Libra Internet Bank ocupa primul loc la categoria banci/institutii financiare, in Topul Angajatorilor 2020, realizat de platforma Undelucram.ro. Clasamentul a luat in calcul opiniile utilizatorilor acestei platforme, inregistrate in perioada 1 decembrie 2019 - 15 noiembrie 2020, ordinea fiind stabilita in baza notelor acordate de angajati sau fosti angajati ai companiilor si a numarului de recenzii postate.
Evaluarile utilizatorilor au pornit de la criterii precum oportunitatile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou, procedurile sau valorile companiei. Intr-o perioada atipica, acest rezultat reprezinta o noua performanta, dupa ce, in luna august a acestui an, Libra Intenet Bank devenea si primul angajator din domeniul bancar care ofera locuri de munca "fully remote" si in afara domeniului IT, pentru pozitii deschise in Head Office.
Spiritul de competitie insotit de accentul pe inovatie si facilitarea evolutiei prin competenta si performanta sunt elementele definitorii ale culturii organizationale Libra Internet Bank. In prezent, peste 15% dintre angajatii bancii indeplinesc roluri cu valente in zona tehnologiei si digitalizarii, iar aproximativ 60% dintre cei care ocupa pozitii manageriale provin din promovare interna.
In conditiile asigurarii unui program de lucru flexibil, prin avantaje precum Late Monday sau Early Friday, cu scopul mentinerii echilibrului permanent dintre viata personala si cea profesionala, Libra... mai mult
Vineri, 18 Decembrie 2020, ora 08:00
Orange Romania si-a unit fortele cu Exploratist pentru a ajuta angajatii sa-si redefineasca comportamentele financiare si sa-si gestioneze mai usor temerile legate de viitorul lor in relatia cu banii, dezvoltand primul sitcom de educatie financiara din Romania, intitulat "Despre bani si fericire". Cele 8 episoade tematice ale seriei, filmate special pentru angajatii Orange, sunt plasate atat pre-pandemie, cat si in "zilele noastre", si ofera raspunsuri la provocari actuale de natura financiara.
In contextul muncii de acasa, companiile dezvolta cai alternative pentru mentinerea angajamentului echipelor si sustinerea echilibrului munca - viata personala. Astfel, cresc investitiile in dezvoltarea angajatilor, dincolo de abilitatile si deprinderile legate direct de job, si apar proiecte inovative de HR.
Exploratist, prima agentie de employee experience din tara, si-a reorientat anul acesta activitatea catre dezvoltarea de programe digitale de resurse umane pentru sustinerea politicilor de employee branding, de motivare si de reconectare a angajatilor cu locul de munca si echipa, prin strategiile neconventionale.
Astfel, realizat de Exploratist ca raspuns la provocarea lansata de Orange Romania, "Despre bani si fericire" este un sitcom original care vine in ajutorul celor care vor sa afle mai multe informatii despre modalitatile de gestionare a banilor. Sitcomul este regizat de Tedy Necula si ii are ca protagonisti, in rol dual, pe actorii Nuami Dinescu, Dana Porlogea,... mai mult
Miercuri, 16 Decembrie 2020, ora 19:25
Primarul general al Capitalei, Nicusor Dan, anunta luni, 9 noiembrie, ca au fost semnate ordinele de plata pentru virarea banilor catre persoanele cu handicap, iar banii vor intra pe card marti sau miercuri, in functie de banca.
"Informatie la zi pentru plata stimulentului financiar destinat persoanelor cu handicap: azi au fost semnate ordinele de plata pentru virarea banilor catre destinatari. Posesorii de carduri BCR vor primi marti banii pe card, iar cei care au carduri la alte banci, miercuri", a scris primarul general pe Facebook.
Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti informa pe 27 octombrie ca plata stimulentului financiar pentru persoanele adulte cu handicap, in valoare totala de 28.000.000 lei, va fi amanata, urmand sa fie facuta la o data ulterioara, care va fi comunicata de indata ce DGASMB va dispune de fondurile necesare.
Primarul general in functie la acea data, Gabriela Firea, declara ca plata stimulentului financiar pentru persoane adulte cu handicap se face in ultima zi a lunii sau in primele zile din luna urmatoare, "in functie de situatia financiara", dar si ca situatia financiara a Municipalitatii e una dificila, in contextul diminuarii cotei din impozitul pe venit alocata PMB.
In urma cu o saptamana, Nicusor Dan transmitea ca stimulentul financiar pentru persoanele cu handicap din Bucuresti va fi platit pe 9 noiembrie, mentionand totodata ca singurii bani pe care i-a gasit in conturile primariei au fost 4,4... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 15:19
Multi tineri aflati la inceput de drum in viata de familie nu isi stabilesc obiective financiare concrete. De regula, planurile lor sunt pe termen mediu sau chiar pe termen scurt. O relatie de durata presupune insa si alegeri financiare bine gandite.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, ce posibile probleme ar trebui sa iei in considerare atunci cand te pregatesti de viata de familie.
1. Unde vrem sa locuim peste 5 ani? Raspunsul la aceasta intrebare va influenta decizia de a achizitiona in viitorul apropiat o locuinta proprie sau cea de a se limita deocamdata la un apartament inchiriat.
2. Pentru ce evenimente majore din viata noastra ar trebui sa incepem sa economisim? Aici poate fi vorba despre crearea unei rezerve financiare care sa constituie avansul pentru o locuinta sau pentru acoperirea cheltuielilor care vor veni odata cu aparitia unui copil.
3. Daca vom avea un copil, pentru ce va trebui sa economisim? Aici ar trebui sa se ia in considerare cheltuielile pentru o bona, eventual cele pentru o gradinita privata, costurile care vin odata cu inceperea scolii si crearea unei rezerve care sa se constituie intr-o bursa de studiu pentru liceu.
Intr-un cuplu, dialogurile de acest gen arata cat de seriaosa este relatia si cat de stabil este viitorul acesteia, mai ales daca vreti sa preintampinati anumite probleme financiare care ar putea aparea pe parcurs.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.... mai mult
Marti, 20 Octombrie 2020, ora 08:30
Succesul tau financiar este in stransa legatura cu deciziile pe care le iei atunci cand faci cheltuieli. Astfel, cu cat intelegi mai bine cum sa-ti monitorizezi cheltuielile si care sunt cele mai bune tehnici cu ajutorul carora sa faci economii, cu atat vei dobandi o mai buna educatie financiara.
De altfel, planificarea financiara este esentiala in orice societate deoarece rolul acesteia este de a te ajuta sa-ti imbunatatesti viata pe baza unor strategii care includ o mai buna organizare a resurselor financiare. Acestea au ca rezultat si o mai mare satisfactie pe care o obtii de pe urma eforturilor depuse.
Indiferent de nivelul tau de educatie financiara, mai jos iti prezentam cateva sfaturi de care sa tii cont atunci cand trebuie sa iti gestionezi finantele, astfel incat sa poti lua cele mai bune decizii.
1. Economiseste constant
Ca sa poti face economii in mod eficient este important sa iti stabilesti la inceputul fiecarei luni un buget personal si sa ai o evidenta zilnica a fiecarei cheltuieli pe care o faci. In momentul in care iti monitorizezi cheltuielile poti face mai usor diferenta intre achizitiile necesare si cele la care poti renunta. O modalitate buna de a pune bani deoparte este prin vanzarea unor obiecte de care nu mai ai nevoie. De exemplu, daca ai carti de vanzare la un pret avantajos poti lua legatura cu un specialist in evaluarea cartilor dintr-un anticariat. Astfel, vei obtine usor o suma de bani pe care o poti economisi.
2. Informeaza-te... mai mult
Luni, 21 Septembrie 2020, ora 12:49
Achizitionarea de bunuri recuperate prin leasing financiar reprezinta o solutie sigura si avantajoasa atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice.
Potrivit firmelor care ofera astfel de finantari, majoritatea clientilor opteaza pentru autoturisme, datorita avantajelor referitoare la costurile reduse de achizitie.
Companiile de leasing financiar din Romania pun la dispozitie oferte transparente in ceea ce priveste starea bunurilor recuperate si le ofera clientilor toate detaliile de care au nevoie pentru a-i indruma sa ia cea mai buna decizie.
Leasingul financiar este o forma de finantare bazata pe un sistem de plati succesive (rate lunare), care sunt platite pentru utilizarea bunului solicitat pe o perioada determinata.
Printr-un astfel de contract, companiile si persoanele fizice au posibilitatea de a achizitiona autoturisme second-hand, in stare foarte buna, la preturi scazute. Avand in vedere ca este vorba despre masini rulate, clientul va primi toate informatiile referitoare la istoricul de service sau rulajul masinii.
6 motive pentru a alege leasingul financiar pentru bunuri recuperate
Atunci cand vorbim despre masini ca fiind bunuri recuperate, ne referim la acele autoturisme care au facut, obiectul unor contracte de leasing, dar care au fost apoi recuperate de la clienti, din cauze care tin de intarzierea platii ratelor stabilite contractual.
Astfel, achizitionarea prin leasing financiar a unei masini recuperate prezinta mai multe... mai mult
Luni, 10 August 2020, ora 16:33
Peste jumatate dintre romani (54%) afirma ca situatia lor financiara curenta este destul de precara, pe fondul actualei crize COVID-19, potrivit studiului "Financial Pulse Survey", realizata de biroul local McKinsey & Company.
43% dintre consumatori considera economia locala drept slaba si se asteapta ca starea acesteia sa se inrautateasca in urmatoarele trei luni.
Mai mult, romanii sunt pesimisti si in ceea ce priveste durata crizei economice: cea mai semnificativa parte (30%) a acestora estimeaza o perioada de 1-2 ani, pe cand 19% se asteapta la o durata de pana la 3 ani.
"De la debutul pandemiei, aproape jumatate dintre consumatori declara ca au experimentat scaderi ale veniturilor si economiilor la nivel de gospodarie, dar mai putin de o treime dintre acestia au reusit sa reduca si cheltuielile din gospodarie. In plus, aproximativ 60% dintre consumatori au devenit preocupati, cel putin intr-o oarecare masura, de siguranta locului de munca", se arata in studiu.
Sase din zece romani mai au bani pentru patru luni
In schimb 6 din 10 romani afirma ca au economii suficiente pentru cel mult patru luni, la care pot apela in eventualitatea pierderii locului de munca sau a scaderii veniturilor.
"In situatii de urgenta, precum cele specifice acestei perioade, pentru 61% dintre respondenti economiile le pot ajunge cel mult patru luni daca isi mentin nivelul actual al cheltuielilor, iar 71% dintre romani declara ca se pot baza pe economii mai mici de 25.000 lei la... mai mult
Joi, 30 Iulie 2020, ora 14:12
Companiile, antreprenorii si populatia din Romania au memorie scurta, si din acest motiv, nu vom vedea pe partea financiara o schimbare radicala de comportament, este de parere presedintele Asociatiei Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR), Iancu Guda.
Potrivit lui, companiile din Romania au o durata de viata de 10 ani, relativ scurta, si din acest motiv, afacerile care vor aparea dupa 2020, nu vor cunoaste impactul pandemiei.
"Efectele pe termen scurt sau pe durata convietuirii cu acest virus sunt de conservatorism, de pierderea increderii si tendinta catre economisire. Pe de alta parte, gasirea unui vaccin si depasirea acestui moment ne va face sa ramanem constienti de vulnerabilitatea afacerilor, de vulnerabilitatea guvernelor si a economie in general, care pusa in fata unei pandemii la nivel global are dificultati de a reactiona imediat, pe termen scurt", a declarat presedintele Asociatiei Analistilor Financiar Bancari din Romania (AAFBR), Iancu Guda, intr-o interventie la Digi 24.
Acest lucru inseamna ca suntem vulnerabili la schimbari bruste asa cum a fost considerat acest efect de lacat de inchidere a economiei globale.
"Sper ca, cel putin, antreprenorii sa inceapa sa lucreze pe scenarii de stres, care nu trebuie aplicate doar in cazul unei pandemi. Pur si simplu, atunci cand apar evenimente care nu sunt prevazute, fie din cauza concurentei, fie din cauza schimbarilor legislative, fie din cauza unor tendinte din industria specifica trebuie sa... mai mult
Marti, 07 Iulie 2020, ora 10:33
Statisticile publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR) indica scaderea creditelor restante cu 3.7% luna/luna si cu 12.4% an/an la 6.8 miliarde RON in mai, nivelul minim din decembrie 2019.
Rata creditelor restante s-a redus de la 2.57% in aprilie la 2.49% in luna mai, cu urmatoarea distributie: 2.61% la RON si 2.24% la valuta. Aceasta evolutie a fost influentata de masurile de amanare a ratelor la banci, dupa incidenta pandemiei.
In sedinta de tranzactionare de ieri, piata financiara a incorporat evolutia din climatul macro-financiar international. Pe piata monetara ratele de dobanda au inregistrat fluctuatii marginale: ROBOR la trei luni si ROBOR la sase luni s-au consolidat la 2.20%, respectiv 2.25%.
La nivelul pietei titlurilor de stat ratele de dobanda s-au diminuat pe scadentele medii/lungi: la 10 ani cu trei puncte baza la 3.88%.
Ministerul de Finante a redeschis o emisiune de titluri scadente in aprilie 2024 si s-a imprumutat cu 940 milioane RON (peste volumul programat de 500 milioane RON), la un cost mediu anual de 3.51%, in scadere cu 23 puncte baza comparativ cu nivelul de la licitatia organizata la finalul lunii mai. EUR/RON s-a depreciat cu 0.02%, la 4.8422, iar USD/RON s-a apreciat cu 0.62%, la 4.3126, la BNR. ...citeste mai departe despre "Piata financiara la raport: creditele restante, in scadere, dobanzile si cursul valutar, in echilibru" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 26 Iunie 2020, ora 10:35