ANPC a transmis, marţi, printr-un comunicat de presă, că, în urma unei sesizări primite de la consumatori, a avut loc o verificare la Bistro Garden, aparţinând operatorului economic Plenitud Impex SRL, din Sectorul 2 al Capitalei.
”Aşa cum am anunţat, că voi declanşa o acţiune de monitorizare a comerţului de tip fast food, am şi făcut. În urma unei sesizări, m-am aflat alături de colegii mei, comisarii, pe teren, pentru a vedea personal modul în care este respectată legea şi, implicit, consumatorul. Din păcate tot în Sectorul 2, cel care îmi este atât de drag, am descoperit o locaţie cu mari probleme, în serviciile căreia cetăţenii ar trebui să aibă încredere. Suntem neobosiţi şi vom continua să facem curăţenie.
Vă rog să îmi semnalaţi în continuare locaţii de acest tip, ale căror servicii vă ridică suspiciuni. Vom fi imediat acolo, căci acesta este rolul nostru: să fim receptivi la sesizările dumneavoastră şi să îndreptăm lucrurile, acolo unde este cazul”, a declarat vicepreşedintele ANP Mihai Culeafă.
Comisarii ANPC au constatat, în urma controlului, mai multe nereguli, printre care: folosirea unui bloc alimentar insalubru, cu insecte moarte şi vii în spaţiul de lucru; utilizarea unui agregat frigorific deteriorat şi neigienizat,
cu chedere rupte, mucegai, grătare cu exfoliere de vopsea şi prezenţă masivă de rugină; folosirea unei camere de depozitare a materiilor prime... mai mult
Marti, 20 Septembrie 2022, ora 19:09
O treime din macarea produsa anual la nivel global ajunge la cosul de gunoi, adica aproximativ 1,3 miliarde de tone, potrivit datelor Organizatiei pentru Alimente si Agricultura a Natiunilor Unite - FAO, iar acest lucru are un impact negativ asupra mediului inconjurator si asupra economiei.
In una din tarile cele mai afectate de fenomenul risipei alimentare este testata o solutie sa spunem mai putin apetisanta.
In orasele in plina expansiune ale Chinei se arunca atat de multa mancare incat gropile de gunoi nu mai pot face fata, relateaza Reuters intr-un reportaj. Aici intervin insatiabilii gandaci de bucatarie, miliarde de gandaci crescuti in ferme special amenajate si hraniti cu munti de resturi alimentare. Dupa ce mor, gandacii ajung la randul lor hrana pentru septel sau sunt folositi ca ingrediente in leacuri pentru diverse boli ori in produse cosmetice.
Compania Shandong Qiaobin Agricultural Technology detine o ferma de gandaci la periferia orasului Jinan, capitala provinciei Shandong din estul Chinei, cu un efectiv de 1 miliard de gandaci. Insectele sunt hranite cu 50 de tone de resturi de mancare - cam cat cantaresc sapte elefanti adulti - pe zi.
Compania intentioneaza sa deschida inca trei ferme anul viitor, cu obiectivul de a procesa o treime din resturile alimentare produse de Jinan, oras cu o populatie de aproximativ sapte milioane de oameni.
Industria gandacilor de bucatarie beneficiaza si de pe urma interdictiei de a folosi resturile pentru a... mai mult
Luni, 17 Decembrie 2018, ora 00:00
Un gandac ce traieste in desertul Namib a ajutat oamenii de stiinta sa descopere o solutie la una dintre problemele care afecteaza avioanele.
Insecta le-a oferit cercetatorilor o metoda prin care se poate preveni formarea ghetii pe avioane, transmite Christian Science Monitor.
Echipa de specialisti de la Virginia Polytechnic Institute este cea care a facut descoperirea.
Ei s-au inspirat de la o mica insecta care traieste intr-un loc unde inghetul este arareori o problema: desertul Namib din Africa.
Secretul uluitor ascuns de gandaci si mizerie: Cum ii ajuta pe bebelusi
"Am remarcat ironia: o insecta a carui casa se afla intr-un loc arid ne-a oferit inspiratia pentru a face o descoperire legata de inghet", a explicat Jonathan Boreyko, unul dintre cercetatori.
Gandacul de desert poate colecta apa din atmsofera ...citeste mai departe despre "Un gandac detine secretul care poate revolutiona avioanele" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 24 Ianuarie 2016, ora 14:09
Iarna nu este un prilej de a rasufla usurati in legatura cu absenta daunatorilor din locuinta sau din spatiul de lucru. Acestia nu dispar atunci cand temperaturile scad, ci se retrag in locuri sigure, ferite. Astfel, iarna reprezinta cel mai bun moment de a lua masuri impotriva acestora.
Terminatorii activeaza in domeniul dezinsectiei si deratizarii de 15 ani. Astfel, au reusit sa inteleaga comportamentul daunatorilor de la un sezon la altul. Daunatorii sunt mai putin activi pe timp de iarna, si incearca sa isi conserve energia pentru primavara. De aceea se poate actiona eficient pentru a preveni extinderea acestora la venirea primaverii.
Modurile in care daunatorii isi adapteaza comportamentul in aceasta perioada difera:
- Tantarii depasesc iarna in stadiul de oua, maturizandu-se, urmand ca primavara sa se raspandeasca
- Albinele se retrag in stupi si consuma miere pentru conservarea energiei
- Puricii petrec iarna in stadiul de pupa, iar cand simt prezenta unui corp cald langa ei, se activeaza
- Gandacii patrund prin crapaturi in case, mansarde, magazii si alte locuri asemanatoare
- Rozatoarele, spre sfarsitul toamnei, se retrag in spatiile din apropierea zonelor virane sau in subsolurile blocurilor. Patrund prin crapaturile din pereti si gaurile din jurul tevilor.
Toamna aceasta a fost invazie de rozatoare. Acestea au distrus mare parte din recolte iar nivelul pagubelor a fost ridicat. Toti acei daunatori in momentul de fata s-au adapostit. De... mai mult
Miercuri, 17 Decembrie 2014, ora 15:12