Libra Internet Bank a acordat IMM-urilor credite de peste 50 milioane lei cu garantie 50% prin programul COSME, finantat de Uniunea Europeana.
Valoarea unui credit acordat prin programul COSME (Competitivness of Entreprises and Small and Medium Sized Enterprises) este de maxim 675.000 de lei pe o perioada de maxim 60 de luni, iar cele mai multe companii au solicitat finantare pentru activitate curenta si investitii, informeaza un comunicat al bancii remis vineri Ziare.com.
Pe parcursul anului 2015, Libra Internet Bank a organizat gratuit pentru IMM-uri workshop-uri informative prin care a venit in sprijinul acestora pentru le oferi finantare cu 50% garantii acordate prin programul COSME.
"Cred ca initiativa noastra de a fi cat mai aproape de IMM-uri este apreciata, dar mai ales utila in deciziile lor de finantare. Ne bucuram sa vedem un interes atat de mare pentru produsele COSME si ne propunem ca in continuare sa sprijinim prin workshop-uri gratuite cat mai multi antreprenori ...citeste mai departe despre "Libra Internet Bank a finantat IMM-urile cu peste 50 de milioane de lei" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 12 Februarie 2016, ora 13:58
In ultimii cativa ani, manifestarile culturale au luat amploare in viata cotidiana, mai ales in Bucuresti, dar si in restul tarii (Cluj, Iasi, Alba Iulia). Film, literatura, teatru, fotografie, muzica, ca sa numesc cateva domenii largi, apar constant in mass-media, dar si in publicatii de nisa, al caror numar sporeste, mai ales gratie mediului online. Se contureaza, astfel, industriile creative ca domenii de interes si, mai ales, lucrative pentru economie. Si mai important: exista cerere din partea publicului.
Programul Europa Creativa 2014-2020, care a intrat in vigoare de la 1 ianuarie anul acesta, este expresia pozitiei Uniunii Europene asupra dimensiunii politicii culturale. Acesta contopeste programele MEDIA si Cultura, care au fost active in perioada programatica trecuta, iar bugetul alocat este de 1,46 miliarde de euro. Astfel, este o ocazie foarte buna pentru entitatile romanesti sa aplice pentru fonduri pentru proiecte desfasurate pe teritoriul tarii noastre, dar si pentru proiecte transnationale, pe care noul program pune accent, rezervandu-le 15% din buget.
Aplicatiile sunt gestionate de Agentia Executiva pentru Educatie, Audiovizual si Cultura din Bruxelles, iar tipurile de proiecte pentru care se poate obtine finantare sunt disponibile aici. Runda initiala de termene-limita s-a terminat in luna martie, insa acestea sunt actualizate periodic.
De exemplu, recent, s-au deschis aplicatiile pentru proiectele de cooperare pe subprogramul Cultura, cu... mai mult
Luni, 11 August 2014, ora 08:18
Ministerul bulgar al Economiei si Energiei a suspendat furnizarea unor fonduri europene in valoare de 96 de milioane de euro destinate imbunatatirilor tehnologice la 142 de firme mici si mijlocii, din cauza numarului mare de reclamatii referitoare la procesul de evaluare, transmite Novinite.
Directorul general pentru fonduri europene si competitivitate din Minister, Eli Miluseva, a declarat luni, intr-o conferinta de presa, ca nu va semna contractele in cadrul proiectului de retehnologizare a acestor companii.
Ea a precizat ca fondurile nu vor fi pierdute, ci vor fi distribuite intr-o serie de proiecte de crestere a eficientei energetice si dezvoltare a inovatiilor.
Miluseva a aratat ca departamentul pe care il conduce a primit peste 100 de reclamatii si informatii privind neregulile inregistrate in procesul de evaluare, ceea ce a determinat-o sa isi anuleze decizia de aprobare a contractelor de retehnologizare.
Ea a explicat ca cele mai mari nereguli, care au fost raportate procuraturii, se refera la telefoanele date de reprezentantii comitetului de evaluare la unele companii. mai mult
Marti, 24 Iunie 2014, ora 08:45
Firmele au putut depune online cereri in intervalul 17-26 martie in cadrul programului START. Avand in vedere ca inscrierile s-au incheiat de aproape doua luni, iar aplicantii au depus mai multe documente, AIPPIMM a publicat recent lista beneficiarilor care vor primi finantare.
Aplicatia de inscriere online a planurilor de afaceri in cadrul Programului START a fost deschisa in perioada 17 - 26 martie 2014.
In prima etapa a selectiei, firmele care au obtinut un punctaj mai mare de 50 de puncte (acesta fiind punctajul minim pentru a fi acceptat de principiu in vederea verificarii administrative si a eligibilitatii), au transmis, ulterior, la OTIMMC de care apartine judetul in care este inregistrata firma solicitanta, cererea de finantare semnata si stampilata de administratorul societatii.
Citeste mai multe despre Lista firmelor care vor primi finantare in programul START, publicata pe AvocatNet.ro mai mult
Miercuri, 28 Mai 2014, ora 14:59
Guvernul a adoptat in sedinta de miercuri o hotarare privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea investitiilor care promoveaza dezvoltarea regionala prin crearea de locuri de munca, informeaza un comunicat de presa al Executivului.
Potrivit sursei citate, noua schema de ajutor de stat are in vedere finantarea sub forma de sume nerambursabile, in limita intensitatii maxime admise, a costurilor salariale, la nivelul maxim al salariului mediu brut, inregistrate pe o perioada de doi ani consecutivi, ca urmare a crearii de minimum 20 de locuri de munca determinate de realizarea unei investitii initiale.
Hotararea adoptata de Guvern stabileste ca se pot emite acorduri pentru finantarea in baza schemei pana la data de 31 decembrie 2020, iar plata ajutorului de minimis se efectueaza in perioada 2015-2025, in limita bugetului anual alocat schemei.
"Ajutorul de stat se acorda daca are un efect stimulativ si contribuie la dezvoltarea regionala", mai precizeaza Executivul. mai mult
Miercuri, 23 Aprilie 2014, ora 17:10
Linia de credit de 10 miliarde dolari este pusa la dispozitia de China firmelor private din Europa Centrala si de Est care "se misca foarte repede" cu depunerea de proiecte, acestea urmand astfel sa beneficieze de finantare cu garantia statului chinez si dobanda foarte mica, afirma premierul Ponta.
"In loc sa te mai duci la banca, poti sa obtii mult mai usor creditarea", a aratat Ponta la Antena 3.
China este pregatita sa discute cu partile relevante despre modalitatile de a valorifica o serie de canale de finantare considerand ca poate fi valorificata cu succes o linie speciala de credit de 10 miliarde de dolari americani, in liniile trasate de regulamentele UE, a declarat premierul chinez, marti, la Forumul economic si comercial China-Europa Centrala si de Est.
Linia de credit a fost anuntata si in primavara anului trecut, la precedenta editie a Forumului economic, de catre premierul chinez din acel moment, Wen Jiabao.
In aprilie 2012, la Forumul economic China-Europa Centrala si de Est, organizat la Varsovia, Jiabao a anuntat ca China va infiinta o linie de credit de 10 miliarde dolari pentru proiecte de infrastructura in Europa Centrala si de Est si un fond de 500 milioane dolari pentru investitii in regiune, vizand si o crestere a schimburilor comerciale cu regiunea la 100 miliarde dolari in 2015.
De asemenea, dupa intrevederea prim-ministrului chinez cu premierul roman de atunci, Mihai Razvan Ungureanu, Guvernul de la Bucuresti anunta ca oamenii de... mai mult
Vineri, 29 Noiembrie 2013, ora 08:37
Antreprenorii pot depune, incepand de miercuri, 28 august, cereri de finantare pentru schema de ajutor de minimis. Practic, oamenii de afaceri pot obtine o linie de finantare de 200.000 de euro de la stat din fonduri nerambursabile.
Autoritatile au decis suplimentarea fondurilor cu 100 de milioane de lei, pana la 500 milioane de lei (125 milioane de euro). Practic, 2.500 de companii vor beneficia de o finantare de 200.000 de euro de la stat din fonduri nerambursabile.
Cum obtii finantarea
Pasul I: inregistrarea online. Antreprenorii interesati sa acceseze aceasta linie de finantare trebuie sa completeze in prima faza un formular disponibil pe site-ul www.mfinante.ro.
Informatiile pe care trebuie sa le completeze antreprenorul sunt: denumire completa a companiei, Codul Unic de Inregistrare, Cod CAEN, valoarea proiectului de investitii, valoarea ajutorului de minimis solicitat, numele si functia reprezentantului legal.
Pasul II - Antreprenorul va primi o recepisa dupa completarea on-line a formularului. Se poate verifica daca dosarul a fost inregistrat in sistem intrucat autoritatile promit sa publice lista cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line pana la finele zilei anterioare.
Pasul III Depunerea documentelor la registratura: Cererea de acord pentru finantare, precum si informatii privind perioada in care se poate depune la Registratura Ministerului Finantelor cererea insotita de documentele justificative. In dosar va fi inlusa si... mai mult
Miercuri, 28 August 2013, ora 08:23
Companiile care intra in insolventa vor avea sanse mai mari sa scape de faliment, ca urmare a modificarilor aduse legii insolventei, publicate in OUG nr. 173/2008 intrata in vigoare vineri, pentru ca dosarul de insolventa va fi rezolvat in cinci zile, nu in cateva luni, cum se intampla anterior. "Sunt extrem de multe modificari importante in lege, catre reorganizare, restructurare, catre pastrarea locurilor de munca.
Una dintre cele mai importante modificari este stabilirea unui termen de cinci zile de la depunerea cererii de insolventa de catre debitor pentru judecarea in camera de consiliu.
Practic, obtii protectia Tribunalului in cinci zile, in timp ce pana acum asteptai si doua-trei luni", spune avocatul Gheorghe Piperea, managing partner la firma Piperea si Asociatii.
Reorganizarea este etapa care urmeaza dupa deschiderea procedurii de insolventa si care se poate finaliza fie prin faliment, fie prin salvarea companiei, daca planul de reorganizare este acceptat de creditori.
Mai mult, o societate intrata in insolventa va avea dreptul in continuare la livrarea de utilitati si la finantare.
Altfel spus, bancile nu vor putea refuza creditarea unei companii din motivul starii de insolventa.
Noua lege a insolventei prevede inca doua modificari importante: ridicarea pragului minim al datoriei pentru care se initiaza procedura de la 10.000 de lei la 30.000 de lei si triplarea taxei de timpru de la 39 de lei la 120 de lei.
Aceste noi reglementari ar putea fi "un filtru"... mai mult
Luni, 20 Iulie 2009, ora 10:08
Reprezentantii mediului de afaceri au cerut Finantelor ca firmele care au o cifra de afaceri anuala de pana la 15.000 euro sa fie scutite de la plata impozitului forfetar si ca acesta sa fie platit diferentiat, in functie de nivelul afacerilor, a declarat luni presedintele UGIR 1903, Cezar Coraci. "Am cerut reprezentantilor Finantelor ca acele companii care au o cifra de afaceri cuprinsa intre zero si 15.000 de euro sa nu plateasca nimic catre stat, insa raspunsul Finantelor a fost ca ar putea fi de acord cu o reducere, dar nu mai putin de 500 euro anual", a spus Coraci.
"Am cerut, de asemenea, ca cei care au o cifra de afaceri cuprinsa intre 15.000 si 30.000 de euro sa plateasca 1.000 de euro, intre 30.000 si 100.000 euro - 1.500 de euro", a precizat presedintele patronatului UGIR 1903.
Acele companii care au o cifra de afaceri cuprinsa in 1 milion si 30 de milioane de euro ar urma sa plateasca, potrivit propunerii, cel putin 10.000 de euro la stat, iar fiirmele cu afaceri de peste 30 milioane euro - 15.000 euro, indiferent daca au sau nu profit.
Impzitul diferentiat ar urma sa se aplice doar acelor firme ce au inregistrat pierderi in ultimii doi ani, potrivit propunerii oamenilor de afaceri. Proiectul de Ordonanta de Urgenta de rectificare bugetara pregatit de Ministerul Finantelor introduce impozitul forfetar incepand din 1 mai.
Finantele au stabilit ca, pentru perioada 1 mai - 30 iunie, firmele sa plateasca cel putin 1.083 lei. Pentru trimestrele al treilea si al... mai mult
Luni, 06 Aprilie 2009, ora 13:34