Grupul britanic GlaxoSmithKline (GSK) nu a gasit cumparator pentru fabrica de medicamente Europharm din Brasov, dupa 10 luni de cautari, si a decis inchiderea unitatii, proces care va fi finalizat pana la sfarsitul anului viitor si in urma caruia 236 angajati isi pierd locurile de munca, iar productia va fi transferata in Polonia si Spania.
"GSK va inainta, din pacate, catre inchiderea fabricii din Brasov. Se anticipeaza ca aceasta inchidere va fi finalizata pana la sfarsitul anului 2015, in urma unui proces riguros de vanzare ce a avut loc in ultimele 10 luni. In tot acest timp, ne-am asigurat ca desfasuram o cautare riguroasa a unor potentiali cumparatori si ca fiecare oportunitate a fost revizuita foarte atent, atat pentru angajati, cat si pentru fabrica. Din pacate, GSK nu este in pozitia de a conveni asupra unei solutii viabile cu niciuna dintre partile interesate", a anuntat compania.
In iunie 2013, GSK a anuntat ca renunta la fabrica din Brasov, ca urmare a unei supracapacitati de productie pentru formele orale solide la nivelul grupului, si ca este in cautarea unui cumparator, iar in cazul in care nu-l gaseste, unitatea din Brasov va fi inchisa in 2015. Compania arata ca la Europharm capacitatea de productie este insuficient utilizata si nu exista potential de crestere pe termen lung pentru ca alte produse sau volume, din cauza unor limitari tehnologice si a echipamentelor.
"A fost un proces complex si a fost important sa luam in considerare toti factorii... mai mult
Joi, 12 Iunie 2014, ora 16:40
GSK Romania a utilizat suma de 66,8 milioane euro reprezentand majorarea de capital efectuata in luna decembrie a anului trecut pentru a-si plati datoriile catre alte entitati ale grupului britanic, acumulate din cauza termenelor lungi de plata de pe piata locala.
"Industria farmaceutica finanta, in ultimii ani, aproape in intregime sistemul de sanatate, sustinand termene de plata ce depaseau 180-200 de zile, practica indicand chiar si termene mai mari. Pe acest fond, am acumulat datorii catre alte entitati GSK din lume (furnizori de produse din interiorul GSK) si am folosit aceasta majorare de capital pentru a plati aceste datorii", a declarat directorul general al companiei, Pascal Prigent.
Majorarea a fost efectuata in numerar de catre asociatul unic al companiei, firma Setfirst Limited, inregistrata in Marea Britanie.
"Acum suntem extrem de incurajati de deciziile pozitive ale CNAS de a se alinia la legislatia europeana, lucrand cu termene de plata de 60-30 de zile", a mai spus Prigent.
Potrivit datelor de la Registrul Comertului, compania are un capital subscris si varsat de 453 milioane lei (101 milioane euro).
GSK Romania deruleaza activitati de import, distributie si producere de medicamente. Fabrica Europharm din Brasov este insa scoasa la vanzare de la jumatatea anului trecut.
In decembrie 2013, GSK anunta ca a intrat in etapa de selectie a cumparatorului fabricii de medicamente de la Brasov, care se va incheia in primul trimestru al acestui an... mai mult
Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 11:17
Compania farmaceutica britanica GlaxoSmithKline (GSK), prezenta si pe piata din Romania, a anuntat miercuri ca intentioneaza sa accelereze procesul de restructurare a operatiunilor din Europa, dupa ce a inregistrat un profit net in scadere pentru 2012.
GSK a precizat ca in ultimele trei luni ale anului trecut a realizat un profit net de 839 milioane lire sterline, in scadere cu 35% comparativ cu perioada similara a lui 2011. Pe ansamblul anului trecut profitul net al GSK a scazut cu 13,2% pana la 4,56 miliarde lire sterline, transmite AFP.
Compania a dat vina pe mediul dificil din Europa pentru scaderea cu 3% a vanzarilor sale pana la 26,43 miliarde de lire sterline in 2012 si a adaugat ca isi propune sa realizeze economii anuale de cel putin 1 miliard de lire sterline pana in 2016.
"Avand in vedere modificarile pe care le-am inregistrat in Europa, avem de gand sa demaram noi restructurari ale activitatilor farmaceutice europene pentru a reduce costurile, a imbunatati eficienta si a redistribui resursele pentru a sprijini oportunitatile de crestere pe aceste piete", a declarat directorul general al GSK, Andrew Witty.
In paralel cu aceasta restructurare, grupul va evalua alte optiuni strategice pentru a maximiza valoarea portofoliului sau actual si viitor in regiune, a adaugat Andrew Witty.
GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a preluat fabrica Europharm in anul 1998, iar in prezent Europharm Distributie este una dintre... mai mult
Joi, 07 Februarie 2013, ora 17:28
Marile corporatii fac angajari, insa pentru incepatori salariul nu este tocmai mare. HP, GlaxoSmithKline si McCann Erickson sunt cateva dintre companiile gigant care pun la bataie joburi ce iti pot aduce un salariu mare dupa cativa ani de experienta si anduranta la lipsa de flexibilitate specifica mediului corporate.
HP angajeaza in Romania pe posturi cu norma intreaga de la "entry-level" pana la project manageri si team manageri. Orasele vizate de HP sunt in principal Bucuresti si Cluj, iar printre posturile mentionate pe site-ul companiei se numara cele de Software Engineer, Sales Ordier Coordinator, Java Developer, Human Resorces Specialist si Customare Service Representative.
La GlaxoSmithKline Romania poti obtine un post de Operator Vanzari prin Telefon, Reprezentant Comercial sau Reprezentant Medical, in Targu Mures, Brasov si Cluj.
Daca vrei sa lucrezi in publicitate in Bucuresti, McCann Erickson angajeaza designeri, ofera posturi de Media Researcher, Junior Media Planner sau Strategic Planner.
Pentru tinerii care aspira la un job entry level la HP, salariul este de 1.200 de lei, iar contractul este pe o perioada determinata de 3-6 luni. Dupa aceasta perioada, contractul se reinnoieste, atunci cand este cazul, sustine Daniela Serban, Director de Recrutare Succes TGM.
"Salariul poate creste doar din bonusuri, obtinute de obicei de cei de la vanzari sau cei care fac overtime, sau in momentul in care esti avansat", explica Daniela Serban.
Avantajele... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 18:25
James Murdoch, fiul magnatului Rupert Murdoch si CEO al gigantului media News Corp, va demisiona din consiliul de administratie al producatorului de medicamente GlaxoSmithKline pentru a se concentra mai mult de compania tatalui sau.
James Murdoch trebuie sa rezolve situatia scandaloasa in care s-a adancit News Corp in urma acuzatiilor de interceptare ilegala a convorbirilor telefonice ale unei femei care, ulterior, a murit in conditii suspecte, conform mai mult
Vineri, 27 Ianuarie 2012, ora 16:35
Un job la "cel mai bun angajator din Romania" iti deschide usi in cariera si iti asigura o dezvoltare orientata catre succes. Desigur, pentru a ajunge acolo nu este suficient sa fii un bun profesionist in domeniul tau de activitate. Aici, angajatii sunt alesi pe sparnceana, iar cei care ajung in fruntea companiei par a avea cateva trasaturi comune: oameni cu un caracter aparte, altruisti si motivati de rezultatul muncii lor.Astfel, se creeaza un cerc "virtuos": compania iti asigura un mediu de calitate, iar tu, ca angajat, reprezinti un certificat de garantie pentru evolutia din interiorul ei. Aceasta pare a fi si logica de Talent Management utilizata de GlaxoSmithKline Romania, care detine titlul de "Cel mai bun angajatori din Romania, in 2010", oferit de compania de consultanta in resurse umane Hewitt Associates."Am crescut odata cu business-ul, am intalnit oameni diferiti si foarte buni, de la care am putut invata foarte multe. Acum am acceptat rolul de European Medical Director al Critical Diseases Business Unit si ma voi muta in sediul central al GlaxoSmithKline din Brentford, din apropiere de Londra. Este frumos si provocator in acelasi timp!", a declarat Mihaela Ianosev, Medical Director GSK Romania, intr-un interviu acordat Business24.Cum este sa lucrezi pentru "Cel mai bun angajator din Romania"?Este frumos si provocator in acelasi timp! Daca o iau cu inceputul - am ales sa lucrez in industria farma pentru ca este un domeniu care are legatura directa cu pacientul,... mai mult
Duminica, 09 Octombrie 2011, ora 08:05
GlasoSmithKline este "Cel mai bun angajator din Romania" in 2010, potrivit Hewitt Associates, iar titlul pare sa i se potriveasca exact ca o manusa. Programul de management al talentelor, care incepe inca de la recrutare, pare sa fi dat rezultate iesite din comun pentru piata romaneasca. Angajatii GSK au invatat sa se implice, au tot sprijinul pentru dezvoltare si fac parte din procesul de luare a deciziilor, sustine Iulia Dobritoiu, HR Business Lead & HR Services Lead, GlaxoSmithKline Romania.Mai departe se creeaza un lant de avansari, in care se asigura mereu un flux de talente in orice pozitie din organizatie. De curand, doi oameni importanti din board, Mihaela Ianosev si Roxana Precu, au fost promovati in boardul de conducere din Londra al GlaxoSmithKline. Acest lucru ce demonstreaza inca o data ca politica de promovare interna functioneaza ca un factor de motivare si de implicare intrinseca, ingredient de baza in reteta succesului.Reusita se datoreaza exclusiv oamenilor din companie, sustine reprezentantul GlaxoSmithKline Romania."Comparativ cu alti jucatori din industria farmaceutica, probabil ca GSK este una dintre cele mai „nationale” dintre companiile internationale din Romania: are productie de medicamente la Brasov, o companie importanta de distributie farmaceutica nationala, Europharm Distributie, precum si o echipa puternica de reprezentanti medicali, in total o echipa de peste 1.000 de angajati, care contribuie la succesul companiei pe piata... mai mult
Duminica, 02 Octombrie 2011, ora 08:00
GlaxoSmithKline, McDonald's, AstraZeneca, Carpatcement Holding si Henkel sunt, in aceasta ordine, cei mai buni angajatori din Romania la categoria companiilor mari, potrivit studiului Best Employers 2009/2010, realizat de firma Monday Insight Consulting, potrivit Mediafax.Clasamentul a inclus si categoria companiilor mici si mijlocii, unde pe primele cinci locuri s-au aflat casa de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii, Sygenta Agro, Adobe Systems, Avangate (parte a Gecad Group) si firma de constructii Hilti Romania.
Studiul Best Employers a fost realizat de Monday Insight Consulting, partener strategic al Aon Hewitt in Romania, in parteneriat media cu Ziarul Financiar.
La studiu au participat 24 de companii, cu 6.414 angajati si 167 de manageri.
Potrivit reprezentantilor Monday Insight Consulting, 60% dintre companiile carora li s-a propus sa participe la studiu au refuzat, motivand ca "nu este momentul potrivit".
Topul a fost realizat in functie de punctajul obtinut in urma analizei raspunsurilor la trei chestionare, respectiv cel de satisfactie si implicare a angajatilor, a echipei de top management si chestionarul de audit al departamentului de resurse umane.
Studiul arata ca in acest an, factorul cu cel mai mare impact asupra implicarii angajatilor il reprezinta oportunitatile de dezvoltare a carierei, care in cazul companiilor desemnate cei mai buni angajatori reprezinta 59%.
Aceste companii inregistreaza un nivel de implicare al angajatilor de peste 78%. In... mai mult
Joi, 28 Octombrie 2010, ora 14:43
Grupul farmaceutic britanic GlaxoSmithKline, prezent si in Romania, va desfiinta circa 4.000 de locuri de munca, in principal in Europa si SUA, masura facand parte din eforturile de restructurare a personalului si de orientare spre pietele emergente, potrivit The Times. Grupul, care are 99.000 de angajati la nivel mondial, ar putea anunta planul de diminuare a personalului joi, cand va raporta rezultatele financiare pentru 2009.
GlaxoSmithKline incearca sa dezvolte noi produse si se axeaza tot mai mult pe pietele emergente pentru dezvoltare, informeaza Mediafax.
In aceste conditii, producatorul de medicamente a renuntat recent la 2.000 de angajati din departamentul de vanzari in SUA, efectuand, in schimb, 1.500 de angajari in China.
In Romania, grupul britanic detine fabrica Europharm de la Brasov. AstraZeneca a indicat recent, de asemnea, ca intentioneaza sa desfiinteze 8.000 de locuri de munca in intreaga lume pana in 2014, in pofida cresterii profitului, pentru a extinde un program de reducere a cheltuielilor.
Directorul general al companiei a avertizat ca este improbabil ca vanzarile sa creasca in urmatorii cinci ani. mai mult
Duminica, 31 Ianuarie 2010, ora 17:57