Doamnele din lumea afacerilor vor fi premiate in cadrul Galei "Women in Economy" 2020, care se va desfasura pe 4 martie 2020, la Ateneul Roman, incepand cu ora 19:00, in prezenta Presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis si a prim-ministrului interimar, Ludovic Orban.
Vor fi premiate antreprenoare de top, doamnele care conduc cele mai mari companii din Romania. Se vor prezenta rezultatele studiului KeysFinn privind Antreprenoriatul feminin, un deceniu de provocari. Era 4.0. Psihologul Simona Nicolaescu, fondator Dynamic HR, va prezenta rezultatul sondajului realizat la cererea CONAF referitor la Rata Natalitatii din Romania.
Meritele doamnelor care au schimbat lumea afacerilor din Romania trebuie recunoscute. Cu o educatie academica solida, acestea au reusit sa-si dovedeasca valoarea intr-un mediu extrem de complicat. Indispensabile in organizatii, fac parte din board-uri si chiar conduc destinele celor mai mai mari companii prezente in Romania. Mai mult, cu munca si perseverenta, cele care au ales drumul antreprenoriatului au reusit sa gaseasca veritabile retete de succes.
Cristina Chiriac, presedinte CONAF: "Organizatia noastra este una tanara, care a coagulat puterea femeilor de afaceri din toate domeniile economice si nu s-a ferit sa ridice problemele mediului de afaceri si sa ofere solutii. Incepand de anul trecut, celebram eforturile femeilor de succes prin Gala CONAF. Femeile de afaceri au demonstrat ca pot face performanta, la nivel de top managemement, in... mai mult
Vineri, 28 Februarie 2020, ora 14:54
Nu putem spune ca stim ce si cum gandesc femeile de afaceri, insa ne-am propus sa aflam, pentru a putea impartasi aceste informatii cu alte femei care au un business, conduc o companie sau isi doresc puna bazele unei afaceri.
Asa ca am stat de vorba cu cinci femei de afaceri, pe care le-am intrebat, pe rand, despre experienta, provocari si nu numai. Iata ce am aflat.
Si-ar dori sa fi stiut la inceputul carierei...
"Mi-as fi dorit sa stiu ca atunci cand pleci pe cont propriu esti total singur. Tot ce ai cunoscut inainte nu mai e valabil, prieteniile se modifica, lucrurile capata alte perspective", spune Luminita Mateescu (LaserMaxx) .
Malvina Cservenschi, fondatoarea Malvensky, spune ca si-ar fi dorit sa stie "totul". "Intr-un fel mi-as fi dorit sa stiu totul, insa daca lucrurile ar sta astfel atunci nu am mai avea bucuria de a parcurge aceasta calatorie, cu tot ce tine de ea, cu realizari, descoperiri, probleme, oportunitati, provocari. Implicit nu am mai avea multumirea si satisfactia ca am construit sanatos si frumos ce avem azi".
Claudia Stirbei (Mama Boutique) spune ca aproape niciodata nu se gandeste asa. "Cred ca doar experimentand reusesti sa inveti sa gasesti solutii la orice impediment apare in viata business-ului. Imi place sa citesc si sa invat din greselile sau esecurile altora, asa cum imi place sa citesc despre succesul altor business-uri, insa nimic nu poate concura cu experienta proprie", explica ea.
In schimb, Irina Wagner (Wagner Arte)... mai mult
Joi, 03 Mai 2018, ora 15:07
Ca antreprenor am trait toate experientele pe care aceasta alegere ti le aduce, de la provocari si esecuri, la impliniri si reusite.
Am crescut o companie de facility management services de la 1 la aproape 600 de angajati intre 2003 si 2015 si am repornit, de 2 ani, pe acelasi drum cu o firma de eficientizare energetica a companiilor.
Pentru mine antreprenoriatul se impleteste cu viata mea si din aceasta perspectiva vreau sa va impartasesc cateva ganduri despre antreprenoriatul feminin.
Numeroase studii arata ca evolutia acestuia este deficitara in multe tari, chiar si din Uniunea Europeana.
Recent lansat, rezultatele studiului Mastercard Index of Women Entrepreneurs 2018 arata ca, din totalul afacerilor din Romania, 28,9% sunt detinute de femei.
Romania a inregistrat o crestere la aceasta categorie, fiind acum pe locul 9 in lume, in contextul in care, anul trecut, se afla pe locul 13, cu un procent de 27,5% al numarului total de afaceri detinute de femei.
Un studiu realizat de compania de consultanta EY si Kennesaw State University la nivel global arata importanta pe care o au femeile si in cadrul afacerilor de familie. In mod specific, unele dintre rezultatele semnificative ale acestui raport includ urmatoarele:
In medie, afacerile de familie eu aproximativ cinci femei in conducerea exectivaFemeile compun 22% din echipa de conducere a unei afaceri de familie de marime medie55% din afacerile de familie au cel putin o femeie in consiliul de... mai mult
Miercuri, 21 Martie 2018, ora 12:20
44 de ani, inteligenta, educata, axata pe consultanta si retail - asa arata portretul-robot al femeii care face afaceri in Romania.
Un studiu realizat de compania de servicii financiare KeysFin releva ca, spre deosebire de anii trecuti, tot mai multe femei intra in afaceri, dovada ca peste 200.000 de firme au actionari majoritari reprezentantele sexului frumos, potrivit unui comunicat remis marti Ziare.com.
Cele mai noi date de la Registrul Comertului si Ministerul de Finante arata ca nu mai putin de 217.400 de femei sunt implicate in prezent in afaceri, in calitate de actionari majoritari la societati comerciale active pe piata romaneasca.
Cele mai multe femei fac afaceri in Bucuresti, unde sunt inregistrate 47.118 firme cu actionari majoritari femei, urmate de cele din Cluj (11.842 firme), de doamnele din Timis (9.797 firme), Constanta (9.401 societati), Prahova (7.654 firme) si Ilfov (6.984 societati).
Comertul cu amanuntul este domeniul cel mai atractiv pentru femei, ...citeste mai departe despre "Business la feminin: Ce afaceri conduc romancele si care e portretul-robot" pe Ziare.com mai mult
Marti, 08 Martie 2016, ora 10:26
Romania are, in mod oficial, peste 580.000 de oameni de afaceri care isi investesc banii in peste 600.000 de societati pe actiuni.
Expertii de la KeysFin au analizat datele de la Registrul Comertului si Ministerul Finantelor, in dorinta de a realiza un portret al romanului care face afaceri in 2015, arata un comunicat remis Ziare.com.
Astfel, cei mai multi oameni de afaceri din Romania, care detin calitatea de actionar la o societate si au minimum 25% din actiuni, sunt barbati (373.798) in timp ce femeile sunt 240.960.
Barbatii au varsta medie de 44,6 ani, iar femeile de 44 de ani.
Ce vor oamenii de afaceri de la Guvernul Ciolos si ce riscuri exista
Unde investesc
In ce domenii investesc supravietuitorii crizei? Potrivit datelor KeysFin, vedeta economiei romanesti ramane, in continuare, comertul care, alaturi de servicii, atrage 207.033 actionari. In topul investitiilor urmeaza activitatile profesionale, stiintifice si tehnice (66.404 actionari), constructiile (57.760 ...citeste mai departe despre "Cine a supravietuit crizei si unde investesc oamenii de afaceri romani (Infografic)" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 09 Decembrie 2015, ora 14:41
Aproape 40% dintre afacerile din Romania sunt conduse de femei, din pozitia de patron sau actionar majoritar, releva un studiu efectuat de agentia de business information si credit risk management KeysFin.
Cele mai multe "business woman" fac afaceri in comert si consultanta, arata un comunicat remis Ziare.com.
Potrivit datelor statistice, femeile reprezinta 160.109 din totalul de 444.748 actionari majoritari la cele 434.239 de societati comerciale luate in calcul.
Povestea femeii de afaceri care vrea sa introduca o noua materie in scoli - Interviu
"Daca ar fi sa facem portretul robot al femeii care face afaceri in calitate de actionar majoritar, care decide, si nu de angajat, aceasta are varsta medie de 35-50 ani, locuieste la oras, are studii superioare si este focusata pe comert", spun analistii de la KeysFin.
Studiul arata ca cele mai multe femei implicate in business sunt in Capitala (26.255), Cluj (7.284), Constanta (6.870), Timis (6.099) si Bihor ...citeste mai departe despre "Femeile de afaceri din Romania: Care sunt domeniile preferate si cati bani fac" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 06 Martie 2015, ora 13:22
Monica Soare, Managing Partner Artwin, este una dintre doamnele puternice din businessul romanesc. A ales sa transforme acest lucru in sprijin pentru alte doamne si, in luna femeii, vrea sa le sprijine pe fiecare in parte pentru a reusi in afaceri.
"Cu totii am avut perioade dificile in viata, diferenta este ca cei puternici au crezut in puterea lor de revenire", explica antreprenoarea.
Desi crede in atuurile femeilor in afaceri, Monica Soare explica, totusi, ca secretul reusitei sta in echilibru si in lupta, pentru ca nu cunoaste "nicio persoana puternica cu un trecut usor".
"Un lider excelent este un mix intre caracteristici de feminitate si masculinitate, asa cum barbatii, pentru a fi lideri buni trebuie sa aiba empatie si sa se foloseasca de inteligenta emotionala", spune aceasta pentru Business24.
Ce insemnatate au pentru dvs. zilele de 1 si 8 martie?
Intotdeauna ma bucura aceste doua sarbatori ale primaverii care imi ofera foarte multa energie si inspiratie.
Cred ca 8 martie ma duce cu gandul la copilaria mea si la mama, la cat de emotionata era de fiecare data cand ii aduceam flori. Acum, mama a doi baieti, incep sa fiu eu rasfatata lui 8 martie si incep sa traiesc cu alta emotie aceasta zi.
Care a fost cel mai frumos cadou pe care l-ati primit cu aceasta ocazie?
Cred ca cel mai frumos si memorabil a fost atunci cand am primit o bicicleta de la sotul meu.
Eram mica atunci cand mama mi-a luat o bicicleta care la scurt timp mi-a fost furata.... mai mult
Sambata, 28 Februarie 2015, ora 00:00
Numarul firmelor din Romania conduse de femei a crescut cu 12-15% in ultimii cinci ani, cele mai multe IMM-uri conduse de femei fiind din domeniul comertului si serviciilor, potrivit directorului din cadrul BCR, Melania Mirea.
"Din 2006 si pana in 2011, firmele din Romania conduse de femei au crescut cu 12-15%. Probabil ca perioada aceasta de criza le-a facut pe femei sa se orienteze mai mult catre zona de anteprenoriat si sa gasesca alte solutii daca joburile pe care le aveau nu mai erau de perspectiva sau erau in zona de risc", a mentionat Melania Mirea.
Aceasta a adaugat ca o astfel de evolutie demonstreaza faptul ca romancele au un spirit antreprenorial mai puternic, comparativ cu femeile din Uniunea Europeana.
"Aproape jumatate (46%) dintre afacerile mici gestionate de femei sunt din domeniul comertului, iar 20% fac parte din cel al serviciilor - resurse umane, traning, contabilitate, cosmetica si infrumusetare. Regasim femeile in afaceri mici, de familie, pe care le deschid pentru a fi aproape de familie", a mai spus Melania Mirea.
Aceasta a mentionat ca, la nivelul Europei Centrale si de Est, intre 31 si 38% dintre IMM-uri sunt conduse de femei. In ceea ce priveste portofoliul BCR, 35% dintre IMM-uri au in conducere femei, iar 11% sunt detinute exclusiv de femei.
"Femeile respecta mai bine regulile, sunt mai prudente, au mai multa rabdare. Sunt cateva proiecte detinute de femei, finantate din fonduri UE, in domenii precum agricultura - cresterea... mai mult
Miercuri, 07 Martie 2012, ora 16:43
Lumea afacerilor nu mai apartine doar barbatilor, iar acest lucu il dovedesc femeile prezente in topul celor mai instarite persoane din Romania. Sunt bogate si conduc companii de miliarde de euro.
Femeile secolului XXI s-au inscris in competitia milionarilor si sunt capabile sa "lupte" intr-o asa-zisa lume a barbatilor. Cu toate ca pe plan international, multe femei au ajuns in topurile Forbes, in Romania, doar opt femei au afaceri de peste 16 milioane de euro si doar trei dintre ele au trecut la "carma" unui business fara ajutorul unui barbat.
Iata care sunt cinci dintre cele mai bogate femei din Romania, potrivit topurilor Capital si Forbes.
Veronica Gusa de Dragan
La doar 38 de ani, Veronica Gusa de Dragan conduce afaceri de 800 de milioane de euro.
Grupul Veronoki Holding contine printre altele Butan Gas, companie prezenta in Romania, Italia, Grecia, Serbia, Austria, Germania si Polonia. In decembrie 2010, in plina criza economica, proprietara grupului a investit 16 milioane de euro in cea mai moderna statie de imbuteliere si stocae a gazului petrol lichefiat din sud-estul Europei, la Costesti, judetul Dambovita.
O alta ramura de ativitatea a grupului condus de Veronica Gusa de Dragan este cea a energiilor regenerabile. Compania Verowind a construit la Constanta un grup eolian, investitie de 45 de milioane de euro. Femeia de afaceri nu s-a oprit aici, de aceea a hotarat ca merita sa investeasca si in editura Fed Print.
Grupul condus de Veronica... mai mult
Joi, 02 Februarie 2012, ora 12:58