Auchan a finalizat ultima etapa, de natura juridica, din cadrul procesului de achizitie si transformare a celor 20 de hipermarketuri Real in Romania, respectiv fuziunea prin absorbtie a celor doua societati.
Astfel, la 1 septembrie 2015, Auchan a preluat intregul patrimoniu al Real Hypermarket Romania SRL, cu toate drepturile si obligatiile sale, fuziunea avand ca efect transferul catre Auchan a tuturor activelor si pasivelor Real, informeaza un comunicat remis Ziare.com.
Francezii au finalizat anul trecut remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real, dupa o investitie de 40 milioane de euro.
Tranzactia record a lui 2014 in Romania: Cat a platit Auchan pentru achizitia Real
Ulterior, retailerul si-au trecut in proprietate terenurile si galeriile a 12 hipermarketuri foste Real, in urma unei tranzactii in valoare de 261 milioane de euro.
"Fuziunea celor doua companii este doar un ultim simbol al convergentei depline, la un an dupa ce toate magazinele au fost redeschise sub ...citeste mai departe despre "Tranzactie record in retail: Auchan a finalizat procesul de fuziune cu Real" pe Ziare.com mai mult
Joi, 03 Septembrie 2015, ora 16:29
Auchan, lantul francez de hipermarketuri ar putea cumpara cele 24 de hipermarketuri de pe piata din Romania, evaluate la 90-100 de milioane de euro. In urma unei astfel de tranzactii, Auchan ar putea intra in topul celor mai mari retaileri de pe piata locala langa Kaufland sau Carrefour.
Grupul Auchan, controlat de una dintre cele mai bogate familii din Franta, va achizitiona operatiunile germanilor de la Real de pe pietele din Europa de Est, potrivit unor surse anonime.
Francezii vor prelua in total 100 de hipermarketuri din Polonia, Romania, Rusia si Ucraina. Cele mai multe magazine Real se afla, insa, in tara noastra si in Polonia (54).
In urma unei astfel de tranzactii, compania nou formata ar putea genera vanzari de peste un miliard de euro.
Politica de expansiune, unul dintre vinovatii dezastrului?
Atat Auchan cat si Real au intrat pe piata locala in anul 2006. Romania nu a purtat insa noroc germanilor de la Real. Inca de la intrarea pe piata locala
retailerul a inregistrat pierderi importante. In 2006, cifra de afaceri a fost de 347 milioane de lei, iar pierderea neta de 50 de milioane de lei.
Germanii au incercat sa reduca din pierderi printr-o politica de expansiune, care insa nu si-a dovedit eficienta.
In 2010, cifra de afaceri raportata de Real pentru Romania a fost de 3,2 miliarde de lei, iar pierderile raportate au fost de 90 de milioane de lei. In 2011, nivelul pierderilor a crescut la 120 de milioane de lei, iar cifra de afaceri... mai mult
Marti, 27 Noiembrie 2012, ora 11:25