Grupurile germane Daimler si BMW intentioneaza sa formeze o companie mixta prin fuzionarea diviziilor de car-sharing, pentru a concura mai eficient furnizorii de servicii de transport cum este Uber Technologies.
Cele doua grupuri vor forma o companie mixta cu participatii egale de 50%, care va include diviziile Car2Go a Daimler si DriveNow a BMW si servicii precum aplicatii de smartphone pentru comandarea de taxiuri, localizarea locurilor de parcare si incarcarea vehiculelor electrice, transmite Bloomberg.
Daimler si BMW anticipeaza o crestere usoara a profiturilor daca tranzactia va fi finalizata in 2018, fata de estimarile anterioare de stagnare a castigurilor.
Fuziunea ar permite Daimler si BMW sa imparta riscurile operatiunilor intr-o industrie concentrata pe tehnologie care include un numar tot mai mare de furnizori de servicii de mobilitate.
Sectorul transporturilor trece prin transformari rapide. In ultima saptamana, Uber si rivalul sau Grab de pe piata Asiei de Sud-Est au convenit un schimb de active, in timp ce compania americana are probleme in urma unui accident mortal provocat de un vehicul autonom aflat in testare. Totodata, Waymo, divizia grupului Alphabet, a convenit sa dezvolte vehicule autonome cu compania britanica Jaguar Land Rover.
Daimler si BMW mai colaboreaza la consortiul de harti digitale HERE, din care mai fac parte Audi si Intel, precum si producatorul de componente auto Robert Bosch.
Citeste si:
Serviciile de car sharing ar... mai mult
Joi, 29 Martie 2018, ora 15:20
Trei producatori de PC-uri ar putea fuziona, asa ca e posibil ca in curand sa se "nasca" un nou gigant IT.
Bloomberg transmite ca VAIO (fosta divizie de laptopuri a celor de la Sony, vanduta in 2014 companiei Japan Industrial Partners) ar urma sa-si uneasca fortele cu diviziile de laptopuri ale Toshiba si Fujitsu.
Efectul smartphone: Sony renunta la PC-uri - vinde Vaio si concediaza mii de oameni
Fuziunea reprezinta un raspuns direct la ascensiunea rivalului Lenovo, cel mai mare producator din Japonia de astfel de ...citeste mai departe despre "Se va crea un nou gigant IT? Fuziune cu miza mare pentru un segment al pietei" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Februarie 2016, ora 18:50
Diviziile de plati mobile si online ale grupului PayPoint au fuzionat, ca parte a planurilor companiei de consolidare a portofoliului modalitatilor de plata, prin care isi consolideaza pozitia de pe piata platilor online.
De asemenea, grupul a anuntat reimprospatarea identitatii de grup, menite sa reflecte noua pozitionare a companiei in contextul consolidarii portofoliului modalitatilor de plata.
Lansarea PayPoint Mobile and Online
Diviziile de plati online si plati mobile ale grupuliu, ce au functionat anterior sub denumirile PayPoint.net si PayByPhone, fuzioneaza iar noua companie se numeste PayPoint Mobile and Online.
"Consumatorii doresc ca experienta unei plati mobile sau online sa fie cat mai comoda, simpla si lipsita de complicatii. Ca atare, multe organizatii realizeaza subit ca au nevoie de solutii de plata sofisticate, care pot tine pasul cu schimbarile rapide inregistrate in tehnologie, in comportamentul consumatorilor si legislatie", a declarat Dan Salmons, Managing Director al PayPoint Mobile and Online.
"Aceasta combina vasta expertiza a PayPoint.net in domeniul platilor online cu intelegerea amanuntita a consumatorilor de catre PayByPhone, in calitate de furnizor al uneia dintre cele mai populare modalitati de plati mobile. PayPoint Mobile and Online furnizeaza solutii ce acopera intreaga experienta de cumparare, din momentul in care consumatorul initiaza tranzactia, pana la procesarea platii. Combinand expertiza noastra inegalabila in... mai mult
Marti, 20 Mai 2014, ora 16:10
Patru este un numar magic. Insa operatorii de telefonie mobila de pe ambele maluri ale Atlanticului spera sa rupa aceasta vraja. In America, razboiul preturilor este o amenintare curenta, iar in Europa, combatantii implicati in astfel de conflicte spera sa obtina pacea.
Conflictele din cele doua piete au aceeasi cauza: numarul de operatori mari de telefonie mobila ar putea fi redus de la patru, situatie intalnita in multe tari, la trei, conform The Economist.
Autoritatile de reglementare s-au aratat ingrijorate de reducerea concurentei, temandu-se de preturi mai mari. In America, autoritatile au ramas precaute. Insa in Europa, unde pietele sunt mai mici, "razboilul" e in plina desfasurare.
Sprint vrea sa preia T-Mobile SUA
Declaratia de razboi a venit, pe 11 martie, de la Masayoshi Son, seful de Softbank, compania japoneza care controleaza Sprint, al treilea mare operator de telefonie mobila din America.
Son a pus ochii pe T-Mobile SUA, care ocupa pozitia a patra pe aceasta piata: vrea sa creeze un rival puternic pentru operatorii dominanti, AT&T si Verizon. Autoritatiile de reglementare nu au primit cu bine aceasta idee, ca de altfel si T-Mobile SUA.
In ultima vreme, T-Mobile SUA, care a preluat un operator de telecomunicatii mai mic, MetroPCS, a dus o lupta de gherila impotriva AT&T, prin reducerea preturilor. Aceasta campanie a adus reactii din piata, care spuneau ca va fi "un razboi masiv al preturilor".
Agitatie pe piata telecom din Franta... mai mult
Sambata, 15 Martie 2014, ora 13:55
XAPT, partener Microsoft Dynamics, a preluat divizia Dynamics a companiei LLP Group.
"Achizitionarea LLP Dynamics este de o mare importanta pentru XAPT, permitandu-ne sa ne extindem si mai mult pozitia in regiunea Europei Centrale si de Est si sa achizitionam solutii complementare si know-how de specialitate", a declarat Zoltan Schvarcz, presedintele XAPT Group.
Termenii tranzactiei nu au fost facuti publici.
XAPT are sediul in Budapesta, Ungaria, si este prezent si in Canada, Statele Unite si Australia. LLP Dynamics Group, divizie a LLP Group, este partener Microsoft Dynamics, cu locatii in Cehia, Slovacia, Romania, Bulgaria si Ungaria.
LLP dynamics Group, afaceri de circa patru milioane de euro
Prin aceasta achizitie, XAPT isi consolideaza pozitia de lider, devenind cel mai mai mare furnizor de solutii Microsoft Dynamics ERP din Europa Centrala si de Est, capabil sa ofere solutii puternice si eficace de software de management al afacerii.
"LLP Group este una dintre cele mai importante companii de consultanta ERP din Europa Centrala. In urma cu 17 ani, am inceput sa implementam solutiile Microsoft Dynamics, ceea ce ne-a facut unul dintre cei mai importanti parteneri din regiune; acest lucru a determinat desprinderea grupului LLP Dynamics, in 2011, ca si companie independenta. Cand LLP Group a decis sa se concentreze pe alte produse, am inceput sa cautam "un camin" nou pentru divizia Dynamics care sa respecte angajamentul facut clientilor nostri", a... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 12:32
Piata de fuziuni si achizitii din Romania nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor de la inceputul anului si va atinge, in cel mai fericit caz, acelasi nivel din 2012, tranzactiile fiind afectate, printre altele, de lipsa de predictibilitate in domeniul fiscal si cel de reglementare.
"Piata de fuziuni si achizitii nu s-a ridicat la nivelul asteptarilor de la inceputul anului 2013, ramanand, in cel mai bun caz, la acelasi nivel cu 2012. Lipsa de predictibilitate a cadrului fiscal si de reglementare, precum si dificultatea atragerii de finantare bancara au influentat evolutia pietei. S-au remarcat in 2013 un numar de tranzactii importante in sectorul serviciilor financiare, in timp ce sectorul energiei, in particular cel al energiei regenerabile, a fost cel mai afectat de instabilitatea mediului de reglementare. Pentru 2014, piata fuziunilor si achizitiilor ar trebui sa reia tendinta de crestere, pe fondul imbunatatirii conditiilor de creditare si al recastigarii asteptate a statutului de tara cu rating investment grade" , a declarat intr-un comunicat Bogdan Campianu, director executiv corporate finance, EY Romania.
Ce s-a intamplat la nivel local
Potrivit datelor anuntate anterior de EY Romania, anul trecut valoarea pietei de fuziuni si achizitii s-a dublat, la 788 milioane dolari, desi numarul trazactiilor s-a diminuat fata de 2011.
Evolutia pietei din Romania este in linia cu cea inregistrata la nivel global, unde in pofida asteptarilor ca activitatea de fuziuni... mai mult
Marti, 17 Decembrie 2013, ora 13:46
Nokia ia in calcul o fuziune cu grupul francez Alcatel-Lucent, dupa ce grupul finlandez a vandut divizia de telefoane mobile catre Microsoft, au declarat surse apropiate discutiilor, citate de MarketWatch.
Consiliul de Administratie al Nokia evalueaza variante pentru strategia viitoare a grupului, luand in calcul inclusiv mai multe optiuni in ceea ce priveste un eventual acord cu Alcatel-Lucent, au afirmat sursele citate.
Nokia nu a inceput discutiile cu grupul francez.
Compania finlandeza a preluat in aceasta vara, pentru 1,7 miliarde euro, participatia grupului german Siemens la producatorul de echipamente de telecomunicati Nokia Siemens Networks (NSN).
Microsoft va prelua divizia de telefoane mobile a Nokia pentru 5,4 miliarde euro, grupul finlandez urmand sa se concentreze ulterior pe NSN, serviciile de navitatie si geolocatie HERE si activitati de cercetare si dezvoltare.
Contactati de MarketWatch, reprezentantii Nokia si Alcatel-Lucent au refuzat sa comenteze informatiile.
O sursa apropiata NSN sustine ca discutiile din conducerea Nokia privind o fuziune cu Alcatel sunt invaluite in incertitudine, din cauza unor "riscuri semnificative de restructurare" asociate companiei franceze.
Alcatel-Lucent vizeaza, de asemenea, restructurarea
Alcatel-Lucent a fost formata in 2006 prin fuziunea grupului francez Alcatel cu Lucent Technologies, divizia de echipamente telecom a gigantului american AT&T. Alcatel-Lucent a inregistrat pierderi anuale in fiecare... mai mult
Joi, 26 Septembrie 2013, ora 13:51
Fuziunile intre cele 51 de banci regionale care detin pachetul majoritar de actiuni la grupul bancar de austriac Oesterreichische Volksbanken AG (prezent si pe piata din Romania) vor permite realizarea de economii astfel incat OVAG sa poata rambursa ajutoarele de stat pana in 2017, a declarat marti un oficial pentru cotidianul Kurier.
Bancile regionale si-au propus sa rascumpere participatia de 43% pe care statul austriac a preluat-o la Volksbanken AG in luna aprilie a anului trecut. Grupul OVAG are de rambursat 300 de milioane de euro catre statul austriac pana in 2017, transmite Reuters.
"Vrem sa reducem costurile cu 65 milioane de euro", a declarat presedintele asociatiei care reprezinta bancile regionale, Heribert Donnerbauer, intr-un interviu publicat marti in cotidianul Kurier.
Patru dintre cele 51 de banci regionale au fuzionat deja, iar obiectivul este reducerea graduala a numarului pana la 35-40 de banci. Punctul al doilea este unificarea diferitelor sisteme informatice ale bancilor regionale. In acest fel ar putea fi realizate economii de pana la 15 milioane de euro pe an, considera Donnerbauer.
In primul trimestru al acestui an, Volksbanken a inregistrat pierderi de 21,3 milioane de euro, dupa ce anul trecut si-a vandut mai multe active, in special divizia din Europa de Est, Volksbanken International. Ca urmarii a preluarii Volksbanken International AG de catre Sberbank, controlul asupra Volksbank Romania a fost transferat catre vehiculul VBI... mai mult
Marti, 13 August 2013, ora 11:54
Ministerul Justitiei a elaborat un proiect de ordonanta de urgenta pentru implementarea prevederilor de simplificare a obligatiilor de raportare si intocmire a documentatiei necesare in cazul fuziunilor si divizarilor societatilor pe actiuni, dupa ce Romania a fost avertizata de Comisia Europeana.
Comisia Europeana (CE) a anuntat saptamana trecuta ca Romania, Cipru, Italia, Slovenia si Slovania nu au pus in aplicare normele simplificate privind fuziunile si divizarile, desi pentru aceasta masura termenul de implementare fusese stabilit pentru iunie 2011.
"Astazi (joi, n.r.), Comisia Europeana a luat masuri pentru a garanta ca cinci state membre (Cipru, Italia, Romania, Slovenia si Spania) isi respecta obligatia de a pune in aplicare norme simplificate privind fuziunile si divizarile.
Comisia este ingrijorata in legatura cu faptul ca aceste cinci state membre nu au reusit sa isi indeplineasca angajamentele impuse de directiva referitoare la cerintele simplificate de raportare si intocmire a documentatiei necesare in cazul fuziunilor si divizarilor", se arata intr-un comunicat al CE.
Dupa aprobarea OUG de catre Guvern, se va renunta la expertizarea aportului in natura in cazul societatilor nou infiintate prin fuziune sau divizare, daca proiectul de fuziune/divizare a fost examinat de un expert independent, precum si la expertizarea aportului in natura in cazul majorarii de capital a societatii absorbante (fuziune prin absorbtie), daca proiectul de... mai mult
Miercuri, 01 Februarie 2012, ora 17:05