Vasile Frank Timis, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari potrivit Forbes, este unul dintre romanii care apar in scurgerile masive de documente cunoscute sub numele de "Panama Papers".
"Da, am companii in Bahamas si insulele Cayman, pentru ca aceste doua jurisdictii au tratat dublu cu aproape toate tarile dezvoltate din lume. Toti investitorii prefera sa investeasca in companiile inregistrate acolo, pentru ca atunci cand isi vand actiunile platesc intre 1 si 5%, nu 30% taxe pe profitul actiunilor.
Astea-s lucruri care se fac de ani de zile, ma refer, de 50, 60, 70 de ani. Normal ca nu-s de acord sa platesc 30% taxe pe profitul de actiune, in loc sa platesc 5%, daca aceste legi sunt facute de stat la stat", a declarat Frank Timis pentru TVR 1.
Panama Papers: Ce trebuie sa stii despre cea mai mare scurgere de informatii din istorie
Consultantul fiscal Adrian Benta a explicat ca aceste companii nu sunt ilegale, ci se incala legea in momentul in care se transfera profitul pe ...citeste mai departe despre "Panama Papers: Reactia unui miliardar roman implicat in dosar" pe Ziare.com mai mult
Marti, 05 Aprilie 2016, ora 08:28
Jumatate dintre averile celor mai bogati 300 de romani, care insumeaza aproape 12 miliarde de euro, sunt concentrate in Bucuresti si Ilfov, unde gasim si cei mai multi oameni de afaceri care se regasesc in Top 300 Capital, recent lansat, respectiv 110.
Pe a doua pozitie se afla judetul Constanta, cu 23 oameni de afaceri si o valoare cumulata a averilor de peste 1,9 miliarde de euro, urmat de judetul Bacau (5 afaceristi cu averi insumate de 1,2 miliarde euro), scrie Ziare.com.
Averile cumulate ale celor mai bogati 300 de romani au scazut cu trei miliarde de euro in ultimul an, ajungand la 26,5 miliarde euro.
Potrivit analizei Capital, comparativ cu alti ani, cand locul doi dupa Bucuresti era adjudecat de Timis din punctul de vedere al valorii averilor, anul acesta Constanta a trecut inainte, in timp ce Bacaul a constituit marea surpriza a clasamentului. Surpriza a fost generata de cresterea afacerilor desfasurate de Dorinel Umbrarescu si Costel Casuneanu, ambii cu activitati in constructia de drumuri si autostrazi.
Cei mai bogati romani
Frank Timis a ramas cel mai bogat roman, cu o avere estimata la 1,7 -1,75 miliarde de euro, in crestere de la 1,6-1,65 miliarde euro anul trecut, urmat de Ioan Niculae cu 1,7 miliarde euro, in urcare de la 1,6 miliarde.
Pe urmatoarele pozitii se situeaza Ion Tiriac, cu 850-900 milioane euro (de la 1,1-1,2 miliarde euro anul trecut), Dinu Patriciu, cu 850 milioane euro (fata de 1-1,1 miliarde euro) si familia Adamescu, cu... mai mult
Sambata, 27 Octombrie 2012, ora 17:21
Miliardarul roman Frank Timis, stabilit in Marea Britanie, a ajuns cunoscut in Romania prin faptul ca are o avere estimata la 1 miliard de euro, ca detine jumatate din statul african Sierra Leone, prin companiile sale de minerit sau ca a fondat compania Gabriel Resources, care acum se lupta sa inceapa exploatarea aurului de la Rosia Montana. O telegrama a Ambasadei SUA din Sierra Leone, intrata in posesia Wikileaks, arata cum a devenit Frank Timis propietar al celei mai mare mine de fier din Africa, dar si cum a pierdut controlul asupra unei suprafete de teren cat jumatate din Sierra Leone.
Pe 22 ianuarie 2010, presedintele statului african i-a incredintat firmei African Minerals, condusa de Frank Timis, "cea mai mare mina de minereu de fier din Africa" - Lunsar.
Miliardarul roman s-a angajat prin contract sa reconstruiasca portul destinat transportului de minereu de fier de la Pepel, calea ferata de la Lunsar la Pepel si sa inceapa exportul de minereu de fier in 2013.
Diplomatii americani il descriu pe Timis drept un roman stabilit in Marea Britanie, "condamnat in Australia pentru posesie de heroina si intentia de a vinde".
Pentru a putea duce la indeplinire contractul din Sierra Leone, Timis s-a asociat cu investitori din China: 12,5% din compania sa, African Minerals, este detinuta de China Railway Materials Commercial Corporation. mai mult
Vineri, 02 Septembrie 2011, ora 19:47
Absolvirea unei facultati bine este vazuta deseori ca o conditie sine-qua-non pentru a deveni "cineva", mai tarziu in viata. Cu toate acestea, sunt cateva exemple in business-ul mondial care stau drept exceptie de la aceasta regula.Editia de anul acesta a celor mai bogati oameni din lume, intocmita de Forbes, contine cel mai mare numar de miliardari care nu si-au terminat studiile, de pana acum.
Iata-i pe cei mai importanti dintre miliardarii fara diploma.
Frank Timis
Cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, Frank Timis ocupa pozitia 1,057 in topul celor mai bogati oameni din lume, fiind unul din cei doi romani luati in calcul de prestigioasa revista americana. Primul este Dinu Patriciu.
Timis, stabilit acum in Londra, de unde coordoneaza investitii in industria miniera si petroliera, a fugit din Romania in 1979, la varsta de 16 ani.
Potrivit unui articol publicat in "The Independent", el ar fi facut 40 de zile pana la Trieste, in Italia, trecand prin Iugoslavia.
Odata ajuns in Italia, a reusit sa plece in Australia, unde a intrat in contact cu domeniul minier, se mai arata in articol.
Roman Abramovich
Cu 13,4 miliarde de dolari pe numele sau, Roman Abramovich ocupa locul 53 in topul Forbes al celor mai bogati oameni din lume.
Desi mogulul rus pretinde ca a terminat Dreptul in Moscova, in 2001, continuandu-si studiile la Universitatea Gubkin si Universitatea de Petrol si Gaze, ultimele doua institutii neaga ca l-ar fi avut stundent pe Abramovich.
Ba mai mult, reprezentantii... mai mult
Vineri, 08 Aprilie 2011, ora 15:39