Registrul Comertului se va digitaliza, iar constituirea unor societati comerciale se va putea realiza exclusiv online, fara a fi necesara prezenta fizica in niciuna din etapele de constituire, a anuntat, ministrul Justitiei, Catalin Predoiu. Aceste prevederi apar intr-un proiect de lege aflat in dezbatere publica.
Predoiu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca un proiect de lege lansat recent in dezbatere publica se refera la modernizarea Registrului Comertului.
"Este un proiect legat de modernizarea Registrului Comertului si a profesiei de registrator comercial. Acest proiect transpune o directiva a Uniunii Europene privind digitalizarea. Propune o reforma radicala si importanta a Registrului Comertului in directia digitalizarii, functionarii acestuia in relatiile cu publicul si societatile comerciale", a afirmat Catalin Predoiu.
El a mentionat ca societatile comerciale vor putea fi constituite exclusiv online, pe o procedura simplificata, fara a fi necesara prezenta fizica in niciuna din etapele procedurii de constituire. Predoiu a precizat ca o persoana care solicita infiintarea unei firme nu mai trebuie sa obtina diferite avize si documente de la alte institutii, acestea urmand sa fie colectate de catre Registrul Comertului.
"Proiectul inlocuieste depunerea de documente in format letric, pe suport de hartie, cu documente care sunt in forma online, iar in ceea ce priveste provenienta lor sunt obtinute de Registrul Comertului de la institutiile... mai mult
Marti, 24 Noiembrie 2020, ora 18:27
Companiile care au mai mult de 50 de angajati sunt vizate de inspectorii de munca. Acestia vor incepe o serie de verificari pentru a vedea daca se respecta masurile privind munca la domiciliu si decalarea programului. De asemenea, inspectorii urmaresc daca sunt respectate normele de sanatate in contextul pandemiei.
Controalele se desfasoara la nivel national, timp de doua saptamani, pana marti, 24 noiembrie, inclusiv in zilele de sambata, potrivit Inspectiei Muncii.
In cadrul campaniei de verificare, Inspectia Muncii isi propune ca obiective sa ii determine pe angajatorii care au mai mult de 50 de salariati sa organizeze programul de lucru astfel incat personalul sa fie impartit in grupe care sa inceapa, respectiv sa termine activitatea la o diferenta de cel putin o ora, dar si ca angajatorii sa implementeze munca la domiciliu si telemunca, in vederea reducerii riscului de contaminare cu coronavirus la locul de munca, precum si pe timpul deplasarii la si de la locul de munca, precum si cu privire la asigurarea unui mediu de munca sigur pentru securitatea si sanatatea lucratorilor, scrie Digi24.
Alte obiective ale campaniei sunt: verificarea angajatorilor care au mai mult de 50 de salariati cu privire la aplicarea prevederilor legale privind munca la domiciliu, telemunca, decalarea programului de lucru si securitatea si sanatatea in munca; verificarea modului in care angajatorii organizeaza transportul de la locul de munca la domiciliu si invers, precum si a... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 10:56
Legea concurentei neloiale va fi modificata, a declarat pentru News.ro presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu. Principala modificare vizeaza protejarea firmelor mici in fata abuzului puterii superioare de negociere a companiilor mai mari, cu atat mai mult cu cat, in contextul pandemiei de coronavirus, o mare parte dintre companiile mici sunt la limita de supravietuire si trebuie aparate de eventuale actiuni abuzive.
Proiectul a fost in consultare publica pe pagina de internet a institutiei.
"Concurenta neloiala este 'sora mai mica' a Legii concurentei, deoarece vizeaza comportamente care au un grad mai redus de perturbare a pietei si care, predominant, afecteaza interesele altor companii si mai putin interesele mai largi ale societatii. Altfel spus, nu afecteaza functionarea intregii piete si, din acest motiv, sanctiunile sunt mult mai reduse pentru fapte de concurenta neloiala", a declarat presedintele Consiliului Concurentei.
Prin modificarile aduse legii, se stabileste faptul ca autoritatea de concurenta intervine doar in cazul afectarii unui interes legitim public, tinand cont de urmatoarele criterii: gradul ridicat de pericol social, importanta sau dimensiunea sectorului economic vizat, numarul de companii implicate in savarsirea faptei, numarul de firme afectate, durata indelungata a practicii de concurenta neloiala.
Legea prevede posibilitatea ca autoritatea de concurenta sa poata selecta si prioritiza cazurile mai importante, in care se... mai mult
Duminica, 01 Noiembrie 2020, ora 09:23
Stresul unei mutari va fi acum de domeniul trecutului! O firma de mutari profesionala va rezolva in doi timpi si trei miscari un proces care ti-ar fi consumat energia, resursele si timpul. Specialistii in mutari de la www.nextmoving.ro iti ofera o solutie completa si eficienta atunci cand vrei sa te muti. Firma se va ocupa cu pricepere si profesionalism de tot ce tine de mutare, astfel mobila si bunurile tale vor ajunge sigur si repede la destinatia dorita de tine.
Stii foarte bine ce implica o mutare. Numai gandul ca urmeaza sa te muti, sa cari mobila, sa gasesti transport si ajutor iti creeaza o senzatie neplacuta. Te gandesti ca trebuie sa faci acest demers si vrei sa apelezi la cunoscuti, care te-ar putea ajuta sa transporti mobila. Insa exista posibilitatea ca aceste persoane sa nu fie disponibile cand ai tu nevoie, iar daca doresti sa te muti in alta localitate trebuie sa gasesti masina adecvata volumului pe care il ai de transportat.
Solutia ideala atat din punct de vedere financiar, cat si logistic este apelarea la o firma de mutari profesionala. Aceasta te va ajuta pe tot parcursul mutarii, ocupandu-se de tot procesul logistic, astfel incat mutarea sa fie eficienta si sigura, iar tu sa fii multumit si lipsit de griji. Iti vom prezenta cum te poate ajuta firma si care sunt beneficiile de care te poti bucura daca apelezi la ajutorul acesteia.
O firma de mutari profesionala iti va oferi cea mai eficienta solutie pentru o mutare ca la carte
Fie ca vorbim... mai mult
Vineri, 30 Octombrie 2020, ora 18:03
Curierii, de baza privind piata de cumparare, sunt intermediari intre vanzator si cumparator, iar marea batalie a nisei se da evident la capitolul cine este mai rapid. In goana efectiva dupa obtinerea unui timp optim de livrare, ajunge sa fie un compromis modul in care are loc acest lucru si anume calitatea la capitolul manipulare a coletelor.
Exista mai multe cerinte pe care le puteti avea fata de firma de curier rapid si aceasta nu se rezuma doar la corectitudine sau rapiditate. Le impaca insa pe amandoua E-livrat, firma de profil din Bucuresti. Pe ce mizeaza pentru a oferi servicii profesionale?
Rapiditate fara compromis
Clientul asteapta coletul insa nu afectat in vreun fel de manipularea deficitara. Nici nu isi doreste sa plateasca de fiecare data mai mult pentru a clasa un colect la categoria celor fragile. Asadar, pentru a impaca si una si alta, E-livrat a gasit o varianta. Dispune de flota auto si de echipa bine organizata pentru a pune in miscare cat mai rapid traseul de expeditie.
Feedback constant
Daca puneti pe primul loc partea financiara, atunci veti primi fix servicii limitate de bariera financiara. In relatia cu publicul consumator insa ar fi bine ca o firma de curierat aleasa sa fie cea care respecta anumite standarde. Ne intoarcem din nou in peisaj bucurestean acolo unde firma E-livrat activeaza. Interesant este ca pentru fiecare livrare efectuata, curierii cer un feedback. Se intampla constant si astfel da ocazia firmei prestatoare de... mai mult
Joi, 29 Octombrie 2020, ora 19:17
Politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice au descins miercuri, 28 octombrie, la mai 18 adrese din Bucuresti, Dambovita si Arges, intr-un dosar penal de evaziune fiscala in domeniul serviciilor de protectie si paza.
UPDATE: Surse judiciare spun ca este vorba despre firma Cameleon Security. Societatea in cauza ar fi incheiat contractele cu o serie de companii publice (multe dintre ele activand in domenii strategice, cum ar fi producerea de armament sau energie nuclear - electrica) si firme private.
Unul dintre cei vizati de ancheta este chiar Stoenescu Nicolae, unul dintre patronii firmei de securitate Cameleon Security.
Asa arata domeniul sau Dobresti. El mai detine si Casa Memoriala Ion Mihalache din Dobresti.
Stirea initiala
Perchezitiile vizeaza domiciliile unor persoane si sediile sociale (punctele de lucru) ale unei societati comerciale, cercetate sub aspectul savarsirii infractiunilor de evaziune fiscala in forma continuata.
"Din materialul probator administrat, pana in prezent, au rezultat indicii ca, in perioada 2014 - 2019, o societate comerciala, care executa activitati de protectie si garda, ar fi incheiat, cu o serie de companii si firme, contracte avand ca obiect prestarea de servicii de paza, incasand de la acesti clienti peste 95.200.000 de lei (aproximativ 20.000.000 de euro).
In scopul sustragerii de la plata obligatiilor catre stat, administratorii de fapt si de drept, respectiv directorul economic, ar fi... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:48
Etapa de inscriere in cadrul masurii 2 "Granturi pentru capital de lucru" din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile incepe joi, la ora 10.00.
"Ministerul Economiei, Energiei si Mediului de Afaceri anunta lansarea etapei de inscriere in cadrul masurii 2 'Granturi pentru capital de lucru' din cadrul schemei de ajutor de stat instituita prin Ordonanta de Urgenta nr. 130 din 31 iulie 2020 privind unele masuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului operational Competitivitate 2014-2020, in contextul crizei provocate de COVID-19", a anuntat Ministerul Economiei.
Pe Masura 2 va fi disponibil un buget de 350 milioane euro, din fonduri UE si de la bugetul de stat, din care se vor acorda granturi pentru capital de lucru de cate 2.000-150.000 de euro unor ONG-uri din domeniul invatamantului si unor IMM-uri. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 5.000 si 13.500 euro, valoarea grantului este de 2.000 euro; Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri aferenta anului 2019 cuprinsa intre 13.501 si 1.000.000 euro, valoarea grantului se stabileste in procent de 15% din cifra de afaceri si nu poate depasi suma de 150.000 euro. Pentru IMM-urile cu cifra de afaceri cu echivalentul in euro de peste 1 milion de euro, valoarea maxima a ajutorului este de... mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 09:44
Peste jumatate dintre IMM-urile din Europa, care impreuna asigura locuri de munca pentru doua treimi din angajatii de pe continent, se tem ca nu vor supravietui in urmatoarele 12 luni daca veniturile nu isi vor reveni, arata un sondaj publicat joi de firma de consultanta McKinsey, transmite Reuters.
Acest sondaj a fost derulat in luna august, inainte ca explozia cazurilor de infectie cu coronavirus in Europa sa oblige guvernele sa impuna noi restrictii, arata amploarea pagubelor provocate de criza Covid-19.
Potrivit sondajului derulat de McKinsey & Co in randul a peste 2.000 de IMM-uri din primele cinci economii europene (Germania, Franta, Italia, Spania si Marea Britanie), 55% din aceste companii se asteapta sa isi inchida portile pana in luna septembrie a anului urmator, daca veniturile lor vor ramane la nivelul actual.
Daca traiectoria actuala se mentine, unul din 10 IMM-uri se asteapta sa depuna cererea de intrare in insolventa in decurs de sase luni.
"Aceasta este o povara substantiala asupra sectorului financiar", subliniaza unul din autorii raportului, Zdravko Mladenov, referindu-se la doar una dintre consecintele unei astfel de evolutii, care ar putea conduce de asemenea la cresterea somajului si la diminuarea nivelului general al investitiilor in economie.
Economistii intervievati de Reuters luna trecuta prognozau ca economia zonei euro va inregistra o crestere de doar 5,5% anul viitor, dupa o cadere de aproape 8% in acest an, dar au avertizat ca si... mai mult
Joi, 22 Octombrie 2020, ora 09:24
Peste 500.000 de someri si mai mult de 300.000 de firme ar putea intra in insolventa sau faliment in perioada urmatoare, arata unul dintre cele mai negre scenarii pentru 2021, in conditiile in care impactul economic al COVID-19 pentru companii si angajati va fi foarte puternic, potrivit REI Finance Advisors, companie de consultanta specializata in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat.
"Un numar de peste 500.000 de someri si mai mult de 300.000 de firme ar putea intra in insolventa sau faliment in perioada urmatoare arata unul dintre cele mai negre scenarii pentru 2021, in conditiile in care impactul economic al COVID-19 pentru companii si angajati va fi foarte puternic, iar efectele se vor resimti abia incepand de anul viitor", potrivit REI Finance Advisors, companie de consultanta specializate in atragerea de fonduri europene si ajutoare de stat pentru companii cu activitate pe piata din Romania.
Reprezentantii companiei spun ca o solutie pentru depasirea acestui impas economic ar putea fi accesarea de fonduri nerambursabile, cu sprijin european sau de la Guvernul Romaniei, existand inclusiv proiecte menite sa sprijine companii care au inregistrat pierderi si se confrunta in continuare cu probleme financiare.
Potrivit datelor oficiale, Romania a atras pana la 28 august 2020 un total de 12,8 miliarde euro, reprezentand 42,3% din totalul alocarii pentru tara noastra, in programul de finantare europeana 2014-2020, cu un buget total de peste 460 miliarde... mai mult
Miercuri, 21 Octombrie 2020, ora 12:41