Reciclarea vestimentara a denimului, un teatru de improvizatie, o platforma pentru designeri sau o scoala alternativa bazata pe modelul de educatie Agile Learning sunt cateva dintre ideile de afaceri sau de noi linii de business pe care zece tineri antreprenori vor sa le finanteze prin crowdfunding, cu investitii initiale cuprinse intre 5.000 si 10.000 de euro.
Cele 10 idei au facut parte din Startarium Crowdfunding Makeathon, cel mai amplu proiect dedicat finantarii prin crowdfunding din Romania. Desi foarte diferite ca obiect de activitate, toate se adreseaza unui public urban activ, care vrea experiente si produse inedite, si sunt business-uri creative, care implica arta sau tehnologia digitala.
Atragerea finantarii necesare celor 10 produse sau servicii a inceput deja, odata cu campaniile de crowdfunding demarate prin Startarium Crowdfunding Makeathon. Lansate simultan pe 5 noiembrie in cadrul PitchDay, cea mai mare competitie pentru startup-uri din Romania, cele zece campanii de crowdfunding sunt in plin proces de finantare. Practic, cei interesati de produsele si serviciile acestor antreprenori le pot cumpara in avans, primind in schimb diferite recompense pentru sustinerea lor.
Pana pe 15 decembrie, cele 10 startup-uri vor sa stranga in total, pe platforma de crowdfunding sustinuta de Startarium, aproape 65.000 de euro, fie pentru a-si construi un business, fie pentru a-si dezvolta afacerea in noi directii. De la lansarea Startarium, 2.000 de romani au... mai mult
Marti, 12 Noiembrie 2019, ora 11:18
Cea de-a patra editie Startarium PitchDay - Mythbusting edition a adus impreuna, pe 5 noiembrie, peste 1000 de antreprenori, investitori sau profesionisti din intreaga tara.
De-a lungul zilei, acestia au putut participa la sesiuni gratuite de consultanta si speed dating cu investitori, la conferinte si la numeroase alte experiente de invatare si crestere. Cu ocazia Startarium PitchDay, au fost aduse in centrul atentiei si cele mai promitatoare startup-uri romanesti din acest moment: 10 lansate simultan prin crowdfunding in ziua evenimentului si 10 ajunse pe scena marii finale. Trofeul si premiul de 50.000 de euro au fost revendicate de Digitail.
Orasul Antreprenorilor, metafora care descrie platforma Startarium - o initiativa Impact Hub si ING, si-a deschis din nou portile in mediul offline pentru antreprenori din toata tara. Startarium PitchDay 2019 a demontat cele mai cunoscute mituri din antreprenoriat, a oferit oportunitati de invatare, conectare si finantare si premii de 120.000 de euro pentru startup-urile finaliste in competitie.
Podiumul Startarium PitchDay 2019
Din 167 de inscrieri in competitie, 50 au ajuns in semifinala care a avut loc tot pe 5 noiembrie si doar 10 au urcat pe scena, in fata audientei si a juriului. Lista membrilor juriului de anul acesta este disponibila aici.
Locul 1, 50.000 de euro - Digitail
Digitail ofera un carnet digital de sanatate pentru animale, care ajuta proprietarii sa: comunice mai eficient cu veterinarul, sa aiba... mai mult
Miercuri, 06 Noiembrie 2019, ora 17:17
O idee de afacere este ca o mina de aur pe care, daca nu o exploatezi tu acum, cu siguranta o va exploata altcineva in curand. Dar stii ce trebuie sa faci ca sa intri in afaceri cu ideea ta? De unde sa incepi? Este sustenabila propunerea ta? Si, nu in ultimul rand, ai bani pentru a o pune in practica?
Din fericire, astazi exista oameni care te invata, pas cu pas, ce trebuie sa faci pentru a atinge succesul.
Adina Cretu este unul dintre acesti oameni care se ocupa impreuna cu echipa ei de fiecare antreprenor dornic sa invete sa faca afaceri de succes. Ea coordoneaza Startarium, "Orasul Antreprenorilor": o platforma cu peste 28.000 de utilizatori, aproape 3.000 de idei de business si finantari de aproape 400.000 de euro.
Haideti sa vorbim, pentru inceput, despre initiativa Startarium. Ce este ea si cum a luat nastere?
Startarium este cea mai complexa platforma de educatie si suport pentru antreprenori la inceput de drum.
Este o initiativa aparuta in zona in care misiunile a doua organizatii s-au integrat intr-un mod coerent: pentru ING, care a avut ideea acestei platforme, este un proiect de CSR, care urmareste sa educe antreprenorii si sa le ofere resurse utile la inceput de drum, care depasesc cu mult zona de finantare.
Pentru Impact Hub, care a transformat aceasta idee in realitate, Startarium vine in completarea misiunii lor.
Cu ajutorul tehnologiei, pot astfel sa faca accesibile unui numar mult mai mare de antreprenori tot know-how-ul, comunitatea... mai mult
Joi, 28 Februarie 2019, ora 10:54