Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anuntat luni ca renunta la mandatul de a forma viitorul guvern, dupa ce nu a reusit sa coaguleze o coalitie in urma unui scrutin parlamentar neconcludent.
Netanyahu, care este liderul partidului Likud, a spus ca ii returneaza mandatul primit presedintelui tarii, Reuven Rivlin. Termenul acordat lui Benjamin Netanyahu pentru formarea unei coalitii guvernamentale expira la 23 octombrie.
Rivlin a declarat ca va purta consultari cu partidele parlamentare, pe care le va informa ca intentioneaza sa il mandateze pe Benny Gantz, rivalul politic al lui Netanyahu, cu formarea unui nou guvern.
Este a doua oara in ultima jumatate de an cand Benjamin Netanyahu a esuat in incercarea de a forma un guvern dupa alegeri parlamentare. ...citeste mai departe despre "Benjamin Netanyahu renunta la mandatul de a forma noul guvern israelian" pe Ziare.com mai mult
Luni, 21 Octombrie 2019, ora 21:14
Partidul Social Democrat (SPD) din Germania a aprobat, cu o majoritate simpla, duminica, inceperea unor negocieri oficiale cu conservatorii cancelarului Angela Merkel pentru formarea unei coalitii guvernamentale, relateaza Reuters, citata de News.ro.
Delegatii SPD, reuniti la Bonn, au aprobat negocierile cu 362 de voturi pentru si 279 impotriva. Unul dintre delegatii prezenti s-a abtinut.
Votul de duminica a fost urmarit cu interes de aliatii europeni ai germanilor, care spera ca Germania sa iasa din perioada de incertitudine politica in care se afla de la alegerile din 24 septembrie.
Anterior, potrivit Agerpres, liderul social-democrat german Martin Schulz a facut apel la partidul sau sa dea "unda verde" negocierilor pentru formarea unei coalitii de guvernare cu conservatorii cancelarului Angela Merkel, relateaza agentia Reuters.
"SPD trebuie - si va fi - vizibil, auzibil si recognoscibil", a declarat Schulz in cadrul reuniunii delegatilor social-democrati la Bonn.
Circa 600 de delegati ai partidului s-au reunit intr-un congres special la Bonn pentru a dezbate si a se pronunta prin vot asupra proiectului liderilor lor de a demara negocieri pentru reinnoirea unei aliante cu conservatorii cancelarului Merkel, alianta ce s-a aflat la guvernare din 2013.
Potrivit DPA, Schulz a respins variata referitoare la alegeri anticipate, estimand ca organizarea de "noi alegeri nu este calea cea buna".
Martin Schulz (62 de ani), comenteaza Reuters, se confrunta... mai mult
Duminica, 21 Ianuarie 2018, ora 18:24
Angela Merkel s-a declarat duminica "optimista" asupra sanselor de a ajunge la un acord de principiu pentru a forma un nou guvern cu social-democratii in Germania si a scoate prima economie europeana din impasul politic, relateaza AFP.
"Eu intru in discutiile care se deschid cu optimism, chiar daca sunt constienta de imensa munca ce ne asteapta", a declarat cancelarul la Berlin, la deschiderea unei sesiuni maraton de negocieri de cinci zile intre familia sa politica conservatoare si social-democratii SPD.
"Cred ca putem ajunge la acest lucru", a adaugat ea, subliniind ca are drept scop "crearea conditiilor pentru a forma un guvern stabil" in tara.
Alegerile parlamentare din septembrie, marcate de un progres al extremei-drepte si un regres al partidelor traditionale, nu au permis formarea unei majoritati evidente in camera deputatilor.
Cancelarul si tabara sa crestin-democrata au incercat mai intai sa formeze un guvern de coalitie cu liberalii si ecologistii, dar fara succes.
Acum nu ii mai ramane Angelei Merkel ca formula de coalitie majoritara decat o alianta cu SPD, cu care a guvernat deja in guvernul precedent (2013-2017), care gestioneaza in prezent afacerile curente ale tarii.
"Trebuie sa cadem de acord", a declarat duminica la sosire Horst Seehofer, presedintele formatiunii conservatoare bavareze CSU, aliata CDU a dnei Merkel.
Subiectele de disputa cu social-democratii sunt insa numeroase, in special in ceea ce priveste politica migratorie,... mai mult
Duminica, 07 Ianuarie 2018, ora 13:41
Papa Francisc le-a spus vineri liderilor europeni ca blocul comunitar se confrunta cu un adevarat "vid de valori", condamnand in acelasi timp populismul antiimigrationist si extremismul, care sunt riscuri mortale pentru UE. De asemenea, suveranul pontif le-a marturisit liderilor europeni ca trebuie sa promoveze cu mai multa pasiune si energie "patrimoniul de idealuri si valori spirituale" al Europei.
Liderii UE 27 se pregatesc sa sarbatoreasca in acest weekend sase decenii de la semnarea Tratatului de la Roma, care reprezinta piatra de temelie pentru Comunitatea Economica Europena.
Iohannis merge la Roma pentru summitul aniversar al UE - se va intalni si cu Papa Francisc
Acestia au fost primiti in ajunul aniversarii la Vatican, tocmai pentru a primi binecuvantarea papei Francisc, transmite Reuters.
Insa, suveranul pontif nu i-a lasat pe liderii europeni sa plece inainte de a-i avertiza cu privire la proliferarea populismului antiimigrationist si a extremismului in interiorul granitelor europene, precizand ca cele doua orientari politice reprezinta riscuri mortale pentru Uniunea Europeana.
"Atunci cand un organism isi pierde directia si nu mai poate privi inainte, el experimenteaza un regres si, pe termen lung, risca sa moara", le-a spus suveranul pontif liderilor europeni adunati intr-o sala bogat ornamentata din inima Vaticanului.
Papa Francisc le-a spus liderilor europeni ca trebuie sa promoveze cu mai multa energie si pasiune un "patrimoniu de idealuri... mai mult
Vineri, 24 Martie 2017, ora 22:13
Partidul anti-euro, pro-drahma format de dezertorii din partidul elen Syriza si-a asumat responsabilitatea de a incerca sa formeze un Guvern in Grecia, la patru zile dupa ce demisia premierului Tlexis Tsipras a deschis calea alegerilor anticipate.
Panagiotis Lafazanis, fostul ministru al Energiei in Guvernul Tsipras, care si-a format vineri propriul partid, cu rebelii Syriza, a primit mandatul de a forma noul Executiv de la presedintele Prokopis Pavlopoulos, scrie The Guardian.
Noul lider nu a pierdut timpul si si-a atacat fostii colegi: "denuntam aceste alegeri 'expres' si Guvernul care a demisionat ca sa intram intr-un proces electoral de doar cateva saptamani".
"Vom folosi acest mandat pentru a demonstra ca un Guvern consecvent impotriva planului de salvare poate si ...citeste mai departe despre "Rebelii din Syriza, provocati sa formeze Guvernul" pe Ziare.com mai mult
Marti, 25 August 2015, ora 10:51
In acest an, "masinaria" bruxelleza urmeaza sa-si reinnoiasca liderii, noteaza cotidianul economic francez Les Echos.
In perioada 22-25 mai vor avea loc alegerile europene, in timpul carora circa 400 de milioane de locuitori ai Uniunii Europene (UE) ii vor alege pe cei 751 de deputati ai Parlamentului European. Acesta va fi punctul de plecare pentru marea negociere dintre cei 28 de membri ai UE in vederea inlocuirii, in fruntea Comisiei Europene, a presedintelui Jose Manuel Barroso, apoi a celor 27 comisari europeni, intre care Inaltul Reprezentant pentru afaceri externe si politica de securitate, Catherine Ashton. De asemenea, presedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, isi va incheia cel de-al doilea si ultimul mandat, la 30 noiembrie 2014, data la care se incheie, teoretic, mandatul tuturor comisarilor.
"Pariez ca voi fi inca acolo in ianuarie 2015", ironiza nu demult comisarul pentru concurenta, Joaquim Almunia. Ultima data, noua Comisie si-a preluat functia cu trei luni intarziere, din cauza unor dificultati in negocieri, aminteste Les Echos.
In teorie, in timp ce Parlamentul isi va alege noul presedinte, Cei 28 vor trebui sa decida, pana la sfarsitul lui iunie, un succesor pentru Jose Manuel Barroso si sa puna, in iulie, optiunea lor la vot in noul Parlament European. Apoi, daca propunerea va intruni majoritatea, acest nou presedinte va trebui sa-si formeze, in timpul verii, Comisia, iar fiecare comisar va trebui, ulterior, sa obtina unda verde din... mai mult
Luni, 06 Ianuarie 2014, ora 10:40
Gandirea ta este cea care determina succesul sau, dimpotriva, esecul zilei de maine. Cartea "Meditati! Teme de gandire pentru lideri" este o lectura inspirationala, care te invata cat de importanta este atitudinea, dar si ce inseamna, de fapt, productivitatea.
Fiecare om in parte are un potential considera autorul John Maxwell. Putini sunt, insa, cei care si-l implinesc. Cum poti sa-ti valorifici la maxim potentialul? Simplu: nu te lasa intimidat de circumstantele protrivnice, fii hotarat si organizat.
Autorul te invata ce trebuie sa faci pentru a fi un bun lider si subliniaza ca, in primul rand, trebuie sa-ti alegi un domeniu in care ti-e usor sa iei decizii corecte. Nu in ultimul rand, trebuie sa ai o gandire santaoasa si limpede si trebuie sa stii ce conteaza si ce nu, in viata.
Cartea porneste cu "vorbe intelepte din Biblie", capitol in care, printre altele, Maxwell te indeamna sa acorzi o importanta mai mare relaxarii prin subcapitolul "Ce atata treaba? Mai si odihniti-va!".
Cel de-al doilea capitol contine cativa indicatori ai potentialului si te indeamna sa crezi ca poti fi peste medie, dar si "sa vorbesti ca si cand lucrurile ar fi cu adevarat realizabile".
Acest capitol este urmat de capitolul "Afirmatii despre succes" in care autorul vorbeste despre "esecurile constructive", despre "cei sapte factori ai succesului", dar si despre modul in care deciziile pe care le iei iti schimba destinul.
In final, cartea te indeamna sa fii atent la perspective... mai mult
Sambata, 23 Noiembrie 2013, ora 00:00
Liderii europeni, reuniti marti la Paris la conferinta "Promovarea ocuparii tinerilor in Europa", au cerut sa se grabeasca adoptarea de masuri menite sa reduca rata somajului in randul tinerilor, in conditiile in care aproape sase milioane de europeni cu varste mai mici de 25 de ani nu au in prezent un loc de munca, transmite AFP.
"Cel mai important este sa ne grabim", a punctat gazda evenimentului, presedintele Francois Hollande. Liderul de la Elysee, care a mentionat ca in tara sa in ultimele patru luni numarul tinerilor someri a scazut, a mai spus ca "garantia pentru tineri", initiativa prin care tinerii europeni nu ar mai trebui sa stea mai mult de patru luni fara un loc de munca sau fara sa participe la un program de formare profesionala, va fi implementata "in urmatorii doi ani".
Dar, pentru a accelera procesul, "orice tara care va intocmi propriul program" pentru aplicarea acestui demers "va putea sa primeasca de la 1 ianuarie finantarea necesara", a adaugat Hollande.
Cancelarul german, Angela Merkel, care a gazduit editia precedenta a conferintei, a avertizat ca "fara crestere economica, nu vom avea noi locuri de munca pentru tineri", iar acestea nu sunt create de "politicieni, ci de de mediul de afaceri".
La randul sau, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a atras atentia ca "mijloacele esentiale depind de statele membre" si "avem nevoie de ceva concret, de rezultate rapide".
Pentru presedintele Parlamentului European, Martin... mai mult
Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 09:52
Un lider adevarat are o anumita prestanta in fata celorlalti, este respectat fara a cere acest lucru si dezvolta legaturi puternice cu cei care il urmeaza. Stie sa ii valorifice pe ceilalti, iar puterea sa creste prin formarea altor lideri.
John C. Maxwell, autorul cartii "The 21 Irrefutable Laws of Leadership", prezinta o serie de legi care actioneaza in leadership, acestea fiind considerate incontestabile:
1. Legea limitei: abilitatea de a fi lider determina nivelul de eficienta al unei persoane, actionand ca un fel de limita. Gradul in care o persoana detine aceasta abilitate are impact si asupra organizatiei.
2. Legea influentei: adevarata masura a leadershipului este influenta. Daca un lider nu are influenta, nu va fi niciodata capabil sa ii conduca pe ceilalti, considera John C. Maxwell.
Autorul cartii prezinta cinci mituri despre leadership, evidentiind o serie de nuante ale acestora si argumentand ca leadershipul nu se reduce la anumite conceptii prestabilite:
- mitul managementului: a conduce si a avea control sau autoritate administrativa sunt doua lucruri diferite. Leadershipul inseamna influentarea oamenilor pentru a te urma, in timp ce managementul presupune mentinerea sistemelor si proceselor. Un lider poate sa aduca o schimbare pozitiva, in timp ce un manager nu poate sa faca acest lucru, considera John C. Maxwell.
- mitul antreprenorului: oamenii pot sa cumpere ceea ce vinde un antreprenor, dar nu il urmeaza pe acesta in mod necesar
-... mai mult
Sambata, 08 Decembrie 2012, ora 00:00