Noi mesaje înşelătoare care pretind că sunt trimise de către Poşta Română urmăresc golirea conturilor bancare ale destinatarilor, avertizează specialiştii Bitdefender.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei de securitate informatică, noile tentative de fraudă au fost depistate începând cu 8 august 2021, iar atacatorii vizează să convingă destinatarii să plătească o taxă suplimentară pentru a primi un colet.
"Mii de email-uri frauduloase în care oamenii sunt notificaţi că pachetul lor nu a putut fi livrat din cauza neachitării unei taxe vamale de 3,54 lei au fost trimise începând de duminică către ţinte din România de pe IP-uri care aparent provin din Statele Unite ale Americii. Mesajul primit îndeamnă ţintele să acceseze un link pentru a finaliza plata şi a li se confirma expedierea coletului. După accesarea link-ului, victimele le oferă atacatorilor datele lor bancare, care pot fi folosite mai apoi de către hackeri pentru a goli conturile compromise. Conform notificărilor postate de-a lungul timpului de către Poşta Română, compania comunică cu proprii clienţi doar prin intermediul adreselor oficiale (suportclienti@posta-romana.ro, noreply@posta-romana.ro) şi nu solicită plata unor taxe vamale prin intermediul unor astfel de mesaje. De asemenea, compania nu cere clienţilor să furnizeze parole, date cu caracter personal, numere de card sau alte informaţii bancare", se menţionează în comunicatul citat.... mai mult
Marti, 10 August 2021, ora 12:50
Fostul secretar de stat Constantin Ficioru si ceilalti doi functionari ai Postei Romane implicati in dosarul prejudicierii Postei Romane s-au folosit de autoritatea functiei pentru a frauda institutia, iar in cazul in care erau prinsi ar fi dat vina pe subalterni nevinovati, potrivit unor surse judiciare.
Procurorii au identificat mecanismul prin care fostul secretar de stat, ajutat de Mioara Pribescu, fost director al Directiei economice al Postei Romane, si Olimpiu Constantin, fost director Logistica in cadrul Postei Romane, ar fi fraudat compania cu peste 1,1 milioane de lei.
Astfel, "societatea Terradox Solutions Bucuresti preia electronic, proceseaza si tipareste corespondenta comerciala a mai multor operatori economici, pentru care Terradox Solutions a prestat servicii de procesare a corespondentei in baza unor comenzi si a unui contract de confidentialitate", conform surselor judiciare citate de Mediafax.
"Terradox Solutions Bucuresti s-a ocupat si de distribuirea ...citeste mai departe despre "Cum ar fi fost fraudata Posta Romana de un secretar de stat - surse" pe Ziare.com mai mult
Marti, 26 Mai 2015, ora 22:53
Sase romani si un albanez au fost inculpati in Statele Unite pentru fraude de milioane de dolari pe mai multe site-uri, inclusiv pe eBay si Cars.com, au anuntat joi procurori.
Inculpatii, in prezent fugari, au fost dati in urmarire internationala prin Interpol, citati de postul de televiziune CNN.
Unul dintre cei sase romani, Nicolae P., in varsta de 33 de ani, este suspectat ca ar fi liderul unei retele criminale care posta anunturi fictive pe site-uri de comert online, inclusiv pe eBay (EBAY, Fortune 500), Cars.com, AutoTrader.com, si CycleTrader.com.
Anunturile se refereau la bunuri de valoare, inclusiv automobile, motociclete si barci. Complicii candidatilor la licitatie le trimiteau acestora certificate de autenticitate fictive. De asemenea, suspectii inventau tranzactii cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.
Potrivit procurorilor, citati de CNN, gruparea a furat de la utilizatorii site-urilor peste trei milioane de dolari, in perioada 2011-2912.
"Cu ajutorul unor documente si site-uri false, Nicolae P. impreuna cu membrii gruparii sale a ajuns de peste ocean sa fure din buzunarele muncitorilor americani, care doreau sa-si cumpere niste automobile", a declarat procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch. "Ei (inculpatii) credeau ca distanta ii va izola de ancheta organelor de drept", a adaugat ea.
Alti sase inculpati in acest caz au fost arestati in Statele Unite, in decembrie 2012. Acestia au fost descoperiti in cadrul unei anchete... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 09:57
Uniunea Europeana acorda subventii de 142 miliarde de euro in fiecare an, astfel ca a decis sa inaspreasca lupta contra deturnarii de fonduri. In Romania se inregistreaza cele mai multe cazuri de frauda, urmata de Germania si Italia, arata ultimele publicatii ale Comisiei Europene si ale Oficiului european de lupta antifrauda (OLAF).
Dar acest clasament reflecta realitati foarte diferite, comenteaza online TV5Monde.
Italia ramane tara care a deturnat cei mai multi bani in 2011, inclusiv un caz major de frauda privind fondurile structurale, care a vizat peste 380 de milioane de euro.
Cu toate acestea, Italia nu se situeaza decat pe locul al treilea in acest top al fraudei europene daca se ia in considerare numarul de cazuri - 112 potrivit raportului OLAF publicat la 11 iulie 2012.
Pe "podium", Romania este in frunte, cu 225 de anchete. Germania surprinde pe toata lumea, venind pe pozitia a doua, cu 168 de cazuri anchetate.
Publicat cateva zile mai tarziu, la 19 iulie, raportul Comisiei Europene privind rapoartele de frauda si nereguli confirma ca Germania trateaza, intr-adevar, un numar mare de cazuri. O constatare care se explica partial prin situatia sa demografica si geografica: Germania este cea mai populata tara din Uniunea Europeana si se afla in centrul Europei, expusa in special la tranzitul produselor de contrabanda provenind din Europa de est. Astfel, un caz de frauda raportat in Germania nu inseamna neaparat ca statul german este la originea lui.... mai mult
Duminica, 22 Iulie 2012, ora 14:23