Asociatiile si organizatiile neguvernamentale care lucreaza cu persoane sau grupuri de persoane aflate in situatii de excluziune sociala sunt invitate sa aplice pentru o finantare pe o perioada de 3 ani, in cadrul unui proiect care vizeaza accesul la produse alimentare.
Suma alocata proiectului castigator va fi de 25.000 lei pe an, respectiv un total de 75.000 lei pe 3 ani.
Obiectivul proiectului de finantare este de a sustine acele asociatii care pot produce hrana, pot dezvolta programe alimentare sau pot revaloriza resursele alimentare in folosul categoriilor de beneficiari aflati in dificultate.
Asociatiile care vor depune proiecte, folosind linkul de AICI trebuie sa aiba in vedere un proiect care se sprijina si pe alte surse de finantare si a carui desfasurare sa fie de minimum 5 ani. Sunt admise si acele proiecte care sunt deja in desfasurare, cu conditia ca acestea sa acopere inca 5 ani de la data aplicarii.
Termenul limita pentru transmiterea proiectelor este 14 decembrie 2018. Intre 17 si 18 Decembrie se vor analiza dosarele, iar castigatorul va fi anuntat la sfarsitul zilei de 18 Decembrie 2018. O prima transa va fi alocata pana la finalul lunii Decembrie, in baza unui contract de sponsorizare.
"Obiectivul acestui program de finantare este de a creste autonomia alimentara a acelor grupuri de persoane care sunt "invizibile" in societate si pentru care politicile sociale nu functioneaza sistemic. Credem ca odata ce vor avea acces la hrana, aceste... mai mult
Joi, 06 Decembrie 2018, ora 17:20
Pana sa devina cu adevarat interconectata la orice nivel al societatii, piata de crowdfunding si fundraising din Romania mai are de parcurs cativa pasi importanti.
Din fericire, lucrurile nu bat pasul pe loc, initiative recente din domeniul crowdfunding si social-online demonstrand ca Romania are un potential imens de a se dezvolta prin forte proprii atat in ceea ce priveste antreprenoriatul, cat si rezolvarea cazurilor sociale care necesita un ajutor al comunitatii.
Sustine acest punct de vedere si Remus Pakei, Project Manager Sprijina.ro, o platforma de crowdfunding care a dezvoltat recent si primul serviciu de fundraising din mediul online romanesc: Sprijina Destine.
Crowdfunding-ul romanesc ramane inca un teritoriu prea putin explorat. Situatia aceasta ascunde lipsa antreprenorilor, o educatie deficitara a lor si a publicului sau lipsa de promovare a unor platforme precum Sprijina.ro?
Piata de crowdfunding din Romania este inca la inceput, fata de tari ca SUA, unde a fost implementat prima data acest concept, sau alte tari din vestul Europei. Cu toate acestea, este o piata dinamica, in crestere.
Am observat ca romanii sunt deschisi nu doar la a apela la acest tip de finantare pentru a-si pune in practica proiectele, ci si la a se implica, prin contributii si promovarea cauzelor care le-au atras atentia.
Cel mai bun exemplu este Sprijina.ro, unde, in mai putin de 6 luni, romanii cu initiativa au inscris deja peste 60 de proiecte, care au atras, in... mai mult
Sambata, 16 Ianuarie 2016, ora 00:00
Multora dintre noi ni s-a intamplat cel putin o data sa fim intrebati ce ne dorim de ziua noastra si sa nu avem un raspuns.
Desi intentiile prietenilor au fost de fiecare data bune, am primit ulterior cadouri de care nu aveam nevoie ori nu ne-au placut.
Ramona si Oana s-au gandit sa creeze o platforma de crowdfunding prin care sa-i ajute pe cei care "au de toate", sa faca un bine pentru o cauza sociala.
Asa a aparut imidaruiesc-ziuacadou.ro, o noua platforma de crowdfunding online care isi propune sa aduca mai multa valoare zilelor de nastere prin crearea de campanii online de strangere de fonduri, pentru susttinerea unor cauze cu impact social, initiate in preajma zilelor de nastere.
O initiativa similara a avut anul trecut si Nicu Enache, un antreprenor social din Iasi, iar succesul inregistrat l-a determinat sa pregateasca si el un proiect similar. Cu cat mai multe fapte bune, cu atat mai bine!
Ce scop au cele doua antreprenoare?
Dincolo de a fi un instrument de finantare pentru proiectele non-guvernamentale, platforma isi propune sa incurajeze gesturile de generozitate initiate cu ocazia zilelor de nastere, acestea sunt asociate cu emotii pozitive si apreciere din partea celor dragi.
Ele incurajeaza si sustinerea proiectelor non guvernamentale si implicarea comunitatii prin prezentarea cat mai detaliata a activitatilor si a nevoilor financiare din spatele proiectelor, se asigura transparenta si intelegerea destinattiei corecte a fondurilor de catre... mai mult
Sambata, 05 Decembrie 2015, ora 00:00
Romanii, cu sau fara experienta de business, isi pot transforma in realitate ideile sau planurile de afaceri ce raspund unei probleme sociale dintr-o comunitate, prin inscrierea intr-o competitie care ofera finantari de pana la 32.000 de euro pentru fiecare din cele zece business-uri castigatoare.
Pana pe 2 iulie, antreprenorii, reprezentantii SRL-urilor, PFA-urilor, intreprinderilor individuale, ONG-urilor etc. se pot inscrie in competitia "Fabricat in Tara lui Andrei", in cadrul careia OMV Petrom ofera finantari totale de peste 350.000 euro si doi ani de consultanta pentru crearea de afaceri sociale.
In luna august, juriul "Fabricat in Tara lui Andrei" va selecta 35 de finalisti. Acestia vor parcurge o etapa de pregatire, in care vor primi consultanta axata pe nevoile individuale ale fiecarui finalist si sprijin financiar pentru a testa fezabilitatea ideilor (realizarea unui studiu de piata, fabricarea unui prototip al produsului, etc.).
Castigatorii vor fi anuntati in luna ...citeste mai departe despre "29 de localitati in care poti incepe o afacere cu finantare nerambursabila" pe Ziare.com mai mult
Luni, 29 Iunie 2015, ora 15:34
Comisia Europeana a aprobat realocarea sumei de 360 milioane de euro de la alte programe operationale sectoriale pentru reabilitarea termica a cladirilor de locuit.
Aceasta suma este suficienta pentru reabilitarea a aproximativ 250.000 de apartamente la nivel national, a anuntat ministrul Elena Udrea.
Lucrarile ar putea sa inceapa in lunile mai-iunie 2012.
Comisia Europeana a fost de acord si cu construirea de locuinte sociale pentru tineri, in parteneriat public-privat
Potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT), declaratia a fost facuta vineri, la Slatina, unde ministrul Elena Udrea a semnat trei contracte de finantare pentru reabilitarea unor zone din municipiul Slatina, in valoare totala de aproape 24 de milioane de lei.
Proiectele vor fi finantate din fonduri UE nerambursabile
Proiectele vor fi finantate din fonduri europene nerambursabile prin Programul Operational Regional si sunt parte componenta a Planului Integrat de Dezvoltare Urbana (PIDU) pentru municipiul Slatina.
Proiectul Reabilitare spatii verzi, alei de acces rutier si pietonal si mobilier urban adiacent strazilor Sergent Major Dorobantu Constantin, Basarabilor, Centura Basarabilor si Arcului urmareste realizarea infrastructurii a 15 strazi si alei de acces din cartierul Sergent Major Constantin Dorobantu si sistematizarea verticala a zonei aferente strazii, prin realizarea de trotuare si spatii de parcare, asigurarea accesului la... mai mult
Vineri, 16 Decembrie 2011, ora 19:05
Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a apreciat, dupa adoptarea proiectelor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat, ca dezbaterea in comisii a fost una "profesionala" si ca, indiferent de optiunile politice, solutiile gasite tin cont de ce poate bugetul si nu de ce s-ar dori."Multumesc pentru ca discutiile au fost foarte profesionale si pentru ca, indiferent de optiunile politice, s-au gasit solutii care sa tina cont de ceea ce poate acest buget si nu de ceea ce ne dorim" , a spus Vladescu, duminica dimineata.
Ministrul a tinut sa le multumeasca in mod expres parlamentarilor pentru efortul sustinut pe care l-au facut adoptand cu celeritate proiectele legilor bugetului de stat si bugetului asigurarilor sociale de stat.
"Vreau sa multumesc comisiilor de buget-finante, celor doi presedinti, pentru ca s-a facut un efort deosebit pentru ca legea bugetului de stat si legea bugetului asigurarilor sociale sa fie analizate cu maxima celeritate, in asa fel incat la inceputul saptamanii viitoare sa inceapa dezbaterile in Parlament" , a spus Vladescu.
El a adaugat ca discutia in jurul bugetului asigurarilor sociale de stat i-a aratat cat de sensibil este acest subiect, pentru ca, intr-o comisie de un profesionalism care nu poate negat, a fost vazut riscul pe care o majoarare a pensiilor l-ar avea pentru parametrii macroeconomici si pentru echilibrele necesare Romanei.
"Este evident ca pensionarii romani traiesc rau si membrii Parlamentului si-au exprimat... mai mult
Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 00:50
UniCredit Tiriac Bank a lansat trei tipuri de credite si o scrisoare de garantie bancara ca solutii de finantare pentru proiectele care beneficiaza de fonduri europene nerambursabile, iar in prima faza clientii bancii vor putea accesa fonduri europene din PNDR, a anuntat marti banca, precizeaza NewsIn. Astfel UniCredit Tiriac Bank a lansat patru tipuri de produse, respectiv o scrisoare de garantie bancara pentru avansul de la autoritati, un credit punte, un credit de investitii si o facilitate de finantare pe termen scurt.Scrisoarea de garantie bancara este necesara incasarii avansului de la autoritati, iar valoarea scrisorii poate acoperi 100% sau 110% din avans, in functie de programul operational in care se incadreaza proiectul.Durata maxima de implementare a unui proiect variaza intre 24 si 36 de luni, in functie de program, masura, domeniu major de interventie, operatiune si specificul proiectului.
Astfel creditul punte asigura necesarul de finantare pana la momentul incasarii sumelor nerambursabile si acopera pana la 100% din finantarea nerambursabila.
UniCredit Tiriac Bank poate acorda, in functie de proiect, o perioada de gratie de pana la 120 de zile dupa finalizarea acestuia, pentru rambursarea creditului punte. Din costul total al unui proiect, clientul beneficiar trebuie sa acopere in totalitate cofinantarea cheltuielilor eligibile, precum si cheltuielile neeligibile.Creditul pentru investitii se poate acorda desinestatator sau concomitent cu creditul punte si... mai mult
Marti, 16 Iunie 2009, ora 13:22
Ministerului Muncii, Familiei si Protectiei Sociale a prelungit cu o luna termenele limita de transmitere electronica a cererilor de finantare pentru cererile de propuneri de proiecte strategice, a anuntat luni ministerul, informeaza NewsIn.Astfel, pentru cererile de propuneri de proiecte strategice de mai multe tipuri, lansate in 24 aprilie 2009, noul termen limita este de 20 iulie, ora 16:00, in loc de 19 iunie, data anuntata initial.Prelungirea pana pe 20 iulie a termenului de depunere este valabila pentru cererile de propuneri de proiecte "Calificari europene", cu o alocare financiara de 50 milioane euro, "Calificarea - o sansa pentru viitor" (125 milioane euro), "Competente pentru competitivitate" (50 milioane euro), "Integrare pe piata muncii" (70 milioane euro), "Mediul rural - oportunitati de ocupare" (125 milioane euro) si "Pentru o viata mai buna" (125 milioane euro).Pentru o serie de alte cereri de propuneri strategice, lansate in 9 mai, termenul limita a fost de asemenea prelungit, din 17 iulie pana in 17 august, ora 16:00.
In acest caz este vorba despre cererile de propuneri de proiecte "Educatie mai buna pentru toti", cu o alocare financiara de 50 milioane euro, "Universitate pentru viitor" (90 milioane euro), "Profesionisti in educatie si formare" (130 milioane euro), "Burse doctorale" (30 milioane euro), "Programe postdoctorale" (30 milioane euro), "Invata o meserie" (75 milioane euro), "A doua sansa in educatie", (90 milioane euro), "Fii intreprinzator"... mai mult
Luni, 15 Iunie 2009, ora 13:24