Turcia intentioneaza sa produca anual pana la 175.000 de vehicule, conform proiectului dedicat vehiculelor electrice, prezentat vineri de presedintele Recep Tayyip Erdogan.
In urmatorii 13 ani, proiectul ar urma sa atraga investitii de 22 de miliarde de lire turcesti (3,7 miliarde de dolari) si va beneficia de sprijin din partea statului, prin reduceri de taxe si infiintarea unei facilitati de productiei intr-un mare hub auto, orasul Bursa din nord-vestul tarii.
Pana in 2021, la noua facilitate va fi lansata o masina care va fi fabricata integral in Turcia. Aici vor fi lucra 4.000 de muncitori si vor fi produse cinci modele. Guvernul de la Ankara a garantat ca va cumpara 30.000 de vehicule pana in 2035.
Turcia exporta masiv in Europa automobile produse de gigantii din industria auto globala, inclusiv Ford, Fiat Chrysler, Renault, Toyota si Hyundai.
De acest proiect se va ocupa consortiul Turkey's Automobile Initiative Group (TOGG), infiintat in 2018 de cinci grupuri industriale: Anadolu Group, BMC, Kok Group, Turkcell si Zorlu Holding. Seful consortiului este fostul director al Bosch, Gurcan Karakas.
In octombrie, un purtator de cuvant al Volkswagen AG anuntase amanarea deciziei privind construirea unei fabrici in Turcia de catre grupul auto german, pe fondul criticilor internationale la adresa operatiunilor militare derulate de Ankara in Siria si al temerilor legate de efectele potentiale asupra imaginii VW.
Volkswagen analizase mai multe posibile... mai mult
Vineri, 27 Decembrie 2019, ora 19:12
Ford ar putea construi mai mult decat un singur model de vehicul electric bazat pe platforma pentru masini electrice a grupului Volkswagen AG, a afirmat directorul subsidiarei Ford din Europa, Stuart Rowley, intr-un interviu acordat publicatiei germane Handelsblatt.
Fabricarea unui singur model nu se justifica din punct de vedere financiar si o decizie privind construirea unui al doilea model ar putea fi adoptata curand, a explicat Rowley. Acesta a adaugat: "Da, sunt in discutii pe acest subiect".
In martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camioneta cu rivala Ford si a informat ca va continua discutiile privind extinderea aliantei lor pentru a include serviciile de mobilitate si conducere autonoma.
Volkswagen, care incearca sa treaca peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianta sa cu Ford ca avand o importanta strategica pentru a-si echilibra interesele regionale.
Cei doi producatori auto vor sa-si combine fortele in domeniul vehiculelor comerciale si camionetelor incepand din 2022 si sa dezvolte in comun vehiculelor electrice si autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.
Companiile Volkswagen si Ford sunt presate sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW.
Volkswagen si Ford sunt deja parte a unui joint-venture, denumit IONITY, din care mai fac parte rivalii BMW si Daimler, pentru a dezvolta... mai mult
Marti, 17 Septembrie 2019, ora 10:18
Aproape jumatate dintre masinile noi vandute in primul semestru din 2019 in Norvegia au fost vehicule pur electrice, un nou nivel record, in conditiile in care statul nordic se pregateste sa renunte pana in 2025 la vanzarea masinilor pe benzina si motorina, transmite Reuters.
Pentru reducerea poluarii si a emisiilor de carbon, Norvegia a introdus scutiri masive de taxe, iar utilizarea statiilor de incarcare si parcarile din centrul oraselor sunt gratuite, in timp ce liniile pentru autobuze pot fi folosite de masinile electrice. Astfel au crescut livrarile de vehicule pur electrice produse de Tesla, Nissan, Hyundai si BMW.
Brandurile care nu ofera versiuni complet electrice, cum ar fi Ford si Mercedes-Benz (divizia de lux a Daimler), se confrunta cu un declin al vanzarilor. Cele doua companii au promis ca vor lansa pe piata norvegiana vehicule pur electrice din 2020.
Federatia Rutiera Norvegiana (NRF) a informat ca masinile electrice au reprezentat in primele sase luni din acest an 48,4% din totalul inmatricularilor noi, de la 31,2% pe ansamblul anului trecut.
Autoritatile de la Oslo si-au stabilit o tinta ambitioasa, de interzicere a vanzarilor de masini noi pe benzina si motorina pana in 2025. Datele consolideaza pozitia Norvegiei de lider global in vanzarile de masini electrice per capita.
Cel mai bine vandut model in Norvegia in primul semestru din 2019 a fost Model 3 de la Tesla. In iunie,Tesla a livrat 3.760 vehicule si are o cota de piata de 24,5% in... mai mult
Marti, 02 Iulie 2019, ora 10:23
Volkswagen si Ford Motor au demarat "discutii exploratorii" pentru a dezvolta in comun vehicule autonome si electrice in cadrul unei aliante strategice care ar permite celor doua companii sa economiseasca miliarde de dolari, a declarat, miercuri, pentru Reuters, o sursa din apropierea acestui dosar.
Constructorul auto german si cel american ar urma sa ofere informatii cu privire la evolutia negocierilor pana la finele acestui an, a preciza sursa care a dorit sa isi pastreze anonimatul.
In schimb, purtatorii de cuvant de la Ford si VW au repetat doar ceea ce au declarat anterior, respectiv ca cele doua companii colaboreaza in domeniul dezvoltarii de vehicule comerciale.
"Memorandumul nostru de intelegere cu VW acopera discutii cu privire la posibile colaborari in mai multe domenii. Este prematur sa oferim alte detalii la acest moment", a declarat purtatorul de cuvant de la Ford, Alan Hall.
Constructorii auto din intreaga lume negociaza aliante pentru a imparti costurile legate de dezvoltarea de vehicule autonome si electrice. De exemplu, luna acesta, constructorul nipon Honda Motor Co a anuntat ca va investi 2,75 miliarde dolari si va prelua o participatie la Cruise Automation, divizia gigantului american General Motors Co care se ocupa de dezvoltarea de vehicule autonome.
Volkswagen si Ford sunt presati sa lanseze mai multe vehicule electrice in Europa, unde normele de poluare sunt inasprite dupa scandalul Dieselgate, in care a fost implicat VW. Marti,... mai mult
Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 10:31
Ford va reduce oferta de autoturisme pentru Europa si America de Nord, dar va lansa noi modele electrice in toata lumea, a anuntat Jim Farley, seful pietelor globale, transmit Automotive News Europe si Reuters.
Pana in 2020, Ford va lansa pe plan global 16 vehicule electrice pe baterii si 24 hibride sau hibride plug-in. Dintre acestea, sapte modele vor fi lansate in America de Nord, trei in Europa, 13 in regiunea Asia-Pacific.
Ford a avertizat ca investitiile in mobilitate si vehicule autonome ar urma sa diminueze castigurile companiei pe 2017 cu 300 de milioane de dolari, dar producatorul auto este increzator ca efectele pozitive de pe urma investitiilor se vor resimti in 2019 si in anii urmatori.
Conform datelor preliminare, Ford a inregistrat in 2017 un profit net de 7,8 miliarde de dolari, pe fondul reducerii impozitelor. Profitul inainte de taxe ar urma sa se situeze la 8,4 miliarde de dolari, in scadere cu 19% fata de 2016 si sub estimarile analistilor.
In predeschiderea sedintei Bursei de la New York, actiunile Ford au scazut cu 3%, dupa anuntarea rezultatelor financiare preliminare. In ultimele 12 luni, titlurile companiei au urcat cu 3,7%.
Costurile mai ridicate ale metalelor, inclusiv aluminiu si otel, precum si volatilitatea cursului de schimb, ar putea costa compania 1,6 miliarde de dolari in 2018. De asemenea, reducerile de costuri sunt in derulare, iar beneficiile se vor vedea din 2020 si ulterior.
Ford isi va majora investitiile in vehicule... mai mult
Joi, 18 Ianuarie 2018, ora 17:18
Al doilea mare producator auto din SUA, Ford Motor, va investi 4,5 miliarde de dolari in vehicule electrice pana in 2020, raspunzand astfel presiunilor autoritatilor de reglementare de a se baza pe tehnologiile mai putin poluante.
Compania va lansa 13 masini electrice si hibride pana in 2020, inclusiv noul model Focus Electric care poate fi reincarcat rapid, a anuntat joi directorul general Mark Fields la o conferinta de presa, transmit Bloomberg si Reuters.
Ambasadorul SUA: Ford are nevoie de o autostrada pana la Pitesti pentru a creste productia
Planurile Ford vin pe fondul ieftinirii combustibilului, care afecteaza vanzarile de vehicule ...citeste mai departe despre "Ford va investi 4,5 miliarde de dolari in vehicule electrice" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 11 Decembrie 2015, ora 10:16
Sapte producatori auto din SUA si Germania, printre care se numara General Motors si Ford Motors, au ajuns la o intelegere pentru a dezvolta un sistem de alimentare rapid pentru vehiculele electrice si hibride.
Acesta va permite ca alimentarea masinilor electrice sa se faca in mai putin de 15 minute.
Scopul celor sapte producatori auto este sa transforme alimentarea masinilor electrice intr-un lucru mult mai simplu. Chrysler Group este ultimul membru care se va alatura consortiului, care mai include companiile Volkswagen si brandul sau de lux Audi, Daimler, Porsche si BMW, potrivitReuters.
Capacitatea de alimentare rapida a unor modele precum GM Chevrolet Volt si Ford Focus Electric este necesara pentru a le creste popularitatea in randul consumatorilor, a declarat Mike Tinskey, director asociat la departamentul de vehicule electrice al Ford, al doilea producator mondial pe piata auto.
Metoda de alimentare rapida dezvoltata de cele sapte companii va fi expusa la conferinta despre vehicule electrice ce se va desfasura la Los Angeles saptamana viitoare.
Demersurile sustinute de Ford si ceilalti producatori nu sunt compatibile insa cu tehnologia folosita deja de producatorii auto japonezi. De exemplu, Nissan foloseste sistemul de alimentare rapida CHAdeMO pentru modelul sau electric Leaf.
Lipsa unui consens intre constructorii auto a incetinit construirea statiilor de alimentare pentru masinile electrice pe piata americana, ilustrand astfel stadiul incipient... mai mult
Sambata, 05 Mai 2012, ora 12:15