Principalul argument pe baza caruia vor fi facute majorari de pensii si salarii este acela ca "exista aceasta premiza a cresterii economice a anului 2011 de 2,5%", a anuntat Gheorghe Flutur luni, la finalul sedintei BPN a PDL.
"Avand in vedere posibila majorare a pensiilor si salariilor prudenta, in limita resurselor economice, fara a crea derapaje, PDL mandateaza pe primul ministru sa negocieze cu FMI pentru a gasi aceste solutii inca din luna aprilie. Avem si argumente.
Desi este o perioada grea, si cuvantul prudent trebuie sa fie pe buzele noastre, ale guvernantilor, exista aceasta premiza a cresterii economice a anului 2011 de 2,5%. Ne-am respectat angajamentele cu Fondul. Acolo unde se poate crea o posibilitate de majorare, sa o facem cat mai repede", a explicat liderul democrat-liberal.
Intrebat cu cat anume vor fi majorate salariile si pensiile, Flutur a raspuns ca in sedinta BPN de luni nu s-a discutat despre cifre, precizand ca "Guvernul trebuie sa caute solutii" in acest sens. "Trebuie ca Guvernul sa caute solutii cu creionul in mana si sa ne spuna specialistii din Guvern.
"Nu am discutat o cifra, dar orice bruma de crestere a salariilor si pensiilor este buna, dar trebuie sa fie cu foarte mare cumpatare si cu acoperire, pentru ca aceasta trebuie sa fie sustenabila nu doar pentru o trei luni sau sase luni, ci pentru o perioada mai lunga de acum inainte", a explicat Gheorghe Flutur.
Cresterea economica estimata de Executiv pentru anul 2011 a fost... mai mult
Luni, 30 Ianuarie 2012, ora 16:49
"Ii sfatuiesc pe romani sa nu se grabeasca sa-si vanda pamantul strainilor. Mai degraba sa-l arendeze, sa-l dea tinerilor, decat sa-l vanda. (…) Daca romanul vrea sa ajunga argat la stat strain nu e bine. Sa se uneasca 3-4 persoane si sa-si faca ferma. Altfel, vine un strain, isi face ferma, iar romanul se duce cioban la el", a declarat Gheorghe Flutur, fost ministru al Agriculturii, intr-un interviu acordat Bloombiz.ro.Paradoxal, hrana poate redeveni cea mai mare problema a umanitatii. Chiar si tarile cele mai dezvoltate vor avea aceasta problema...Tranzitia si prelungirea retrocedarii proprietatii si a organizarii agriculturii ne costa pe toti.
Prea multi ani a durat tranzitia si retrocedarea in rate electorale si acum asistam la o agricultura neperformanta.
De asemenea, o alta cauza a situatiei actuale este reactia imediat dupa ‘90, fuga dupa nou si dupa produsele de afara.
In acest context, balanta comerciala e clar in favoarea importului de produse, ceea ce nu este in regula.
Din acest motiv, am cerut Guvernului sa lanseze un program de securitate alimentara pentru reorganizarea agriculturii.
Trebuie sa cream programe pentru intarirea securitatii alimentare, pe bani europeni, pe bani de la bugetul de stat.
Dumnezeu ne-a dat posibilitatea sa hranim de 4 ori mai mult decat populatia pe care o avem.
Pentru asta trebuie sa organizam mai bine pamantul, care este o avere extraordinar de importanta si nu trebuie sa ne temem.
Apare insa o problema. Prin... mai mult
Miercuri, 30 Martie 2011, ora 17:21