Comisia Europeana si-a declarat sprijinul pentru fermierii din mai multe tari europene care se confrunta cu valurile de seceta din aceasta perioada, se arata intr-un comunicat al executivului comunitar.
Pe de o parte, fermierii europeni vor putea obtine un procentaj mai ridicat din platile suplimentare in avans si platile pentru dezvoltare rurala. Pe de alta parte, pentru a-si putea hrani animalele, ei vor avea mai multa flexibilitate in utilizarea acelor terenuri care, in perioade obisnuite, nu sunt folosite in scopuri productive.
"Aceste conditii meteo prelungite reprezinta o sursa de ingrijorare pentru fermieri. Comisia Europeana mentine contacte stranse cu statele membre si evalueaza situatia la fata locului. Ca intotdeauna, suntem pregatiti sa-i ajutam pe fermierii afectati de seceta. De aceea am decis sa permitem plati in avans mai ridicate si exceptari de la anumite reglementari ecologice pentru a facilita productia de furaje", a afirmat comisarul european pentru agricultura, Phil Hogan.
Noi recorduri de temperaturi ridicate au fost inregistrate miercuri si joi in Belgia, Germania, Franta si Olanda, potrivit serviciilor meteorologie nationale. mai mult
Vineri, 26 Iulie 2019, ora 15:44
Guvernul german va lansa un program special de sprijin in valoare de pana la 340 milioane de euro pentru a-i ajuta pe fermierii ale caror recolte au fost afectate de seceta din acest an, a declarat miercuri ministrul Agriculturii, Julia Kloeckner, transmite Reuters.
In mod normal, in Germania, responsibilitatea pentru acordarea de ajutoare de urgenta fermierilor revine in principal conducerii celor 16 landuri. Guvernul federal poate interveni in acest domeniu doar daca pagubele provocate ating o "amploare nationala".
Julia Kloeckner a informat miercuri, la finalul unei reuniuni a cabinetului, ca fermierii afectati de seceta vor primi din partea Guvernului federal ajutoare speciale in valoare de 150-170 milioane de euro. Daca la aceste fonduri se adauga si ajutoarele acordate la nivelul landurilor, fermierii germani ar urma sa primeasca in total aproximativ 340 milioane de euro, a precizat Kloeckner.
Anterior, Asociatia fermierilor germani (DBV) a solicitat acordarea unor ajutoare speciale in valoare de aproximativ un miliard de euro, din cauza pagubelor provocate culturilor agricole de valurile de caldura si de seceta. Germania este al doilea mare producator de cereale din UE, dupa Franta.
Culturile agricole din Germania s-au ofilit din cauza celor mai ridicate temperaturi inregistrate in timpul verii dupa 1881 si a secetei prelungite. Pretul graului in UE a atins cel mai ridicat nivel din ultimii cinci ani pe fondul ingrijorarilor cu privire la starea... mai mult
Miercuri, 22 August 2018, ora 17:39
Fermierii din Germania au nevoie de un ajutor special in valoare de aproximativ un miliard de euro (1,17 miliarde de dolari) din cauza pagubelor provocate culturilor agricole de valurile de caldura si de seceta, a anuntat luni presedintele Asociatiei Fermierilor (DBV), Joachim Rukwied.
Ajutorul ar trebui platit fermierilor care au pierdut 30% sau mai mult din recolta lor, a precizat Rukwied, intr-un interviu acordat grupului media Funke Medien transmite Reuters.
Valurile de caldura si seceta din aceasta vara au provocat pagube culturilor din nordul Europei, fiind afectata si productia agricola din Marea Britanie si Polonia.
"Un miliard de euro ar fi o suma adecvata pentru compensarea pierderilor inregistrate la culturile agricole", a declarat presedintele Asociatiei Fermierilor din Germania.
Ministrul german al Agriculturii, Julia Kloeckner, si-a exprimat duminica ingrijorarea privind pierderile inregistrate la recoltele de cereale, cartofi, porumb si sfecla de zahar.
Marti, autoritatile locale si centrale se vor intalni pentru a evalua situatia, a anuntat Kloeckner, care va prezenta miercuri un raport detaliat privind impactul secetei asupra fermierilor din Germania.
In ultimele saptamani, Germania a fost nevoita sa importe grau de nutret din Romania, declara recent Hendrik Manzke, broker la firma Amme & Mueller GmbH.
Germania este al doilea mare producator de cereale din UE, dupa Franta. mai mult
Luni, 30 Iulie 2018, ora 12:59