Fiecare persoana viseaza sa traiasca fara datorii, insa de cele mai multe ori acest lucru nu este posibil, iar KRUK Romania afirma faptul ca nici nu ar trebui ca acesta sa fie un obiectiv in sine. Sunt si alte lucruri importante in viata si daca datoriile sunt tratate corespunzator nu sunt o problema care sa genereze panica.
De asemenea, KRUK sustine ca este recomandat ca in incercarea de a plati toate datoriile, debitorii sa nu uite de lucruri importante, cum ar fi contributia la asigurari de sanatate, asigurarile pentru bunuri, fondul de pensii sau impozitele, pentru ca pe termen lung o astfel de decizie se va dovedi foarte gresita.
KRUK Romania afirma ca asigurarile sunt importante
Asigurarea pentru invaliditate sau pentru imposibilitatea de a munci este importanta. Iata un exemplu elocvent: Un specialist in finante declara ca a avut un client care era stomatolog si avea propria sa firma. A avut un accident de schi si si-a ranit bratul, de unde a rezultat faptul ca nu a putut lucra cu pacientii cateva luni. A fost asigurat corespunzator si a putut astfel sa se vindece, fara sa dea faliment.
Tratarea corecta a cheltuielilor excesive
Nu se recomanda ca o persoana sa taie toate micile placeri de pe lista, pentru a evita intrarea in datorii, dar trebuie sa fie reduse cumparaturile generate de impulsuri de moment. Potrivit unui sondaj realizat de Slickdeals, cei mai multi respondenti au afirmat faptul ca au tendinta sa cumpere tot ce vad la reducere. Se pot... mai mult
Luni, 31 August 2020, ora 15:03
Accentuarea crizei economice, pe fondul pandemiei de coronavirus, a afectat deja cateva zeci de mii de firme, care angajeaza peste 1,2 milioane de salariati, iar primele efecte s-au vazut in suspendarea activitatii, in somajul tehnic si disponibilizarile de personal.
Accentuarea crizei ar putea duce la un val semnificativ de insolvente si falimente. Exista insa o alternativa care poate salva multe dintre companii -concordatul colectiv, o procedura mai eficienta decat insolventa.
Este o realitate crunta faptul ca pandemia generata de virusul COVID-19 impacteaza economia romaneasca. S-a depasit sfera unei predictii. Din ce in ce mai multe firme sunt afectate si resimt efectele negative ale suspendarii activitatii.
Potrivit expertilor de la Sierra Quadrant, masurile guvernamentale sunt bune, dar efectele acestora sunt doar pe termen scurt.
Pe termen mediu si lung, orice antreprenor trebuie sa sa gandeasca la cum va resuscita businessul.
Multe afaceri vor intra in faliment. Procedura insolventei este cunoscuta multora, ca fiind o modalitate legala de recuperare a creantelor.
Pe de alta parte, procedura concordatului preventiv reprezinta un instrument juridic prin care este descurajata intrarea in insolventa a debitorului. Este o alternativa a creditorilor care isi recupereaza creantele intr-un cadru ordonat de masuri destinate acoperirii creantelor acestora.
Prin intermediul procedurii de concordat colectiv, firmele afectate de criza pot cere creditorilor... mai mult
Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 16:08
Guvernul a aprobat, joi, o hotarare care prevede posibilitatea ca firmele sa isi achite online taxele catre bugetul de stat, pe ghiseul.ro.
"Sistemul National Electronic de Plata, operabil de pe ghiseul.ro, va fi extins pentru a introduce posibilitatea de plata a obligatiilor datorate bugetului general consolidat si pentru persoanele juridice si alte entitati fara personalitate juridica. Guvernul a aprobat astazi o Hotarare in acest sens", se arata intr-un comunicat de presa al Executivului.
Totodata, prin extinderea acestui portal, persoanele juridice vor putea plati, pe langa taxe si impozite catre bugetul de stat, si alte obligatii datorate altor institutii publice (ex. amenzi, tarife), daca acea entitate este inrolata in Sistemul National Electronic de Plata.
Conform sursei citate, prin introducerea posibilitatii persoanelor juridice de a-si plati obligatiile catre buget prin intermediul ghiseului virtual de plati, mediul de afaceri va beneficia de aceleasi avantaje pe care SNEP le ofera cetatenilor.
"Principalul impact al acestei masuri este transformarea digitala a relatiei dintre cetateni, mediul de afaceri, mediul ONG si institutii publice, pe de o alta parte, iar pe de alta parte, reducerea sau eliminarea timpului de asteptare pentru plata serviciilor publice, facilitarea comunicarii dintre sectorul public si cel privat, precum si cresterea calitatii serviciilor oferte de entitatile din sectorul public", arata Guvernul.
Cum sunt calculate... mai mult
Joi, 09 Aprilie 2020, ora 21:57
Serviciul de rent a car a devenit o modalitate populara pentru cele mai multe intreprinderi. Astfel, firmele pot folosi masinile inchiriate in interes de serviciu, fara a mai investi in cumpararea de autovehicule pentru angajati si parteneri, evitand astfel si cheltuielile substantiale pentru asigurari si intretinerea masinilor.
De ce sa inchiriezi masini pentru firma ta
Indiferent daca ai buget pentru achizitionarea de masini sau nu, este, in general, o idee buna sa eviti sa cheltui banii companiei pentru a cumpara active in mod direct.
Exista lucruri mult mai utile pe care le poti face cu acesti bani, pentru a-ti dezvolta afacerea. Inchirierea unei masini pentru afacerea ta este cunoscuta sub numele de business rent a car, sau inchiriere pe termen determinat, iar perioada minima de inchiriere este de 24 de ore. Companiile de inchirieri auto in Cluj iti pun la dispozitie foarte multe modele de masini, perfecte pentru orice companie mica sau mare, ideale pentru intalnirile de afaceri cu parteneri importanti. Firmele de rent a car iti ofera programe personalizate de inchiriere de masini pentru afaceri, concepute special pentru a raspunde nevoilor de transport ale companiei tale, economisind astfel timp si bani.
Daca nu ai nevoie in permanenta de o masina pentru afacerea ta, inchirierea unei masini pentru utilizarea ocazionala este cea mai buna alegere. Inchirierea unui vehicul pentru companie, functioneaza in acelasi mod cu inchirierea unei masini pentru... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2019, ora 11:58
In ultimele zile, Primaria Capitalei a anuntat ca prin Compania municipala Eco Igienizare desfasoara campania de combatere a tantarilor in parcurile din Bucuresti, pe marile bulevarde, dar si pe strazile adiacente.
In aceste conditii, cei de la Banii Nostri au analizat firmele cu care a incheiat contracte Compania municipala Eco Igienizare.
Principalele firme cu care au fost incheiate contracte sunt Meta Protector (infiintata in 2018), Korfus Construct, XIT Software Solutions (infiintata in 2018) si Bithat Solutions.
"Ce a sarit in ochi in top 3 ofertanti castigatori avem doua firme infiintate in 2018 fara prea mare activitate in 2018 si cu zero angajati", scriu cei de la Banii Nostri, referitor la firmele Meta Protector si XIT Software Solutions.
"De la cea de a treia firma s-au cumparat servicii de inchiriere personal, firma cu 4 angajati in 2018 si profit de 197 mii lei, la cifra de afaceri de 317 mii lei", adauga sursa citata.
E vorba de Korfus Construct, care potrivit datelor de pe Ministerul Finantelor apare ca avand 4 angajati.
"De remarcat si faptul ca in decembrie 2018 s-au investit peste 250 mii lei in solutii software de gestionare a serviciilor DDD si document management", se mai arata pe pagina de Facebook Banii Nostri.
Unul dintre contractele semnate intre Compania municipala Eco Igienizare si XIT Software Solutions este in valoare de 130.000 de lei (27.898 de euro), suma platita pentru achizitia de "solutie software de gestionare a... mai mult
Miercuri, 19 Iunie 2019, ora 15:05
Eveniment aniversar, lansarea unui produs sau o serie de conferinte? Indiferent de tipul evenimentului, inainte de a te apuca de organizarea acestuia, trebuie sa cunosti cateva aspecte importante. Succesul evenimentului tau depinde de anumite detalii.
Specialistii Europoint Travel dezvaluie secretele din spatele unui eveniment de succes. Acestia au la activ peste 350 de evenimente corporate organizate.
In cei 21 de ani de activitate, colaborand cu branduri importante din tara, precum Banca Transilvania, Farmexpert, Zanofi Aventis sau Omniasig, acestia au reusit sa obtina expertiza necesara si sa organizeze evenimente de succes cu usurinta si multa placere.
"Pentru ca nimic nu se compara cu finalul unui eveniment unde toti sunt multumiti", spun cei de la Europoint Travel.
Aspectele despre care am mentionat in titlu, sunt urmatoarele:
1. Lasa specialistii sa-si faca treaba!
Daca esti foarte ocupat, nu te gandi sa organizezi evenimentul de unul singur. Indiferent de marimea si de tipul acestuia. Pentru a avea succes e nevoie de timp, atentie la detalii, coordonarea unei echipe si nu in ultimul rand gestionarea unui buget pe care tu s-ar putea sa-l depasesti sau nici macar sa ti-l impui.
2. Condimenteaza-ti evenimentul!
Asta trebuie sa fie litera de lege. Vrei ca invitatii sa te tina minte tot anul? Atunci trebuie sa le oferi ceva ce nu au mai vazut! Fie ca e vorba de tema evenimentului sau muzica, trebuie sa le ai in plan si sa le pui in aplicare. Fa-i... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 10:08
(P) Din septembrie 2018, Romania detine prima firma de deratizare certificata CEPA, care este recunoscuta la nivel european. Compania DDD este prima si singura astfel de firma care ofera servicii deratizare care se ridica la standardele europene in vigoare.
Ce este CEPA?
CEPA sau Confederatia Asociatiilor Europene pentru Managementul Daunatorilor este o organizatie non-profit infiintata in 1974 care are sediul la Bruxelles. Reprezentand 25 de asociatii profesionale nationale si regionale (cf. raportului anului 2014), CEPA inseamna crearea unei retele de companii profesionale care are in vedere gestionarea daunatorilor la nivel european. O astfel de certificare inseamna un standard ridicat al serviciilor pe care le ofera Compania DDD.
Care sunt avantajele lucrului cu o firma certificata CEPA?
Desi acest standard la nivel european a fost reglementat doar in 2015, orice firma acreditata deratizare care obtine acest certificat se angajeaza sa asigure reducerea eficienta a pagubelor provocate de daunatori in scopul protejarii si mentinerii sanatatii publice, a proprietatii, dar si a mediului.
Iata ce spunea dr. Peter Whittall la Conferinta lansare a standardului si sistemului aferent de certificare: "Industria noastra doreste cresterea profesionalismului, iar noul standard, impreuna cu sistemul de certificare, asigura un punct de referinta in acest sens."
Cum se obtine certificarea CEPA?
De asemenea, acest certificat presupune, mai ales in stadiul... mai mult
Vineri, 16 Noiembrie 2018, ora 17:05
Cativa consilieri locali ai PNL au facut o statistica pentru a afla cat va investi Primaria Capitalei in cele 20 de firme infiintate anul acesta.
"Va prezentam ceea ce trebuie sa va spuna si nu v-a spus Primarul General, Gabriela Firea. In sfarsit, dupa ce ne-am stricat ochii, noi, consilierii PNL din CGMB, suntem in masura sa va prezentam situatia centralizata a firmelor create de Firea/PSD/ALDE/PMP la Primaria Bucuresti.
Dupa ce am parcurs sutele de foi in format scanat, am extras si am adunat categoriile de cheltuieli pentru a putea trage cateva concluzii initiale", a scris consilierul general Ciprian Ciucu pe Facebook.
Concluzia acestora este ca 80% dintre bugete sunt pentru salarii; 60 % dintre angajati sunt personal suport si administrativ, iar 40% personal de executie (parca sunt institutii publice, nu firme).
Consilierii estimeaza ca peste 60% din bugetul PMB pe 2018 va fi gestionat de aceste companii (incluzand subventiile).
Citeste si Cat va castiga un manager la firmele infiintate de Primaria Bucuresti UPDATE Firea acuza o intoxicare de presa
Consilierii PNL sustin ca au identificat:
- cheltuielile aberante sau supradimensionate;
- numele directorului general acolo unde a fost numit (poate parea o banalitate, dar nu este, firmele fiind politizate 100%);
- componenta consiliilor de administratie (oamenii lor, rasplatiti doar pe 3 luni cu aproape 1 mil euro).
Iata cateva dintre concluziile consilierilor.
Iata cateva dintre concluziile... mai mult
Miercuri, 04 Octombrie 2017, ora 22:50
Avalansa de idei originale de afaceri se poate dovedi o binecuvantare si un blestem in acelasi timp pentru un tanar antreprenor. Dezvoltarea a doua afaceri in paralel nu este insa un lucru imposibil, atata vreme cat reduce gestionarea unei afaceri la elementele simple.
Richard Branson, fondatorul Virgin Group, dezvaluie pentru revista Entrepreneur care sunt secretele performantei in cazul in care dezvolti doua afaceri in paralel. Iata care sunt sfaturile lui Branson!
Criteriile de baza
Redusa le regulile simple ale jocului, o afacere iti va cere sa iti targetezi publicul tinta, sa expui marfa cat mai bine, sa verifici incasarile si sa fii cu ochii pe personalul din echipa ta pentru a te asigura ca acesta este cu ochii pe clienti.
Odata ce reusesti sa aplici cu succes aceste reguli la una din cele doua afaceri, iti va fi usor sa le implementezi si pe scheletul afacerii dezvoltate in paralel.
"Cand am deschis impreuna cu prietenii mei revista "Student magazine" aveam 16 ani si abandonasem scoala. Am observat ca cititorii nostri erau interesati de muzica, la fel ca noi. Am dezvoltat un serviciu de inregistrari prin posta, l-am promovat in mai multe numere ale revistei si am obtinut doua afaceri care se completau una pe cealalta. In cele din urma, Virgin Records a devenit atat de profitabila, incat ne-am axat numai pe segmentul muzical, abandonand revista", povesteste Branson.
De altfel, nu erau doar doua proiecte, ci chiar trei, in acelasi timp grupul de... mai mult
Joi, 23 Octombrie 2014, ora 08:39