CFR SA informeaza ca, din cauza unor probleme tehnice neprevazute, se inregistreaza mici intarzieri in circulatia trenurilor pe ruta ruta directa Gara de Nord - Aeroportul Henri Coanda.
"Dat fiind faptul ca este prima sectie de cale ferata, pe care se aplica sistemul de operare de tip "cadentat", pe o linie noua si cu o instalatie noua, au aparut aceste probleme tehnice, insa ele au fost deja identificate si vor fi rezolvate in scurt timp, astfel incat circulatia trenurilor spre si dinspre Aeroport sa se desfasoare in conditii normale de trafic".
Compania feroviara a anuntat, miercuri, ca trei operatori de transport feroviar vor asigura serviciul public de transport feroviar de calatori intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda, cu 72 de trenuri, odata cu intrarea in vigoare a noului Mers de Tren, valabil pentru perioada 13 decembrie 2020 (ora 00:00) - 11 decembrie 2021 (ora 00:00).
Conform unui comunicat, legatura directa intre Gara de Nord si Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti va fi asigurata pe relatia Bucuresti Nord - Mogosoaia - Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti (si retur) de 72 de trenuri (36 de perechi), care apartin SNTFC CFR Calatori, Regio Calatori si Transferoviar Calatori.
Astfel, SNTFC CFR Calatori (operatorul national de transport feroviar de calatori) va avea pe aceasta ruta 42 de trenuri, dintre care 20 de trenuri vor circula intre orele 0:00 - 10:16 si 22 de trenuri intre orele 14:30 - 24:00, Regio... mai mult
Duminica, 13 Decembrie 2020, ora 10:21
Trei operatori feroviari vor avea trenuri pe linia Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Receptia investitiei va avea loc vineri, 4 decembrie.
Pe aceasta ruta vor circula trei operatori, unul de stat si doi privati. Mai precis, CFR Calatori, Transferoviar Calatori si Regio Trans sunt companiile care vor opera linia ferata de la gara la aeroport, potrivit Digi24.
CFR Calatori va opera aceasta linie cu Sagetile Albastre, in timp ce transportatorii privati vor introduce garnituri vechi de 40 de ani.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a anuntat ca vineri, 4 decembrie, va avea loc receptia lucrarilor terminate la calea ferata care uneste Gara de Nord din Bucuresti cu Aeroportul Otopeni.
"In baza ultimelor discutii pe care le-am avut cu CFR Infrastructura pot sa va spun ca vineri dimineata se va realiza receptia la terminarea lucrarilor pentru tot ceea ce s-a realizat pe linia de cale ferata Gara de Nord-Otopeni", a declarat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, la Radio Romania Actualitati.
Klaus Iohannis, Ludovic Orban si Lucian Bode au testat in 21 septembrie trenul pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International Henri Coanda.
Ministrul Transporturilor Lucian Bode declara, tot in septembrie, ca linia de cale ferata ar putea fi data in folosinta in 12 decembrie, odata cu noul mers al trenurilor. El spunea ca distanta dintre Gara de Nord si Aeroport va fi parcursa in 15-17 minute.
Citeste si: Oficial: 6,33 miliarde de lei alocati pentru metroul spre... mai mult
Joi, 03 Decembrie 2020, ora 13:21
Studiul de fezabilitate pentru constructia liniei 4 de metrou Lac Straulesti - Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord - Gara Progresul, va fi discutat joi, intr-o sedinta a Consiliului interministerial de avizare lucrari publice de interes national si locuinte, la Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei (MLPDA).
Potrivit unui comunicat al MLPDA, obiectivul va avea un traseu de 11,94 km, cu 13 statii + 1 existenta (Gara de Nord) si un depou (Progresul); tot in cadrul proiectului, vor fi achizitionate 15 trenuri, astfel incat capacitatea de transport sa poata deservi 50.000 calatori pe ora si sens.
Legatura cu Magistrala 4 de metrou existenta se va realiza in statia Gara de Nord 2, prin continuarea axelor cailor Liniei 1 si Liniei 2, iar geometria in plan a traseului este:
- dupa statia Gara de Nord 2, traseul se inscrie in ampriza strazii Garii de Nord, apoi pe Berzei si Vasile Parvan (legatura cu Magistrala 5 de metrou propusa);
- in continuare, traseul subtraverseaza raul Dambovita, Magistralele 1 si 3 de metrou, strazile Bogdan Petriceicu Hasdeu si Izvor, respectiv Calea 13 Septembrie;
- traseul intra pe bulevardul Tudor Vladimirescu, apoi pana in zona Pietei Chirigiu (legatura cu Magistrala 7 de metrou propusa);
- ulterior, vine strada Odoarei si soseaua Viilor, pana la intersectia cu Calea Serban Voda, respectiv soseaua Oltenitei (se poate face legatura cu Magistrala 2);
- mai departe, pe soseaua Giurgiului, intersecteaza... mai mult
Miercuri, 04 Noiembrie 2020, ora 10:14
Presedintele Klaus Iohannis, premierul Ludovic Orban si ministrul Transporturilor, Lucian Bode au testat luni, 21 septembrie, trenul pe ruta Gara de Nord - Aeroportul International Henri Coanda. Presedintele Iohannis a precizat ca aceasta este prima linie de cale ferata construita de la zero in Romania dupa 1984.
Update:
Principalele declaratii ale presedintelui Klaus Iohannis:
-Iata ca planul de relansare economica incepe sa isi arate si partea practica. Pentru a sublinia importanta dezvoltarii infrastructurii feroviare, am participat la un nou test pe singura linie de cale ferata construita din 1984 incoace, dupa cum a spus ministrul Transporturilor.
-Noi dorim sa dezvoltam Aeroportul International, dar e nevoie sa poti sa ajungi in aeroport in conditii foarte bune, in conditii predictibile. De aceea, legatura de la Gara de Nord la aeroport este esentiala.
-Romania are nevoie de o dezvoltare economica sustenabila, puternica si pentru asta este nevoie de infrastructura de transport, iar pentru a putea realiza aceasta infrastructura de transport avem o sansa enorma, acum in anii care urmeaza, cand putem sa folosim banii europeni care ne sunt pusi la dispozitie.
-Trebuie sa recunoastem ca bani europeni am avut si pana acum, doar vointa politica pana acum a fost putina. Daca ne gandim doar ca din 2016 pana in 2019 s-a realizat din aceasta linie 11% si, in niciun an de cand a venit guvernului liberal, s-a realizat practic tot restul, linia este ca si realizata,... mai mult
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 13:35
Politistii locali au verificat modul in care isi desfasoara activitatea taximetristii in zona Garii de Nord, iar in decurs de trei ore au aplicat amenzi in valoare de 38.200 de lei, au retinut doua autorizatii si au sesizat autoritatile ilfovene pentru retinerea altor sase.
Controalele au fost efectuate la sfarsitul saptamanii trecute, informeaza Politia Locala Bucuresti, pe pagina sa de Facebook. Acestea fac parte dintr-o serie de actiuni de verificare a legalitatii in ce priveste transportul public in regim de taxi si de combatere a pirateriei.
"In decurs de numai trei ore, doar in zona Garii de Nord, politistii locali ai Serviciilor Control Transporturi si Circulatie din cadrul D.G.P.L.C.M.B. au verificat documentele de transport aferente unui numar de 81 de taxiuri, 15 conducatori auto fiind depistati cu nereguli.
Fiindca nu au putut prezenta documentele obligatorii necesare pentru desfasurarea activitatii de taximetrie, cei in culpa au fost sanctionati conform Legii privind transportul in regim de taxi.
Valoarea amenzilor a fost de 38.200 de lei, iar ca masuri complementare au fost retinute doua autorizatii taxi. In plus, inspectorii D.G.P.L.C.M.B. au sesizat autoritatile de autorizare din judetul Ilfov pentru retinerea altor sase autorizatii taxi, iar Brigada Rutiera a fost sesizata in vederea aplicarii suspendarii dreptului de utilizare a unui autovehicul", a precizat sursa citata.
Politia Locala mentioneaza ca actiunile de acest tip vor continua pana... mai mult
Marti, 18 Februarie 2020, ora 16:26
Gara de Nord Bucuresti trebuie modernizata pentru a respecta normele europene, privind statutul de Eurogara, iar Compania Nationala de Cai Ferate anunta ca a facut primul pas in acest sens.
"Compania Nationala de Cai Ferate "CFR" SA si CONSIS PROIECT S.R.L au semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, prima etapa a programului de modernizare a Garii de Nord Bucuresti. Contractul, in valoare de 11,3 milioane lei, fara TVA, are durata de implementare de 6,6 luni si este finantat din fonduri nerambursabile, in cadrul programului POIM 2014-2020", se arata in comunicatul CFR remis Business24.
Studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investitii Modernizarea/consolidarea/reabilitarea statiei CF Gara de Nord Bucuresti are ca principal scop identificarea si prezentarea unei solutii optime de modernizare a statiei, cu impact direct in cresterea calitatii serviciilor oferite calatorilor si a sigurantei in exploatare.
Din punct de vedere tehnico-economic, studiul de fezabilitate va analiza cu prioritate transformarea obiectivului intr-un nod feroviar european si centru multimodal public, prin modernizarea, consolidarea si reabilitarea actualei statii de cale ferata.
Gara de Nord Bucuresti are o suprafata de 100.000 mp, fiind amplasata pe un ansamblu de 14 linii de cale ferata, instalatii specifice, peroane si cladiri functionale, care necesita lucrari de reinnoire si de modernizare pentru a respecta normele UIC, privind statutul de Eurogara.... mai mult
Luni, 09 Decembrie 2019, ora 16:22
Activitatea in Gara de Nord din Bucuresti este grav afectata, luni dimineata, dupa ce s-a rupt un cablu de inalta tensiune in zona Podului Grant, asa incat trenurile mai pot acum circula doar pe 4 linii, din cele 14.
Astfel, in acest moment se inregistreaza intarzieri la sosirea a 10 trenuri si la plecarile a alte 8 trenuri din Gara de Nord, a precizat pentru Digi24 Oana Brinzan, purtator de cuvant al CFR.
"Avem o problema cu alimentarea cu energie electrica in linia de contact, in zona Podului Grant. Cablul de inalta tensiune este rupt in mai multe bucati", a declarat Oana Branzan.
Cea mai mare intarziere, de 100 de minute, o are acum trenul care trebuia sa soseasca de la Craiova.
Cablul care s-a rupt, cel mai probabil din cauza ghetii, trebuie inlocuit, operatiune ce va dura probabil o ora si, in acest timp, se vor mai acumula intarzieri.
Problema a aparut luni dimineata, la ora 6:15, echipele de interventie fiind deja pe teren. ...citeste mai departe despre "Trenuri blocate in Gara de Nord din cauza unui cablu rupt: Intarzierile ajung si la 100 de minute" pe Ziare.com mai mult
Luni, 28 Ianuarie 2019, ora 08:27
Joi dimineata, trenurile circula in conditii speciale la intrarea in Capitala, intre statiile Peris - Buftea - Chitila - Bucuresti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.
"In timpul circulatiei apar fluctuatii de tensiune si implicit intreruperi de alimentare cu energie electrica a locomotivelor, ceea ce necesita o noua conectare a acestora la linia de contact pentru a-si putea continua mersul", a declarat Oana Branzan, purtator de cuvant la CFR Infrastructura.
Intarzieri importante inregistreaza mai ales trenurile care urmeaza sa intre in Capitala.
La aceasta ora, trenul IR 1654 de la Vatra Dornei Bai, care trebuia sa ajunga la Bucuresti la ora 7:29, avea o intarziere de 145 de minute, iar trenul R3002 de la Brasov, care trebuia sa ajunga la ora 7:39, avea o intarziere de 135 de minute.
In plus, intarzieri de 55 de minute erau pentru trenul IR 1558 de la Buzau, a carui ora de sosire era 8:54, si pentru trenul IR 1658 de la Bacau, care trebuia sa ajunga la 9:22.
O intarziere de cate 50 de minute era consemnata pentru trenurile R15002 Nehoiasu-Bucuresti si IR 1570 de la Galati, primul trebuind sa ajunga la 9:00, iar al doilea la 9:57.
Amintim ca ANM a emis avertizari now casting de tip cod portocaliu de polei valabile pana la ora 11:00 pentru judetele Ialomita, Prahova, Braila, Buzau, Ilfov, Vrancea si Galati. In diferite zone din aceste judete se vor semnala depuneri semnificative de polei. ...citeste mai departe despre... mai mult
Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 10:23
Joi dimineata, trenurile circula in conditii speciale la intrarea in Capitala, intre statiile Peris - Buftea - Chitila - Bucuresti Nord, pe ambele sensuri, din cauza poleiului depus pe linia de contact.
"In timpul circulatiei apar fluctuatii de tensiune si implicit intreruperi de alimentare cu energie electrica a locomotivelor, ceea ce necesita o noua conectare a acestora la linia de contact pentru a-si putea continua mersul", a declarat Oana Branzan, purtator de cuvant la CFR Infrastructura.
Intarzieri importante inregistreaza mai ales trenurile care urmeaza sa intre in Capitala.
La aceasta ora, trenul IR 1654 de la Vatra Dornei Bai, care trebuia sa ajunga la Bucuresti la ora 7:29, avea o intarziere de 145 de minute, iar trenul R3002 de la Brasov, care trebuia sa ajunga la ora 7:39, avea o intarziere de 135 de minute.
In plus, intarzieri de 55 de minute erau pentru trenul IR 1558 de la Buzau, a carui ora de sosire era 8:54, si pentru trenul IR 1658 de la Bacau, care trebuia sa ajunga la 9:22.
O intarziere de cate 50 de minute era consemnata pentru trenurile R15002 Nehoiasu-Bucuresti si IR 1570 de la Galati, primul trebuind sa ajunga la 9:00, iar al doilea la 9:57.
Amintim ca ANM a emis avertizari now casting de tip cod portocaliu de polei valabile pana la ora 11:00 pentru judetele Ialomita, Prahova, Braila, Buzau, Ilfov, Vrancea si Galati. In diferite zone din aceste judete se vor semnala depuneri semnificative de polei. ...citeste mai departe despre... mai mult
Joi, 24 Ianuarie 2019, ora 10:23