Saloanele de infrumusetare au devenit in ultimul timp o afacere destul de profitabila, care functioneaza indiferent de sezon. Odata cu cresterea calitatii serviciilor se mareste si portofoliul de clienti iar afacerea poate sa prospere de la an la an.
Femeile, in general, sunt cele care calca pragul unui astfel de salon pentru diferite tratamente.
Daca esti in cautare de idei de afaceri profitabile si esti pasionata de domeniul frumusetii, o idee buna ar putea fi sa iti deschizi un astfel de salon, poti face asta chiar daca nu dispui de suficienti bani.
La fel ca si in anii trecuti se pot infiinta saloane de infrumusetare cu ajutorul fondurilor europene sau nationale care pot reprezenta chiar si pana la 100% din valoarea totala a investitiei.
In principiu, cheltuielile pentru o astfel de afacere, pentru inceput, ar fi acelea legate de spatiu (inchieriere sau achiozitionare), achizitionarea mobilierului si a ustensilelor dedicate afacerii, dar si angajarea de personal care trebuie sa fie calificat. Desigur, pe parcus pot aparea si alte costuri.
Ce fonduri europene si nationale poti accesa
Cel mai important program care sustine financiar acest tip de afacere este Start-Up Nation iar prin intermediul acestuia antreprenorii pot sa acceseze o suma de pana la 200.000 lei fara sa aiba o contributie personala din punct de vedere financiar. In cazul in care investitia se realizeaza in mediul rural se poate accesa Programul National de Dezvoltare Rurala in cadrul... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 10:33
Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane a publicat rezultatul procesului de evaluare pentru Cererea de propuneri de proiecte de tip strategic 164 (DMI 2.3).
Solicitantii ale caror cereri de finantare au fost respinse in faza B si solicitantii cererilor de finantare aprobate vor primi scrisoarea de informare.
De asemenea, solicitantii ale caror cereri de finantare nu primesc scrisoare de informare vor contacta OI POSDRU responsabil.
Solicitantii ale caror proiecte au fost respinse in etapa de selectie (Faza B) pot contesta decizia de respingere.
Contestatia se poate depune personal in zilele lucratoare sau poate fi transmisa prin curier/posta, numai la registratura AMPOSDRU, la adresa: B-dul Carol I, nr. 34-36 (parter), sector 2, Bucuresti.
Pentru contestatiile depuse personal, data limita de inregistrare a contestatiei la registratura AMPOSDRU este 1 aprilie 2014, orele 16.00.
Pentru contestatiile transmise prin curier/posta, data limita de transmitere este 1 aprilie 2014.
Vezi lista proiectelor aprobate si respinse in cadrul POSDRU - CPP 164 "Acces si participare la formare profesionala continua"
mai mult
Miercuri, 26 Martie 2014, ora 13:00
Autoritatile care se ocupa cu gestionarea fondurilor europene continua sa "pompeze" bani grei in consultanti externi, care sa evalueze cererile de finantare, in ciuda faptului ca s-au cheltuit in jur de 6 milioane de euro pentru pregatirea angajatilor de la stat.
Un contract in valoare de 2.043.145 de lei (458.600 de euro), pentru "Evaluarea din punct de vedere tehnic si financiar a cererilor de finantare din cadrul POR", a fost atribuit prin licitatie publica companiilor: Projects Development Consultants si Ernst&Young.
Contractul a fost atribuit prin licitatie publica, criteriul de atribuire fiind "oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic". Obiectul contractului il reprezinta "Servicii de evaluare din punct de vedere tehnic si financiar a cererilor de finantare in cadrul Axelor prioritare 1-5 din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013".
Cine sunt companiile care au castigat licitatia
Projects Development Consultants este o firma de consulanta infiintata in Bucuresti in 2006 care ar ca obiect de activitate "activitati de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea". Potrivit unor rapoarte Risco, compania are in prezent 3 angajati si afaceri de 219.000 de lei (49.000 de euro). Profitul net raportat in primul semestru al anului 2013 este de 5.645 de lei (1.200 de euro). Firma a raportat profit si anul trecut, cand la o cifra de afaceri de 634.646 de lei (142.527 de euro) a obtinut un profit net de 4.179 de lei (938 de euro).... mai mult
Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 07:02
Ministerul Muncii, autoritatea de management a Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU), a atribuit un contract de peste 5,9 milioane de lei (1,34 milioane de euro) unei firme italiene pentru "asigurarea sprijinului necesar beneficiarilor POSDRU pentru gestionarea eficienta si eficace a proiectelor pe care le implementeaza".
Practic, italienii de la Lattanzio Associati Public Sector vor organiza sesiuni de formare si tutorat pentru administratii si autoritatile locale care au luat fonduri europene sa gestioneze banii europeni.
Contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, fara a se organiza o licitatie electronica. La licitatie au participat 8 companii, insa doar 2 oferte au fost admise. Criteriul luat in calcul pentru atribuirea contractului a fost pretul cel mai scazut.
Compania italiana, specializata pe consultanta pentru administratiile publice potrivit informatiilor postate pe site-ul de prezentare, a subcontractat deja o parte din acest contract catre Ernst & Young. Practic, E&Y a primit aproape 19 procente din valoarea totala a proiectului, adica in jur de 1,1 milioane de lei (253.000 de euro) pentru desfasurarea sesiunilor de formare si a celor de tutorat.
Si expertii BEI sar in ajutorul Romaniei, pe bani grei
Nu este prima "miscare" de acest gen din partea autoritatilor de management. In incercarea disperata de a ajunge la o rata de absorbtie record pana la finalul lui 2015, se recurge si la ultimele solutii:... mai mult
Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 13:37
Ministerul Fondurilor Europene a dezbatut impreuna cu Asociatia Romana a Bancilor o serie de propuneri legate de modificarile care vor fi aduse proceduriilor actuale, astfel incat atragerea fondurilor europene sa cunoasca un impuls pe care toata lumea il asteapta.
"Toata lumea se gandeste si crede ca ar trebui sa atragem mai multe fonduri europene, si preocuparea Comunitatii Bancare si a Ministerului Fondurilor Europene este tocmai in aceasta directie", a declarat pentru Business24 Radu Ghetea, sef al Asociatiei Romane a Bancilor si CEO al CEC Bank.
Reprezentantii ministerului si ai comunitatii bancare au analizat posibilitatea ca bancile sa intre in procesul de autorizare a proiectelor si, de asemenea, ca platile sa se faca intr-un sistem nou, fiind considerate lucrurile de chintesenta care se au in vedere.
"Lucrurile in detaliu pe care trebuie sa le rezolvam intai si apoi sa fie discutate sunt legate de modificari legislative sau de regulamente de plati care trebuie sa aiba binenteles si girul Ministerului Economiei si Finantelor sau Bancii Nationale a Romaniei dupa caz", sustine Radu Ghetea.
"In cadrul Comisiei Asociatiei Romane a Bancilor au fot invitate sa participe toate bancile, unele mai mari, altele mai mici, unele interesate de fonduri, aletele poate nu. Daca comisia este intrunita si are un numar impresionant de mare de oameni, nu se poate vorbii decat de faptul ca Comunitatea Bancara este interesata."
Ce propuneri exista pentru accelerarea... mai mult
Vineri, 23 August 2013, ora 05:50
Autoritatile de la Bucuresti isi aduna toate fortele pentru a accesa 6,5 miliarde de euro pana la finalul anului. Obiectivul este unul aproape imposibil de indeplinit, iar disperarea autoritatilor conduce la solutii greu de inteles: dau 6 milioane de euro pentru pregatirea personalului din aparatul de stat, apoi alte 7 milioane de euro pentru a angaja experti din privat.
Autoritatile de la Bucuresti "se lauda" in prezent cu o rata de absorbtie de 19%. Suma solicitata pentru a fi rambursata prin intermediul celor sapte programe operationale ajunge la aproximativ 3,7 miliarde de euro.
Cele mai mari probleme sunt legate de birocratia stufoasa sau lipsa de pregatire a personalului din sistemul de absorbtie a fondurilor europene, spun deopotriva consultatii si beneficiarii fondurilor europene.
"Sunt multe explicatii pentru rata scazuta de absorbtie pentru POS CCE. Sunt chestiuni ce tin de modul in care au fost pregatite structurile administrative sa gestioneze un astfel de program (n. Red. POS CCE)", a declarat pentru Business24 la sfarsitul lunii iunie, Leonard Orban, fostul ministru al Afacerilor Europene.
Pentru pregatirea personalului autoritatile au cheltuit 6 milioane de euro prin doua proiecte finantate prin Programul Operational Asistenta Tehnica. In total, peste 4.600 de persoane din aparatul de stat ar fi trebuit sa beneficieze de cursuri de specializare in domeniul accesarii fondurilor europene. Totusi, rezultatele intarzie sa apara si atunci... mai mult
Luni, 08 Iulie 2013, ora 14:20
Ministrul Afacerilor Europene anunta o strategie radicala pentru cresterea ratei de absorbtie a fondurilor europene: mai putine programe operationale, mai putini angajati in sistem, mai putine autoritati de management si externalizarea catre mediul privat a unor activitati ce reveneau autoritatilor implicate.
Romania a atras, pana la 25 martie doar 12,82% din banii pusi la bataie de UE. Rata de absorbtie dovedeste ca sistemul nu functioneaza tocmai corespunzator, daca ar fi sa comparam cu tari ca Polonia, unde s-au cheltuit peste 80% din alocarile de 58 miliarde de euro.
Procedurile greoaie si lipsa unui personal specializat in acest sistem sunt o parte din motivele pe care le folosim pentru a ne "scuza" incapacitatea de a cheltui fondurile europene.
"Reducerea personalului se va face la nivelul intregului sistem"
Pentru a nu mai ajunge in postura de a da explicatii la Bruxelles pentru problemele din sistem, ministrul de resort, Eugen Teodorovici vrea sa reformeze instituiile implicate in accesare de fonduri europene.
"In primul rand, simplificarea sistemul. Reducerea termenelor de plata dintre momentul achitarii facturii si rambursarea de Comisia Europeana a acelor sume. In plus, va urma o serie de modificari, reduceri de etape si sisteme inutile care fac sa fie foarte complicata procedura in sine. Reducerea personalului se va face la nivelul intregului sistem", a explicat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici pentru Business24.
Ministrul... mai mult
Luni, 01 Aprilie 2013, ora 07:46
Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, si-a exprimat marti convingerea ca ministerul are nevoie de o reducere a personalului, astfel incat acesta sa fie diminuat de la 300 la 200 de angajati.
"Este un minister care, din punctul meu de vedere, cel putin astazi, este oarecum supradimensionat. (...) Avem intentia sa il reducem de la 300 de pozitii la 200", a declarat ministrul, la o dezbatere despre IMM-uri.
Eugen Teodorovici a precizat ca nu renunta la acest proiect deoarece isi doreste foarte mult ca ministerul sa aiba o structura supla si eficienta. Pe de alta parte, a admis ca in anumite locuri personalul este insuficient, dar nici pregatirea acestuia nu este cea adecvata.
"La fel salarizarea difera de la un minister la altul. Este un lucru neplacut si pe care incercam sa il solutionam, in sensul de a alinia la nivelul superior aceste salarii", a afirmat el.
Optimism in ceea ce priveste absorbtia fondurilor europene
Eugen Teodorovici este convins ca, desi ministerul pe care il conduce este unul recent infiintat, in 2012, Romania poate recupera deficientele si intarzierile acumulate pana in prezent.
"Este o sarcina - nu usoara, dar, sigur, nu este imposibila. Ca cifra globala, asa cum am anuntat intotdeauna, anul acesta avem obligatia de a avea facturi emise de 6,5 miliarde de euro. Este o suma pe care Romania o are ca obligatie, avand in vedere ceea ce vine din trecut ca alocari financiare. Este anul in care suntem obligati sa avem o astfel... mai mult
Marti, 26 Martie 2013, ora 12:31
Ministerul Transporturilor si Infrastructurii (MTI) a atribuit societatii Profiles International contractul privind dezvoltarea abilitatilor angajatilor implicati in absorbtia fondurilor europene aferente AM POST si beneficiarilor acestuia prin instruire, in valoare totala de 2,93 milioane lei, fara TVA.
Potrivit unui anunt de pe e-licitatie.ro, contractul a fost atribuit prin licitatie deschisa, la care a fost primita o singura oferta.
Contractul prevede instruirea personalului din cadrul MTI care este angajat in cadrul autoritatii de management pentru POS-T, precum si a personalului beneficiarilor Programului Operational Sectorial "Transport".
Potrivit informatiilor disponibile pe site-ul Ministerului Finantelor Publice, firma Profiles International a avut in 2010 un profit net de 94.329 lei, la o cifra de afaceri de 1.199.652 lei. mai mult
Vineri, 20 Ianuarie 2012, ora 13:10