Afacerile agricole au specificul lor, iar costurile asociate diverselor activitati agricole sau cele pentru achizitionarea utilajelor necesare nu suporta amanare.
Activitatea agricola are nevoie de o sursa constanta de finantare, pe tot parcursul anului - in timp ce incasarile depind de recolte si de sezonalitatea acestora.
In plus, pentru a-ti mentine productivitatea si a te dezvolta, pastrandu-ti locul in piata, ai nevoie de investitii constante in utilaje si echipamente de lucru, in modernizarea si renovarea punctelor de lucru sau in achizitia de terenuri.
Creditele agricole reprezinta adesea cea mai potrivita solutie pentru finantarea activitatii curente si a diverselor achizitii, dar si pentru a fructifica oportunitatile de dezvoltare ale afacerilor din acest sector.
Ce tip de imprumut bancar este cel mai potrivit pentru sustinerea afacerii tale in agricultura? Un credit pentru activitatea curenta, un credit de investitii in agricultura, sau unul mixt, ce permite atat finantarea activitatii, cat si mici investitii in echipamente sau utilaje? Ai mai jos cateva dintre variantele de credite agricole Patria Bank disponibile in acest moment.
Creditele agricole pentru finantarea activitatii curente
O afacere in agricultura presupune existenta unor solutii de finantare pe tot parcursul anului: pentru a achizitiona seminte, pesticide sau ingrasaminte, pentru reparatiile utilajelor sau pentru motorina, de exemplu.
Ai nevoie de un maxim de flexibilitate... mai mult
Marti, 15 Octombrie 2019, ora 16:35
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) este unul dintre principalii parteneri ai Programului guvernamental Start-Up Nation, oferind si in cadrul celei de-a doua editii a programului un produs de garantare dedicat pentru creditele punte acordate de CEC Bank si Banca Transilvania.
FNGCIMM s-a pozitionat in campania 2017-2018 ca principal sustinator al start-up-urilor declarate eligibile si care au solicitat creditul punte, obligatiile de rambursare fiind garantate de catre FNGCIMM in proportie de maxim 80%.
Incepand cu data de 25 iulie 2019, ca urmare a dinamicii pozitive a rezultatelor inregistrate in activitatea de garantare a creditelor acordate in cadrul Programului Start-up Nation si eficientizarii unor mecanisme interne ale societatii, FNGCIMM a redus comisionul de garantare pana la 1,95% din valoarea creditului.
"Reducerea costurilor de finantare reprezinta unul dintre importantele deziderate ale IMM-urilor in accesarea surselor de finantare. Asadar, am reevaluat riscul asociat acordarii garantiilor in cadrul Programului START-up Nation si, pentru a oferi un raspuns adecvat cerintelor specifice ale partenerilor nostri, am ajustat costurile practicate tocmai pentru a crea premisele unei facilitari a accesului la creditare. "a declarat Gheorghe Lapadat-Director general FNGCIMM
Comisionul se va aplica garantiilor noi emise in favoarea beneficiarilor Programului Start -up Nation, inclusiv celor care au situatii financiare incheiate,... mai mult
Luni, 29 Iulie 2019, ora 14:29
FNGCIMM si-a lansat la inceputul acestui an un nou site web optimizat pentru dispozitivele mobile (tablete, smartphone), unde utilizatorii vor putea gasi acum mai usor informatii despre creditare si isi pot verifica in timp real parcursul dosarului de credit.
Conform statisticilor, peste jumatate din vizitatorii site-ului utilizeaza telefonul mobil pentru accesarea informatiilor, noua platforma oferind acces rapid din orice navigator web, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.
Continutul este abordat din perspectiva relevantei pentru publicul tinta: persoane juridice (IMM-uri), persoane fizice si beneficiari publici, iar informatiile de interes general sunt prezentate intr-o maniera sintetica si transparenta.
"Noul site fngcimm.ro catalizeaza strategia de repozitionare a institutiei, de initiere a dialogului direct cu reprezentantii mediului de afaceri, in scopul definirii unor produse de garantare dedicate, adaptate nevoilor specifice sectoarelor economice. Design-ul modern, alaturi de accesul imbunatatit la informatiile legate de produsele sau programele de garantare si consultarea in timp real a procesului operational in care se gasesc dosarele de garantare contribuie la construirea noii imagini a FNGCIMM, cu atribute de dinamism, transparenta si profesionalism", a declarat directorul general al Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri, Alexandru Petrescu.
Noua interfata de consultare in timp real a bazei de date, pusa la... mai mult
Miercuri, 10 Ianuarie 2018, ora 10:54
O tara din Uniunea Europeana refuza sa ofere garantii pentru Atena, ceea ce reprezinta o lovitura pentru acordul stabilit luni la Bruxelles, care prevede ca toate statele UE trebuie sa garanteze un imprumut pentru salvarea Greciei.
Prim-ministrul ceh, Bohuslav Sobotka, si ministrul Finantelor, Andrej Babis, au declarat luni ca tara lor refuza sa garanteze un posibil imprumut pentru Grecia si nu ii vor acorda niciun credit direct.
UE isi propune sa utilizeze temporar instrumentul vechi cunoscut sub numele de Mecanismul European de Stabilizare Financiara (MESF). Imprumuturile MESF sunt garantate de toate statele membre ale UE, nu numai de membrii zonei euro, aminteste agentia Xinhua.
Acord la Bruxelles pentru salvarea Greciei - Criza elena, departe de un deznodamant, pericolul unui "Grexit" n-a trecut
Potrivit lui Sobotka, este mai bine sa existe un acord cu conditii dure pentru Grecia decat un stat prabusit total in interiorul UE si in NATO. El a spus ca, daca Grecia vrea ...citeste mai departe despre "Acordul pentru salvarea Greciei primeste prima lovitura: Tara care refuza sa ofere garantii pentru Atena" pe Ziare.com mai mult
Marti, 14 Iulie 2015, ora 07:50
Cei care au credite in moneda straina si le-ar putea converti in lei, fara sa plateasca garantii sau alte costuri suplimentare, se mentioneaza intr-un proiect de lege adoptat astazi de Plenul Senatului. Daca initiativa legislativa va trece si de votul final al Camerei Deputatilor, atunci s-ar putea aplica si imprumuturilor aflate in curs de derulare.
Un proiect de lege pentru completarea OUG nr. 50/2010 privind contractele pentru consumatori, initiat de deputatul PSD Ana Birchall, a fost aprobat astazi de Plenul Senatului, in calitate de prima camera sesizata, cu 74 de voturi "pentru", 2 "abtineri" si un vot "impotriva". Documentul ar putea reglementa informatiile ce vor trebui cuprinse in contractele de credit in moneda straina, incheiate intre banci si clientii lor.
Citeste mai multe despre Creditele in valuta ar putea fi convertite in lei, fara garantii suplimentare pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 18 Iunie 2014, ora 16:28
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii (FNGCIMM) a acordat primele garantii in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii.
Mai multe solicitari de garantii, pentru firme din Ploiesti, Bucuresti, Giurgiu, Dej, Tulcea si Constanta, se afla in faza de analiza si de completare a documentatiei de credit, CEC Bank fiind cea de-a treia banca care a transmis solicitari de garantare.
Finantatorii care acorda finantari in cadrul Programului de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii sunt: Banca Transilvania, BRD Groupe Societe Generale, CEC Bank, ING Bank, Banca Romaneasca, Banca Comerciala Carpatica, Intesa Sanpaolo Bank, Alpha Bank, Banca Comerciala Romana, Unicredit Tiriac Bank, Piraeus Bank, Bancpost, Leumi Bank, Banca Italo-Romena, Banca Comerciala Feroviara, Volksbank, OTP Bank, Marfin Bank, Nexte Bank, Banca Romana de Credite si Investitii.
Programul de garantare a creditelor pentru intreprinderi mici si mijlocii este un program multianual, de incurajare si de stimulare a dezvoltarii intreprinderilor prin acordarea de linii de credit pentru capital de lucru, de catre finantatori, cu garantie de stat implementat in baza OUG 92/2013.
Liniile de credit au o valoare de maxim 5.000.000 lei/IMM, se acorda pe o perioada de maxim 24 de luni, cu posibilitatea prelungirii cu maxim 12 luni si sunt garantate de catre FNGCIMM in procent de maxim 50% din valoarea... mai mult
Luni, 07 Aprilie 2014, ora 17:48
Guvernul francez a acceptat sa salveze Credit Immobilier de France (CIF), prin acordarea unei garantii de stat, institutia financiara specializata in credite ipotecare fiind puternic afectata de lipsa de lichiditate.
Credit Immobilier de France a fost scoasa la vanzare incepand din mai, in urma problemelor cauzate de disparitia finantarii ieftine de pe pietele de credit, potrivit Financial Times.
"Pentru a permite CIF sa-si respecte toate angajamentele, statul a decis sa raspunda favorabil cererii pentru acordarea unei garantii", a declarat, intr-un comunicat, ministrul de Finante, Pierre Moscovici.
Guvernul francez se confrunta cu dificultati in procesul de minimalizare a concedierilor planificate la alte companii lovite de criza, printre care Peugeot si Carrefour, precum si prabusirea grupului franco-belgian Dexia.
Garantia de stat pentru CIF, care are o emisiune de obligatiuni de 1,75 miliarde de euro scadenta in octombrie, trebuie sa primeasca aprobarea Comisiei Europene, a spus Moscovici.
Potrivit cotidianului francez Le Figaro, cel mai probabil scenariu pentru CIF, cu 300 de sucursale si o pozitie importanta pe piata creditelor ipotecare din Franta, este lichidarea. mai mult
Duminica, 02 Septembrie 2012, ora 13:27
Vicepresedintele PNL, europarlamentarul Norica Nicolai, sustine necesitatea crearii unui fond de garantare a creditelor pentru femei, un astfel de proiect neputand fi catalogat ca fiind "discriminatoriu", transmite Mediafax. Norica Nicolai a participat, vineri, la Sfantu Gheorghe, la intalnirea femeilor de afaceri din judetul Covasna, care au pus bazele "Asociatiei Femeilor Antreprenori si Manageri din Judetul Covasna".
Cu aceasta ocazie, Norica Nicolai a sustinut necesitatea infiintarii unui fond de garantare a creditelor pentru femei, precizand ca acesta ar urma sa sustina in special micile afaceri.
"Acest proiect functioneaza deja in multe tari din Uniunea Europeana.
Deci, in fondurile de garantare nationala a creditelor, care exista in majoritatea tarilor, nu s-au facut, din pacate, fonduri speciale pentru garantarea creditelor pentru femei si noi ne gandim sa obligam tarile membre sa faca acest tip de garantie", a declarat, ulterior, intr-o conferinta de presa, europarlamentarul liberal.
Potrivit acestuia, un astfel de proiect nu poate fi catalogat ca fiind "discriminatoriu", ci mai degraba ca "o asezare pozitiva", deoarece femeile au, in general, "o dubla slujba".
"Nu e deloc o discriminare, dupa parerea mea, este o asezare pozitiva.
Femeile sunt discriminate pentru ca au o dubla slujba, ele intotdeauna fac ceva in plus fata de barbati.
Ele trebuie sustinute pozitiv, sa-si realizeze si afacerile si sa-si sustina si familiile", a spus Norica Nicolai. mai mult
Vineri, 09 Aprilie 2010, ora 17:07
Masura luata de Guvern in legatura cu programul de garantare a creditelor ipotecare pentru achizitionarea primei locuintei este una pur electorala, a declarat Norica Nicolai, joi, la Focsani. Nicolai crede ca prin aceasta masura nu este sprijinit sectorul constructiilor, ci doar oamenii de afaceri din sectorul imobiliar, care nu isi pot vinde apartamentele. Ea a explicat ca trebuiau realizate programe nationale pe agricultura si mediu, solutii care ar fi dus la crearea unor locuri de munca si ar fi avut efecte pe termen lung. mai mult
Vineri, 22 Mai 2009, ora 11:35