurajeze pe... mai mult
Joi, 11 Februarie 2021, ora 08:45
Peste 200 de angajati ai Google din Statele Unite au format un sindicat, au anuntat liderii alesi ai acestuia, intr-o opinie publicata in New York Times, transmite Reuters.
Sindicatul, numit "Alphabet Workers Union", are rolul sa se asigure ca angajatii primesc salarii corecte si ca nu trebuie sa se teama de abuzuri, razbunari sau discriminari.
Google a fost in atentia autoritatii de reglementare a muncii din Statele Unite, care a acuzat compania ca a interogat mai multi angajati, pe care ulterior i-a concediat pentru ca au protestat fata de politicile acesteia si pentru ca au incercat sa organizeze un sindicat.
Google a afirmat ca are incredere ca a actionat legal.
"Continuam eforturile care au avut loc pe parcursul anilor de creare a unei structuri oficiale pentru angajati la Google", au scris liderii sindicali, adaugand ca pana acum 226 de angajati s-au inscris in Communications Workers of America.
"Angajatii nostri au drepturi de munca protejate, pe care le sustinem. Dar, asa cum am procedat intotdeauna, vom continua sa discutam direct cu angajatii nostri", a declarat luni Kara Silverstein, director de personal la Google.
Citeste si:
Povestea fabuloasa a unui tanar din Cluj, fost angajat al Facebook si Google, care i-a invatat programare pe zeci de mii de romani ...citeste mai departe despre "Sindicalistii de la Google. Peste 200 de angajati ai gigantului IT s-au unit si au format un sindicat pentru a-si apara drepturile" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Ianuarie 2021, ora 07:38