Un antreprenor din Sibiu a reusit sa aplice in Romania o reteta de succes din Germania, insa numai dupa ce si-a antrenat angajatii sa fie "nemti". Afacerea ii merge acum "ceas" in toata tara, asa ca se va extinde in Marea Britanie si Spania.
Primul restaurant fast-food Dabo a fost deschis in 2013, la Sibiu, de omul de afaceri Dan Pastiu, cel care a construit si afacerile Naf-Naf, Cotton Club sau Union in orasul sau natal.
Proiectul Dabo s-a nascut in urma unei colaborari cu Atlantik Doner din Nuremberg, lantul care a obtinut trei ani la rand locul 1 in Germania pentru gust si calitate.
Cu un concept diferit de clasicul fast-food, Dabo a inceput sa capete popularitate pe piata romaneasca, extinzandu-si activitatea intr-un interval foarte scurt in multe orase importante din tara in sistem de franciza. In prezent, lantul Dabo numara 47 de restaurante in 30 de orase din Romania. Si face primii pasi peste hotare.
Romanii vor mancare sanatoasa, dar nu au timp de pierdut
Apetitul romanilor pentru fast-food nu s-a diminuat in ultimii ani, in ciuda interesului tot mai crescut penru un stil de viata echilibrat si activ. Studiile arata ca 50% dintre romani au consumat mancare "pe repede-nainte" cel putin o data in ultima luna, iar cele mai importante criterii dupa care isi aleg restaurantele sunt: diversitatea ofertei, gustul si calitatea produselor, precum si usurinta accesului, conform cercetarii realizate de Hospitality Culture Institute.
Acesta este motivul... mai mult
Joi, 14 Noiembrie 2019, ora 12:00