Radu Rosca, directorul BT Securities, este unul dintre managerii care cred cu tarie in puterea online-ului in afaceri. Tot el este cel care alaturi de BVB desfasoara un amplu proiect "menit sa dinamizeze piata de capital": vrea sa incurajeze cat mai multe companii online sa se listeze la Bursa.
"Online-ul genereaza idei si creeaza companii foarte interesante care trebuie promovate investitorilor. Am incurajat companiile sa vina pe platformele Bursei de Valori pentru a-si monetiza astfel ideile si planurile", spune directorul executiv BT Securities.
Despre experienta sa in domeniu si rolul pe care si l-a asumat de a lega cateva elemente cheie precum: "idee, bursa, investitori, asteptari, riscuri, guvernanta", vorbeste Radu Rosca, intr-un interviu acordat Business24.
Va aflati alaturi de Banca Transilvania inca din 1995. Spuneti-ne mai multe despre cariera dvs. de pana atunci.
Mi-am inceput cariera de bancher, student fiind, in BCR, unde am lucrat aproximativ 1 an, fiind la acel moment cel mai tanar angajat al Directiei de Control, apoi m-am lipit de BT alaturi de care, in acest an, am implinit 20 de ani.
Ce v-a adus alaturi de Banca Transilvania si cum ati evoluat aici?
Cautam ceva dinamic si am ramas, pentru-ca BT a gasit mereu provocari interesante.
Preluarea pozitiei executive a BT Securities, la inceputul acestui an, m-a gasit ca Director al Directiei de Audit al Bancii Transilvania si presedinte al boardului BT Securities.
Insa in acesti ani am... mai mult
Joi, 31 Decembrie 2015, ora 00:00
Atunci cand deschideti diferite site-uri de business, primul lucru care va va impresiona este motto-ul comun: "Sa-ti gasesti un job nu este o idee prea buna". Sloganul este o ilustrare exceptionala a ideii de antreprenoriat, pentru cei care vor sa-si castige existenta renuntand la dependenta de stat sau de patron. Alegerea libertatii, ca optiune de a face bani devine mai relevanta in perioade de criza, ca sa nu mai vorbim de cei neangajati din diferite motive.
Articolul de astazi este dedicat unei stiinte considerata mai degraba o arta si crezului ca daca o abordezi ca pe un business serios, poti reusi. Suntem constienti ca-i va provoca pe cititorii obisnuiti, dar ne asumam acest risc pentru a clarifica un business pe de o parte controversat, pe de alta parte extrem de mediatizat si popular in tarile dezvoltate. Ne referim la tranzactionarea online pe pietele financiare, iar riscul asumat nu este neaparat acela ca va dezamagi o parte dintre cititori, ci ca-i va provoca sa se inroleze in cel mai mare proiect media dedicat tranzactionarii online, realizat pana acum in Romania.
Iata o serie de avantaje ale tranzactionarii online fata de companiile mici si mijlocii ca oportunitate de afacere:
1. Inregistrarea ca Trader este incomparabil mai usoara si mai putin birocratica decat deschiderea unei firme. Pentru a incepe, este suficient sa alegeti un broker si sa deschideti un cont de tranzactionare.
2. Nu este necesar sa cumparati sau sa inchiriati un spatiu de... mai mult
Marti, 09 Decembrie 2014, ora 08:30
1Tranzactiile speculative, tipice pietei de capital si des intalnite pe Wall Street, si-au gasit o noua destinatie, publicitatea online. Speculatorii de pe acest segment cumpara milioane de anunturi de publicitate online si le vand pentru profit cat ai clipi din ochi. Acestia exploateaza diferentele de pret pe o piata cu un ritm accelerat de dezvoltare, unde companiile vor cheltui in acest an circa 9,33 miliarde de dolari.
Acesti speculatori cumpara astfel de anunturi publicitare prin tranzactii desfasurate pe o piata asemanatoare cu bursele, unde spatiul publicitar este vandut prin licitatii celui care ofera mai mult. Inainte sa ajunga la publicul tinta, anunturile isi schimba proprietarii de multe ori printr-un complex de tranzactii electronice intre site-uri, agregatoare de spatiu publicitar, analisti de date si agentii de publicitate. Aceasta piata atrage tot mai mult speculatorii. Utilizand propriile metode, ei gasesc anunturi subevaluate si le revand, scrie Bloomberg.
Un astfel de comportament este tot mai des intalnit, a spus Ben Edelman, profesor asociat la Harvard Business School din Cambridge, Massachusetts, care face cercetari legate de publicitatea online.
"Am vazut multi care au cumparat de pe o 'bursa' si au vandut pe o alta", a spus el. "Unii cumpara de pe o piata si le revand imediat tot acolo".
Edelman, care foloseste web crawler pentru a detecta fraude, obtine multe date despre tranzactiile de revanzare a anunturilor. Cu toate acestea,... mai mult
Marti, 11 Noiembrie 2014, ora 08:35