Cei care au cunoscut Internetul odata cu ascensiunea Facebook nu au foarte multe informatii despre ce insemna WWW-ul in anii '90. Website-urile care dominau atunci reteaua globala sunt acum fie cvasi-invizibile, fie au disparut de tot. Iata cateva dintre cele mai importante site-uri care obisnuiau sa domine Internetul, potrivit PC World.
GeoCities
Unul dintre primele start-up-uri de Internet, creat la mijlocul anilor '90, Geocities oferea tuturor utilizatorilor posibilitatea de a-si crea propria pagina de Internet.
GeoCities prezenta instrumentele necesare pentru a genera propriul homepage, cu numai cateva clickuri, si totul era gratuit.
Desi practic toata lumea avea posibilitatea de a-si crea o pagina personala de Internet, utilizatorii nu s-au inghesuit sa faca acest lucru, dintr-un motiv simplu: nu aveau minimum de cunostinte de design, astfel ca mai toate paginile aratau ca un creuzet de gif-uri.
Mai mult, usurinta de a crea pagini in care userii puteau publica continut piratat promitea sa transforme GeoCities in echivalentul Vestului Salbatic, pe Internet.
Dar nu acesta a fost motivul principal pentru care Yahoo a decis sa puna punct proiectului GeoCities, in 2009.
Pur si simplu, Internetul avansase in mod natural. Moda s-a schimbat, au aparut blogurile si wiki-urile, iar o pagina statica nu mai incanta pe nimeni.
Hotmail
Hotmail exista astazi sub umbrela Microsoft, fiind redenumit in Windows Live Hotmail.
A fost primul serviciu de e-mailing web-based... mai mult
Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 14:56
Yahoo GeoCities, aflat odinioara pe locul trei in topul celor mai vizitate domenii web din intreaga lume, s-a inchis oficial, luni, dupa 15 ani de existenta, alaturi de mii de site-uri ale primilor utilizatori de Internet. Fondat in 1994, ca Beverly Hills Internet, domeniul cunoscut acum sub numele de GeoCities a fost cumparat in 1999 de Yahoo, pentru o suma record de 3,65 miliarde de dolari, ajungand sa gazduiasca de-a lungul anilor cateva mii de pagini de internet create de utilizatorii din lumea intreaga, potrivit ComputerWorld.
GeoCities s-a impus rapid in anii '90 ca unul dintre putinele servicii ce le permitea utilizatorilor sa-si creeze foarte usor propriile pagini web, a inceput sa se clatine la scurta vreme de la preluarea de catre Yahoo, din cauza exploziei domeniilor .com si a ajuns in pragul inchiderii in aprilie 2009, din cauza noii generatii web 2.0.
O intreaga istorie de 15 ani a primelor comunitati de pe Internet a inceput sa fie stearsa luni, pagina cu pagina, insa din fericire unii istorici au apucat deja sa arhiveze o parte din datele gazduite de giganticul domeniu, ce vor fi astfel pastrate pentru posteritate.
Cu toate ca epoca sa de glorie a trecut de cativa ani, GeoCities se afla chiar si in ziua inchiderii sale pe locul 195 in topul mondial din toate timpurile al celor mai accesate domenii de Internet iar peste doua milioane de linkuri fac si in clipa de fata referire catre paginile sale, acum inchise pentru totdeauna. mai mult
Marti, 27 Octombrie 2009, ora 09:27
Compania Yahoo anunta ca site-ul Geocities, care ofera servicii de hostare gratuite pentru site-uri de web, va fi inchis in 2009. Conturile utilizatorilor nu vor mai fi disponibilie, insa acestia au optiunea sa se inscrie la serviciul de hosting de web al Yahoo, pentru o taxa de 5,98 de dolari pe luna, se arata pe site-ul companiei. Geocities a fost cumparat in 1999 pentru o suma de aproximatv 3 miliarde de dolari, in actiuni. Nu este singurul serviciu la care va renunta Yahoo: vor fi eliminate si Yahoo Briefcase, Farechase, My Web, RSS ads, Yahoo Pets, Yahoo Live, Kickstart si Yahoo For Teachers. "Ca parte a eforturilor noastre de a oferi cele mai bune servicii si produse pentru clientii nostri, vom creste investitiile in unele domenii si le vom reduce in altele", se arata intr-un comunicat al companiei. Yahoo a anuntat marti ca va concedia 700 de muncitori. Este a treia oara, in ultimele 14 luni, cand se anunta reduceri de personal in cadrul companiei. Compania a inregistrat o scadere de 78% a profitului net in primul trimestru al acestui an, de la aproape 537 milioane dolari in ianuarie-martie anul trecut la circa 118 milioane dolari, conform The Wall Street Journal. mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 10:12