Ford Motor va elimina circa 10% din forta sa de munca la nivel global, prin desfiintarea a circa 7.000 de locuri de munca pana la sfarsitul lunii august, in cadrul unui amplu program de restructurare prin intermediul caruia vrea sa economiseasca 600 de milioane de dolari pe an.
Directorul general al Ford, Jim Hackett, a afirmat luni, intr-un email adresat angajatilor, ca restructurarea include plecari voluntare si concedieri, iar un purtator de cuvant a adaugat ca vor fi blocate posturile libere. Aproximativ 2.300 dintre persoanele afectate de masuri sunt angajate in Statele Unite, transmite Reuters.
"Pentru a reusi in aceasta industrie competitiva si a pozitiona Ford pentru a castiga intr-un viitor care se schimba rapid, trebuie sa reducem birocratia, sa dam putere managerilor, sa acceleram procesul decizional, sa ne concentram pe cele mai valoroase activitati si sa reducem costurile", a afirmat Hackett in email.
Ford se restructureaza la nivel mondial pentru a-si imbunatati profitabilitatea si a accelera dezvoltarea produselor, aplicand sau anuntand reduceri in Europa, America de Sud si Rusia.
Producatorul auto a semnat totodata un acord cu Volkswagen pentru a colabora in domeniul vehiculelor comerciale van si camionetelor pickup. Companiile mai negociaza o alianta mai larga pentru dezvoltarea de vehicule electrice si autonome.
Presedintele american Donald Trump a criticat aspru companiile auto care fac restructurari, mai ales General Motors, dar s-a... mai mult
Luni, 20 Mai 2019, ora 20:40
Un Brexit "dur" va costa Ford 615 milioane de lire sterline (709 milioane de euro) in acest an, a avertizat producatorul auto american.
Estimarea plaseaza Ford pe primele locuri in topul companiilor cu cele mai ridicate costuri legate de Brexit, informeaza postul britanic de televiziune Sky News.
Costurile sunt rezultatul tarifelor Organizatiei Mondiale a Comertului (OMC) si a deprecierii lirei sterline.
Conform informatiilor Sky News, directorii Ford au facut deja planuri pentru o restructurare ampla a operatiunilor companiei in Europa, au calculat ca iesirea Marii Britanii din UE fara un acord, in martie, va avea un efect semnificativ asupra profiturilor companiei in primele noua luni post-Brexit.
Surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul au declarat ca cifrele privind costurile legate de Brexit ar fi trebuit prezentate miercuri analistilor de pe Wall Street dar acest lucru nu s-a intamplat deoarece sefilor Ford nu li s-a cerut sa evalueze potentialul impact al Brexitului asupra afacerii.
Ford are aproximativ 13.000 de angajati in Marea Britanie, aproximativ un sfert din forta sa de munca din Europa (54.000 de persoane).
Numarul concedierilor care ar urma sa aiba loc in Marea Britanie si pe continent, in urma restructurarii operatiunilor, nu va fi stiut cu exactitate decat peste cateva luni, au spus sefii producatorului auto.
Totusi, ei au avertizat ca ar putea fi vorba mai degraba de mii de locuri de munca decat de sute, in conditiile in care... mai mult
Vineri, 25 Ianuarie 2019, ora 11:25
Ford a anuntat luni ca a inceput negocierile cu reprezentantii angajatilor germani privind potentiale concedieri la fabrica sa din Saarlouis, in urma deciziei de a renunta la fabricarea modelului Ford C-Max.
"Putem confirma ca am inceput discutii oficiale cu Consiliul angajatilor cu scopul de a incheia producerea C-Max/Grand C-Max la Saarlouis. Deoarece continuam sa ajustam productia la cerere, procesul de consultari va include si necesare ajustari ale fortei de munca de la Saarlouis", se arata intr-un comunicat al Ford, transmite Reuters.
La aceasta unitate lucreaza peste 6.190 de angajati dar vanzarile sunt in scadere iar reglementarile mai dure privind emisiile vor necesita investitii costisitoare.
Vineri, Ford a anuntat primul pas in vederea restructurarii afacerii sale neprofitabile din Europa, care ar urma sa implice renuntarea la unele modele, reducerea locurilor de munca si posibil inchiderea unor fabrici. Ford are aproximativ 54.000 de angajati in Europa si 24 de unitati de productie.
Pentru a implementa acest plan, Ford a numit noi sefi in Germania si Marea Britanie. Obiectivul Ford este sa ajunga la o marja de profit de 6%.
Fostul responsabil de calitate Gunnar Herrmann va conduce operatiunile de restructurare din Germania, in timp ce Graham Hoare va face acelasi lucru in Marea Britanie. Anterior Hoare s-a ocupat de dezvoltarea operatiunilor Ford pe plan global.
Cea mai semnificativa parte a procesului de restructurare va avea loc in 2019 si... mai mult
Marti, 11 Decembrie 2018, ora 10:11
Ford a revizuit miercuri in scadere estimarile privind castigurile din acest an din cauza declinului vanzarilor, a tarifelor vamale impuse de China, a dificultatilor cu care se confrunta pe piata europeana si a avertizat ca ar putea inregistra in urmatorii cinci ani costuri de pana la 11 miliarde de dolari in urma restructurarii afacerii.
Tarifele vamale americane, de 25% la importurile de otel si de 10% la importurile de aluminiu, au intrat in vigoare la data de 23 martie, iar incepand cu data de 1 iunie sunt aplicate si producatorilor din UE. Aceste tarife ar putea costa anul acesta Ford aproximativ 1,6 miliarde de dolari in America de Nord, a afirmat directorul financiar al companiei auto, Bob Shanks, transmite Reuters.
Actiunile Ford au scazut miercuri cu 3,7% la Bursa de la New York.
"Este clar ca va fi o restructurare majora, profunda, care va rezolva intr-adevar sectoarele afacerii cu performante mai slabe", a declarat Bob Shanks. Acesta a adaugat ca Ford va imbunatati performantele acestor sectoare sau le va vinde.
In trimestrul doi din 2018 profitul net al Ford a scazut cu aproape 50%, sub estimarile analistilor, din cauza unui incendiu la un furnizor de componente, care a provocat intreruperea productiei popularelor camionete, in timp ce declinul vanzarilor si tarifele vamale au afectat rezultatele din China. In primele cinci luni din 2018 vanzarile Ford pe cea mai mare piata auto din lume au scazut cu 22% iar in perioada aprilie-iunie 2018... mai mult
Joi, 26 Iulie 2018, ora 12:34
Ford Motor va renunta la 1.400 de angajati cu functii de birou din America de Nord si Asia, prin pensionari anticipate si alte stimultente financiare, in cadrul masurilor de reducere a costurilor si crestere a cotatiei actiunilor.
Restructurarile vor fi echivalente cu circa 10% dintr-un grup de 15.000 de salariati, transmite Reuters.
Compania a precizat ca o mare parte dintre salariati nu vor fi inclusi in restructurare, intre acestia aflandu-se cei din domeniul dezvoltarii produselor si de la divizia Ford Credit. De asemenea, masurile nu vor afecta diviziile din Europa si America de Sud, ceea ce inseamna ca nici uzina din Romania nu va fi vizata.
Citeste si Ford incepe productia unei noi masini la Craiova si angajeaza aproape 1.000 de oameni
Aproximativ doua treimi dintre locurile de munca desfiintate vor fi in America de Nord, iar restul in Asia. Ford nu intentioneaza sa renunte la angajati platiti pe ora si nici la cei din productie.
O persoana apropiata situatiei a declarat ca Fprd va oferi stimulente financiare pentru a incuraja plecarile voluntare, inclusiv programe generoase de pensionare.
In 2016, Ford a desfiintat sute de locuri de munca de birou in Europa, pentrua reduce costurile cu 200 de milioane de dolari pe an. ...citeste mai departe despre "Ford concediaza sute de angajati, insa cei de la uzina din Romania sunt in siguranta" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 17 Mai 2017, ora 23:44
Constructorul auto american Ford va elimina 1.500 de locuri de munca prin inchiderea a doua din uzinele sale din Marea Britanie.
Un lider sindical a precizat ca Ford va inchide uzina sa de la Southampton, unde este produsa autoutilitara Transit, precum si presele de la uzina Dagenham, care produce caroserii pentru utilitara Transit. Constructorul american urmeaza sa transfere productia utilitarei Transit in Turcia, au declarat joi pentru AFP si Reuters surse sindicale.
Ford Motor intentioneaza sa inchida ultima sa fabrica de vehicule comerciale din Marea Britanie, din Southampton, in incercarea de reducere a pierderilor inregistrate in Europa.
Fabrica, cu 534 de angajati, va fi probabil inchisa atunci cand Ford va opri productia actualei versiuni a modelului Transit, cel mai devreme anul viitor.
La Southampton sunt produse cabine cu sasiuri care pot fi adaptate pentru vehicule comerciale diverse.
Stephen Odell, seful operatiunilor Ford in Europa, se va intalni joi cu reprezentantii sindicali ai angajatilor celor cinci fabrici ale grupului din Marea Britanie, a declarat Roger Maddison, lider al sindicatului Unite.
Ford nu a precizat motivul intalnirii, a aratat Maddison.
Oprirea activitatii fabricii din Southampton ar putea avea loc inaintea inchiderii din 2014 a uzinei de masini si vehicule comerciale de la Genk, Belgia, anuntata miercuri de Ford. La fabrica din Genk vor fi concediati 4.300 de angajati.
Fabricile de vehicule ale Ford din Europa... mai mult
Joi, 25 Octombrie 2012, ora 16:37
Constructorul auto american Ford Motor, prezent si in Romania, a deschis o schema de plecari voluntare la care se pot inscrie cei 41.000 de angajati sindicalizati din SUA, dar a precizat ca nu are o tinta specifica privind numarul de salariati pe care ar vrea sa-l elimine in acest mod, potrivit AFP, citat de NewsIn."Aceasta masura face parte din eforturile noastre continue de aliniere a capacitatii noastre de productie la nevoile noastre si la cererea pietei", a precizat Marcey Evans, purtator de cuvant al grupului, care a adaugat ca exista "un excedent de personal in sistemul de productie".
Ford a facut obiectul unei restructurari intensive in cursul ultimilor patru ani, in cadrul careia constructorul a inchis fabrici si a concediat zeci de mii de salariati.
Angajatii sindicalizati ai Ford din intreaga America de Nord si-au vazut numarul redus de la 100.100 la finalul lui 2005 pana la 50.200 la 30 septembrie 2009, iar numarul salariatilor nesindicalizati s-a diminuat de la 35.600 la 21.300 in acelasi interval.
Vineri, directorul general al Ford, Alan Mulally, ii asigura pe jurnalisti ca situatia Ford ar urma sa se imbunatateasca.
"Suntem, in prezent, in mod clar pe calea spre rentabilitate", declara Mulally, precizand ca "suntem probabil in cea mai buna situatie de pana acum".
Angajatii care pot beneficia de o pensionare anticipata vor primi stimulente de la 20.000 la 40.000 dolari si un tichet pentru cumpararea unei masini in valoare de 25.000 dolari sau alti 20.000 in... mai mult
Marti, 22 Decembrie 2009, ora 12:04
Concernul american Ford a cumparat uzinele de automobile de la Craiova si, dupa cum pretinde, urmeaza a fabrica aici sute de mii de masini din gama "low cost". Cumpararea s-a facut pe cand nu prea era criza in lume - ci doar in sectorul imobiliar din SUA - si pe cand piata auto duduia.Ca si economia din Romania, dupa expresia cu totul pertinenta a premierului de atunci, dl. Tariceanu. Pertinenta, pentru ca ceva care duduie, mai ales in spatiul motorizat, inseamna ca nu este in regula. Si intr-adevar economia din Romania nu era deloc in regula, zdranganind din toate cele ca urmare a dezarticularilor dintre consum si productie, dintre importuri si exporturi s.a.m.d. Sa zicem ca asta este, insa, o alta problema si sa ne intoarcem punctual la Ford. Intre timp, a venit criza mondiala, nu doar financiara ci si economica, si Ford a ajunsa sa scartaie din toate incheieturile, desi, pentru a spune intreg adevarul, nu-i era prea bine inca de pe vremea tranzactiei cu statul roman. Dupa cum recunoscusera insisi reprezentantii concernului, Ford avea nevoie de profunde restructurari, iar preluarea uzinelor de la Craiova facea parte din planul de restructurare intrucat insemna conversiunea unui segment substantial din productie spre segmentul "low cost", conversiune cu care se incerca o salvare. Venind insa criza, problemele unei salvari de la faliment s-au complicat. Si Ford cauta salvatori pe oriunde si, daca nu-i gaseste pe la el acasa - unde guvernul american este ocupat cu... mai mult
Miercuri, 06 Mai 2009, ora 17:59
Ford Motor Co a afisat pierderi ce nu au depasit estimarile analistilor si a anuntat ca nu se asteapta sa ceara sprijinul guvernului SUA, in contextul crizei economice globale ce a decimat vanzarile auto, scrie Reuters. Constructorul auto a suferit pierderi de 1,43 miliarde dolari, sau 60 de centi pe actiune, in primul trimestru. In aceeasi perioada a anului trecut, compania inregistrase un profit de 70 milioane dolari. Ford a avut cheltuieli de 3,7 miliarde dolari in primul trimestru.Analistii chestionati de Reuters si preluati de NewsIn, mizasera pe pierderi de 1,23 dolari/actiune. Pierderile din operatiunile continue au fost de 1,8 miliarde dolari.General Motors, Ford Motor Co. si Chrysler LLC au suspendat activitatea a 59 de fabrici de la inceputul lui decembrie, in timp ce unele au ramas inchise si in februarie, pentru reducerea numarului modelelor nevandute de dealeri, dupa o scadere a vanzarilor din ultimul trimestru din 2008.In timp de Ford a evitat ajutorul SUA, ceilalti doi producatori auto americani sunt foarte aproape de intrarea in faliment. Chrysler are ca termen limita finalul lui aprilie pentru incheierea unui acord cu grupul Fiat SpA si castigarea altor concesii necesare. In acelasi timp, GM are la dispozitie pana la 1 iunie pentru castigarea restructurarii in afara justitiei. mai mult
Vineri, 24 Aprilie 2009, ora 16:34