În prag de iarnă sunt peste 1.300 de blocuri în București în care temperaturile din interior sunt mai scăzute față de cele de afară. Probleme de acest fel au început să fie și în alte mari orașe din țară. Există metode legale de a-i trage la răspundere pe cei care ar trebui să le asigure oamenilor agentul termic.
Avocatul Adrian Cuculis a lansat un ghid al ”înghețatului de frig” în care explică ce soluții au cei care rămân fară apă caldă și căldură mai mult decât este tolerabil.
”Mai în glumă dar mai ales în serios, criza de energie termică îi afectează pe bucureșteni nu doar prin prisma confortului de a putea sta la o temperatură rezonabilă în casă. Cel mai grav este că în mai mult de 1.356 de blocuri din București, la momentul prezentului articol, energia termică lipsește.
Prin energie termică înțelegem de fapt pentru moment criza apei calde în București, iar peste încă o lună de zile vom înțelege și criza căldurii din apartamentele bucureștenilor.
Din nefericire, treaba cu căldura și cu apa caldă a devenit o problemă sistemică și nu se regăsește doar în București, ci și în Timișoara, un oraș despre care nu ne-am fi așteptat să auzim lucruri atât de proaste.
În tot cazul, important este să vedem în mod concret ce puteți face dacă rămâneți fără apă caldă și căldură mai mult decât este tolerabil”, punctează avocatul.
Cum poți să ceri daune morale... mai mult
Vineri, 18 Noiembrie 2022, ora 11:56