Politistii din Capitala au organizat miercuri, 27 ianuarie 2021, mai multe perchezitii intr-un dosar de evaziune fiscala cu prejudiciu estimat la un milion de lei prin metoda facturilor fictive emise pe numele unor firme "fantoma".
"La data de 27 ianuarie a.c., intr-un dosar penal aflat in supravegherea Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti, politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti - Politia Sectorului 5 - Serviciul de Investigare a Criminalitatii Economice pun in aplicare un mandat de perchezitie domiciliara pe raza municipiului Bucuresti. In cauza sunt efectuate cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, prejudiciul estimat in cauza fiind de aproximativ 1.000.000 de lei", anunta Politia Capitalei.
Din cercetari a reiesit ca, in perioada 2016-2017, administratorii unei societati comerciale din Bucuresti ar fi inregistrat fictiv in contabilitate peste 600 de facturi de achizitii de piese auto in valoare de aproximativ 3.000.000 lei, documentele justificative fiind emise in numele unor societati fantoma.
La sediul Politiei Sectorului 5 vor fi duse cu mandat mai multe persoane.
Lege in favoarea celor acuzati de evaziune fiscala
Camera Deputatilor a adoptat marti 15 decembrie 2020 un proiect de lege initiat de fostul deputat PSD Catalin Radulescu care prevede ca inculpatii pentru fapte evaziune fiscala de pana la 100.000 de euro, nu mai executa pedeapsa cu inchisoare daca achita integral prejudiciul, ci... mai mult
Miercuri, 27 Ianuarie 2021, ora 08:37
ANAF a identificat un prejudiciu de 400.000 de euro adus statului de o firma care a facut o tranzactie cu o moneda virtuala.
Astfel, inspectorii Directiei Generale Antifrauda Fiscala anunta ca prejudiciul de 1,94 milioane de lei a fost creat prin nedeclararea impozitului pe profit si a taxei pe valoare adaugata.
Reprezentantii firmei "au incasat, fara a declara, 7,59 milioane de lei din vanzarea in sistem de vanzari de tip piramidal (Multi Level Marketing - MLM) a unor pachete care contin produse 'educationale', dispozitive de 'minare' si investitii pentru o pseudo-moneda virtuala denumita OneCoin", se arata in comunicatul ANAF.
Inspectorii precizeaza ca respectiva moneda este recunoscuta exclusiv pe o platforma online cu acces restrictionat, dedicata tranzactiilor dintre membrii comunitatii OneCoin.
Pentru a pastra aparenta legalitatii, reprezentantii firmei declarau si plateau taxe doar la valoarea comisioanelor percepute, in timp ce sumele incasate erau virate ulterior catre o firma cu sediul in alta tara. Aceasta firma era utilizata doar pentru a transfera sumele de bani incasate urmare activitatii desfasurate pe teritoriul national, fara a avea alte relatii economice cu firma romaneasca.
Pentru asigurarea recuperarii prejudiciului cauzat bugetului de stat, inspectorii antifrauda fiscala au instituit masuri asiguratorii asupra activelor financiare identificate si au sesizat organele de urmarire penala specializate.
A.G. ...citeste mai departe despre... mai mult
Joi, 21 Martie 2019, ora 11:34
Noua persoane au fost arestate preventiv, iar alte trei au fost plasate sub control judiciar, la finalul a 18 perchezitii desfasurate in ultimele zile in Constanta, Timis, Dolj, Bihor si Bucuresti, pentru destructurarea unui grup infractional care a inselat peste 32 de firme, cu un prejudiciu de aproximativ 4 milioane de lei.
Potrivit DIICOT, incepand cu luna octombrie 2018, 12 inculpati si alte persoane au initiat un grup infractional organizat care a actionat pana la data perchezitiilor domiciliare in vederea obtinerii de importante beneficii materiale prin inselaciune cu consecinte deosebit de grave.
De asemenea, in perioada octombrie 2018 - martie 2019, actionand in cadrul grupului infractional organizat, inculpatii, prin utilizarea de nume si calitati ori prin utilizarea de alte mijloace frauduloase, au indus in eroare, prin intermediul a doua societati comerciale din Timisoara si Bucuresti, reprezentantii legali ai 32 de firme, paguba fiind estimata la suma de 3.247.809,51 lei.
Pentru destructurarea retelei, in 17 martie, procurorii DIICOT Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Galati, au facut 18 perchezitii la domiciliile si locuintele fara forme legale ori la spatiile de depozitare utilizate de inculpati in judetele Constanta, Timis, Dolj, Bihor si municipiul Bucuresti, ocazie cu care au fost gasite si ridicate mai multe mijloace de proba necesare pentru dovedirea activitatii... mai mult
Miercuri, 20 Martie 2019, ora 18:47
Unsprezece persoane au fost retinute in urma a 94 de perchezitii facute de politistii din judetul Mures, la locuintele unor persoane suspectate de deturnare a licitatiilor publice, evaziune fiscala in forma continuata, spalarea banilor, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals. Prejudiciul cauzat depaseste 2,2 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat de presa transmis, marti, de Politia Romana, perchezitiile au avut loc in 18 octombrie, respectiv 13 noiembrie, in 11 judete (Mures, Alba, Arges, Arad, Bistrita-Nasaud, Bacau, Cluj, Ilfov, Iasi, Mehedinti si Neamt), sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Mures, beneficiind de sprijinul Serviciului Judetean Anticoruptie Mures.
Din cercetari a reiesit faptul ca, in perioada 2016-2018, reprezentantii unei societati comerciale din Mures, avand ca obiect de activitate servicii de paza, ar fi procedat la infiintarea unor societati comerciale cu specific paza si protectie, dar si alte obiecte de activitate, pe numele unor persoane interpuse.
"Ulterior, entitatile comerciale ar fi participat la licitatii privind prestarea de servicii de paza in favoarea unor institutii publice si private, pe baza unor intelegeri anterioare legate de pretul oferit, astfel incat licitatia sa fie adjudecata de o firma controlata de catre membrii grupului. De asemenea, pentru indeplinirea conditiilor cerute pentru participarea la licitatii, acestia ar fi procedat la falsificarea unor documente. Pentru a eluda plata... mai mult
Marti, 20 Noiembrie 2018, ora 19:09
Politistii fac, marti, 69 de perchezitii in 12 judete si Bucuresti, la sediile mai multor firme si locuintele a 56 de persoane banuite de cauzarea unui prejudiciu de peste 21.000.000 de euro statului german.
Activitatile se desfasoara impreuna cu investigatori fiscali germani din cadrul Autoritatii Fiscale din Nurnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale.
Potrivit Politiei Romane, echipe comune de ancheta compuse din politisti specializati in investigarea criminalitatii economice din cadrul Politiei Judetene Cluj, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Cluj, impreuna cu investigatori fiscali germani din cadrul Autoritatii Fiscale din Nurnberg Sud - Oficiul de Investigare a Fraudelor Fiscale, fac, marti, mai multe perchezitii la domiciliile a 56 de persoane banuite de evaziune fiscala.
Perchezitiile se desfasoara in judetele Cluj, Alba, Arad, Arges, Bihor, Constanta, Hunedoara, Iasi, Salaj, Sibiu, Teleorman, Tulcea, precum si in Bucuresti, la adresele persoanelor banuite si ale societatilor comerciale administrate de acestea.
De asemenea, sunt puse in executare 56 de mandate de aducere a persoanelor cercetate in cauza, acestea urmand a fi duse la audieri.
"Persoanele respective sunt banuite de savarsirea mai multor infractiuni de evaziune fiscala, fapte comise pe teritoriul statului german, printr-un mecanism de fraudare a platii TVA in cadrul caruia ar fi fost utilizate societati comerciale de tip firma fantoma din Romania, Ungaria,... mai mult
Marti, 09 Octombrie 2018, ora 13:47
In urma unor verificari la societati comerciale controlate de o grupare de bulgari, sirieni si romani, Directia Generala Antifrauda Fiscala a descoperit ca prejudiciul adus bugetului de stat depaseste 112 milioane de lei.
Firmele au creat si operationalizat un circuit de tranzactionare privind comertul cu articole de imbracaminte, textile si incaltaminte de provenienta din import, in principal din Turcia, la comanda, transportate in regim de grupaj/tip cargo.
Astfel, prin intermediul Bright Star Distribution SRL (achizitor) si alti parteneri ai sai (clienti), marfurile au fost valorificate in final fara intocmirea de documente fiscale sau prin intocmirea acestora fara continut real privind valoarea de vanzare si cumparatorul efectiv, in scopul obtinerii de avantaje de natura fiscala.
Prejudiciul total adus bugetului general consolidat al statului, calculat de inspectorii antifrauda la data sesizarii organelor de urmarire penala competente, este in valoare de 112.005.941 lei (peste 23 de milioane de euro). ...citeste mai departe despre "ANAF: O grupare de romani, bulgari si sirieni a cauzat bugetului un prejudiciu de peste 23 de milioane euro" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Mai 2018, ora 13:40
Trei fosti directori din cadrul Romgaz Targu Mures au fost pusi de DNA sub urmarire penala, pentru fapte de coruptie, prejudiciul total cauzat companiei fiind de peste 2,6 milioane de lei.
Astfel, potrivit unui comunicat al DNA, Pantelimon Avram, care la data faptelor era director de sucursala in cadrul SNGN Romgaz SA - Targu Mures, a fost pus sub urmarire penala pentru luare de mita si instigare la abuz in serviciu.
De asemenea, Sergiu Victor Banu si Gheorghe Matei, care la data faptelor erau director tehnic, respectiv director adjunct-productie in cadrul aceleiasi sucursale a Romgaz, au fost pusi sub urmarire penala pentru abuz in serviciu.
Procurorii transmit ca, in anul 2011, Romgaz Targu Mures a organizat o licitatie publica pentru cumpararea de echipamente pentru producerea de energie electrica cu motoare termice pe gaz. A fost declarata castigatoare o asociere formata din trei societati comerciale.
Potrivit raportului DNA, Avram a primit de la reprezentantul uneia dintre firmele castigatoare a licitatiei suma de 60.000 de euro pentru a accepta receptia unui echipament, cu toate ca acesta nu corespundea cerintelor stabilite in documentatia de atribuire si in oferta tehnica anexa la contract.
De asemenea, Avram, alaturi de ceilalti doi si de membri ai comisiei de receptie a lucrarilor, a semnat un document, in baza caruia a fost efectuata receptia echipamentului. Astfel, prejudiciul cauzat Romgaz este de 2.620.250 de lei.
DNA mai transmite ca, in... mai mult
Joi, 06 Aprilie 2017, ora 12:45
Statul roman a fost prejudiciat cu aproape 526 de milioane de euro, in urma contractului avut cu Bechtel pentru o perioada de 10 ani, se arata intr-un raport al Ministerului de Finante.
Raportul de inspectie economico-financiara al ministerului dateaza din luna decembrie 2016, iar prejudiciul se ridica, potrivit Digi 24, la 525.891.888 de euro.
In aceasta suma sunt cuprinse 40 de milioane de euro, reprezentand avansul care nu a fost recuperat, precum si 116.829.120 de euro - majorari de intarziere.
"Compania nu a demarat si nu a derulat o procedura de negociere cu firma Bechtel International Inc., fapt care a condus la incheierea unui contract si inscrierea in contractul incheiat cu aceasta firma a unor clauze paguboase pentru statul roman, concretizate in prejudicii majore pentru bugetul de stat", se arata in raport.
Contractul s-a desfasurat in perioada 2003-2013 si viza construirea Autostrazii Transilvania, Brasov - Cluj - Bors.
Pe 11 octombrie, a fost clasat dosarul privind disparitia contractului Bechtel, insa la DNA mai exista doua dosare care au ca obiect respectivul contract.
Contractul cu firma americana Bechtel a fost incredintat direct, fara procedura de licitatie, de catre CNADNR in noiembrie 2003, in baza unei ordonante de urgenta.
Initial, pretul estimat a fost de 5,4 milioane de euro pe kilometru. In mai 2013 statul roman a decis sa rezilieze intelegerea, platind penalitati de 37,2 milioane de euro.
In aproape 10 ani, compania Bechtel... mai mult
Joi, 23 Februarie 2017, ora 13:50
Doi administratori de firma din Valcea au fost arestati preventiv, vineri, fiind acuzati ca, in perioada septembrie 2010 - iunie 2012, nu au inregistrat in documentele contabile sau in alte acte aproximativ 720 de facturi fiscale, provocand astfel un prejudiciu de aproximativ un milion de euro.
Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Valcea, politistii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Valcea, au facut trei perchezitii domiciliare, in urma carora s-a dispus retinerea celor doi administratori.
Din probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a rezultat ca, in perioada septembrie 2010 - iunie 2012, cei doi, in calitate de administratori ai unei societati comerciale al carei obiect de activitate consta in comertul cu deseuri si resturi, nu au evidentiat in actele contabile sau in alte documente legale aproximativ 720 de facturi fiscale emise cu prilejul efectuarii unor operatiuni comerciale de livrare de marfuri ori prestari de servicii catre 23 de societati comerciale, sustragandu-se astfel de la plata obligatiilor fiscale catre bugetul statului.
Prejudiciul provocat de cei doi in acest fel ajunge la aproximativ 4.409.000 de lei (990.000 de euro), pentru recuperarea acestuia instituindu-se sechestru pe sapte autovehicule ale administratorilor, a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Valcea, Alina Teodorescu.
Vineri, cei doi au fost prezentati Tribunalului Valcea cu propunere de... mai mult
Sambata, 02 Noiembrie 2013, ora 11:42