Specialisti buni isi cunosc valoarea si sunt scumpi. Retine acest lucru atunci cand alegi un specialist in consultanta in afaceri.
Daca managerul compania alege o firma care ofera servicii la costuri ieftine, inseamna ca firma de consultanta plateste putin angajatilor sai si aceasta este o ocazie de a te intreba de ce.
In acelasi timp, este mai bine sa decizi din timp cat esti dispus sa cheltui pentru consultanta in afaceri. Acest lucru ii va mentine pe specialisti intr-un anumit cadru si nu le va permite sa umfle bugetul si sa impuna servicii suplimentare.
Nu crede in promisiunile muntilor de aur
Nu exista minuni. Nici chiar cea mai buna firma de consultanta in afaceri nu va rezolva toate problemele pentru tine. Mai degraba, va gasi cauzele acestor probleme si iti va sugera solutii.
Insa, lucrarea principala este a specialistului de la firma de consultanta in afaceri, care nu va modifica nimic fara sa te consulte pe tine in prealabil.
Daca o firma de consultanta iti promite muntii de aur la prima intalnire, fara sa studieze procesele de afaceri ale companiei, acest lucru ar trebui sa fie un avertisment pentru tine.
Consultantii competenti de la firma de consultanta in afaceri Odas Global Consulting SRL vor vedea mai intai cum stau lucrurile cu clientul si abia apoi vor decide ce se poate face pentru rezolvarea acelei probleme.
Nu astepta pana in ultima clipa
Daca afacerea ta se scufunda deja, poate fi prea tarziu sa mai angajezi o firma de... mai mult
Miercuri, 15 Ianuarie 2020, ora 09:00
Atunci cand ne gandim la managementul riscului in afaceri, primul lucru pe care trebuie sa-l intelegem este ca acest proces se bazeaza pe identificarea tuturor activitatilor operationale din cadrul organizatiei si pe definirea tuturor riscurilor care decurg din aceste activitati. Insa pentru a deslusi mai bine managementul riscului, trebuie analizat ce este riscul, cum evolueaza el si cum poate fi abordat.
Orice activitate desfasurata, fie individuala, in activitatea ta de zi cu zi, fie intr-un grup organizat, cum este un business, are un anumit grad de risc. In fiecare zi, structura organizatorica din care facem parte este pusa la incercare direct sau indirect la diverse riscuri.
In functie de tipul riscului, exista si metode diferite de gestionare a acestora. Important este sa-ti asumi riscul potrivit in functie de recompensa. Riscul este indisolubil legat de recompensa. Prin urmare, riscul nu trebuie inteles ca fiind intotdeauna un element distrugator. Acesta poate duce la oportunitati extraordinare pentru cei care stiu cum sa profite de acesta.
Managementul riscului in cadrul unei afaceri presupune ca riscurile sa fie identificate si definite in raport cu obiectivele a caror realizare este afectata de materializarea lor. Din aceasta cauza, existenta unui sistem de obiective clar definite constituie premisa esentiala pentru identificarea si definirea riscurilor.
6 pasi pentru intelegerea managementului de risc
Procesul de management al riscului reprezinta... mai mult
Marti, 30 Iulie 2019, ora 11:23
Peste 40 de perchezitii au loc, marti dimineata, in Capitala si in judetele Ilfov si Dambovita, fiind vizate mai multe firme de consultanta in afaceri, suspectate de evaziune fiscala si spalare de bani, prejudiciul in acest dosar fiind de 11 milioane de lei.
Potrivit unui comunicat al Politiei Capitalei, peste 120 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, sub supravegherea Parchetului Tribunalului Bucuresti, fac 44 de perchezitii in Capitala si in judetele Ilfov si Dambovita, urmand sa fie puse in executare 36 de mandate de aducere, intr-un dosar privind evaziune fiscala si spalare de bani.
Conform sursei citate, suspectii, in calitate de reprezentanti ai unor societati comerciale, au inregistrat contabil si au declarat fiscal... citeste mai departe despre "Perchezitii la firme de consultanta din Bucuresti: Spalare de bani si evaziune de milioane" pe Ziare.com mai mult
Marti, 16 Iunie 2015, ora 09:15
Societatea cu Raspundere Limitata - Debutant este reglementata de catre Ordonanta de Urgenta 6/2011 si a fost realizata in vederea stimularii infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri.
Ce activitati poti face cu acest SRL-D?
La infiintarea SRL-D-ului, se pot alege maximum 5 grupe de activitate pentru obiectul de activitate, fiind excluse o serie de coduri CAEN specifice, si anume:
a. intermedieri financiare si asigurari (CAEN Rev. 2 - 641, 642, 643, 649, 651,652, 653, 661, 662, 663);
b. tranzactii imobiliare (CAEN Rev. 2 - 681, 682, 683);
c. activitati de jocuri de noroc si pariuri (CAEN Rev. 2 - 920);
d. productie sau comercializare de armament, munitii, explozibili, tutun, alcool, substante aflate sub control national, plante, substante si preparate stupefiante si psihotrope (CAEN Rev. 2 - 110 (cu exceptia clasei 1107), 120, 254, , 0115, 1200, 2051, 4635, 4725, 4726);
e. activitatile excluse de normele europene pentru care nu se poate acorda ajutor de stat, conform art. 1 din Regulamentul (CE) nr. 1998/2006 privind aplicarea art. 87 si 88 din Tratatul privind ajutoarele de minimis, sunt urmatoarele:
- activitati de pescuit si acvacultura, acoperite de Regulamentul Consiliului (CE) nr. 104/2000 (CAEN Rev. 2 - 031, 032);
- activitati legate de productia primara a produselor agricole asa cum sunt enumerate in anexa1 la Tratatul de instituire a Comunitatii Europene (CAEN Rev. 2 - 011, 012, 013, 014, 015,... mai mult
Joi, 02 Octombrie 2014, ora 08:45
Gata vacanta? Sper ca ne-am intors cu totii mai voiosi, cu "bateriile incarcate" si pregatiti de o noua perioada in care sa punem in practica, in fiecare zi, menirea noastra.
Astazi vreau sa va povestesc un episod excelent, pe care l-am trait de curand si care m-a provocat sa scriu aceste randuri.
Am avut onoarea si placerea de curand, sa sustin un training despre ce inseamna si cum se porneste o afacere. Spun ca a fost o onoare, pentru ca a fost sustinut in fata unor liceeni deosebiti, si anume, olimpici, copii extrem de inteligenti si care au avut rezultate deosebite la competitiile scolare, atat in tara cat si in strainatate. In prima zi de "curs", i-am intrebat cati dintre ei isi doresc o afacere in viitor si am vazut ca, din aproximativ 100 de persoane din sala, au raspuns afirmativ maximum 10 persoane. Pornind de la acest fapt, am preferat sa le raspund la intrebari, nu doar sa fac expunere. Intrebarile lor, pertinente si directe au facut ca la sfarsit, numarul mainilor ridicate sa creasca considerabil. Dar, mi-au sesizat un aspect, despre care as vrea sa scriu astazi, si anume, firmele de exercitiu.
Acesti copii au reusit sa aiba rezultate deosebite la competitiile scolare, in primul rand prin foarte multa munca. Talentul nativ impreuna cu munca depusa si exercitiul repetat, i-au dus in varful piramidelor.
Imi amintesc ca in urma cu cativa ani, am petrecut o perioada in invatamant, vorbind despre educatie antreprenoriala. Instrumentul "firmelor de... mai mult
Joi, 11 Septembrie 2014, ora 12:30
Grupul finlandez de consultanta si inginerie Poyry a anuntat ca va vinde subsidiara din Romania managamentului firmei, tranzactia urmand sa fie definitivata in iulie.
"Poyry a decis sa vanda intreg capitalul Poyry Romania SRL catre managementul companiei. Partile au decis sa nu divulge pretul tranzactiei", se arata intr-un comunicat al grupului.
Poyry a achizitionat firma, denumita initial Consilier Construct, in 2008.
Operatiunile Poyry Romania vizeaza in special piata transporturilor, compania fiind activa si in alte segmente, precum de apa, mediu sau constructii.
Firma are 70 de angajati si a incheiat anul 2010 cu afaceri de 11,5 milioane lei si pierderi de 3,9 milioane lei, fiind condusa, in calitate de managing director, de Radu Luca.
Luca va prelua firma impreuna cu alti doi manageri.
"Poyry Romania va fi exclusa din raportul financiar al grupului incepand din 30 iunie, masura cu un impact minor", se mai arata in comunicat.
Grupul Poyry, specializat in servicii de consultanta in energie, industrie, transport, apa, mediu si imobiliar, are aproximativ 7.000 de experti si birouri locale in aproximativ 50 de tari. Vanzarile grupului s-au ridicat anul trecut la aproape 800 milioane euro. mai mult
Marti, 12 Iunie 2012, ora 16:42
In Romania inca se merge pe premiza "nimeni nu este de neinlocuit". Insa, atunci cand managerul paraseste subit corabia, cine preia timona afacerii, in asa fel incat firma sa nu se scufunde?
O intrebare la care putini intreprinzatori romani au un raspuns. Planurile de succesiune reprezinta o sfera a consultantei aproape necunoscuta in Romania, desi are un potential deosebit, considera specialistii Nexia International.
Consultanta pe exit de business
Potrivit Luminitei Ristea, managing partner la Nexia International, aceasta ramura a consultantei vizeaza un plan de "exit de business", respectiv formarea de succesori intr-o afacere, pentru ca antreprenorul sa stie ce va face cu afacerea, cand nu se va mai ocupa el insusi.
Ristea sustine ca in Romania pe nimeni nu intereseaza aceasta topica, desi in strainatate este foarte cunoscuta si aplicata, si nu numai la nivel contabil, ci si la nivel de afacere.
"Noi am inceput deja sa stam de vorba cu clientii nostri, sa-i intrebam si pe ei. Intr-adevar, nu s-au gandit multi, dar eu cred ca o sa devina o zona de consultanta de foarte mare atractie pentru clientii nostri, pentru ca primul lucru pe care trebuie sa-l faci cand intri intr-un business, este sa stii cum iesi din business-ul respectiv", a mai spus Luminita Ristea.
La randul sau, avocatul Dinu Petre, partener la casa de avocatura Cunescu, Balaciu si Asociatii, a subliniat ca sunt foarte multi antreprenori romani care si-au inceput afacerile dupa Revolutia... mai mult
Vineri, 01 Iunie 2012, ora 09:10
Dan Matei Agathon, vicepresedintele Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania, si Clement Sava au infiintat o firma de consultanta in afaceri. Cei doi se adreseaza investitorilor si isi propun sa reabiliteze increderea in oamenii de afaceri.
Dan Matei Agathon aprecieaza ca unul dintre lucrurile pe care le-a distrus criza este increderea in proiectele realiste, iar firma Golden Mind & Spirit poate crea o platforma pentru dezbaterea privind rolul omului de afaceri si referitoare la dezvoltarea economica a tarii.
Cum v-a venit ideea infiintarii unei firme de consultanta? De ce tocmai in acest domeniu?
E nevoie pe piata de idei noi si de curaj. Unul din lucrurile pe care le-a distrus criza este increderea in proiectele realiste si serioase. Am venit cu oferta de a reabilita increderea in oamenii de afaceri, in mediul de afaceri romanesc si in capacitatea noastra de a restarta economia.
M-am saturat sa tot aud vaietele si negativismul celor care nu mai vor sa faca nimic pentru ca e criza. Criza este in noi, pentru ca nu ne straduim sa depasim blocajele si sa vedem mai departe de ziua de azi.
Domeniul consultantei, la care se adauga partea de PR si comunicare, mi se pare cel mai fascinant, dar si cel mai util in ziua de azi, cand multa lume se intreaba ce e de facut, dar nimeni nu mai vede clar in viitor.
Cred ca am si experienta, si viziunea care sa ma ajute sa pot fi un sfatuitor bun. Sunt la curent cu problemele economiei romanesti, fiind si... mai mult
Luni, 23 Ianuarie 2012, ora 18:14
Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri intentioneaza ca cumpere servicii de consultanta, in valoare de 17,4 milioane lei, in vederea deschiderii de birouri unice pentru firme, elaborarii de stategii pentru mediul de afaceri si evaluarii barierelor administrative.
Serviciile vor fi achizitionate din fonduri nerambursabile de la Fondul Social European prin Programul Operational de Dezvoltare a Capacitatii Administrative, care are ca scop sprijinirea administratiei publice si locale pentru modernizarea si optimizarea capacitatii institutionale din structurile sale, informeaza Mediafax.
In acest sens, Ministerul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comert si Mediul de Afaceri (MIMMCMA) organizeaza la sfarsitul lunii licitatii restranse accelerate pentru cinci contracte de servicii de consultanta.
Unul dintre acestea vizeaza achizitia de servicii pentru elaborarea strategiei guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, in perioada 2009-2013, cu o valoarea estimata fara TVA de 3,2 milioane de lei. Termenul limita pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 26 august.
De asemenea, in vedera intariirii capacitatii institutionale de management a reformei privind imbunatatirea mediului de afaceri din Romania , Ministerul IMM-urilor are un buget de 4,4 milioane de lei, fara TVA, pentru care asteapta oferte sau cereri de participare din partea firmelor interesate pana pe 25 august.
Pentru simplificarea procedurilor... mai mult
Luni, 17 August 2009, ora 15:58