Producatorul olandez de echipamente electronice Philips a semnat un contract cu Comisia Europeana pentru furnizarea de ventilatoare medicale la spitalele din UE, au confirmat o serie de oficiali europeni si reprezentantii companiei olandeze, transmite Reuters.
Acest acord vine insa dupa ce majoritatea statelor membre UE au depasit cel mai grav moment al pandemiei de COVID-19. Si alte companii au semnat contracte similare cu UE, in cadrul unei scheme de achizitii comune lansate de executivul comunitar in luna martie, insa pana acum nu a fost livrat niciun ventilator.
Saptamana trecuta, comisarul european pentru sanatate si siguranta alimentara, Stella Kyriakides, a informat guvernele statelor membre ca un nou contract a fost semnat cu Philips, "companie a carei capacitate de productie este de 15.000 de unitati pe saptamana", au declarat, pentru Reuters, o serie de oficiali care au participat la acea videoconferinta.
Ventilatoarele au devenit echipamente medicale vitale in timpul pandemiei de coronavirus, pentru ca ii ajuta pe pacientii in stare critica sa respire. Cu toate acestea, multe spitale europene nu au avut suficiente astfel de ventilatoare in lunile martie si aprilie, cand sectiile de terapie intensiva au fost suprasolicitate. In pofida eforturilor de coordonare ale UE, statele membre au decis deseori sa cumpere singure ventilatoare si alte echipamente, iar unele tari au restrictionat chiar exporturile de echipamente medicale si medicamente catre statele... mai mult
Marti, 12 Mai 2020, ora 15:29
Dupa penuria de manusi si masti, cererea de ventilatoare mecanice a crescut exploziv pe fondul pandemiei de Covid-19, iar pentru a raspunde la aceasta cerere firmele incepe sa se organizeze si sa dezvolte solutii inovatoare, transmite AFP.
"Exista o cerere fara precedent pentru echipamente medicale, in special de ventilatoare mecanice", a declarat directorul general de la GE Healthcare, Kieran Murphy. Producatorul american de echipamente medicale si-a majorat capacitatile de fabricatie si totodata si-a extins personalul care in prezent lucreaza 24 de ore din 24.
Producatorul suedez Getinge a anuntat si el ca si-a majorat capacitatile de productie "pe fondul cererii exponentiale din Franta si din lume. Toate echipamentele noastre care in mod normal sunt utilizate la demonstratii, formare de personal sau cu prilejul congreselor au fost puse imediat la dispozitia clientilor nostri", a explicat firma intr-un comunicat.
Aceeasi situatie la firma franceza Air Liquide care si-a majorat liniile de asamblare, de la 500 de ventilatoare de reanimare produse in prezent in fiecare luna va ajunge la 1.000 de unitati in aprilie, in timp ce productia de ventilatoarele non-invazive va creste de la 200 pana la 600 de unitati.
In Germania, producatorul de echipamente medicale Drager a anuntat si el ca si-a dublat productia de ventilatoare mecanice in ultimele saptamani, iar firma Lowenstein trebuie sa onoreze o comanda venita de la guvern pentru 6.500 de aparate respiratorii in... mai mult
Marti, 24 Martie 2020, ora 10:33
Intr-un peisaj de afaceri mai degraba gri, dominat de la o vreme de stirile privind cresterea numarului afacerilor intrate in insolventa sau desfiintate, exista in continuare afaceri antreprenoriale care se incapataneaza nu doar sa reziste pe piata, ci si sa creasca de la an la an.
In cele ce urmeaza ne vom opri asupra Ventsys Instal, o companie din Bucuresti care a evoluat incetul cu incetul pana cand a ajuns in 2017 la afaceri de peste 6,5 milioane RON / an.
Ventsys Instal a fost infiintata in 2012 ca o firma mica din domeniul sistemelor HVAC ("ventilatie") specializata in principal in livrarea si montajul tubulaturii de ventilatie.
Primii doi ani nu au fost deloc usori, incheindu-se pe pierdere, dar in anul al treilea (2014) compania a atins pentru prima oara o cifra de afaceri de un milion de lei, devenind profitabila.
La acest lucru a contribuit o cunoastere din ce in ce mai precisa a nevoilor pietei de constructii, care era in continua contractie din 2008.
Ventsys si-a diversificat oferta comerciala, ajungand sa includa in portofoliul propriu de produse livrate nu doar sistemele de tubulatura de conceptie si productie proprie ci si ventilatoare industriale de tot felul (axiale, centrifugale) precum si alte echipamente de climatizare care erau complementare ofertei initiale.
In 2015 s-a consemnat revenirea pietei de constructii din Romania. Incepand cu acel an afacerile Ventsys au inceput sa creasca in mod constant, si la fel si numarul proiectelor... mai mult
Vineri, 13 Iulie 2018, ora 16:01
Timpul de finalizare al unei lucrari de constructii sau renovare are si o importanta componenta de asteptare, pentru ca peretii, pardoselele, sapele sau tencuielile sa ajunga la indicii de uscare care sa permita trecerea la urmatoarea etapa.
Vorbim aici de orice tip de lucrare ce implica materiale ude: ridicarea unei cladiri cu mai multe niveluri, unde turnarea fiecarui etaj presupune a astepta uscarea etajului inferior, instalarea pardoselii ce presupune ca mai intai structura de beton sa se usuce, varuirea ce presupune ca tencuiala de dedesubt sa se usuce si exemplele pot continua. Aceeasi situatie este valabial si pentru lucrarilede renovare sau de reparatii necesare in urma unor inundatii.
Fiecare constructor si-ar dori sa aiba timpi de asteptare cat mai mici, insa uscarea depinde de mai multi factori: umiditatea din materialele folosite, umiditatea exterioara, temperatura exterioara. Uscarea este cu atat mai dificila cu cat lucrarile se fac primavara, toamna sau chiar iarna, cand afara ploua sau lucrarile sunt la subsol ori in incinte cu o ventilatie redusa.
O solutie pentru orice firma de constructie sau de amenajari interioare este utilizarea unui ventilator profesional. Un astfel de echipament are o capacitate de zeci de metri cubi de aer pe ora ceea ce inseamna puterea de a misca aerul incarcat de umiditate si a face loc aerului uscat chiar si intr-o incapere destul de mare. Pozitionat pentru a fi cat mai eficient sau chiar ajutat de un echipament de... mai mult
Miercuri, 03 Mai 2017, ora 09:48