Saloanele de infrumusetare au devenit in ultimul timp o afacere destul de profitabila, care functioneaza indiferent de sezon. Odata cu cresterea calitatii serviciilor se mareste si portofoliul de clienti iar afacerea poate sa prospere de la an la an.
Femeile, in general, sunt cele care calca pragul unui astfel de salon pentru diferite tratamente.
Daca esti in cautare de idei de afaceri profitabile si esti pasionata de domeniul frumusetii, o idee buna ar putea fi sa iti deschizi un astfel de salon, poti face asta chiar daca nu dispui de suficienti bani.
La fel ca si in anii trecuti se pot infiinta saloane de infrumusetare cu ajutorul fondurilor europene sau nationale care pot reprezenta chiar si pana la 100% din valoarea totala a investitiei.
In principiu, cheltuielile pentru o astfel de afacere, pentru inceput, ar fi acelea legate de spatiu (inchieriere sau achiozitionare), achizitionarea mobilierului si a ustensilelor dedicate afacerii, dar si angajarea de personal care trebuie sa fie calificat. Desigur, pe parcus pot aparea si alte costuri.
Ce fonduri europene si nationale poti accesa
Cel mai important program care sustine financiar acest tip de afacere este Start-Up Nation iar prin intermediul acestuia antreprenorii pot sa acceseze o suma de pana la 200.000 lei fara sa aiba o contributie personala din punct de vedere financiar. In cazul in care investitia se realizeaza in mediul rural se poate accesa Programul National de Dezvoltare Rurala in cadrul... mai mult
Miercuri, 14 August 2019, ora 10:33
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat ca in judetul Gorj au intrat in ultimii ani 3,43 milioane de euro pentru dezvoltarea turismului rural din cele 188 milioane de euro disponibile la nivel national pentru acest sector in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Daniel Constantin si ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, au fost prezenti vineri la evenimentul "Zilele Turismului Gorjean".
Ministrul Agriculturii a apreciat initiativa autoritatilor judetene de a organiza acest eveniment si a promis ca va analiza oportunitatile prin care obiectivele si activitatile turistice din judetul Gorj pot fi puse mai bine in valoare.
"Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) a oferit foarte multe oportunitati de a pune in valoare turismul rural si agroturismul. Cred ca mai este foarte mult loc de a imbunatati activitatea care a existat in Gorj, din acest punct de vedere analizand ca si viitor PNDR, care are o valoare mai mica decat acesta, de 7,1 miliarde de euro, incercam sa avem o componenta de dezvoltare a activitatilor turistice din mediul rural.
Pe masura 313, incurajarea activitatilor turistice, daca la nivel national am avut 188 de milioane de euro, in judetul Gorj au intrat pe proiecte doar 3,43 de milioane de euro, cred ca mai este foarte mult loc. Cred ca un eveniment ca acesta ne ofera oportunitatea de a prezenta oferte pentru dezvoltarea turismului",... mai mult
Sambata, 07 Septembrie 2013, ora 09:57
Romania a atras pana in iulie 2013 aproximativ 5 miliarde de euro din fondurile europene pentru dezvoltare rurala, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de aproximativ 58% din suma totala alocata prin Programul National de Dezvoltare Rurala (PNDR) 2007 - 2013.
Suma de 5 miliarde de euro a fost platita deja beneficiarilor prin APDRP.
"De la demararea PNDR in anul 2008, APDRP a gestionat 141.625 de cereri de finantare, in valoare de peste 17,95 de miliarde de euro. Pana la aceasta data au fost selectate pentru a primi finantare nerambursabila 87.307 proiecte, cu o valoare de peste 6,13 miliarde de euro, ceea ce reprezinta un grad de angajare de 83,48% a fondurilor publice disponibile (finantarea Uniunii Europene si cofinantarea Guvernului Romaniei)", informeaza, intr-un comunicat, Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri, contracte de peste 170 milioane de euro
Masura 112 "Instalarea tinerilor fermieri" s-a bucurat, inca de la lansare, de un interes foarte mare din partea tinerilor, pana in acest moment fiind depuse 22.494 de cereri de finantare, iar contractele de finantare au fost semnate cu 11.111 tineri fermieri. Valoarea tuturor proiectelor contractate este de aproximativ 266,4 milioane de euro, iar platile efectuate catre tinerii fermieri depasesc 172,8 milioane de euro.
Contracte de 750 milioane de euro, prin masura 121 - "Modernizarea exploatatiilor agricole"
Potrivit datelor APDRP,... mai mult
Miercuri, 10 Iulie 2013, ora 16:06
Ministerul Agriculturii nu va transfera 25% din fonduri intre pilonul I (platile directe) si pilonul II (dezvoltare rurala) pentru ca Romania are nevoie de finantare pentru dezvoltarea rurala.
"Exista posibilitatea de a muta de la pilonul II la pilonul I 25%. Nu cred ca Romania va accesa aceasta posibilitate. Inca avem nevoie sa investim in retehnologizare. Trebuie sa alocam sume pentru a reduce decalajele dintre rural si urban. Asa cum arata cifrele cred ca Romania nu va accesa aceasta optiune", a declarat Daniel Constantin la o conferinta de specialitate la care participa si comisarul european pe Agricultura, Dacian Ciolos.
Cel mai mare avantaj pe care il are Romania prin Noua Politica Agricola Comuna este continuare acordarii platilor directe pe suprafata pana in 2020. In plus, Romania va beneficia si din convergenta subventiilor. Practic, autoritatile europeane incearca sa aduca la acelasi nivel subventiile acordate in statele dezvoltate, care se afla de mult timp in Uniunea Europeana, si tarile care sunt membre UE de putin timp.
Romania va acorda in 2020 o subventie pe suprafatata de 1181 de euro. In prezent, subventia pe care o primesc fermierii este de 119 euro. mai mult
Luni, 20 Mai 2013, ora 12:47
Fondurile europene pentru dezvoltare rurala vor fi mai mici cu aproape 800 de milioane de euro in perioada 2014-2020, fata de actuala perspectiva financiara, iar acest lucru ne dezavantajeaza major in agricultura, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, la Realitatea TV.
Acesta a precizat ca reducerea acestor sume nu se datoreaza gradului redus de accesare a fondurilor europene din agricultura, ci unei baze slabe de plecare in 2007.
"Pe zona de dezvoltare rurala vom incheia anul acesta cu un grad de accesare a fondurilor europene pe dezvoltare rurala de 52% ceea ce inseamna ca stam destul de bine. Cred ca reducerea acestor sume se datoreaza bazei de la care a plecat Romania in anul 2007, care a fost extrem de slaba, de aceea unii spun ca tot ce vine acum ar trebui sa ne multumeasca. Eu, care sunt un cunoscator vizavi de ce nevoi sunt in agricultura romaneasca, iar faptul ca in zona de procesare avem inca 75% din carne provenita din import, lucrurile ne arata ca inca avem nevoie de investitii", a precizat ministrul Agriculturii.
Conform noii propuneri facute in Consiliul European, fondurile europene pe zona de investitii in agricultura vor fi reduse cu 20%, pana la 7,2 miliarde de euro, in perioada 2014-2020, fata de actualul exercitiu financiar. mai mult
Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 08:35
Sumele pe care le vom plati din fondurile europene pe dezvoltare rurala, pana la finele anului 2012, sunt estimate la 1,079 miliarde euro, a declarat, sambata, directorul general adjunct in Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), Nicolae Popa, la un seminar privind situatia actuala a implementarii fondurilor europene in Romania.
"Pana la finele anului estimam ca vom plati beneficiarilor de fonduri europene circa 1,079 miliarde euro, iar pentru perioada ianuarie - octombrie 2013, vom mai plati inca 495,9 milioane euro", a spus Nicolae Popa, in cadrul conferintei "Succesul investitiei finantate cu fonduri europene", organizata in cadrul targului de agricultura Indagra.
Acesta a precizat ca din alocarea totala pe PNDR 2007-2013 de 7,343 miliarde de euro, au fost efectuate plati de 2,39 miliarde de euro pana la 31 octombrie 2012, reprezentand 32,61% din alocare, dar tinand cont si de valorile aferente masurilor delegate catre APIA, pentru care s-au platit 1,733 miliarde euro, procentul platilor efectuate a atins aproape 42%.
"Cererile de finantare conforme depuse de la inceputul programului se ridica la 139.515, cu o valoare de 17,54 miliarde de euro, reprezentand 238,84% din alocare, iar cele selectate pentru finantare au fost in numar de 68.039, cu o valoare de 5,689 miliarde euro, adica 77,48% din alocare. Au fost incheiate 64.622 de contracte in valoare de 5,168 miliarde de euro, ceea ce reprezinta 70,37% din alocarea prin PNDR", a adaugat... mai mult
Duminica, 04 Noiembrie 2012, ora 13:24
Romania a absorbit aproape 4,6 miliarde de euro din fondurile europene destinate dezvoltarii rurale, ceea ce reprezinta un grad de absorbtie de 50% din fondurile disponibile pana in 2015, a anuntat luni Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
Pana in prezent, APDRP a efectuat plati catre beneficiarii Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR) in valoare de 4,02 miliarde de euro. Din aceasta suma, 2,29 miliarde de euro reprezinta plati pentru finantarea proiectelor de investitii derulate prin PNDR pentru dezvoltarea agriculturii si a mediului rural, iar restul, 1,73 miliarde de euro, reprezinta plati directe efectuate catre fermieri.
De asemenea, pe langa aceasta suma, Romania a absorbit initial si 561 de milioane de euro, fonduri care reprezinta avansul acordat de Comisia Europeana in momentul demararii Programului National de Dezvoltare Rurala.
PNDR 2007 - 2013 este instrumentul prin care se acorda fonduri europene nerambursabile pentru investitiile private si publice care vor asigura dezvoltarea satelor din Romania. Alocarea totala prin PNDR este de 9,67 miliarde de euro, bani europeni, pentru perioada 2007 - 2013.
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a anuntat saptamana trecuta ca pune la dispozitia celor care vor sa investeasca in irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare inca 60 milioane de euro, in urma realocarilor financiare din cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala (PNDR).
Incepand... mai mult
Luni, 10 Septembrie 2012, ora 18:22
Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) primeste cereri de finantare, incepand din 3 septembrie 2012, pentru mai multe tipuri de proiecte, valoarea totala a fondurilor nerambursabile disponibile fiind de peste 326 milioane de euro.
Este vorba de proiecte de impaduriri, investitii non-agricole in mediul rural, dar si irigatii si lucrari de imbunatatiri funciare.
Depunerea de cereri pe masura 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole"
APDRP anunta ca, in perioada 3 - 28 septembrie 2012, cei interesati de impadurirea terenurilor agricole vor avea la dispozitie 131,886 milioane euro prin masura 221 - "Prima impadurire a terenurilor agricole". Cu sprijinul acestei masuri se poate finanta realizarea de perdele forestiere sau plantatii de arboret.
Prin aceasta masura se pot acorda trei tipuri de plati: o prima pentru lucrarile de infiintare, o prima anuala pentru lucrarile de intretinere a plantatiei pe o perioada de cinci ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei forestiere, si o prima compensatorie fixa anuala pe hectar, pentru pierderea de venit ca urmare a impaduririi, pe o perioada de 15 ani, incepand cu anul infiintarii plantatiei.
Depunerea de cereri pe masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi"
Tot in perioada 3 - 28 septembrie 2012, se pot depune la APDRP cereri de finantare pentru investitii in mediul rural prin masura 312 "Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi".... mai mult
Luni, 03 Septembrie 2012, ora 16:02
Octavian Ciprian Alic, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), a declarat ca au fost reziliate contracte de accesare a fondurilor europene in valoare de 32 de milioane de euro, pentru ca dosarele nu au fost intocmite corespunzator, conform NewsIn. "In teritoriu, la nivel declarativ, bancile acorda credite cu usurinta, dar, in realitate, situatia este diferita. Pana acum am reziliat mai multe contracte, in valoare de 32 de milioane euro", a explicat Alic intr-o conferinta de presa.
La randul sau, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Valeriu Tabara, a adaugat ca exista proiecte exceptional de bine facute, dar, pentru ca beneficiarii nu sunt in contact direct cu banca risca sa nu primeasca creditele, din cauza valorii finale a contractelor. Tabara a amintit ca exista 220 de milioane de euro la Fondul de Garantare a Creditului Rural, pentru a facilita creditarea agricultorilor.
Valeriu Tabara a transmis ca Ministerul Agriculturii va limita valoarea maxima a sprijinului financiar in cadrul Masurii 121 "Modernizarea exploatatiilor agricole", astfel incat de aceasta facilitate sa poata beneficia cat mai multi fermieri. mai mult
Joi, 12 Mai 2011, ora 14:22