Mai multi angajati din administratia orasului Atlanta, SUA, au constatat la inceputul saptamanii trecute cand au venit la serviciu ca nu-si pot porni computerele.
Pe ecranele terminalelor aparea mesajul: "Imi pare rau", urmat de o cerere de rascumparare in valoare de 50.000 de dolari, aproximativ valoarea unui bitcoin.
Activitatea administratiei orasului din sudul Statelor Unite a fost blocata pentru cel putin patru zile. Foarte multe departamente ale primariei au folosit "creionul si hartia" ca modalitate de a realiza documente, scrie New York Times.
Emiterea de acte oficiale a fost blocata. Politia nu a putut lucra, pentru ca nu avea posibilitatea de a emite mandate de perchezitie sau de retinere.
8.000 de lucratori din administratia publica locala nu au putut lucra, afectand activitatea unei structuri teritoriale care deserveste o zona metropolitana cu sase milioane de locuitori.
SamSam, o grupare de hackeri din Rusia sau Europa de Est
Dupa mai multe zile de cercetari ale serviciilor de politie asistate de firme specializate in securitate cibernetica, s-a descoperit ca autorii atacului asupra orasului Atlanta fac parte din echipa de hackeri SamSam, una dintre cele mai meticuloase, mai precise si mai eficiente grupari de acest tip.
SamSam isi alege cu mare grija tintele. Vizeaza retele digitale complicate si extinse care nu au o problema in a plati rapid banii ceruti. Au grija ca pagubele posibile sa fie mult mai mari decat recompensa ceruta.... mai mult
Joi, 29 Martie 2018, ora 00:00
FBI a anuntat ca isi mentine decizia si nu recomanda urmarirea penala in cazul lui Hillary Clinton nici dupa ce a analizat cele 650.000 de mailuri noi. Anuntul Biroului Federal, facut cu mai putin de 48 de ore inainte de ziua alegerilor, a starnit un val de acuzatii din partea lui Donald Trump, care a vazut in anuntul FBI "dovada" ca Hillary Clinton "e protejata de un sistem corupt".
In opinia candidatului republican, Biroul Federal nu avea cum sa revizuiasca atat de multe mesaje in doar 8 zile. Insa chiar asa e? FBI nu are resursele necesare pentru a face astfel de verificari?
Intr-adevar, pare imposibil sa verifici "de mana" atat de multe emailuri in putin mai mult de o saptamana. Ar veni cam un mesaj pe secunda, dupa cum a calculat seful de campanie al lui Donald Trump.
IMPOSSIBLE:
There R 691,200 seconds in 8 days. DIR Comey has thoroughly reviewed 650,000 emails in 8 days? An email / second? IMPOSSIBLE RT- General Flynn (@GenFlynn) 6 noiembrie 2016
Insa traim in era ...citeste mai departe despre "FBI si alegerile din SUA: Intrebarea nu e cum au fost verificate 650.000 de mailuri in 8 zile, ci de ce a durat atat" pe Ziare.com mai mult
Luni, 07 Noiembrie 2016, ora 14:58
Obisnuiesti sa rasfoiesti website-uri nu tocmai de incredere, asezat in fata unui calculator echipat cu webcam? Ai putea fi spionat fara ca nici macar sa stii.
Mark Zuckerberg, seful de la Facebook, este una dintre cele mai influente personaje din intreaga lumea. Si chiar daca detine un imperiu IT, Zuckerberg se teme si el de hackeri. Apeleza la o metoda banala, la indemana oricui: iti acopera camera web cu un plasture.
La fel face si seful FBI, James Comey. Ba, mai mult, acesta marturiseste ca ...citeste mai departe despre "Seful FBI ne invata cum sa ne aparam de hackeri: Toata lumea ar trebui sa faca asta" pe Ziare.com mai mult
Joi, 15 Septembrie 2016, ora 18:54
Obisnuiesti sa rasfoiesti website-uri nu tocmai de incredere, asezat in fata unui calculator echipat cu webcam? Risti sa fii spionat fara sa-ti dai seama.
Oamenii care-si acopera webcam-urile cu plasturi, banda adeziva sau alte improvizatii nastrusnice sunt deseori numiti "paranoici". Dar chiar si directorul FBI, James Comey, recurge la aceasta metoda, scrie Business Insider.
Esti spionat pe Internet? Cum vom fi urmariti in viitor
Intr-un discurs sustinut saptamana aceasta, Comey a vorbit despre scandalul FBI vs. Apple. Anchetatorii au reusit sa acceseze pana la urma continutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), punand capat unei dispute judiciare de mai multe saptamani cu producatorul aparatului, ...citeste mai departe despre "Directorul FBI se teme sa nu fie spionat pe Net - Se apara cu o metoda banala, la indemana oricui" pe Ziare.com mai mult
Duminica, 10 Aprilie 2016, ora 16:05
Dupa ce FBI a anuntat ca poate decripta fara ajutorul Apple iPhone-ul detinut de unul dintre cei doi teroristi care au omorat 14 oameni la San Bernardino, California, a primit o noua cerere in acest sens.
Politia din Arkansas le-a cerut ajutorul agentilor federali sa acceseze datele dintr-un telefon realizat de compania americana intr-un alt caz, transmite AP, potrivit BBC News.
Astfel, FBI urmeaza sa decripteze inca un iPhone, dar si un iPod. Dispozitivele apartin lui Hunter Drexler, 18 ani, si Justin Staton, 15 ani, care sunt acuzati ca i-au ucis pe Robert si Patricia Cogdell in casa lor din Conway, Arkansas, in iulie 2015.
Apple declara razboi FBI: Se va crea un precedent periculos? Hackerii vor primi o mana de ajutor?
"Cooperarea si dorinta de a da o mana de ajutor a celor de la FBI ...citeste mai departe despre "FBI isi face de cap cu iPhone-urile criminalilor: O noua cerere pentru decriptare" pe Ziare.com mai mult
Vineri, 01 Aprilie 2016, ora 16:35
Anchetatorii au reusit sa acceseze continutul iPhone-ului unuia dintre autorii atentatului de la San Bernardino (California), au anuntat luni autoritatile americane, punand capat unei dispute judiciare de mai multe saptamani cu producatorul aparatului, Apple.
Guvernul a "accesat cu succes datele stocate pe iPhone-ul lui (Syed) Farook si, prin urmare, nu mai are nevoie de asistenta din partea Apple", se mentioneaza intr-un document trimis justitiei de autoritatile americane, scrie AFP.
Acestea au cerut anularea ordinului cu care au incercat sa oblige Apple sa ii ajute pe anchetatori.
"Decizia noastra de a pune capat procedurii se bazeaza numai pe faptul ca, beneficiind recent de asistenta din partea unui tert, suntem capabili in prezent sa deblocam acest iPhone fara a compromite informatiile din telefon", a precizat Eileen Decker, procuror federal pentru centrul Californiei, intr-un comunicat.
FBI spune ca nu are nevoie de Apple sa decripteze iPhone-ul teroristului din ...citeste mai departe despre "Razboiul Apple-FBI s-a terminat brusc: Nu a mai fost nevoie de o decizie in instanta" pe Ziare.com mai mult
Marti, 29 Martie 2016, ora 07:55
Seful Apple, Tim Cook, a acuzat Guvernul Statelor Unite ca le cere inginerilor sai sa creeze echivalentul cancerului in domeniul software, pentru a ajuta autoritatile sa decripteze iPhone-ul unui terorist.
"Nu e vorba doar de un singur telefon", a explicat directorul executiv al gigantului IT, in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune american ABC, difuzat miercuri, transmite The Guardian.
"Trebuie sa privim in perspectiva. Poate Guvernul sa oblige Apple sa realizeze un software despre care noi credem ca va face vulnerabili sute de milioane de utilizatori din intreaga lume?", s-a intrebat Tim Cook, care apoi a comparat programul respectiv cu cancerul.
Seful Apple: FBI vrea sa incalcam libertatile civile ale utilizatorilor
Remarca vine pe fondul unui razboi al declaratiilor pe care compania americana il poarta cu FBI despre confidentialitatea datelor.
Pe 16 februarie, un tribunal federal a cerut Apple sa creeze un program care sa slabeasca securitatea unui ...citeste mai departe despre "Seful Apple continua ofensiva impotriva FBI: Comparatii cu cancerul si discutii cu Obama" pe Ziare.com mai mult
Joi, 25 Februarie 2016, ora 10:50
Multi jucatori din industria IT americana au precizat ca sunt de partea Apple in "razboiul" cu FBI, care doreste decriptarea unui telefon folosit de unul dintre cei care au pus la cale atacul de la San Bernardino, soldat cu 14 morti, insa Bill Gates, fondatorul Microsoft, e de alta parere.
El nu crede ca se va crea un precedent periculos si este sigur ca e vorba de o solicitare unica, transmite The Verge.
"E vorba de ceva specific, de un caz unic, unde Guvernul cere accesul la o informatie. Nu solicita ceva la modul general", a transmis Bill Gates.
Fondatorul Microsoft considera ca ar trebui sa existe reguli clare pentru cazurile in care Guvernul poate accesa astfel de informatii.
De partea Apple se afla Facebook, WhatsApp, dar si Twitter, printre altele.
Apple versus FBI: Gigantii IT care il sustin pe Tim Cook in "razboiul" cu autoritatile americane
La 16 februarie, un judecator federal a ordonat Apple sa ajute FBI sa capete acces la telefon. Compania poate sa ...citeste mai departe despre "Apple, in razboi cu FBI: Pozitia surprinzatoare a lui Bill Gates" pe Ziare.com mai mult
Marti, 23 Februarie 2016, ora 19:47
Americanii nu stau pe ganduri si au creat o structura speciala a FBI, care sa spioneze tot ce misca pe Internet.
Aceasta ar fi un fel de politie a Internetului, dupa cum arata Russia Today. Ea se numeste Domestic Communications Assistance Center, detaliile legate de activitatea structurii fiind tinute secrete.
Agentiile guvernamentale americane incearca de ceva timp sa aiba acces la informatiile din calculatoarele utilizatorilor din SUA. Este greu de obtinut acordul firmelor care ofera servicii de Internet, dar FBI-ul incearca, prin aceasta metoda, sa obtina ceea ce vrea printr-o "scurtaturaˮ.
Sunt vizate inclusiv convorbirile purtate pe Skype, precum si mesajele pe care oamenii si le transmit prin intermediul acestei retele.
Citeste mai multe despre Organizatia secreta a FBI-ului: Politia Internetului pe Ziare.com. mai mult
Sambata, 26 Mai 2012, ora 15:30