Ford Motor a anuntat, luni, ca va produce 50.000 de ventilatoare medicale in urmatoarele 100 de zile, la o fabrica din Michigan, in colaborare cu divizia medicala a grupului General Electric.
Ulterior, cele doua companii vor fabrica 30.000 de ventilatoare medicale pe luna, echipamentele fiind necesare pentru tratarea pacientilor infectati cu noul coronavirus, transmite Reuters.
Ford a anuntat un proiect de ventilator simplificat, care este licentiat de GE Healthcare, de la compania Airon din Florida.
Ventilatorul, care a fost aprobat de Administratia pentru Alimente si Medicamente, poate satisface nevoile majoritatii pacientilor bolnavi de COVID-19. Dispozitivul se bazeaza pe presiunea aerului, fara sa aiba nevoie de electricitate.
Presedintele Statelor Unite, Donald Trump, a ordonat vineri General Motors sa produca rapid ventilatoare medicale pentru pacientii bolnavi de COVID-19, la cateva ore dupa ce criticase dur GM si Ford Motor, pentru ca nu se implica suficient de rapid, transmite Reuters.
Anuntul facut de presedinte a avut loc la cateva ore dupa ce GM anuntase ca va construi ventilatoare medicale in colaborare cu compania Ventec Life Systems, la o fabrica a constructorului auto din Indiana.
Un purtator de cuvant al GM a spus ca ordinul nu schimba planurile pregatite deja de GM pentru productia de ventilatoare.
GM si Ford au anuntat separat, saptamana trecuta, ca lucreaza cu alte companii pentru a ajuta la cresterea productiei de ventilatoare... mai mult
Marti, 31 Martie 2020, ora 08:35
Guvernul Statelor Unite analizeaza daca sa interzica General Electric (GE) sa continue sa livreze motoare pentru un nou avion de pasageri produs de China, au declarat persoane apropiate situatiei, provocand ingrijorare legata de eforturile chineze de a intra pe piata aviatiei civile.
Posibila restrictionare a vanzarilor de motoare, probabil impreuna cu limitarea furnizarii de alte componente pentru avionul civil chinez, cum ar fi sistemele de control al zborului fabricate de Honeywell International, este cea mai recenta masura in razboiul dintre cele mai mari doua economii ale lumii referitor la comert si tehnologie, relateaza Reuters.
Este de asteptat ca subiectul sa fie abordat la o intalnire intre agentii referitoare la cat de strict ar trebui limitate exporturile de tehnologie americana in China, programata joi, si la o alta intalnire cu membri ai cabinetului presedintelui Donald Trump, care ar trebui sa aiba lor pe 28 februarie, au spus surse apropiate situatiei.
Casa Alba si Departamentul pentru Comert, care acorda autorizatii pentru astfel de exporturi, au refuzat sa comenteze, la fel si un purtator de cuvant al GE. Departamentele Apararii, de Stat, Energiei si Trezoreriei nu au raspuns solicitarilor de comentarii.
De-a lungul anilor, Statele Unite au sustinut afacerile companiilor americane in China, pentru dezvoltarea industriei aviatiei civile.
Guvernul american a oferit licente care permit companiilor respective sa vanda motoare, sisteme de... mai mult
Luni, 17 Februarie 2020, ora 09:56
Conglomeratul american General Electric (GE) trebuie sa plateasca o amenda de 52 de milioane de euro (58 de milioane de dolari) pentru ca a furnizat UE informatii incorecte cand a solicitat aprobarea pentru achizitionarea LM Wind, producatorul danez de componente pentru turbine eoliene, a anuntat luni Comisia Europeana.
Din cauza deciziei GE de a oferi informatii incorecte, autoritatea de concurenta a UE nu a avut la dispozitie toate datele cand a analizat cazul, a declarat comisarul european pentru concurenta, Margrethe Vestager.
Oficialul european a adaugat: "Evaluarea noastra privind fuziunea si adoptarea unei decizii depind de informatiile pe care le primim".
Cand GE a notificat Bruxelles-ul, in ianuarie 2017, de intentia de a achizitiona LM Wind, a informat ca nu dezvolta turbine eoliene mai mari pentru a fi utilizate offshore, in afara de turbinele sale de sase megavati.
Informatia era incorecta, sustine Comisia Europeana, deoarece curand s-a aflat de la terti ca GE ofera potentialilor clienti turbine eoliene de 12 megavati.
GE si-a retras solicitarea si a revenit cu informatii complete in februarie. In martie, Comisia Europeana a aprobat preluarea, dar in iulie a deschis o investigatie privind informatiile furnizate de GE.
Amenda anuntata luni nu afecteaza tranzactia, a precizat Executivul comunitar, dar reflecta problemele aparute in timpul procesului de aprobare a solicitarii GE.
GE este prezenta pe piata din Romania din 1984. Pe langa GE... mai mult
Luni, 08 Aprilie 2019, ora 18:32
Nuclearelectrica a incheiat cu compania General Electric Global Services GmbH/GE Global Parts & Products GmbH un acord cadru pentru intretinerea si reparatiile unor componente ale Unitatilor 1 si 2 CNE Cernavoda, in valoare de aproape 120 milioane de dolari, potrivit unui raport remis marti Bursei de Valori Bucuresti (BVB).
Acordul are o durata de opt ani.
"Societatea Nationala Nuclearelectrica SA (SNN) informeaza actionarii si investitorii asupra incheierii unui acord cadru cu o durata de 8 ani cu General Electric Global Services GmbH/GE Global Parts & Products GmbH, al carui obiect este prestarea de servicii complete de intretinere si reparatii pentru turbina, generatorul electric, ventilele, sistemele auxiliare aferente de la Unitatile 1 si 2 CNE Cernavoda, in valoare de 119.983.937,22 USD, valoare care depaseste 10% din
cifra de afaceri neta a companiei, la nivelul situatiilor financiare anuale aferente anului 2018, motiv pentru care, in conformitate cu prevederile art. 234 litera i) din Regulamentul ASF nr. 5/2018, SNN are obligatia de a raporta astfel de contracte", se mentioneaza in document.
Nuclearelectrica se afla sub autoritatea Ministerului Energiei, statul detinand 82,4959% din actiuni, Fondul Proprietatea - 9,0903% si alti actionari - 8,4138%, dupa listarea la bursa a companiei in 2013.
Principalele domenii de activitate ale SNN se axeaza pe producerea de energie electrica, termica si de combustibil nuclear. mai mult
Miercuri, 27 Martie 2019, ora 10:10
Compania americana General Electric (GE) a confirmat ca va concedia aproximativ 1.600 de angajati in Germania si 1.400 in Elvetia, ca parte a planului de restructurare prezentat luna trecuta.
In Germania, reducerile vor afecta unitatile GE din Mannheim, Stuttgart, Berlin, Moenchengladbach si Kassel si vor fi confirmate dupa discutii cu reprezentantii sindicatului, se arata intr-un comunicat al conglomeratului industrial american, citat de Bloomberg si Reuters.
In Elvetia vor fi concediati aproximativ o treime din angajatii GE, dar nicio unitate nu va fi inchisa.
Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat pentru Bloomberg ca General Electric intentioneaza sa concedieze 12.000 de angajati sau aproximativ 18% din forta sa de munca de la divizia energetica - GE Power - majoritatea concedierilor fiind in afara SUA.
De asemenea, compania ar urma sa isi reduca investitiile si cheltuielile de cercetare-dezvoltare din cauza declinului inregistrat la operatiunile de electricitate si gaze naturale. Ar fi prima concediere masiva sub conducerea noului director general al GE, John Flannery, numit in august.
Miercuri, actiunile GE au inchis in scadere cu 0,6%, la 17,66 dolari, cel mai redus nivel din ultimii aproape sase ani. De la inceputul anului, titlurile GE au inregistrat un declin de aproximativ 44%.
La diviziile sale operationale, GE avea la sfarsitul anului trecut aproximativ 300.000 de angajati. GE Power este cea mai mare divizie, avand vanzari... mai mult
Vineri, 08 Decembrie 2017, ora 14:01
Franta si-a asigurat optiunea de achizitie a unei participatii de 20% din compania Alstom de la grupul de cosntructii Bouygues, aceasta fiind ultima conditie care mai trebuia indeplinita pentru a permite vanzarea activelor din energie ale Alstom catre grupul american General Electric.
Guvernul de la Paris a acceptat tranzactia cu GE, insa conditionata de obtinerea de catre stat a unei participatii la compania franceza. Autoritatile si Bouygues au ajuns la un acord duminica, dupa 11 ore de negocieri, inainte ca oferta GE pentru Alstom sa expire luni, potrivit Reuters.
Ministrii francezi sunt hotarati sa mentina influenta statului in urma tranzactiei complexe prin care unele din activele Alstom considerate de Franta ca fiind de importanta strategica vor ajunge in companii mixte controlate de GE.
"Este un mod de a ne organiza in fata globalizarii. Construim aliante in loc sa lasam Franta sa devina un centru comercial in care corporatiile straine sa vina sa exploateze companiile noastre", a declarat ministrul Economiei, Arnaud Montebourg la postul TV France 2, dupa anuntarea acordului cu Bouygues.
GE si rivalul german Siemens, in colaborare cu Mitsubishi Heavy Industries intr-o a doua faza, au imbunatatit ofertele initiale de preluare a unor active Alstom, in timp ce statul francez a incercat sa obtina garantii privind locurile de munca si operatiunile strategice.
GE preia activele Alstom in domeniul energiei
GE va prelua cea mai mare parte a activelor din... mai mult
Luni, 23 Iunie 2014, ora 13:32
General Electric (GE), unul dintre cele mai mari conglomerate industriale la nivel global, a acumulat rezerve de 57 miliarde dolari in afara Statelor Unite, pe care intentioneaza sa le utilizeze pentru a finanta preluarea Alstom, potrivit Bloomberg.
Grupul american General Electric (GE) discuta preluarea companiei franceze Alstom intr-o tranzactie de 13 miliarde dolari, potrivit Mediafax.
Potrivit surselor citate, acordul intre General Electric si Alstom, producatorul trenurilor TGV, ar putea fi anuntat inca din aceasta saptamana.
Alstom este unul dintre cei mai mari jucatori in industria grea europeana, producand numeroase echipamente si instalatii, de la trenuri la centrale electrice. Actiunile grupului francez au deschis joi dimineata in crestere cu 16%.
Compania franceza a precizat joi, intr-un comunicat, ca reactie la informatiile aparute in presa, ca nu are cunostinta despre vreo oferta publica lansata pentru actiunile companiei.
"Grupul analizeaza permanent optiunile strategice pentru afacerile sale", se spune in comunicat.
General Electric a incheiat anul 2013 cu venituri de 146 miliarde de dolari, in stagnare fata de 2012, si un profit net de 14 miliarde de dolari, in crestere cu 3%.
Alstom, care va raporta in luna mai rezultatele financiare pentru anul financiar 2013-2014, incheiat la 31 martie, a inregistrat in anul fiscal anterior venituri totale de 20,2 miliarde euro, in urcare cu 2%, si un profit net de 802 milioane euro, in crestere cu... mai mult
Joi, 24 Aprilie 2014, ora 12:42
Consiliul Concurentei analizeaza concentrarea economica prin care General Electric Company preia controlul unic asupra Lufkin Industries, Inc, a anuntat marti institutia.
"Operatiunea de preluare a controlului unic asupra Lufkin Industries de catre General Electric reprezinta o concentrare economica, in conformitate cu prevederile Legii Concurentei, ce depaseste pragurile valorice prevazute de lege, fiind supusa controlului Consiliului Concurentei", se arata intr-un comunicat al Consiliului Concurentei transmis marti Mediafax.
Insitutia va evalua concentrarea economica nou creata si va stabili daca este vorba de un mediu concurential normal.
General Electric Company (SUA) si filialele/sucursalele sale desfasoara activitati in urmatoarele domeniile energie, servicii industriale, iluminat, aviatie si servicii financiare. Lufkin Industries, Inc. (SUA) si filialele/sucursalele sale activeaza in domeniile produselor si serviciilor petroliere, dar si produse si servicii privind distributia de energie electrica.
General Electric (GE) a anuntat in luna aprilie ca va prelua pentru 3,3 miliarde de dolari producatorul de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale Lufkin Industries, cu activitati in 40 de tari, printre care si Romania, unde detine o fabrica langa Ploiesti.
Compania americana Lufkin este unul dintre cei mai mari producatori de echipamente pentru industria petrolului si gazelor naturale.
GE isi va extinde astfel expertiza in acest... mai mult
Marti, 04 Iunie 2013, ora 14:58
Profitul din operatiuni continue al conglomeratului american General Electric (GE) a crescut cu 7% in trimestrul al doilea, la 4,01 miliarde dolari, de la 3,75 miliarde dolari in aceeasi perioada a anului trecut, sustinut de rezultatele activitatilor din domeniile energetic si financiar.
Castigul din operatiuni continue, exluzand unele costuri, s-a situat la 38 de centi pe actiune, peste estimarea de 37 de centi a analistilor consultati de Bloomberg.
GE beneficiaza de pe urma strategiei directorului general, Jeffrey Immelt, de a creste profitul operatiunilor din sectorul industrial, concomitent cu reducerea activitatilor diviziei financiare, care a generat pierderi de circa 32 de miliarde de dolari in timpul crizei financiare.
Profitul GE Capital a urcat cu 31%, la 2,12 miliarde de dolari, in timp ce rezultatul diviziei pentru energie a urcat cu 13%.
Veniturile au urcat cu 2%, la 36,5 miliarde de dolari, si s-au situat sub asteptarile analistilor de 36,8 miliarde dolari.
GE a reafirmat obiectivul de a inregistra in 2012 o crestere de peste 10% a profitului. mai mult
Vineri, 20 Iulie 2012, ora 15:13