In noul Cod Fiscal avem prevederi care, aparent, duc la o reducere a sarcinii fiscale, dar creeaza un gol care nu stim cum va fi acoperit si cum vom plati aceste reduceri.
Sustenabilitatea unor propuneri pune in pericol munca de ani de zile pentru rescrierea acestor coduri, iar agresivitatea altor prevederi risca sa compromita masuri foarte bune, afirma Gabriel Biris, avocat specializat in taxe si fiscalitate.
Intr-un interviu acordat Ziare.com, Gabriel Biris a atras atentia ca noile reglementari propuse de Guvernul Ponta ar putea sa "agraveze agresivitatea Fiscului, care in goana dupa bani la buget a inceput sa atace contribuabilii corecti, nu pe evazionisti. In ultimii ani de zile, drepturile contribuabililor au scazut, iar ale controlului fiscal au crescut, ceea ce evident a dus la explozia numarului de abuzuri ale Fiscului. In mare parte, situatia se pastreaza si in noul cod de procedura. Ba vedem si penalitati suplimentare."
Gabriel Biris a comentat si declaratiile ...citeste mai departe despre "Noul Cod fiscal - ne batem joc unii de altii? Interviu cu Gabriel Biris" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 25 Februarie 2015, ora 08:07
Guvernul Ponta trebuie sa faca fata presiunilor unui an electoral, dar si cerintelor venite din partea patronatelor. Daca unii oameni de afaceri sustin propunerile actualului executiv, altii le contesta cu vehementa.
Maria Grapini, om de afaceri si membru in Federatiei Patronala din Industria Usoara (Fepaius) este ferm convinsa ca guvernul trebuie sa creeze parghiile care sa ii determine pe intreprinzatori sa investeasca in extinderea afacerii, iar asta inseamna, implicit, si crearea de noi locuri de munca.
Romania trebuie sa scape de sentimentul de neincredere care guverneaza mediul de afaceri romanesc, considera Maria Grapini, care sustine ca increderea fi data de predictibilitate, de o scadere a fiscalitatii si a costurilor pe sectorul micilor intreprinderi.
Grapini spune ca exista o propunere pe lista actualului guvern privind diferentierea frecventei platilor si a documentelor intocmite, pentru ca exista diferente majore intre costurile administrative la o firma de mici dimensniui, in comparatie cu o companie mare.
"Importat este sa avem posibilitatea finantarii afacerii, sa avem costuri diminuate la investitiile in tehnologie, sa acceleram accesarea de fonduri europene prin proceduri simplificate si sa beneficiem de o forta de munca calificata", a spus Maria Grapini.
Femeia de afaceri sprijina introducerea impozitarii diferentiate degresive si a salariului minim garantat de 800 de lei, pentru ca, sustine Grapini, romanii cheltuie putinele venituri pe... mai mult
Joi, 03 Mai 2012, ora 08:01
Gabriel Biris, membru al Consiliului Consultativ desemnat de premierul Ungureanu este de parere ca aprobarea motiunii de cenzura nu face decat sa blocheze functionarea unor sisteme.
"Ce se va intampla? Multe lucruri vor fi blocate, nu vor functiona nici macar cum functionau pana acum. Sper sa fiu eu pesimist. Sunt subiectiv pentru ca stiam ce urma sa se faca dupa propunerile de la Consiliul Consultativ. Ce masuri ar putea lua guvernul Ponta? Sa reintroduca cotele progresive? O sa vedem", a declarat Biris pentru Business24.
Gabriel Biris considera ca organizarea noului Guvern va duce la blocarea luarii oricaror decizii pentru urmatoarele doua-trei luni.
"In momentul in care se schimba guvernul nu va mai face nimeni nimic asteptand sa fie inlocuiti ori asta inseamna ca putem uita de orice discutie impotriva evaziunii fiscale, de absorbtia fondurilor europene. Putem uita de toate lucrurile acestea pentru ca vor trebui cel putin doua trei luni de zile ca sa isi puna oamenii acolo", a precizat avocatul.
Potrivit acestuia Guvernul Ungureanu nu putea face mai multe in cele 80 de zile de mandat.
"Exclus ca guvernul Ungureanu sa fi facut mai multe in cele doua luni. Cred ca din momentul asta vom vedea cum incep sa scada procentele USL-ului. Pentru ca din cauza nenorocirii de sistem, ca totul este ultra politizat si ca inclusiv femeile de serviciu in anumite institutii sunt puse politic. Statul roman nu este ca statul belgian sa functioneaza doi ani de zile fara... mai mult
Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 15:47