Lantul hotelier american Hilton a anuntat marti ca a fost obiectul unui atac cibernetic, vizand furtul de date bancare ale clientilor sai.
Acest atac cibernetic a avut loc in doua etape, a precizat compania intr-un comunicat, informeaza AFP. Hackerii au instalat un software agresiv, intre 18 noiembrie si 5 decembrie 2014.
Un nou atac a avut loc intre 21 aprilie si 27 iulie 2015, se arata in document, fara a se preciza daca cele doua atacuri au fost comise de aceiasi hackeri.
Atac cibernetic la una dintre cele mai mari retele de telefonie din Marea Britanie
"Impreuna cu experti, organele de drept si emitenti de carduri bancare, Hilton Worldwide a reusit sa determine ca softul agresiv viza informatii specifice de pe cardurile de plata", ...citeste mai departe despre "Atac cibernetic la Hilton: Hackerii au vizat datele bancare ale clientilor" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 25 Noiembrie 2015, ora 12:35
Dupa trei luni de la un atac care a afectat aproximativ 800.000 de clienti, Orange a recunoscut un nou furt de date personale fiind vizat un numar de 1,3 milioane de clienti si cumparatori.
"Un numar limitat de date personale vizand clienti si cumparartori" a fost copiat, in cursul unei intruziuni detectate la 18 aprilie, constand in nume, prenume, adrese de e-mail in cazul in care au fost date, numere de telefon mobil si fix, operatorul de telefonie mobila si Internet, dar si data de nastere, a anuntat grupul intr-un mesaj postat pe site, potrivit Mediafax.
Operatorul francez de telefonie avertizeaza ca datele furate ar putea sa fie utilizate pentru contactarea persoanelor vizate prin e-mail, SMS sau telefon, in vederea unor operatiuni de phishing.
"Phishing"-ul este o tehnica de piratare care vizeaza sa culeaga informatii confidentiale (coduri de acces sau parole) prin trimiterea de e-mailuri prezentate ca trimise de catre banci sau operatori. Victimele inselate isi furnizeaza singure datele personale infractorilor.
E-mailuri au fost trimise luni, pentru a avertiza toate persoanele vizate, a anuntat Orange. Mesajul pe care acestea l-au primit contine un link de tip "click to call back" (accesati pentru a fi apelati), iar operatorul se angajeaza sa le contacteze in 48 de ore pentru a le raspunde la intrebari.
Purtatorul de cuvant a justificat perioada care a trecut de la descoprirea atacului, pe 18 aprilie, si pana la divulgarea acestuia, pe 5 mai, prin... mai mult
Miercuri, 07 Mai 2014, ora 11:35
Experti ai laboratorului antivirus ESET au descoperit un spam care profita de tragedia de la Boston pentru a raspandi malware Win32/Kelihos.
E-mail-urile de phishing trimise de catre hackeri contineau invitatia de a vizualiza o inregistrare video ce surprinde momentul exploziilor din timpul maratonului din Boston, relateaza IT News Today.
Link-ul din mesaj trimite utilizatorul la pagina cu video, dar pe aceeasi pagina se afla si un element de malware care il redirectioneaza spre un set de exploituri Redkit. Cu ajutorul acestui kit, programul malware ajungea in computerul utilizatorului, fiind identificat de experti ca Win32/Kelihos.
Kelihos sustrage informatii personale ale utilizatorului (nume de utilizator, parolele la diverse servicii, adresele de e-mail ale contactelor, continutul portofelului Bitcoin etc) si le trimite catre hackeri.
Acest virus nu este singurul exemplu de exploatare a tragediei din Boston de catre infractorii on-line. Astfel, la o ora dupa cele doua explozii a aparut un cont pe Twitter, care ar fi fost creat in numele organizatorilor maratonului si care promiteau sa aloce victimelor cate 1 dolar pentru fiecare retweet.
In plus, escrocii i-au indemnat pe utilizatorii serviciului de microblogging sa transfere banii in contul presupuselor victime ale exploziilor din Boston. Inainte ca administratorii sa suprime contul, au fost inregistrate mai mult de 50.000 de retweets, conform expertilor de la ESET. mai mult
Vineri, 19 Aprilie 2013, ora 11:23
Pentru a combate cresterea criminalitatii informatice, Comisia Europeana lucreaza la un plan care va obliga companiile care stocheaza date pe Internet - precum Microsoft, Apple, Google sau IBM - sa raporteze pierderea sau furtul de informatii personale in cadrul celor 27 de tari ale Uniunii.
Propunerea se afla in lucru si va fi prezentata de catre comisarul european Neelie Kroes, potrivit New York Times.
Toate companiile online vor fi obligate sa respecte noile standarde, sub incidenta noii legi intrand motoarele de cautare pe Internet, retelele sociale sau companiile care ofera servicii de tip cloud.
Marile companii din Marea Britanie sunt atacate online cel putin o data pe saptamana, potrivit unui sondaj realizat in randul a peste 400 de companii, de catre PriceWaterHouseCoopers. Costurile pe care le poate suporta o companie mare, in urma unui atac cibernetic, pot ajunge si pana la 400.000 de dolari.
Propunerea va fi luata in discutie incepand cu 30 ianuarie 2013. mai mult
Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 17:58
Companiile web isi ascund intentiile in spatele acordurilor de utilizare ale unor software-uri pe care tu le instalezi. De multe ori se intampla sa fim de acord cu termenii de utilizare ai unui software fara a citi ce e ascuns in text. Potrivit unui studiu, 97% dintre utilizatorii de internet sunt de acord cu termenii de licenta ai unui program inainte de a verifica ce au semnat. Daca ai cont de Yahoo, Facebook sau Google, ai fost de acord sa-ti vinzi identitatea companiei web.Iata ce ai semnat in momentul in care ai instalat diverse programe:
Apple
Apple vrea sa stie daca esti sau nu un terorist.
In acordul de utilizare al software-ului iTunes, Apple interzice folosirea acestuia de catre userii din tarile care au embargo SUA.
Prin semnarea acelui acord, te angajezi ca nu vei folosi produsul intr-un scop interzis de legislatia SUA, nu vei contribui la productia de rachete, arme nucleare, chimice sau biologice.
Intr-un alt paragraf, Apple avertizeaza ca software-ul iTunes nu trebuie utilizat in situatiile in care anumite erori ale continutului, date, sau informatii furnizate de catre software care ar putea duce la moarte, la daune fizice sau psihice, la erori ecologice grave.
De asemenea, acesta nu trebuie utilizat la exploatarea instalatiilor nucleare, la sisteme de navigatie, de comunicare sau de control al traficului aerian.
Google
Google vrea sa stie daca poate sa faca tot ceea ce doreste cu informatiile tale personale.
Iar tu ai fost de acord prin semnarea acordului.... mai mult
Marti, 28 Iunie 2011, ora 12:14