Perspectiva mutarii sediului firmei poate fi descurajatoare. Dar ca orice operatiune aceasta poate fi impartita pe etape si trebuie ai in vedere realizarea unei liste de activitati si obiective de care sa tii seama. Eficientizarea tine foarte mult de respectarea anumitor pasi. Organizeaza cronologic activitatile astfel incat planificarea sa cuprinda operatiunile specifice pre-mutarii, mutarii efective si post mutarii.
1. Analiza SWOT
Este indicata in orice situatie. O decizie importanta pentru viitorul companiei trebuie sa aiba in vedere toate aspectele, chiar si cele minore. Detaliile logistice si operationale necesita o coordonare perfecta cu activitatea firmei. Pentru un timp rapid de tranzit si o siguranta sporita este indicat sa apelezi la o firma de transport mobila.
2. Motive ce pot duce la relocarea sediului:
- costul chiriei
- expansiune / contractie / fuziune / achizitie
- schimbari de marketing sau pozitionare noua in piata
- apropiere de client
- nevoia de retehnologizare
- cresterea productivitatii etc.
3. Vechiul sediu
Este foarte important sa pleci in conditii amiabile, asa cum sunt specificate in contract, de la vechiul sediu. Astfel eviti complicatiile si eventualele penalitati sau chiar procese ce iti pot afecta brandul sau activitatea pe termen lung.
4. Alocarea bugetului si contractarea firmei de mutari
Deciziile importante trebuie luate din timp. Analiza, strategia si procesul operational trebuie sa fie in stransa... mai mult
Luni, 04 August 2014, ora 12:50