Directorul general al Fondului Monetar International, Christine Lagarde, a cerut guvernelor sa colaboreze pentru a depasi obstacolele legale in vederea modificarii reglementarilor fiscale, informeaza publicatia britanica The Guardian.
Oficialul FMI se alatura astfel cererilor de a taxa suplimentar Google, Apple, Facebook si Amazon (asa-numita taxa GAFA), ca parte a unei revizuiri mai ample a impozitarii corporatiilor pe plan global.
Guvernele trebuie sa reactioneze in fata temerilor in crestere ca firmele digitale platesc prea putine taxe in majoritatea tarilor in care opereaza, ceea ce priveaza ministerele de finante de fondurile vitale necesare serviciilor publice si asistentei sociale. O regandire este necesara dupa publicarea unor rapoarte, inclusiv de la FMI, care arata ca sistemul de impozitare a corporatiilor nu a reusit sa reflecte schimbarile din economia mondiala, a afirmat Christine Lagarde intr-un discurs rostit luni la Washington.
Fara a nominaliza firmele individuale, oficialul FMI a declarat: "Un impuls pentru regandirea sistemului de impozitare a corporatiilor pe plan global trebuie sa vina in urma cresterii modelelor de afaceri extrem de profitabile din domeniul tehnologic".
Analizele FMI arata ca cele mai sarace state pierd venituri de miliarde de dolari din cauza tehnicilor de optimizare fiscala utilizate de multinationale, a explicat Lagarde. Conform datelor FMI publicate luna aceasta, 150 dintre cele mai sarace state pierd anuale venituri... mai mult
Marti, 26 Martie 2019, ora 10:08
Bittnet Systems este prima companie de IT din Romania care va debuta pe piata AeRO, miercuri, 15 aprilie 2015.
Principalul domeniu de activitate al companiei il constituie desfasurarea de training-uri IT si furnizarea de solutii end-to-end de infrastructura IT cu tehnologii apartinand leaderilor de piata cum sunt Cisco, Microsoft, Dell, VMware, HP etc.
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va transmite live pe internet evenimentul dedicat debutului Bittnet Systems pe AeRO, astfel incat fiecare persoana interesata de aceasta zi istorica pentru Bittnet si BVB sa poata participa la eveniment, indiferent de locatia sa.
Compania poloneza INC este Consultantul Autorizat care a asistat Bittnet Systems in procesul de intrare pe AeRO si va continua sa asiste compania in urmatoarele 12 luni dupa listare.
Povestea Bittnet Systems
Bittnet Systems a fost infiintata in anul 2007 de Mihai si Cristian Logofatu, care au adus laolalta o mica echipa de tehnicieni entuziasti, toti cu experienta in training dobandita la Academia Credis - Cisco Networking Academy inca din anul 2000.
Cu o exerienta initiala de 7 ani in care au livrat training in domeniul IT pentru elevi si studenti, Mihai si Cristian Logofatu infiinteaza Bittnet, noul proiect fiind destinat pietei de Business to Business.
Inca de la infiintare, compania a decis sa se concentreze pe livrarea de training-uri IT si solutii integrate de retea, bazate pe tehnologiile leaderilor de piata cum este Cisco.
Astfel, la... mai mult
Marti, 14 Aprilie 2015, ora 15:00
Antreprenorii romani, mai ales cei din domeniul IT, beneficiaza de conditii propice pentru dezvoltare, precum o baza de tineri talentati si oportunitati datorate numarului foarte redus de companii mici infiintate.
"Sunt foarte optimist in privinta a ceea ce pot face in Romania micile companii nou-infiintate", a declarat presedintele Microsoft Europa, Jan Muehlfeit, potrivit cotidianului New York Times, citat de Mediafax.
Baza locala de talent in IT este unul din principalele motive pentru care Microsoft a investit in Romania, a adaugat el.
"Beneficiind de tehnologia , poti deveni o companie globala foarte rapid", a spus Muehlfeit, referindu-se la serviciile si aplicatiile care sunt oferite sectorului de afaceri prin internet de Microsoft, dar si de companii mici.
Stocarea de date sau accesarea online de programe pentru care clientul plateste in functie de gradul de utilizare, precum si alte forme de cloud computing, prezinta oportunitati de externalizare a unor activitati in domeniul IT.
Compania Microsoft este prezenta in Romania din 1996. In urma cu cinci ani a deschis un centru tehnic despre care afirma ca este cel mai mare de acest tip din Europa, potrivit NYT. Centrul functioneaza acum ca partener pentru compniile mici, precum dezvoltatorii de software, aflandu-se in centrul unei retele de peste 4.000 de companii IT, a spus Muehlfeit.
Parte a operatiunilor din Romania, Microsoft ofera tehnologie gratis, ajuta companiile sa ia legatura cu... mai mult
Luni, 31 Octombrie 2011, ora 14:40
Nume mari din industria IT&C, precum IBM, Oracle, Dell si Ericsson, intentioneaza sa aloce fonduri importante pentru dezvoltarea operatiunilor din Romania, investitiile urmand sa fie sustinute si de o schema de ajutor de stat pe care Ministerul Comunicatiilor o pregateste, potrivit NewsIn."Alaturi de alte state din zona, Romania se afla intr-o competitie pentru atragerea acestor companii si, pe langa resursele umane, infrastructura buna in domeniul telecom si facilitatile acordate programatorilor, trebuie sa aduci argumente in plus pentru atragerea lor. Ministerul Comunicatiilor lucreaza la o schema de ajutoare de stat pentru companiile care vor sa dezvolte in Romania afaceri in domeniul IT&C, printre beneficiarii acesteia urmand sa se numere IBM, Oracle, Dell si Ericsson", a declarat pentru MEDIAFAX ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme.
Potrivit lui Vreme, Romania este pe lista tarilor in care IBM ar putea infiinta un centru cu pana la 3.000 de angajati, la fel ca si in cazul Oracle, care ar putea sa relocheze un centru dintr-o tara din Africa, in timp ce Ericsson vrea sa isi sporeasca numarul de angajati din centrul pe care il are in Romania cu pana la 500 de persoane, de la 800 in prezent."De asemenea, Dell a venit cu o propunere pentru un centru in care si-ar putea desfasura activitatea cateva sute de angajati. In cazul IBM, noi am propus ca posibile locatii orasele Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara, importante centre universitare, care pot asigura forta de... mai mult
Marti, 13 Septembrie 2011, ora 16:42