Cu toții știm că termenul de Feng Shui este un termen care se referă la echilibru, relaxare și un spațiu mult mai plăcut al locuinței.
Bucătărie este acel spațiu în care îți petreci timpul după o zi plină alături de cei dragi, sau atunci când pur și simplu vrei să savurezi un meniu delicios în liniște.
În același timp bucătăria o folosești chiar și atunci când gătești, iar aceasta ar trebui să fie atât utilă cât și plăcută din punct de vedere al designului.
Iată, așadar câteva principii pe care să le aplici în bucătăria ta dacă vrei ca aceasta să îți ofere acest sentiment de echilibru atunci când mănânci sau când gătești.
Creează o iluminare mai bună
Atunci când vrei să aduci o vibrație mai frumoasă în bucătăria ta, în special atunci când ai o bucătărie mică, un lucru pe care îl poți face este să schimbi modul în care bucătăria ta este iluminată în prezent și să te orientezi către iluminatul stratificat. Adică să folosești atât iluminatul de tavan cât și cel încorporat în mobilă sau chiar să te folosești de oglinzi pentru a reflecta mai multă lumină.
Aragazul are un rol în prosperitate
În Feng Shui se crede că dacă nu te folosește aragazul tău, în mod inconștient nu îți dorești prosperitatea și cu atât mai mult cu cât nu îl păstrezi în cele mai bune condiții.
Atunci când îți cureți aragazul, îl folosești și are un aspect curat acesta îți... mai mult
Joi, 29 Septembrie 2022, ora 18:53
Feng Shui-ul este o disciplina despre care pare ca toti avem habar, dar daca trebuie sa intram in amanunte, observam ca, in realitate, cunostintele noastre sunt chiar putine. Parca ne amintim vag ca patul trebuie asezat cumva si ca exista culori care, intr-o anumita camera, nu aduc energii bune.
Dar chiar este Feng Shui-ul o stiinta? Si cu ce ne ajuta concret? Chiar trebuie sa tinem cont de principiile ce stau la baza sa? Ce se intampla daca ignoram pur si simplu regulile acestea? Arhitectul Miruna Pavoni, fondatoarea biroului de arhitectura & design interior Pavoni Studio, ne-a spus, intr-un interviu Ziare.com, care sunt cele mai importante principii din Feng Shui si cum le putem aplica imediat, dar si cum ne dam seama ca am avea de facut niste imbunatatiri in spatiul de locuit.
Cu totii am auzit despre Feng Shui, insa parerile legate de acesta au fost mereu impartite. Ar trebui sa tinem cont de principiile sale sau putem trai linistiti si fara?
Aplicarea principiilor de Feng... citeste mai departe despre "Feng Shui pe intelesul tau: Figurinele-elefant chiar aduc noroc? Conteaza unde pui patul in camera? Interviu" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 10 Februarie 2016, ora 07:53
Filosofia chineza Feng Shui, cu o traditie ce dateaza de milenii, poate fi un bun punct de pornire pentru amenajarea unei bai confortabile, in care sa te simti perfect relaxat.
Conform acestei filosofii, baia este una dintre cele mai importante incaperi ale unei case, gratie elementului Apa, simbol al prosperitatii si bogatiei, care domina acest spatiu. Iti propunem, asadar, sa afli cateva trucuri de amenajare a baii potrivit principiilor Feng Shui pentru a atrage norocul si bunastarea in caminul tau!
Apa, elementul central al baii
Apa si caracteristicile sale - proprietatea de a curata, igieniza, improspata, relaxa, dar si de a se scurge - sunt cele care stau la baza proiectului de amenajare a baii potrivit filosofiei Feng Shui.
De aceea, ar trebui sa tii cont de urmatoarele:
- baia ar trebui sa fie un spatiu aerisit, bine organizat si foarte curat, amenajat in asa fel incat sa iti aminteasca de un spa relaxant;
- daca este posibil, o cada incapatoare, in care sa te poti relaxa dupa bunul plac, este varianta ideala, eventual chiar una tip jacuzzi;
- nu uita sa adaugi si cateva lumanari discrete, un potpourri si alte accesorii delicate, care te vor ajuta sa te simti confortabil;
- plus ca, potrivit principiilor Feng Shui, o baie in care te simti in siguranta si pe deplin relaxat este una din care prosperitatea nu are cum sa lipseasca;
- fiindca apa este un simbol al banilor in filosofia chineza Feng Shui, poti adauga surse suplimentare de apa in... mai mult
Vineri, 27 Februarie 2015, ora 16:10
Am spus mereu ca atunci cand oferim consultatii Feng Shui amenajarea nu va arata ca o colectie de obiecte si tablouri chinezesti cu rosu si auriu ci, dimpotriva, beneficiarii si cei care vin in vizita vor fi intampinati de un decor modern, armonios si fara urma de "chinezarii".
Principiile Feng Shui se transpun in culoare si forma, nu in anumite statuete, talismane si ideograme pe care trebuie sa le pui prin casa, iar un designer iti poate crea un ambient de bun-gust si plin de energii pozitive urmand sfaturile noastre.
Energizare cu ajutorul culorilor primaverii
Ca sa ne armonizam si cu acest anotimp plin de energie Yang, dinamica, putem face cateva mici schimbari de decor:
- inlocuim perdelele si draperiile cu unele cu materiale mai luminoase (lucioase) si vaporoase, daca este cazul (iarna putem apela la catifea si materiale mai dense, la culori mai mate)
- aducem pete de culoare prin perne decorative, lampi si alte decoratiuni in culori mai aprinse (galben, verde si portocaliu; mai putin rosu, care este o culoare puternica in Feng Shui si este bine sa asteptati sfatul expertilor dupa o vizita la casa si/sau biroul dvs.)
- rearanjam mobilierul pentru a crea mai mult spatiu (acum ar fi un moment bun si de a renunta la anumite piese de mobilier fara functie sau care nu va mai plac!)
Planuri noi la energii noi
Odata cu venirea vremii bune, cresc si orele de lumina, adica energia Yang, a carei expresie extrema este chiar soarele. Acum este momentul... mai mult
Vineri, 02 Mai 2014, ora 00:00
Arta Feng Shui va poate ajuta sa traiti in armonie cu mediul inconjurator, fie acasa, fie la serviciu. Desi cel mai indicat este sa apelati la un expert care sa va calculeze configuratia specifica doar casei dumneavoastra, puteti sa creati energie si armonie in spatiul propriu urmand principiile acestui domeniu fascinant si totodata foarte practic.
Chiar daca nu ati aplicat principii Feng Shui pana acum, incercati sa incorporati din sfaturile noastre si veti putea obtine mai multa relaxare spre finalul acestui an.
Mai intai creati spatiu pentru ceva nou
Ca sa ajungeti la armonie in spatiul dumnevoastra mai intai este bine sa observati cum este el in prezent.
Puteti incepe cu o scurta analiza a spatiului de acasa sau de la birou: este prea incarcat de obiecte, decoratiuni si mobilier sau, dimpotriva, este prea steril si gol?
Daca aveti prea multe obiecte, care pot fragmenta sau chiar bloca fluxul de Qi (energie) este bine sa va ganditi la ce puteti renunta.
Daca spatiul e prea gol si lipsit de culoare si personalitate, stabiliti ce culori va plac si apoi alegeti cum sa va jucati cu ele folosind cele cinci elemente despre care vom discuta (aproape) imediat.
Echilibru Yin-Yang
Energia Qi, care este baza a tot ce ne inconjoara, are o multime de manifestari, dar cele fundamentale sunt Yin si Yang, adica energia statica si cea dinamica.
Un bun echilibru intre cele doua va poate asigura o atmosfera placuta, iar oricine va va vizita se va simti... mai mult
Miercuri, 25 Decembrie 2013, ora 00:00
Pentru cei mai multi dintre noi, Craciunul si Sarbatorile de Iarna reprezinta ocazia de a ne relaxa si a ne regasi echilibrul pentru a intampina un Nou An in cea mai buna forma.
Afla cum respectarea principiilor Feng Shui traditional te ajuta sa obtii o atmosfera armonioasa, sa alegi locurile cu energii pozitive si sa folosesti acele energii cu care esti compatibil, pentru a fi sanatos si productiv, in functie de configuratia energetica proprie spatiului nostru.
Feng Shui autentic, traditional, este studierea modului in care timpul si spatiul afecteaza cladirile si, mai departe, pe oamenii care locuiesc sau lucreaza in ele.
"Mai simplu spus, Feng Shui ne arata o cale de a lucra impreuna cu energiile de acasa (sau de la birou) si nu impotriva lor", explica, pentru Business24, Miruna Macavei, Consultant pentru Feng Shui traditional in cadrul FSRC Romania.
Feng Shui - de la principii de bun simt, la sfatul specialistului
Exista astfel principii generale pe care le poti pune in practica si care tin de intuitia si bunul simt, cum ar fi sa pastrezi o atmosfera Yin (odihnitoare, statica) in zonele de odihna si o atmosfera Yang (dinamica, energizanta) in zonele de zi.
Insa un consultant cu experienta te poate ajuta sa cunosti configuratia energetica a casei. "Aceasta este diferita pentru fiecare constructie si poate fi aflata cu ajutorul anului de constructie si al orientarii energetice, masurata la fata locului cu busola Luo Pan", explica Miruna Macavei.... mai mult
Marti, 25 Decembrie 2012, ora 00:00
Principiu chinezesc ce dateaza de peste 4.000 de ani, Feng Shui se integreaza in lumea occidentala de astazi. Obiectivul principal al Feng Shui este cautarea armoniei si a pacii, de aceea principiile sale sunt folosite in decorarea caselor, gradinilor sau chiar a birourilor.
Biroul, mai mult decat un spatiu de lucru
Un angajat isi petrece minim 80% din ziua sa la locul de munca, si fie ca beneficiaza de un spatiu personal, fie ca lucreaza intr-un spatiu deschis alaturi de alti colegi de munca, biroul trebuie sa stimuleze concentrarea si dezvoltarea profesionala.
Atunci cand te simti confortabil, lucrezi eficient, iar mediul de lucru este un punct esential in aceasta privinta, iata de ce decorarea biroului prezinta o importanta majora.
Feng Shui la birou
Feng Shui este o arta ce rimeaza cu curatenia, claritatea, calmul si armonia, astfel primul pas in aranjarea biroului trebuie sa il reprezinte o curatenie completa.
Amenajarea biroului dumneavoastra in stilul Feng Shui va creste puterea dumneavoastra de concentrare si va va elibera de stres si frustrari, deoarece reconfigurand spatiul de lucru in stilul Feng Shui, stimulati acumularea energiiilor pozitive noi.
Sfaturi pentru a va amenaja biroul in stilul Feng Shui
- Pentru o concentrare mai buna, Feng Shui recomanda sa eviti colturile si sa iti cumperi un birou cu forme curbate. De asemenea, nu lasa niciodata pe birou dosare vechi, pixuri inutile sau carti vechi pentru a aglomera spatiul de lucru,... mai mult
Sambata, 28 Ianuarie 2012, ora 00:00