Dan Simpalean, stomatolog si consilier local la Targu Mures din partea USL, a lucrat intre 2010 si 2013 ca reprezentant vanzari la Axia Medical, iar din iulie 2019, la o luna dupa numirea lui ca director la Spitalul "Filantropia", si pana acum, Axia a castigat contracte de aproape 200.000 de euro cu spitalul din Bucuresti.
Dupa ce managerul Cristian Macarie a demisionat dupa un protest de trei ore al personalului medical de la "Filantropia", in locul sau, administratia Gabrielei Firea l-a numit pe Dan Simpalean, un medic stomatolog sosit de la Targu Mures.
Potrivit Libertatea.ro, mai multe firme de casa au inceput sa fieabonate la contracte publice cu spitalul, spun mai multi angajatil. Printre ele se numara si Axia Medical, o firma din Targu Mures, pentru care a lucrat in trecut chiar Simpalean.
In perioada 2010-2013, actualul manager lucra ca reprezentant vanzari la Axia Medical, potrivit CV-ului acestuia. Apoi, Dan Simpalean a ajuns seful spitalului bucurestean pe 14 iunie 2019, pe un salariu brut de 18.000 de lei, iar in urmatoarea luna incep achizitiile de la Axia Medical. In jumatate de an, "Filantropia" cumpara de 231.000 de lei, aproape 50.000 de euro, de la Axia Medical.
Achizitiile Spitalului Filantropia de la Axia Medical
Una dintre achizitiile din martie consta in 15.000 de masti chirurgicale cu 3 pliuri si elastic. Pretul unitar, 3,50 de lei. Total, 52.500 de lei. Peste 10.000 de euro pentru mastile de la Axia. Pretul e unul ridicat, dar... mai mult
Luni, 09 Noiembrie 2020, ora 09:57
Co-fondatorul Microsoft Bill Gates a demisionat din consiliul de administratie al Microsoft pentru a dedica mai mult timp prioritatilor sale filantropice, care includ sanatatea globala, educatia si combaterea schimbarilor climatice, a anuntat vineri compania.
Gates a demisionat si din consiliul de administratie al grupului Berkshire Hathaway, al miliardarului Warren Buffett, din care a facut parte incepand din 2004, relateaza Reuters.
"Am luat decizia de a demisiona din ambele consilii de administratie din care am facut parte, Microsoft si Berkshire Hathaway, pentru a ma dedica mai mult prioritatilor filantropice care includ sanatatea si dezvoltarea, educatia si angajamentul meu tot mai mare in combaterea schimbarilor climatice. Lidershipul companiilor Berkshire si Microsoft sunt mai puternice ca niciodata, asa ca este momentul potrivit sa fac acest pas", a scris Gates pe LinkedIn, citat de CNBC.
Gates a precizat ca demisia din consiliul de administratie al Microsoft nu inseamna in niciun caz o indepartare de companie.
"Microsoft va fi intotdeauna o parte importanta din munca vietii mele si voi continua sa colaborez cu Satya si cu conducerea tehnica, pentru a contribui la conturarea viziunii si la indeplinirea obiectivelor ambitioase ale companiei. Sunt mai optimist ca niciodata in privinta progreselor pe care le face compania si a modului in care poate continua sa aduca beneficii lumii", a scris Gates.
Bill Gates a co-fondat Microsoft in 1975, impreuna cu... mai mult
Sambata, 14 Martie 2020, ora 09:35
Gabriela Firea a anuntat miercuri ca spitalele Gomoiu, Filantropia si Cantacuzino au castigat proiecte pe fonduri europene in valoare de aproape 9 milioane de euro, iar in baza acestora 3.100 de medici si asistenti vor beneficia de pregatire profesionala.
"In ceea ce priveste Spitalul de copii Victor Gomoiu, se va derula un program dedicat imbunatatirii calitatii vietii copiilor cu boli rare (in valoare de aproape 3 milioane de euro).
Spitalul Filantropia va beneficia de fonduri dedicate perfectionarii pentru gestionarea marilor urgente de sarcina si nastere (in valoare de peste 1,3 milioane de euro).
Spitalul Cantacuzino a depus trei cereri de finantare, doua dintre acestea fiind contractate: un program de pregatire pentru screening-ul si depistarea precoce a cancerului de col uterin (in valoare de 1,4 milioane de euro) si un program dedicat pregatirii specialistilor din domeniul diabetului (in valoare de 1,2 milioane de euro).
Totodata, spitalul are in proces de contractare un program de formare medicala pentru sanatatea femeii si copilului (in valoare de peste 2 milioane de euro) ", a precizat primarul general cu ocazia semnarii contractelor de finantare la sediul PMB.
Gabriela Firea a mai anuntat semnarea de catre Primaria Capitalei a unui acord de colaborare cu Ministerul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene, in vederea sustinerii implementarii si monitorizarii proiectelor finantate din fondurile structurale si de... mai mult
Miercuri, 27 Decembrie 2017, ora 17:47
Biserica Ortodoxa Romana a cheltuit anul trecut 69.474.776 lei pentru activitati social-filantropice prin care peste 200.000 de persoane au primit hrana si ingrijiri medicale sau instruire, majoritatea fiind copii din familii nevoiase sau abandonati si varstnici.
Datele au fost prezentate, miercuri, la Palatul Patriarhiei, in sedinta anuala de lucru a Adunarii Nationale Bisericesti - organismul central deliberativ al Bisericii Ortodoxe Romane pentru problemele administrative, sociale, culturale, economice si patrimoniale.
Membrii Adunarii Nationale Bisericesti (ierarhii Sfantului Sinod si cate trei reprezentanti, un cleric si doi mireni ai fiecarei eparhii) au analizat si aprobat Raportul general anual al Consiliului National Bisericesc asupra activitatii Bisericii Ortodoxe Romane in 2012 in ceea ce priveste lucrarea pastoral-liturgica si social-filantropica, viata monahala, invatamantul teologic si predarea religiei in scolile publice, activitatea editorial-tipografica si mass-media, patrimoniu cultural-bisericesc, constructiile de noi lacasuri de cult, relatiile cu alte culte, grija pentru comunitatile ortodoxe romanesti din strainatate, relatiile interbisericesti si interreligioase etc.
Potrivit raportului, activitatea social-filantropica a Patriarhiei Romane s-a desfasurat prin intermediul a 679 de institutii sociale, dintre care: 154 cantine sociale si brutarii cu 16.139 beneficiari, 44 institutii medicale si farmacii cu 16.735 beneficiari, 61 centre de zi... mai mult
Joi, 28 Februarie 2013, ora 08:50
Numarul miliardarilor care au sprijinit initiativa Giving Pledge a celor mai bogati americani Bill Gates si Warren Buffett, luandu-si angajamentul public de a dona mai mult de jumatate din avere in scopuri filantropice a crescut la 92 de persoane, se afirma intr-un comunicat emis de Fundatia "Bill si Melinda Gates".
Printre ultimii care au aderat la aceasta initiativa, potrivit textului dat marti publicitatii, figureaza 11 reprezentanti ai celor mai bogate familii din SUA, intre care directorul executiv al Netflix, Reed Hastings, si presedintele Consiliului de administratie al Intel, Gordon Moore.
"Acest grup nou a adus /in activitatea Giving Pledge/ experienta sa diversa in afaceri si acte de caritate, ceea ce va imbogati dialogul nostru despre cum sa facem mai eficienta filantropia", se mentioneaza in comunicatul citat.
Campania de caritate Giving Pledge a debutat in iunie 2010. Deja peste cateva luni, aproximativ 40 de miliardari din SUA au semnat 'juramantul de a face donatii', intre care regizorul George Lucas, primarul New York-ului, Michael Bloomberg, cofondatorul companiei media AOL Inc., Steve Case, fondatorii Facebook, Mark Zuckerberg si Dustin Moskovitz.
Elementul obligatoriu al alaturarii la aceasta initiativa este actul de 'confirmare publica' a intentiilor prin semnarea unui angajament cu privire la donarea a mai mult de jumatate din averea personala in scopuri de caritate, in timpul vietii sau dupa moarte. mai mult
Miercuri, 19 Septembrie 2012, ora 08:37
Vertu doneaza 200 de dolari pentru o cauza nobila, o operatie de care un copil sarac are nevoie, pentru fiecare telefon Constellation Smile vandut. Aceasta ar putea fi o varianta prin care poti sa iti manifesti pornirile filantropice, beneficiind, totusi, de un obiect ce te pune in valoare: telefonul Vertu.
Colectia "Constellation Smile" are ca sursa de inspiratie activitatea "Smile Train", o organizatie care sustine copiii nevoiasi din intreaga lume si care ii ajuta sa isi plateaca diferite operatii absolut necesare pentru supravietuirea lor. Telefoanele pot avea culoarea corai, argintiu, verde si albastru.
Perry Oosting, presedintele Vertu, declara pentru Financial Times ca organizatia a platit peste 725 de mii de operatii in ultimii 12 ani, operatii la care Vertu a contribuit cu peste un milion de euro.
Daca vrei sa ajuti si tu un copil din lumea a treia, o poti face comandand un telefon Vertu Constellation smile de pe site-ul Vertu, pentru 3.400 de lire.
La noi in tara, importatorul oficial al telefoanelor Vertu este lantul de magazine Cellini, insa oficialii magazinului au declarat pentru Business24 ca modelul nu se afla in acest moment in magazinele din Romania. mai mult
Sambata, 28 Iulie 2012, ora 00:00
Cei mai generosi 50 de filantropi americani au donat in total, anul trecut, 10,4 miliarde de dolari. Mai mult de jumatate a venit din partea unei singure persoane.
Suma totala data spre caritate a fost mult mai mare decat cea din 2010, cand au fost donate doar 3,3 miliarde de dolari, conform mai mult
Miercuri, 08 Februarie 2012, ora 12:12
Daca in America milionarii controleaza 29% din bogatia SUA, in Africa procentul bogatiilor controlate de bogati este de 38%. Cei mai multi filantropi Africa vin din sudul tarii si se afla pe locul doi in topul celor mai generosi oameni din lume, dupa americani.In 2010, Theophilus Daniuma, un afacerist african in domeniul petrolului, a donat 100 de milioane de dolari, donatia fiind considerata cea mai mare din istoria Nigeriei.
Iata care sunt cei mai mari filantropi africani:
Francois van Nekerk
Anul trecut, afaceristul african, fondator al companiei Mertech Goup din Africa de Sud, a donat 70% din actiunile companiei catre fundatia Mergon pe care a deschis-o impreuna cu sotia sa.
Pachetul a fost evaluat la 170 de milioane de dolari.
Fundatia Mergon se implica in proiectele comunitatii, in programe educationale pentru elevi, programe de reciclare pentru tinerii someri si scheme de dezvoltare pentru intreprinderi.
Allan Gray
Omul de afaceri a donat catre fundatia Allan Gray Orbis 150 de milioane de dolari.
Fundatia ofera burse complete de liceu care acopera scolarizare, taxe de camin si cheltuielile de zi cu zi.
Gray a facut avere prin intermediul companiei Allan Gay, companie specializata in management investitional.
Theophilus Danjuma
Anul trecut, fostul ministru al Apararii din Nigeria si actual presedinte al unei companii petroliere din Africa de Sud a facut o donatie in valoare de 100 de milioane de dolari.
TY Danjuma este o fundatie privata independenta cu sediul in... mai mult
Sambata, 06 August 2011, ora 22:30
50 de miliardari ai lumii, in frunte cu George Soros si primarul New York-ului Michael Bloomberg, au donat in 2010 peste 3 miliarde de dolari in scopuri caritabile. Unii dintre acestia si-au luat angajamentul public de a dona cea mai mare parte din averea personala cauzelor filantropice si organizatiilor caritabile in timpul vietii sau dupa moartea lor. Chronicle of Philanthropy a realizat un top cu cei mai darnici 50 de filantropi, din 2010.
Vezi care au fost cei mai darnici 10 miliardari ai anului trecut si unde s-au dus banii lor.George Soros
Suma donata de catre Soros in 2010 a fost de 332 milioane dolari catre Fundatia Open Society, al carei fondator este din 1993, cand a infiintat-o pentru a sprijini dezvoltarea institutiilor democratice in intreaga Europa Centrala si de Est si in fosta Uniune Sovietica.
De asemenea, Soros este presedinte al Soros Fund Management, o firma din New York care gestioneaza fonduri speculative.
Michael Bloomberg
Primarul New York-ului, in varsta de 68 de ani, a donat 279,2 milioane dolari, bani care s-au dus catre 970 de ONG-uri pentru a sprijini sprijina serviciile umane, relatiile publice si arta.
Printre cele mai cunoscute ONG-uri pe care acesta le-a finantat se numara Alianta tinerilor artisti si a scriitorilor din New York, Centrul pentru Integritate Publica din Washington, Muzeul del Barrio, Asociatia evreiasca pentru ajutorarea batranilor.
De asemenea, primarul New York-ului a infiintat Bloomberg LP, cea mai mare companie de stiri... mai mult
Luni, 07 Februarie 2011, ora 14:18