Un roman care traieste in nordul Statelor Unite a fost condamnat la peste 7 ani de inchisoare pentru a fi liderul din SUA al unei conspiratii internationale ce a primit aproximativ 1,6 milioane de dolari din returnari de taxe frauduloase, relateaza Chicago Sun-Times.
Ovidiu Isac, 31 de ani, de origine romana si care traieste in Skokie, a condus o retea de 23 de conspiratori in zona Chicago care s-au folosit de conturile lor bancare pentru a primi rambursari false si redirectiona banii in Romania dupa ce isi luau partea, potrivit unui comunicat al biroului procurorului federal.
Un total de cel putin 470 de rambursari false, pretinzand 4.000 - 7.000 de dolari, au fost efectuate in numele unor cetateni romani care au vizitat anterior Statele Unite in cadrul schimburilor de vize de student, dar care nu mai erau in tara, au declarat procurorii.
Isac a fost condamnat vineri la 85 de luni de inchisoare si la o plata de 1,64 milioane de dolari de catre judecatorul districtual Charles Norgle, care a ordonat de asemenea ca el sa fie deportat dupa executarea pedepsei, potrivit procurorilor. Isac a pledat vinovat in ianuarie la acuzatiile de conspiratie de a frauda guvernul si de furt din fonduri guvernamentale.
Rambursarile ilegale au provocat o pierdere de peste 1,6 milioane de dolari Trezoreriei SUA in anii fiscali 2007-09, potrivit procurorilor. Acestea erau depuse in numele unor persoane reale care nu stiau ca identitatile lor erau folosite intrucat nu mai traiau in... mai mult
Marti, 16 Aprilie 2013, ora 09:44
Bancile elvetiene renunta rand pe rand la clientii americani sau se asigura ca nu sunt urmariti de Fisc. Locul acestora este luat de clientii arabi, asiatici si rusi.Intr-o scrisoare, Wegelin & Co., o institutie care ofera din 1741 servicii de administrare a marilor averi particulare (private banking), si-a sfatuit clientii americani sa nu mai investeasca in obligatiuni din SUA, la cateva zile dupa ce, in urma unor luni de negocieri intre Berna si Washington, una dintre marile banci elvetiene (UBS AG) a acceptat sa divulge informatii despre conturile a 4.450 de americani.
X1_AdParams =
{
'pub':'632203491294404',
'site':'gandul',
'section':'site',
'zone':'rectangle UP',
'size':'0x0'
};
Clientii UBS sunt suspectati de Fiscul din SUA (Internal Revenue Service - IRS) de fraude fiscale, intinse de-a lungul mai multor ani. Prin intelegerea politica dintre cele doua state, UBS scapa de a fi chemata in justitie de catre Guvernul SUA, insa bancile elvetiene specializate in servicii de private banking se tem ca trebuie sa renunte la clientii americani.
Wegelin a suspendat, momentan, deschiderea de conturi pentru americani, iar Neue Zuercher Bank a renuntat la toti clientii din SUA de la inceputul lui 2009 pana acum. Nici Zuercher Kantonalbank nu mai lucreaza cu americani, ba inca le cere tuturor rezidentilor in Elvetia sa aduca dovezi ca nu sunt urmariti de IRS. mai mult
Marti, 08 Septembrie 2009, ora 11:12