Gheorghe Nichita (64 de ani), fostul primar al Iasiului in perioada 2003-2015, a fost condamnat definitiv, la inceputul lunii august, la cinci ani de inchisoare pentru luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti i-a marit pedeapsa cu un an, dupa ce initial Tribunalul Bucuresti il condamnase la patru ani de inchisoare.
Pe 5 august 2020, Nichita si-a inceput executarea pedepsei in Penitenciarul din Iasi. Inaintea lui, instantele au mai dat condamnari definitive si altor fosti primari ai unor mari orase, unii cu executare in penitenciar- in general cazurile de coruptie directa, altii cu suspendarea executarii- cazurile de abuz in serviciu: Radu Mazare (Constanta)- 9 ani de inchisoare, Sorin Apostu (Cluj Napoca)- 4 ani si 6 luni de inchisoare, Antonie Solomon (Craiova)- 3 ani de inchisoare (reabilitat, reales consilier local), Mircia Gutau (Ramnicu Valcea)- 2 ani si 6 luni de inchisoare (reabilitat, reales primar), Gheorghe "Pinalti" Stefan (Piatra Neamt) - 3 ani si 6 luni de inchisoare, Gheorghe Ciuhandu (Timisoara)- 3 ani de inchisoare cu suspendare, Constantin Boscodeala (Buzau)- 3 ani de inchsoare cu suspendare si Iulian Badescu (Ploiesti)- 3 ani de inchisoare cu suspendare.
Trei judecatori: "Vinovat"
Trebuie spus ca Nichita a sustinut tot procesul ca este nevinovat, inclusiv in momentul in care a fost urcat in duba si dus la penitenciar. Totusi, trei judecatori, unul de la Tribunalul Bucuresti si doi de la Curtea de Apel Bucuresti, au ajuns la concluzia ca fostul... mai mult
Marti, 10 Noiembrie 2020, ora 02:58
Fostul primar al orasului Piata Neamt, Gheorghe Stefan, a fost condamnat, luni, de Tribunalul Bucuresti, la 8 ani si doua luni de inchisoare in dosarul Posta Romana, decizia nefiind definitiva.
De asemenea, tribunalul a dispus sa-i fie confiscati 422.000 de lei si 35.000 de euro.
In 2015, Stefan a fost trimis in judecata, alaturi de alte cinci persoane si o firma, in dosarul privind atribuirea unui contract al Postei Romane care a vizat servicii de incasare electronica a facturilor. El a fost acuzat de trafic de influenta, spalare de bani si instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.
Conform rechizitoriului, CN Posta Romana SA (CNPR) a incheiat, la data de 27 iulie 2006, in conditii dezavantajoase, cu SC Smart Telecom Solutions SRL, un contract de asociere in participatiune privind prestarea unui serviciu de "bill payment" (incasare electronica a facturilor), folosind o retea de terminale POS ce apartinea unei societati de profil.
SC Smart Telecom Solutions SRL, reprezentata de Emmanouil Sorillos, nu ar fi facut decat sa se interpuna intre CN Posta Romana SA si firma respectiva, preluand o parte din profitul companiei nationale.
CN Posta Romana SA ar fi suferit un prejudiciu de 1,4 milioane de euro.
Fostul vicepresedinte al PDL Gheorghe Stefan a mai fost condamnat in 13 ianuarie 2017, de Tribunalul Bucuresti, la trei ani de inchisoare cu executare, dupa ce a recunoscut ca a facut trafic de influenta si... mai mult
Luni, 15 Mai 2017, ora 17:20
Fostul primar al municipiului Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta in al optulea dosar de coruptie "Posta Romana".
Prejudiciul este de 2,2 milioane de lei, anunta DNA. Alaturi de Stefan vor fi judecati de catre magistratii Tribunalul Bucuresti doi fosti directori din compania nationala si doi oameni de afaceri.
Procurorii il acuza pe Gheorghe Stefan ca, in perioada iulie-august 2009, i-a propus omului de afaceri Marian Constantinof, trimis in judecata pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu, ca, in schimbul unor bani, sa isi foloseasca influenta pe langa reprezentantii Companiei Nationale Posta Romana astfel incat sucursala "Fabrica de Timbre" a companiei sa le atribuie unor societati comerciale, controlate de omul de afaceri, contracte avand ca obiect furnizarea de hartie.
Ei arata ca un prim pas pentru atribuirea contractelor catre firmele controlate de Constantinof a fost numirea, in 8 septembrie 2009, cu sprijinul lui Stefan, a lui Cosmin Dragos Mihailescu la conducerea "Fabricii de Timbre".
Mihailescu, trimis si el in judecata pentru abuz in serviciu, era un apropiat al lui Constantinof si a avut sarcina sa controleze si sa manipuleze procedurile de achizitie publica, mai spun procurorii.
Anchetatorii arata ca "Fabrica de Timbre" este o sucursala fara personalitate juridica a Companiei Nationale Posta Romana (CNPR), aceasta putand achizitiona doar hartie care nu era produs finit, pentru... mai mult
Vineri, 03 Martie 2017, ora 12:37