Huawei reprezinta o cale gresita pentru dezvoltarea 5G, afirma ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucuresti.
Intr-un editorial remis Ziare.com, Zuckerman sustine ca "trebuie sa ne asiguram ca folosim companii care continua sa dezvolte tehnologii 5G de incredere, cum sunt Ericsson, Nokia, Samsung si Qualcomm", nu ca Huawei, care a fost pusa sub acuzare pentru fraude si complot pentru a fura secrete comerciale.
Totodata, ambasadorul SUA la Bucuresti precizeaza ca prezenta companiilor chineze in retelele 5G pericliteaza securitatea acestora, pentru ca firmele de tehnologie din China trebuie sa impartaseasca informatiile si tehnologia cu autoritatile militare sau de spionaj chineze.
Redam integral editorialul lui Adrian Zuckerman:
Huawei reprezinta o cale gresita pentru dezvoltarea 5G. Contrar marketingului si a perceptiei publice generale distorsionate, 5G nu este sinonim cu companiile chineze. Companiile americane, europene si sud-coreene conduc calea dezvoltarii 5G pe pietele din intreaga lume.
Tehnologia 5G ofera oportunitati, dar, aflata in maini gresite, ameninta securitatea nationala. Dupa cum a spus secretarul de Stat, Mike Pompeo, competitia cu China pune in discutie libertatile fundamentale pe care fiecare dintre noi le pretuieste.
O retea 5G nu este doar o retea pentru comunicatii - ea reprezinta o infrastructura esentiala pentru economia secolului XXI. La fel cum o retea de drumuri si autostrazi ajuta indivizii si marfurile sa se deplaseze... mai mult
Luni, 17 Februarie 2020, ora 11:19
Membrii unei grupari internationale de clonare de carduri, din care faceau parte si 13 romani, au fost pusi sub acuzare in SUA pentru fraude, operatiuni de skimmimg, spalare de bani si furt agravat de identitate. Conform Departamentului de Justitie, victime au fost atat institutii financiare, cat si persoane fizice, iar prejudiciul se ridica la 20 de milioane de dolari.
Numarul total al membrilor gruparii este de 18, iar 13 dintre acestia sunt romani. Cei mai multi au fost arestati joi, iar patru dintre ei, toti romani, se aflau deja in custodia autoritatilor, pentru alte infractiuni. Celelate persoane vizate in acest caz sunt patru americani si un grec.
Conform procurorului Manhattanului, Geoffrey S. Berman, "inculpatii au participat la o ampla operatiune internationala de fraudare a bancomatelor si spalare de bani, folosindu-si know-how-ul tehnologic pentru a fura zeci de milioane de dolari de la institutii financiare si persoane fizice".
La randul sau, William F. Sweeney Jr. director asistent al FBI, a apreciat ca este extrem de frustrant sa retragi bani de la un ATM si apoi sa descoperi ca toate informatiile tale bancare au fost furate, iar contul ti-a fost golit.
Potrivit unui comunicat al Departamentului de Justitie, in perioada 2014 - septembrie 2019, cei 18 au actionat in cadrul unei retele internationale de skimming al ATM-urilor, obtinand ilegal informatii despre conturile diferitelor persoane, utilizand dispozitive tehnologice avansate pentru a... mai mult
Sambata, 12 Octombrie 2019, ora 11:01
Departamentul american de Justitie anunta ca un cetatean roman a pledat vinovat, miercuri, pentru fraude bancare, iar un altul a pledat vinovat, marti, pentru participare la o schema internationala de fraudare a unor site-uri de comert electronic.
Cel care si-a recunoscut miercuri vina a participat la inselarea unor clienti ai Bank of America si PNC Bank, prin intermediul unor fraude la bancomate, relateaza site-ul Justice.gov.
Sursa citata noteaza ca romanul se numeste Radu Bogdan Marin, are 36 de ani, locuieste in Glendale, New York, si a pledat vinovat pentru un capat de acuzare, in New Jersey.
Marin si complicii sai voiau sa fraudeze atat institutii financiare, cat si pe clientii acestora, obtinand ilegal informatii despre conturile clientilor, inclusiv numere de cont si date de identificare personala.
Marin a recunoscut ca, impreuna cu complicii sai, in perioada martie 2015 - iulie 2016, a folosit carduri bancare contrafacute si informatii furate pentru a retrage bani din conturi bancare compromise, prin intermediul unor bancomate din New Jersey.
Au fost folosite 10 astfel de carduri, fiind furati zeci de mii de dolari, doar Marin obtinand astfel aproape 40 de mii de dolari.
In celalalt caz, Departamentul american de Justitie scrie ca un alt roman de 36 de ani, Vlad Diaconu, a participat la inselarea mai multor cumparatori sa trimita un total de 873.000 de dolari celor din banda sa infractionala, pentru a cumpara produse care, in realitate, nu erau... mai mult
Joi, 30 Martie 2017, ora 12:26
Sase romani si un albanez au fost inculpati in Statele Unite pentru fraude de milioane de dolari pe mai multe site-uri, inclusiv pe eBay si Cars.com, au anuntat joi procurori.
Inculpatii, in prezent fugari, au fost dati in urmarire internationala prin Interpol, citati de postul de televiziune CNN.
Unul dintre cei sase romani, Nicolae P., in varsta de 33 de ani, este suspectat ca ar fi liderul unei retele criminale care posta anunturi fictive pe site-uri de comert online, inclusiv pe eBay (EBAY, Fortune 500), Cars.com, AutoTrader.com, si CycleTrader.com.
Anunturile se refereau la bunuri de valoare, inclusiv automobile, motociclete si barci. Complicii candidatilor la licitatie le trimiteau acestora certificate de autenticitate fictive. De asemenea, suspectii inventau tranzactii cu dealeri auto pentru a ademeni victimele.
Potrivit procurorilor, citati de CNN, gruparea a furat de la utilizatorii site-urilor peste trei milioane de dolari, in perioada 2011-2912.
"Cu ajutorul unor documente si site-uri false, Nicolae P. impreuna cu membrii gruparii sale a ajuns de peste ocean sa fure din buzunarele muncitorilor americani, care doreau sa-si cumpere niste automobile", a declarat procurorul federal din Brooklyn, Loretta Lynch. "Ei (inculpatii) credeau ca distanta ii va izola de ancheta organelor de drept", a adaugat ea.
Alti sase inculpati in acest caz au fost arestati in Statele Unite, in decembrie 2012. Acestia au fost descoperiti in cadrul unei anchete... mai mult
Vineri, 25 Octombrie 2013, ora 09:57
Un roman care traieste in nordul Statelor Unite a fost condamnat la peste 7 ani de inchisoare pentru a fi liderul din SUA al unei conspiratii internationale ce a primit aproximativ 1,6 milioane de dolari din returnari de taxe frauduloase, relateaza Chicago Sun-Times.
Ovidiu Isac, 31 de ani, de origine romana si care traieste in Skokie, a condus o retea de 23 de conspiratori in zona Chicago care s-au folosit de conturile lor bancare pentru a primi rambursari false si redirectiona banii in Romania dupa ce isi luau partea, potrivit unui comunicat al biroului procurorului federal.
Un total de cel putin 470 de rambursari false, pretinzand 4.000 - 7.000 de dolari, au fost efectuate in numele unor cetateni romani care au vizitat anterior Statele Unite in cadrul schimburilor de vize de student, dar care nu mai erau in tara, au declarat procurorii.
Isac a fost condamnat vineri la 85 de luni de inchisoare si la o plata de 1,64 milioane de dolari de catre judecatorul districtual Charles Norgle, care a ordonat de asemenea ca el sa fie deportat dupa executarea pedepsei, potrivit procurorilor. Isac a pledat vinovat in ianuarie la acuzatiile de conspiratie de a frauda guvernul si de furt din fonduri guvernamentale.
Rambursarile ilegale au provocat o pierdere de peste 1,6 milioane de dolari Trezoreriei SUA in anii fiscali 2007-09, potrivit procurorilor. Acestea erau depuse in numele unor persoane reale care nu stiau ca identitatile lor erau folosite intrucat nu mai traiau in... mai mult
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 09:44
Un roman a fost condamnat la un an de inchisoare, in Statele Unite, pentru implicare in fraude electronice, conform unui comunicat oficial al Departamentului american al Justitiei.
Gabriel Sain a fost condamnat de Tribunalul din New Haven (statul american Connecticut) la 12 luni si o zi de inchisoare, declara purtatorul de cuvant al instantei, Thomas Carson.
Sain, originar din Craiova, este acuzat ca in perioada 2005- 2007 s-a ocupat cu trimiterea de emailuri frauduloase clientilor North Fork Bank, cu scopul de a obtine informatii despre conturile acestora.
Gabriel Sain face parte dintr-un grup de 18 suspecti trimisi in judecata de Parchetul din New Haven.
El a fost arestat in Romania pe 31 iulie 2012 si a fost extradat in Statele Unite in august. mai mult
Sambata, 16 Februarie 2013, ora 17:07
O retea infractionala internationala a orchestrat o frauda de peste 200 milioane dolari cu carduri de credit false in SUA, una din cele mai mari descoperite de Departamentul de Justitie, fiind trimisi bani in Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada, dar si in Romania.
Departamentul de Justitie a pus marti sub acuzare 18 persoane, la un tribunal federal din Newark, statul New Jersey. Liderii retelei erau Babar Qureshi si Muhammad Shafiq. Autoritatile nu au furnizat informatii personale despre acestia, transmite Bloomberg.
Inculpatii au creat mii de identitati false si profiluri de creditare si au contractat imprumuturi mari pe care nu le-au mai rambursat.
Sume de ordinul milioanelor de dolari au fost trimise in Pakistan, India, Emiratele Arabe Unite, China, Japonia, Canada si Romania, potrivit datelor FBI.
"Banii au fost folositi la cumpararea de masini de lux, aparatura electronica, tratamente spa, haine de lux si aur de milioane de dolari", se arata in documentele FBI.
Reteaua se folosea si de afaceri legitime precum magazine de bijuterii detinute de patru dintre inculpati, pentru realizarea de tranzactii. mai mult
Miercuri, 06 Februarie 2013, ora 08:22
Un cetatean roman a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare, in Statele Unite, pentru implicare in fraude electronice de milioane de dolari care au avut drept victime cetateni americani, anunta procurorul-general adjunct Lanny A. Breuer, conform site-ului enewspf.com.
Cezar Butu, in varsta de 27 de ani, originar din Ploiesti, a fost condamnat de judecatorul Steven J. McAuliffe, de la Tribunalul districtual din statul american New Hampshire.
In septembrie 2012, Butu a pledat vinovat la acuzatia de comitere a unor fraude electronice.
Butu a recunoscut ca, in perioada 2009-2011, a participat la tentativa de patrundere ilegala in sute de calculatoare ale unor cetateni americani, pentru accesarea datelor cardurilor bancare ale unor cetateni americani.
Valoarea daunelor se ridica la cateva milioane de dolari, cifra nefiind inca stabilita cu exactitate. mai mult
Miercuri, 09 Ianuarie 2013, ora 08:28
Numarul cauzelor de frauda informatica a crescut in continuu in ultimii ani, fortand autoritatile sa vina cu metode inovative pentru a tine pasul cu hackerii romani, informeaza Antena3, citand AFP.
Expertii in securitate informatica sunt de parere ca Romania este un loc favorabil aparitiei hackerilor, deoarece detine resurse IT si este un spatiu cu nivel ridicat de educatie dar si cu dificultati economice.
Astfel, tinerii cu potential, absolventi ai facultatilor cu profil IT sunt usor de atras in cercurile criminalilor cibernetici.
Potrivit ambasadorului SUA la Bucuresti, Mark Gittenstein, SUA ar pierde anual un miliard de dolari din cauza fraudelor informatice, care au legatura cu Romania.
Anul trecut au fost retinute peste 800 de persoane acuzate de infractiuni informatice, in timp ce in primele zece luni ale acestui an s-au inregistrat deja 768 de astfel de cazuri.
Una din problemele privind prinderea si condamnarea hackerilor romani este legislatia din domeniu, a Romaniei, care este depasita si care nu considera infractiunile cibernetice drept infractiuni de risc major. mai mult
Luni, 19 Decembrie 2011, ora 10:15