In urma cu 200 de ani, Napoleon Bonaparte era dus in exil pe insula Sf. Elena, transportat cu o nava de razboi britanica. De atunci si pana acum, insula a ramas la fel de inaccesibila, insa asta se va schimba curand.
Conform CNN, la sfarsitul acestei luni, primele avioane comerciale vor zbura catre aceasta insula vulcanica aflata chiar in mijlocul Atlanticului de Sud.
In prezent, dureaza aproape la fel de mult sa ajungi pe insula cum se intampla si in vremea lui Napoleon. Pana recent, singura legatura cu restul lumii era ambarcatiunea postei, care venea o data la trei saptamani. Din Cape Town, Africa de Sud, facea pana la insula cinci zile si jumatate.
Desi inca de anul trecut s-a dorit inaugurarea unor zboruri pe aceasta ruta, nu s-a reusit, din cauza vantului atipic de aici si a pistelor prea scurte. In final, s-a gasit un aparat care s-ar comporta bine chiar si in aceste situatii.
O companie braziliana a gasit un aparat de zbor potrivit, Embraer E190. Desi acesta are o capaciptate de 99 de pasageri, va lua la bord doar 76, pentru a se comporta bine in aceste conditii atipice.
Zborurile vor fi inaugurate din 21 octombrie. Vor avea o escala in Windhoek, Namibia, in drumul lor spre Fortaleza, Brazilia.
Pe insula, considerata un paradis, traiesc 4.500 de oameni, alti 10.000 plecati de aici traind peste hotare, mai ales in Marea Britanie.
Citeste si Cele mai indepartate 5 insule tropicale locuite din lume (Galerie foto) ...citeste mai departe despre "O... mai mult
Joi, 12 Octombrie 2017, ora 22:50
Un "razboi comercial" intre Uniunea Europeana si Statele Unite ar fi in dezavantajul ambelor parti, atrage atentia Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, criticand din nou atitudinea presedintelui american, Donald Trump, de a saluta iesirea Marii Britanii din UE.
"Chiar vor americanii sa ajunga la razboi comercial cu Europa? Un razboi comercial ar fi daunator atat intereselor Europei, cat si intereselor Statelor Unite", a afirmat Jean-Claude Juncker intr-un interviu acordat revistei germane Bild.
Juncker a atras atentia ca Uniunea Europeana trateaza cu seriozitate tonul protectionist al lui Donald Trump si se pregateste pentru orice situatie in relatiile comerciale bilaterale.
Juncker a facut aceste declaratii in contextul intrevederii pe care cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avut-o vineri, la Washington, cu presedintele SUA, Donald Trump.
Cu aceasta ocazie, Angela Merkel a pledat pentru reluarea negocierilor intre Uniunea Europeana si Statele Unite pe tema Tratatului Transatlantic pentru Comert si Investitii (TTIP).
Joi, Steven Mnuchin, secretarul american al Trezoreriei, a dat asigurari ca Washingtonul nu vrea conflicte comerciale, insa unele acorduri internationale ar trebui, in opinia lui, revizuite.
Trump a refuzat sa dea mana cu Merkel. Iata cum a reactionat cancelarul german (Video)
Trump i-a zis lui Merkel ca au un lucru in comun: Amandoi au fost interceptati de Obama
Merkel vs Trump: Ce a spus limbajul corpului despre... mai mult
Sambata, 18 Martie 2017, ora 18:48
Cererea pentru spatii comerciale va creste in acest an atat in cadrul galeriilor comerciale, cat si in parcurile de retail si mall-urile mari, companii de moda precum LPP, Debenhams, Marks & Spencer, Pepco si CCC avand planuri importante de extindere pe piata romaneasca, arata DTZ Echinox.
"Dupa 4 ani marcati de o lupta in repozitionarea si consolidarea retelelor, perioada in care multe branduri si-au revizuit strategia de expansiune si in general au devenit foarte conservatoare, 2014 a adus o imbunatatire a consumului, aspect care a relaxat situatia multor retaileri. In acest context, ne asteptam ca in 2015 cererea de spatii comerciale sa creasca la toate nivelurile", arata firma de consultanta imobiliara DTZ Echinox, potrivit Mediafax.
Potrivit sursei citate, companii de moda precum LPP (Reserved, Mohito, Cropp, Sinsay), Debenhams, Marks & Spencer, Pepco si CCC au planuri importante pentru Romania.
"Observam o atentie sporita din partea unor retaileri din regiune, mai ales din Polonia si Turcia, care atingand un plafon maxim in tarile de origine, decid sa se extinda in Romania datorita similaritatilor consumatorilor, dar si datorita unei stabilitati economice validate in ultimii ani", a declarat Sebastian Mahu, Head of Property Management Department al DTZ.
Anul trecut, potrivit datelor DTZ, cele mai multe magazine au fost deschise de H&M, respectiv opt unitati, dintre care doua in Bucuresti, urmat de CCC cu sase deschideri (doua in Capitala), Ecco - cinci... mai mult
Vineri, 09 Ianuarie 2015, ora 09:48
Rata de neocupare in centrele comerciale prime din Romania a scazut sub 5% in primul semestru, fiind pe un trend descendent atat in Bucuresti, cat si in alte orase din tara, evolutie influentata de lipsa de noi dezvoltari si de nevoia retailerilor de a se extinde, potrivit DTZ Echinox.
"Diferenta dintre proiectele de retail prime si cele secundare ramane semnificativa. Proiectele dominante inregistreaza o rata de neocupare sub 5%, atat in Bucuresti, cat si in orasele regionale, in timp ce proiectele secundare inregistreaza o rata de neocupare intre 25 si 30%.
Cu toate acestea, proiectele secundare fara o competitie majora, inregistreaza o rata de neocupare sub 10%. Rata de neocupare va continua un trend descendent si in a doua jumatate a anului, luand in considerare faptul ca proiectele ce urmeaza a fi livrate anul acesta au o rata de ocupare situata in jurul valorii de 90%", mentioneaza compania de consultanta imobiliara, potrivit Mediafax.
Chiriile prime nu au inregistrat schimbari in primul semestru al anului, pentru proiectele de retail performante din Bucuresti situandu-se intre 60 - 70 euro/metru patrat/luna, in timp ce in afara Capitalei chiria in centrele dominante variaza intre 25 - 35 euro/metru patrat/luna. DTZ arata ca pana la sfarsitul anului nu se intrevad schimbari majore ale nivelului chiriilor prime.
Stocul modern de spatii de retail era la sfarsitul primului semestru de 2,787 milioane metri patrati, 31% din aceasta suprafata fiind... mai mult
Joi, 04 Septembrie 2014, ora 16:01
Fondul sud-african de investitii NEPI inaugureaza saptamana viitoare, pe 4 septembrie, parcul comercial Vulcan Value Center din cartierul Rahova al Capitalei, inchiriat in proportie de 95%, dupa o investitie de 47 milioane euro.
Parcul comercial din sud-vestul Bucurestiului are o suprafata construita de 25.750 metri patrati, dintre care aproximativ 25.000 metri patrati de spatii comerciale si peste 1.200 de locuri de parcare. Centrul are ca ancore principale hipermarketul Carrefour si magazine de fashion precum H&M, C&A, Domo, Takko si Deichmann, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Mediafax.
Potrivit NEPI, conceptul Value Center se adreseaza unui public cu venituri medii, care va gasi toate produsele de care are nevoie intr-o singura destinatie, fiind primul proiect de acest fel din Bucuresti.
"New Europe Property Investments (NEPI) introduce prin acest proiect un nou concept de retail pe piata centrelor comerciale din Romania. Vulcan Value Center va deservi partea de sud-vest a capitalei si a fost gandit astfel incat sa poata satisface toate nevoile locuitorilor din zona. Sunt convins ca acest concept de parc comercial va avea succes in Bucuresti si va pune bazele unui nou model de shopping, care aduce produse extrem de diverse, de calitate, la preturi atractive si foarte aproape de casa", a declarat Tiberiu Smaranda, directorul executiv al NEPI.
Parcul comercial va cuprinde peste 50 de magazine, dintre care unitati mari de peste 800 metri patrati... mai mult
Joi, 28 August 2014, ora 11:52
Stocul de spatii comerciale moderne va creste pana la finele anului la 2,85 milioane metri patrati, de la 2,7 milioane metri patrati la finele primului semestru, iar ratele de neocupare a centrelor comerciale variaza intre 5 si peste 10%, in functie de proiect, potrivit CBRE.
Stocul de spatii comerciale moderne a ramas stabil in primul semestru al acestui an, circa 2,7 milioane de metri patrati, din care 30% se afla in Bucuresti. Centrele comerciale reprezinta 56% din stoc, in timp ce parcurile de retail detin 43,5%, iar centrele de tip factory outlet doar 0,6%.
"Observam o tendinta de crestere a interesului pentru centre comerciale prime atat din partea investitorilor, cat si din cea a chiriasilor. Proiectele performante din Bucuresti si provincie atrag majoritatea clientilor si inregistreaza vanzari peste medie, avand o rata de neocupare de sub 5%, in timp ce centrele secundare se confrunta cu o rata de neocupare de peste 10%.
O alta tendinta din piata de retail este taierea costurilor cu utilitatile, care continua sa joace un rol important in planul de afaceri al chiriasilor", a declarat Luiza Moraru, seful departamentului de retail al companiei de consultanta imobiliara CBRE Romania.
In prima jumatate a anului a fost inaugurat un singur centru comercial in Romania, Uvertura Mall Botosani, cu o suprafata inchiriabila de 15.000 mp. In luna iulie a fost deschisa galeria comerciala Cora Constanta, iar alte trei centre comerciale vor fi inaugurate pana la... mai mult
Marti, 30 Iulie 2013, ora 12:52
Reteaua franceza de hipermarketuri Cora a deschis centrul comercial Cora Constanta, in urma unei investitii de 51 de milioane de euro. Noul centru comercial are o suprafata construita de 50.000 de metri patrati si include un si un hipermarket cu o arie de vanzare de aproximativ 8.600 mp.
Centrul comercial Cora Constanta, amplasat la intersectia strazilor Bratianu si Cumpenei, mai include o galerie comerciala de 8.500 mp cu 50 de magazine, 670 de locuri de parcare la subsol, 450 de locuri de parcare pe terasa si 12.000 mp spatii verzi din care aproximativ 8.000 mp au fost amenajati pe terasa.
Terasa centrului comercial a fost construita in asa fel incat sa poata gazdui evenimente. La intrarea principala in Cora Bratianu a fost montat un ecran LED de 150 mp pe care se pot difuza diverse proiectii atat ziua, cat si noaptea.
"Cora Bratianu respecta noua filozofie verde implementata anul trecut de centrele noastre comerciale (...) Din punct de vedere comercial si al ofertei propuse de cora Bratianu, atat hipermarketul, cat si galeria au fost adaptate necesitatilor clientilor din Constanta. Compania noastra continua asadar expansiunea, adaptandu-se mereu realitatilor pietei", a declarat Philippe Lejeune, director general al Cora Romania.
Compania Romania Hypermarche, operatorul lantului de hipermarketuri Cora, a initiat lucrarile de constructie a mallul din Constanta inca din 2010, insa procesul a fost intrerupt din cauza unor probleme juridice cu terenul. Initial,... mai mult
Joi, 25 Iulie 2013, ora 16:18
Stocul de spatii comerciale moderne va creste cu 6% in urmatorii doi ani, de la 2,7 milioane de metri patrati la finele anului trecut, in prezent fiind in constructie la nivel national proiecte totalizand 160.000 de metri patrati, potrivit companiei de consultanta imobiliara CBRE.
"In prezent, la nivel national se afla in constructie peste 160.000 de metri patrati. Anul acesta vor fi livrate proiectele Coresi Shopping City faza I, AFI Palace Ploiesti, Cora Slobozia, Corall Constanta, Uvertura Mall Botosani si Promenada Mall. Astfel, stocul total va ajunge la peste 2,8 milioane de metri patrati si se asteapta ca in doi ani de zile stocul de centre comerciale din Romania sa creasca cu 6%", au declarat reprezentantii CBRE Romania.
In Bucuresti, vor fi inaugurate, in urmatorii ani, aproximativ 470.000 de metri patrati de centre comerciale, in timp ce constructia unor proiecte de 430.000 de metri patrati a fost oprita.
Incep lucrarile la Mega Mall. Cand va fi gata centrul comercial din Pantelimon?
O serie de proiecte si-a schimbat statutul de centre comerciale, un exemplu in acest sens fiind Armonia Arad, care se afla in proces de reconversie intr-un parc industrial sau logistic. Pentru 2014 livrarile vor include centre comerciale noi, care vor fi localizate in Capitala si Brasov.
Stocul de spatii comerciale din Romania a inregistrat o crestere de 44% in a doua jumatate a anului trecut, comparativ cu primele sase luni ale aceluiasi an, potrivit raportului CBRE... mai mult
Marti, 05 Februarie 2013, ora 13:20
Inrautatirea mediului economic, dar si politic din zona euro, a lovit direct in investitiile in centrele comerciale, care au atins cel mai scazut nivel de la caderea bancii Lehman Brothers, in 2008.
Conform unui studiu CB Richard Ellis (CBRE), investitiile in centre comerciale, in Europa, au scazut la 4,6 miliarde de euro, in primele trei luni ale acstui an, de la 12,6 miliarde de euro, cat s-a inregistrat in perioada similara din 2011 si cu 9,3 miliarde, fata de trimestrul anterior.
Este cea mai scazuta valoare inregistrata, in Europa, in acest domeniu din anul 2008, cand banca de investitii Lehman Brothers a declarat falimentul, o miscare care a trimis pietele financiare intr-o lunga agonie.
Reprezentantii CB Richard Ellis sustin ca investitiile inregistrate in primele trei luni din 2012 au atins cea mai scazuta valoare ultimii opt ani, fara a pune al socoteala anul 2008.
Magazine ieftine, in detrimentul mall-urilor
Michael Haddock, unul dintre directorii de cercetare de la CB Richard Ellis, a declarat ca piata a fost lovita de lipsa de marfa atractiva in acest domeniu, pentru ca proprietarii celor mai de succes centre comerciale din Europa nu vor sa investeasca in aceste momente de incertitudine economica.
"In prezent, nu gasesti nimic in magazine la nivelul de calitate pe care clientii sunt dispusi sa-l cumpere", spune Haddock. Specialistul in cercetare de piata sustine ca, singura modalitate prin care sectorul de investitii in retail ar putea sa-si... mai mult
Miercuri, 23 Mai 2012, ora 18:15