Ministerul Afacerilor Externe a anuntat marti ca alti 28 de romani care lucreaza la ferma din Herefordshire, Marea Britanie, au fost confirmati cu noul coronavirus, pe langa cei 30 deja confirmati anterior. Astfel, bilantul ajunge la 58 de romani.
Majoritatea acestora sunt asimptomatici sau prezinta simptome usoare, fara a necesita spitalizare. De asemenea, persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testarii initiale au fost retestate si sunt asteptate rezultatele, mai transmite MAE, intr-un comunicat de presa.
In continuarea informatiilor referitoare la testarea pozitiva pentru infectia cu COVID-19 a unor cetateni romani care isi desfasoara activitatea in cadrul unei ferme din Herefordshire, Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, MAE face urmatoarele precizari:
"Potrivit ultimelor informatii comunicate Ambasadei Romaniei la Londra de catre Serviciul de Sanatate Publica britanic, suplimentar fata de cei 30 de cetateni romani confirmati anterior pentru infectia cu COVID-19, alti 28 de cetateni romani au fost testati pozitiv pentru infectia cu COVID-19, din randul celor aproximativ 100 care isi desfasoara activitatea in cadrul fermei. Majoritatea cetatenilor romani sunt asimptomatici sau prezinta simptome usoare, fara a necesita spitalizare. Totodata, autoritatea locala de sanatate publica monitorizeaza zilnic starea de sanatate a lucratorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testarii initiale au fost re-testate,... mai mult
Marti, 21 Iulie 2020, ora 14:10
Micii producatori se plang de conditii nu tocmai eficiente care sa ii ajute sa isi vanda marfa. Au insa la randul lor responsabilitatea de a respecta conditii stricte de igiena si nu numai, pentru obtinerea unor produse de consum conforme.
Chiar si in gospodaria restransa unde sunt crescute animale si exploatate pentru productie de carne, lactate etc. trebuie respectate normele de igiena. Ar trebui sa existe o trusa de prim ajutor la indemana, un ritual de dezinfectare si spalare inainte si dupa intrarea in contact cu animalele si patrunderea in locurile special amenajate pentru acestea.
Actiunile de dezinfectie, dezinsectie si deratizare in adaposturi trebuie neparat realizate folosind echipamente de protectie.
Stoc de consumabile comandat din magazinele de specialitate
In functie de tipul de ferma, de normele ce se aplica si per general aparte de specificatiile acestea, deci valabil pentru orice ferma, unele produse, echipamente de protectie sunt dotari minim necesare. Acestea pot fi comandate rapid si usor din cadrul magazinelor de specialitate, cele de profil.
Un exemplu este Super Farm Land, cu versiune online de asemenea. Aici se vor gasi echipamente complete pentru orice activitate specifica din ferme de orice fel, de la cele de cai pana la cele de pasari, porci etc.
Fermierii isi pot comanda de aici cizmele din poliuretan, cele necesare indiferent de sezon, utile oricand, cele speciale pentru iarna cu termoizolatie sau cele de unica folosinta.... mai mult
Luni, 13 Ianuarie 2020, ora 10:58
Un tunel abandonat ce strabate un munte este probabil ultimul loc in care te-ai astepta sa gasesti fructe si legume gata de cules.
Si totusi, o astfel de piesa de infrastructura gazduieste in Coreea de Sud o ferma verticala high-tech in care se cultiva capsuni, salata si verdeturi, dupa cum putem vedea intr-un reportaj CNN.
Construit in provincia Chungcheong Nord, tunelul lung de 600 de metri a fost inchis in 2002 din motive de siguranta.
Astazi este unul dintre cele mai cunoscute exemple de agricultura pe verticala, care presupune cresterea plantelor fara sol si fara lumina naturala, in straturi suprapuse, intr-un climat controlat. La lumina LED-urilor, care emit doar spectrul de lumina de care plantele au nevoie pentru fotosinteza, culturile sunt produse pe tot parcursul anului.
Muzica lui Beethoven si a lui Schubert rasuna in tunel, incurajand plantele sa creasca, precizeaza Choi Jae-bin, CEO-ul companiei NextOn, cea care a construit ferma.
In contextul in care populatia globala urmeaza sa ajunga la 9,7 miliarde de locuitori pana in 2050 si al iminentei suprapopulari a oraselor, productia de hrana in orice spatiu nefolosit, cat mai aproape de consumatori, devine un concept tot mai atragator. In plus, incalzirea globala, erodarea continua a solului si deficitul de apa, toate acestea au ca rezultat un declin in ceea ce priveste productivitatii culturilor, fiind cu atat mai necesara o alternativa la metodele traditionale de productie.
Fermele verticale... mai mult
Sambata, 14 Decembrie 2019, ora 00:00
Peste 32.000 de somoni au "evadat" de la o ferma piscicola din sudul statului Chile si niciunul dintre acestia nu a fost inca recuperat, a anuntat, miercuri, intr-un comunicat Serviciul National pentru Pescuit si Acvacultura (Sernapesca) din acest stat sud-american.
Cei 32.485 de somoni, destinati exportului, au scapat luni dintr-o cusca, in care a fost observata o fisura de doi metri de catre angajatii companiei care detine ferma, Salmones Aysen, in zona Los Lagos, citat de AFP.
Ferma creste in total circa 696.000 de somoni "coho", cu o greutate medie de 3,1 kilograme, si a primit o certificare din partea Sernapesca ca nu foloseste produse antimicrobiene si antiparazitare in perioada de ingrasare.
Cu o productie de 631.000 de tone, Chile este al doilea cel mai mare producator de somon din lume, dupa Norvegia. Numeroase ferme piscicole au fost infiintate in sudul tarii, iar un numar mare de pesti sunt tratati cu antibiotice.
Unele dintre companiile care detin aceste ferme au fost sanctionate pentru nereguli in utilizarea antibioticelor sau pentru "evadarea" unor somoni din specii invazive si pradatoare, cu consecinte nefaste asupra echilibrului biodiversitatii marine. ...citeste mai departe despre "Zeci de mii de somoni au "evadat" de la o ferma piscicola" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 02 Octombrie 2019, ora 09:19
Milionarul Remus Truica (49 de ani), este bine integrat in societate si a desfasurat afaceri pe teritorul Romaniei, fara sa fi fost condamnat anterior pentru astfel de fapte, asa ca in cazul lui se impune aplicarea unor pedepse orientate spre minimul special prevazut de lege.
Acestea sunt o parte dintre motivele pentru care Curtea de Apel Brasov l-a condamnat pe Remus Truica la o pedeapsa totala de 4 ani de inchisoare in dosarul retrocedarii ilegale a Fermei Baneasa si a padurii Snagov, caz cu un prejudiciu de peste 135 de milioane de euro.
Remus Truica a fost sef de cabinet al premierului Adrian Nastase si detine la Snagov cel mai mare si mai luxos domeniu privat din jurul Capitalei. In 2010, relatia cu vestita cantareata franceza Patricia Kaas l-a adus in prim-planul presei mondene.
In "dosarul Ferma Baneasa", milionarul a fost gasit vinovat de trafic de influenta si spalare de bani. In acelasi timp, instanta l-a achitat pe Truica pentru o alta infractiune de spalare de bani si pentru complicitate la abuz in serviciu si a constatat ca infractiunea de dare de mita s-a prescris.
Instanta a mai dispus confiscarea speciala de la Remus Truica a mai multor terenuri din Snagov in suprafata totala de aproximativ 141.000 de metri patrati.
Este un caz in care sunt implicati avocati de top, afaceristi sau consultanti politici - miliardarul Benyamin "Beny" Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein, asa-zisul print Paul Al Romaniei, avocatul Robert Rosu sau... mai mult
Marti, 01 Octombrie 2019, ora 00:00
Cea mai mare ferma de pe acoperis din lume va avea o suprafata de aproape 14.000 de metri patrati.
Ferma este construita in Paris de compania de agricultura urbana Agropolis, cea care a castigat contractul pentru redezvoltarea unui complex care gazduieste activitati de divertisment din capitala Frantei, potrivit FastCompany.
Plantele vor creste in aer liber, asa cum se intampla cu cele din fermele traditionale, insa vor fi dispuse pe verticala, fiind folosita tehnologia aeroponica. Aceasta presupune absenta solului si hranirea plantelor cu ajutorul unui dispozitiv care creeaza un fel de ceata prin care o solutie cu substante nutritive ajunge la radacini, fiind folosita astfel mai putina apa.
Daca majoritatea fermelor verticale sunt dezvoltate in interior, cei de la Agropolis au ales sa lucreze afara, din dorinta de a reduce cantitatea de resurse utilizate pentru a creste plante intr-un spatiu inchis, cum ar fi energia electrica necesara pentru iluminat.
Reprezentantii companiei mai spun ca produsele obtinute pe acoperis vor fi mai scumpe decat cele din culturile conventionale, dar mai ieftine decat cele bio crescute in ferme obisnuite, si ca se asteapta, cu toate acestea, ca ferma sa inceapa sa faca profit inca din primul sau an.
Recolta va ajunge direct la locuitorii din apropierea fermei, fie pe baza de abonamente, fie prin intermediul magazinelor si restaurantelor locale - inclusiv unul care va fi construit pe acoperis, chiar langa ferma, ideea fiind... mai mult
Joi, 22 August 2019, ora 08:33
Probleme pentru ferma de porci Salcia, ai carei coproprietari sunt fiul si varul lui Liviu Dragnea: A ajuns in pragul executarii silite si, in plus, risca sa fie afectata, in curand, de epidemia de pesta porcina africana, care s-a extins si in Teleorman.
Pe 17 octombrie, un executor judecatoresc s-a prezentat la ferma Salcia pentru a recupera o datorie de sute de mii de euro pe care societatea ar avea-o catre un furnizor olandez, informeaza ProTV.
Mai exact, sustin jurnalistii, olandezii au inceput sa livreze, inca de anul trecut, porci vii catre ferma din Teleorman. Strainii ar fi urmat sa isi recupereze banii pe aceasta marfa etapizat, pe masura ce Salcia crestea si trimitea porcii la sacrficat.
De cateva saptamani, insa, se pare ca ferma din Teleroman nu a mai facut plati catre societatea olandeza. Potrivit ProTV, datoria pe care Salcia o are catre olandezi se ridica la aproape jumatate de milion de euro.
Executorul judecatoresc a plecat, pe 17 octombrie, cu mana goala de la Salcia, din cauza ca n-a gasit, in tarcuri, porcii olandezilor. Cu toate acestea, avocatii companiei din Olanda se gandesc sa faca plangere penala impotriva celui care se ocupa de ferma. Adica impotriva lui Liviu Dragne, varul liderului PSD Liviu Dragnea.
Pesta ar putea face ravagii si in Teleorman
Autoritatea Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA) anunta, inca de pe 16 octombrie, ca epidemia de pesta porcina africana (PPA) a ajuns si in Teleorman.
Boala a... mai mult
Joi, 18 Octombrie 2018, ora 10:08
Un startup din Silicon Valley si furnizorul de servicii de catering al Aeroportului International din Dubai vor sa construiasca cea mai mare ferma verticala din lume. Recolta va fi folosita pentru pregatirea mancarurilor servite in avion pasagerilor care pleaca de pe aeroport.
Crop One Holdings este o companie americana din industria alimentara, iar Emirates Flight Catering asigura serviciile de catering pentru toate companiile aeriene care opereaza zboruri pe Aeroportul International din Dubai, cel mai mare din lume dupa traficul de pasageri.
Cele doua companii vor construi in Dubai o ferma cu o suprafata de 12.000 de metri patrati care va produce zilnic aproape 3.000 de kilograme de legume si de verdeturi, scrie Business Insider.
Crop One are deja experienta in agricultura pe verticala, detinand o astfel de ferma in Millis, Massachusetts. Ferma functioneaza pe tot parcursul anului cu un sistem de iluminat pe baza de LED-uri care imita lumina naturala a soarelui, amplasat in incaperi cu climat controlat, temperatura si nivelul de oxigen fiind setate la valorile optime pentru fiecare tip de cultura in parte.
Spre deosebire de culturile traditionale, in fermele verticale plantele nu cresc in pamant, ci in tavi cu apa tratata cu substante nutritive dispuse pe mai multe niveluri. Recipientele sunt prevazute cu senzori care monitorizeaza in timp real evolutia plantelor.
Lucrarile la ceea ce va fi cea mai mare ferma verticala din lume, surclasand ferma verticala... mai mult
Duminica, 08 Iulie 2018, ora 18:17
Paris, orasul iubirii, modei si al artei, al indragostitilor si al lumii, devine si orasul... fermelor. Printre Turnul Eiffel, galerii de arta, terase unde francezii isi beau tacticos paharul cu vin, isi fac loc din ce in ce mai multe ferme. Ambitia primarului, care incet, incet se transforma in realitate, e ca o treime din spatiul verde din oras sa devina ferma urbana.
E drept, nu toate aceste ferme vor fi la vedere. Multe sunt acoperite, altele sunt la inaltime, pe acoperisuri, arata CNN.
Totul a inceput in 2014, cand primarul abia ales, Anne Hidalgo, a spus ca vrea sa transforme Parisul in oras verde. Doi ani mai tarziu, cu sprijinul Guvernului, a fost lansat Parisculteurs, un proiect potrivit caruia acoperisurile si nu numai vor gazdui 100 de hectare de vegetatie pana in 2020. O treime din spatiul verde va fi dedicat fermelor urbane.
Pana acum, 74 de companii si institutii publice au anuntat ca vor sa faca parteneriat cu autoritatile, pentru a face agricultura urbana.
Iar oamenii de rand s-au aratat interesati sa ia parte si ei la proiect, sa gradinareasca in mijlocul Parisului.
Desi pare greu de crezut, Parisul va gazdui atat ferme de pui, cat si straturi de varza. De ce ferme de pui? Pentru ca e practic ca acolo unde ai plante sa ai si animale, din moment ce mancarea e din abundenta.
Statie de metrou transformata in ferma si cafenea
La 20 de minute de Turnul Eiffel, aproape de statia de metrou Porte de Clignancourt, se afla deja La REcyclerie,... mai mult
Luni, 09 Aprilie 2018, ora 00:00