Lemnul a fost folosit ca material de constructie de mii de ani, fiind al doilea material de constructie dupa piatra in termeni de istorie bogata in lumea constructiilor.
Proprietatile chimice ale lemnului sunt complexe, dar chiar si in ciuda provocarilor, fiintele umane au valorificat cu succes caracteristicile unice ale lemnului pentru a construi o varietate nelimitata de structuri.
Acest material exceptional de versatil este folosit in constructia caselor, cabanelor, dar este folosit si in industria mobilei si decorului interior.
Poate unul dintre cele mai mari avantaje de a folosi lemnul ca si material de constructie este ca este o resursa naturala, fiind disponibil si gata de prelucrat.
Este remarcabil de puternic in relatie cu greutatea sa si ofera o izolare foarte buna in fata temperaturilor scazute.
Lemnul este extrem de flexibil si poate fi fabricat in toate tipurile de dimensiuni si forme pentru a se potrivi oricaror nevoi de constructie.
Lemnul este de asemenea un exemplu perfect a unui produs care sprijina mediul, este biodegradabil si refolosibil, purtand cea mai mica amprenta de dioxid de carbon cu oricare alt material de constructie.
In aditie nu este necesar nici un tip de combustibil pentru producerea lemnului, spre deosebire de alte materiale comune de constructie, precum caramida, otelul sau plasticul.
Constructorii din Bucovina au profitat de aceasta oportunitate si s-au specializat pe constructii case din lemn.
Firme de top... mai mult
Miercuri, 15 Noiembrie 2017, ora 16:09
Primaria Capitalei vrea sa infiinteze o societate pe actiuni a carei activitate principala sa fie constructia de locuinte pentru vanzare sau inchiriere.
Infiintarea acestei firme de constructii - SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA - se afla pe ordinea de zi a sedintei de luni a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), dupa ce proiectul de hotarare a fost scos de pe ordinea de zi a sedintei din 21 decembrie.
Potrivit proiectului de hotarare, membrii fondatori ai societatii, dar si actionarii acesteia vor fi Consiliul General al Municipiului Bucuresti, care va detine un numar de 119.880 de actiuni, reprezentand 99,9 la suta din capitalul social si SC Service Ciclop SA, care va avea 120 de actiuni, insemnand 0,1 la suta din capitalul social (in valoare de 12.000.000 de lei).
SC Trustul de Cladiri Metropolitane Bucuresti SA va avea ca obiect principal de activitate constructia de locuinte in vederea vanzarii si inchirierii lor, apartamente cu destinatia de locuinte sociale, de necesitate, locuinte pentru tinerii casatoriti (cu varsta fiecaruia de pana in 35 de ani) sau pentru alte categorii de persoane ce vor fi hotarate de Consiliu.
Pe langa activitatea principala - lucrari de constructie a cladirilor rezidentiale si nerezidentiale -, societatea ar urma sa aiba si o serie de activitati secundare, precum: taierea si rindeluirea lemnului, fabricarea unor produse din beton sau constructii metalice, comert al produselor din ceramica,... mai mult
Duminica, 29 Ianuarie 2017, ora 14:29
Piata constructiilor din Romania se indreapta cu pasi repezi catre o criza similara cu cea din 2011-2013, daca bancile vor continua sa limiteze accesul romanilor la credite.
Avertismentul vine din partea analistilor de la KeysFin, firma ce ofera servicii de business information si credit management dedicate mediului de afaceri, intr-un studiu privind situatia de pe piata de profil din Romania remis Ziare.com.
Ei sustin ca efectele vor fi resimtite la nivel general, in economie, pentru ca sectorul constructiilor angreneaza un numar semnificativ de afaceri conexe.
Mai exact, 3.146 de societati care activeaza in domeniul constructiilor au fost declarate inactive in primele sase luni ale anului 2016, cu 996 mai multe decat in perioada similara a anului precedent, arata datele KeyFin.
Numarul companiilor care activeaza in domeniu a scazut si el, drastic, cu peste 3.800 de firme, de la 35.208 in 2015 la 31.334 in primele sase luni din 2016. Spre comparatie, in 2010 erau ...citeste mai departe despre "Sectorul care se indreapta cu pasi repezi catre o criza acuta: Peste 3.000 de firme din Romania au pus lacatul" pe Ziare.com mai mult
Luni, 10 Octombrie 2016, ora 13:49
Procurori ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie efectueaza, marti dimineata, perchezitii in 5 judete la firme de constructii si persoane fizice banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste 10 milioane de euro prin evaziune fiscala si spalare de bani.
Anchetatorii vor pune in executare 20 de mandate de aducere.
"In aceasta dimineata, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, efectueaza 14 perchezitii in judetele Caras-Severin, Mehedinti, Olt, Timis si Teleorman", informeaza un comunicat al IGPR.
In cauza, 22 de persoane sunt banuite de savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani, prin care s-a creat un prejudiciu total de peste 10 milioane de euro.
Perchezitiile au ca obiect identificarea de documente financiar-contabile, inscrisuri si mijloace folosite in activitatea ...citeste mai departe despre "Perchezitii la firme de constructii: Evaziune si spalare de bani de 10 milioane de euro" pe Ziare.com mai mult
Marti, 12 Ianuarie 2016, ora 08:56
Politistii fac 146 de perchezitii in Bucuresti si 11 judete, fiind vizate 90 de persoane suspectate de spalare de bani si evaziune in domeniile IT si constructii, cu un prejudiciu de 30 milioane de euro.
Potrivit Politiei Romane, cele 146 de perchezitii sunt facute de politistii de la Investigarea Criminalitatii Organizate, in Bucuresti si judetele Arad, Arges, Dambovita, Giurgiu, Gorj, Ilfov, Olt, Sibiu, Teleorman, Valcea si Vrancea, la sediile mai multor firme din domeniile IT si constructii si la locuintele unor persoane suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani.
Politistii vor pune in executare 90 de mandate de aducere, anchetatorii urmand sa stabileasca, in urma audierilor, daca vor lua masuri preventive in cazul suspectilor.
Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca printre firmele perchezitionate sunt Erbasu, UTI, Strabag, Romsys si Total Network Solution. De asemenea, perchezitii au loc si la locuinta lui Cristian Romeo Erbasu.
In dosar sunt vizati ...citeste mai departe despre "Perchezitii in Bucuresti si 11 judete, la firme de IT si constructii - evaziune fiscala de 30 milioane euro" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 01 Februarie 2015, ora 10:06
Actrita american Jennifer Aniston a fost actionata in judecata de o firma de constructii, reprezentantii companiei spunand ca starul le datoreaza suma de 43.000 de dolari pentru lucrarile efectuate la proprietatea acesteia din Los Angeles.
Directorii firmei de constructii J.R. Darnell Associates, Inc. au declansat o actiune impotriva actritei din Friends, sustinand ca aceasta nu a platit nimic pentru construirea unei punti la casa pe care o detine in Bel Air, care a fost ulterior demolata, potrivit Toronto Sun.
Din documentele depuse la Tribunalul din Los Angeles de compania de constructii reiese ca Jennifer Aniston a angajat J.R. Darnell Associates Inc. pentru realizarea unor lucrari de renovare in luna octombrie 2012. Pe parcurs, actrita a cerut companiei sa mai efectueze alte lucrari pana in luna martie 2013.
Citeste mai multe despre Jennifer Aniston, data in judecata de o firma de constructii pe Ziare.com. mai mult
Vineri, 16 August 2013, ora 11:29
Firmele romanesti care activeaza in domeniul constructiilor pot deveni, "cu usurinta" parteneri ai firmelor din Federatia Rusa, crede Cristian Erbasu, presedintele Patronatului.
Strategia Patronatului Societatilor din Constructii pentru perioada urmatoare vizeaza o prezenta din ce in ce mai accentuata a firmelor romanesti din constructii pe pietele externe, deoarece acolo exista potential de dezvoltare, a declarat, joi, presedintele Patronatului.
"Strategia patronatului pentru urmatorii trei ani are in vedere desfasurarea unui proces de internationalizare, deoarece pe unele piete externe din domeniul constructiilor exista potential de dezvoltare. La nivelul Romaniei, foarte multe proiecte si finantari sunt blocate, iar fondurile structurale nu mai reprezinta nici ele o alternativa", a afirmat Cristian Erbasu, citat de Agerpres.
Acesta a mai precizat ca a desfasurat o misiune economica in Federatia Rusa, unde a avut discutii cu conducerea Uniunii Constructorilor.
"Deoarece exista un nivel bun de acceptare la nivel uman si economic intre societatile din Romania si cele din Federatia Rusa, firmele din tara noastra pot deveni cu usurinta parteneri ai firmelor din Federatia Rusa", a afirmat Cristian Erbasu.
Acesta a precizat, totodata, ca pentru anul viitor se are in vedere organizarea de misiuni economice in Kurdistan, in Nordul Africii, dar si a unei noi misiuni in Federatia Rusa, respectiv la Moscova si la Minsk. De asemenea, la inceputul lunii februarie 2013... mai mult
Joi, 15 Noiembrie 2012, ora 14:40
Unicom, una dintre cele mai importante firme de constructii din Galati, a intrat in insolventa, firma avand datorii de peste sase milioane de euro.
Firma avea probleme cu plata furnizorilor si a taxelor si impozitelor inca din 2009, cand compania a reusit sa evite insolventa in ultimul moment, ajungand la o intelegere cu creditorii ei, scrie Adevarul.ro
In actualul proces de insolventa, peste 20 de firme si angajati au solicitat companiei Unicom sa-si plateasca datoriile.
Bilantul pe 2011 al Unicom a fost unul negativ, dupa ce si in 2010 terminase anul cu pierderi de 6,4 milioane de lei.
Unicom este o companie de constructii infiintata in 1959 si a construit jumatate dintre blocurile din oras, precum si cladirile unor institutii precum gara CFR sau Casa de Cultura a Studentilor. mai mult
Luni, 16 Ianuarie 2012, ora 07:48
Firmele din constructii asteapta in continuare ca statul sa le plateasca datoriile, desi valoarea acestora s-a diminuat cu aproximativ 50%, in contextul in care numarul proiectelor a scazut, a mentionat presedintele Patronatului Societatilor din Constructii (PSC), Cristian Erbasu, precizeaza NewsIn."Datoriile, teoretic, nu au crescut, chiar s-au micsorat. Companiile din constructii au dificultati pentru ca facturile sunt intarziate, problema acestora fiind cash flow-ul, deoarece ele, pe hartie, sunt pe plus", a spus Erbasu. Patronatele din constructii sustin ca problemele se pot rezolva prin incurajarea investitiilor.
Acesta mentioneaza ca datoriile aferente anului 2008, estimate la doua miliarde de euro, s-au micsorat in 2011 cu circa 50%.
"Proiectele private vor fi in acest an de trei ori mai mici decat cele finantate de la bugetul de stat.
Proiectele cu fonduri europene vor fi in crestere, dar efectele se vor vedea in 2012, deoarece anul acesta avem doar licitatii", a mai spus Cristian Erbasu.La sfarsitul anului trecut, reprezentantii Patronatului Societatilor din Constructii sustineau ca Guvernul are creante de peste un miliard de euro pentru lucrari finalizate in 2009 si ca, incepand cu 2010, constructiile civile au stagnat in Romania din cauza crizei financiare.Guvernul a intrat in 2010 cu o datorie de doua miliarde de euro pentru lucrarile finalizate in 2009 de catre constructori, din care au fost platite circa 50%.
In 2010 a avut loc o cadere dramatica pe... mai mult
Marti, 05 Aprilie 2011, ora 12:25