Companiile farmaceutice Sanofi si GSK au anuntat miercuri, 28 octombrie, ca vor pune 200 de milioane de doze de vaccin impotriva coronavirusului la dispozitia programului international COVAX, lansat de Organizatia Mondiala a Sanatatii pentru a asigura accesul echitabil la viitoarele vaccinuri, transmite AFP.
Intr-un comunicat comun, firma franceza si cea britanica au anuntat ca au semnat o declaratie de intentie cu Gavi, administratorul juridic al mecanismului international de achizitii, 'cu scopul de a garanta ca fiecare tara participanta are acces just si echitabil la eventuale vaccinuri impotriva COVID-19'.
Vaccinul pe baza de proteine recombinante, cu aditivi, dezvoltat in parteneriat de Sanofi si GSK va fi disponibil cu conditia sa fie aprobat de autoritatile de reglementare si sa se incheie contractele aferente. Produsul este testat clinic din septembrie pe 440 de subiecti umani, iar primele rezultate sunt asteptate la inceputul lui decembrie, urmand ca principalul pilon al fazei a treia de testare sa inceapa inainte de sfarsitul anului.
Daca datele testelor respective vor fi suficient de concludente pentru depunerea unei cereri de omologare, aceasta va ajunge la autoritatile sanitare in primul semestru din 2021, precizeaza cele doua firme.
'Angajamentul pe care ni-l luam azi ne da tuturor sanse mai mari de a controla epidemia', a subliniat Thomas Triomphe, vicepresedinte executiv al Sanofi Pasteur, citat in comunicat. La randul sau, presedintele GSK... mai mult
Miercuri, 28 Octombrie 2020, ora 10:39
Presedintele american Donald Trump a atacat cea mai mare companie farmaceutica din SUA, Pfizer, afirmand ca acesteia ar trebui sa ii fie rusine pentru cresterea preturilor la medicamente "fara niciun motiv".
Trump nu s-a limitat doar la aceasta firma, folosindu-se de oportunitate sa atace si "alte" companii farmaceutice, scrie Bloomberg.
"Pfizer si altora ar trebui sa le fie rusine pentru ca au crescut preturile la produsele farmaceutice fara niciun motiv", a scris Trump pe Twitter.
"Ele (companiile - n.red.) doar profita de cei saraci si de cei incapabili sa se apere, in timp ce in alte tari din Europa si din alte parti ofera preturi mici. Vom lua masuri!", a mai scris acesta.
Pfizer & others should be ashamed that they have raised drug prices for no reason. They are merely taking advantage of the poor & others unable to defend themselves, while at the same time giving bargain basement prices to other countries in Europe & elsewhere. We will respond!- Donald J. Trump (@realDonaldTrump) July 9, 2018
La inceputul acestei luni, Financial Times nota ca Pfizer a marit preturile la aproximativ 100 de medicamente, urmand astfel un model de crestere pe care il aplica in fiecare an.
Reprezentantii Pfizer au declarat ca preturile la majoritatea medicamentelor si vaccinurilor nu s-au schimbat, cresterea aplicandu-se la aproximativ 10% din produse. Acestia au mai precizat ca, de asemenea, au existat si reduceri.
Actiunile Pfizer au crescut cu 0,3%, dupa ce in... mai mult
Marti, 10 Iulie 2018, ora 09:53
O companie farmaceutica israeliana a lansat o investigatie interna, dupa ce au aparut acuzatii legate de mituirea medicilor romani pentru pentru ca acestia sa prescrie medicamente fabricate de firma respectiva.
Un purtator de cuvant al companiei farmaceutice a confirmat investigatia interna, insa a evitat sa comenteze pe marginea acuzatiilor, arata Reuters.
Teva Pharmaceutical a lansat ancheta inca de anul trecut, dupa ce o persoana anonima i-a acuzat pe israelieni ca platesc comisioane de vorbitori si de consultanta pentru medicii romani, care accepta sa prescrie medicamentul Copaxone destinat tratarii sclerozei multiple, catre un numar cat mai ridicat de pacienti din Romania.
De asemenea, medicilor romani li se acopera si cheltuielile de calatorie in strainatate de catre reprezentantii Texa.
Mai mult, compania israeliana este acuzata ca incearca in mod activ sa demostreze ca respectivele comisioane de vorbitori sunt legitime si trimite in acest sens fiecarui medic ...citeste mai departe despre "O companie farmaceutica din Israel este acuzata ca mituia medici romani pentru a prescrie medicamentele sale" pe Ziare.com mai mult
Joi, 08 Decembrie 2016, ora 09:16
Gigantul farmaceutic Pfizer a decis sa opreasca fuziunea de 160 de miliarde de dolari cu Allergan, renuntand la cea mai mare tranzactie din istoria acestei industrii.
Pfizer va trebui sa plateasca daune de 400 de milioane de dolari pentru intreruperea afacerii.
Allergan este condusa din New Jersey, dar din punct de vedere legal are sediul la Dublin. Anul trecut a batut palma cu Pfizer intr-o afacere care ar fi dat companiei din New York o adresa straina si acces la un impozit pe profit mult mai mic.
Tranzactie de 160 de miliarde de dolari: Se va crea un gigant in industria medicamentelor
Decizia de oprire a fuziunii ...citeste mai departe despre "Megafuziunea din industria farmaceutica a esuat - Daune uriase si victoria lui Obama" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 06 Aprilie 2016, ora 11:21
Ancheta DNA privind coruptia din domeniul farmaceutic ar viza 11 firme importante, printre care mari producatori de medicamente.
Surse judiciare au declarat pentru Agerpres ca pe lista firmelor implicate se afla Roche Romania, structura a concernului multinational ROCHE (producator de medicamente), Actavis SRL (producator/distribuitor de medicamente), dar si Pfizer Romania SRL (companie biofarmaceutica), Teva Pharmaceuticals Romania SRL (companie farmaceutica), Novartis Pharma Services (producator de medicamente), Alvogen Romania SRL (producator de medicamente), Sandoz Pharma Services SRL (companie farmaceutica), Glaxosmithkline Romania SRL (producator de medicamente), Egis International (companie farmaceutica), Romastru Trading (distribuitor de medicamente), Glenmark Pharmaceuticals SRL (producator de medicamente).
Mafia care traieste pe spinarea bolnavilor de cancer: Perchezitii de amploare la medici si farmacisti (surse)
Potrivit surselor citate, din cercetarile efectuate a ...citeste mai departe despre "Ancheta DNA in domeniul farmaceutic: Ce firme importante sunt implicate in dosar" pe Ziare.com mai mult
Miercuri, 29 Iulie 2015, ora 15:08
Cei mai importanti oameni din companiile producatoare, importatoare si distribuitoare de medicamente, alaturi de autoritatile de resort, vor face o radiografie complexa a sistemului medical din Romania, in cadrul celei de-a cincea editii a Forumului Industriei Farmaceutice 2014.
Evenimentul are loc pe 29 mai 2014, la Hotel Howard Johnson, Bucuresti.
Dezbaterea isi propune o analiza lucida a provocarilor generate de situatia socio-economica si a efectelor acesteia asupra domeniului, asupra dinamicii pietei si business-ului cu medicamente, dar si o evaluare a sanselor reale de redresare a sistemului sanitar romanesc.
Sub tematica "Regandind viitorul - noi modele de business in pharma", agenda evenimentului propune subiecte de actualitate pentru domeniu, tangente tendintelor locale din industria farmaceutica pentru 2014-2015 si necesitatii optimizarii strategiilor de gestionare pe termen lung a sistemului de sanatate si a relatiei dintre industria farma si autoritatile publice.
O axa centrala a discutiilor Forumului Industriei Farmaceutice 2014 o va reprezenta bugetul alocat pentru acest an, evaluarea pentru lista de medicamente compensate si impactul pe termen mediu si lung a aprobarii sau a neaprobarii acestei liste, asupra sanatatii generale a populatiei si prin extensie asupra indicatorilor macroeconomici.
Dezbaterile vor viza si importanta utilizarii indicatorilor ce reflecta anii de viata castigati si calitatea vietii in procesul de luare a deciziilor... mai mult
Luni, 19 Mai 2014, ora 13:58
Piata farmaceutica romaneasca va incheia acest an cu o crestere de maxim 2% in valoare si stagnare in volum, estimeaza presedinte APMGR, Dragos Damian, care precizeaza insa ca, daca sunt luate in considerare exporturile paralele, industria inregistreaza de fapt o scadere cu pana la 10%.
"Estimez o crestere de 1,5% maxim 2% in valoare si stagnare in unitati. De fapt este o scadere cu circa 8-10%, pentru ca analizele de piata arata ca o parte din exportul paralel, cel practicat prin farmacii, nu poate fi separat in calcul si apare ca vanzare pe piata locala, desi medicamentul pleaca in realitate la export", a declarat Dragos Damian, care detine si functia de director general al producatorului Terapia Ranbaxy.
El a enumerat printre alte cauze care afecteaza piata termenele lungi de plata si riscul de neincasare, lipsa de finantare pe zona medicamente, clawback, aparitia replicilor generice la o serie de blockbustere (medicamente cu vinzari de peste un miliard de dolari anual - n.r.), accesul precar la servicii medicale, scaderea disponibilului de co-plata al pacientilor si scumpirea necontrolata a medicamentele fara prescriptie.
"Punctele tari initiate in sistem in 2013 sunt reducerea termenelor de plata si anularea riscului aparitiei arieratelor, implementarea e-retetei, introducerea in dezbatere publica a pachetului de baza, demiterea managerilor de spital care administreaza deficitar disponibilul de fonduri, masurile de standarde de cost si de achizitii... mai mult
Luni, 30 Decembrie 2013, ora 18:10
Pe 12-13 februarie 2014, la Crowne Plaza Hotel, Evensys organizeaza prima editie Pharma Marketing Conference, eveniment dedicat comunicarii si marketingului in domeniul farmaceutic si al serviciilor medicale.
"Evenimentul promite o editie complexa si intensiva, in cadrul careia unii dintre cei mai buni specialisti locali si internationali vor prezenta cele mai bune practici de marketing si comunicare, solutii si idei aplicabile din industrie", afirma Cristian Manafu (Managing Partner, Evensys).
Prima zi (12 februarie) include doua conferinte specializate, unde producatorii si distribuitorii de produse farmaceutice, dar si practicienii din clinici, cabinete stomatologice si SPA-uri, vor avea ocazia sa invete strategii eficiente de marketing.
Conferinta de marketing pentru domeniul farmaceutic va analiza indeaproape noile tendinte si oportunitati din industrie, aducand in prim plan aspecte legale privind publicitatea, tactici eficiente de relatii publice si marketing.
Cea de-a doua conferinta, adresata promovarii serviciilor medicale, isi propune sa prezinte tehnici de promovare in mobile, social media si tactici eficiente de optimizare a site-urilor si derulare a campaniilor de marketing pe Google.
In a doua zi a evenimentului (13 februarie) va avea loc un training intensiv sustinut de catre un specialist international.
Printre vorbitorii acestei editii se numara: Felix Tataru (General Director, GMP Group), Ioana Manoiu (Managing Partner, GMP PR),... mai mult
Marti, 05 Noiembrie 2013, ora 14:15
Mediplus, Polisano si Farmexim, trei dintre cei mai mari distribuitori farmaceutici din Romania, sunt alaturi de fabricile Europharm, Sandoz si Infomed Fluids in top 10 al celor mai mari exportatori de medicamente in 2012, potrivit datelor INS.
Astfel, Mediplus, parte a grupului A&D Pharma, se afla pe primul loc in ierahia exportatorilor romani de medicamente, urmat de fabrica Europharm Brasov a britanicilor de la GSK, care ar putea fi inchisa daca nu se gaseste un cumparator, si de Polisano, distribuitor deinut de omul de afaceri sibian Ilie Vonica, arata o analiza Mediafax.
Extinzand clasamentul, pe locul patru se regaseste compania TMF Management, reprezentantul fiscal al producatorului de generice Sandoz, al elvetienilor de la Novartis, care detine doua unitati de productie de antibiotice la Targu Mures, si pe cinci firma Picara Trading din Bucuresti.
Aceasta din urma, infiintata in 2005 si detinuta de Cristina Paun si Razvan Andrei Picu, figureaza cu o autorizatie din partea Agentiei Nationale a Medicamentului si a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) de fabricatie partiala (ambalare si etichetare), inclusiv pentru medicamente care detin autorizatie pentru import paralel/distributie paralela in state ale UE.
Locurile 6-10
In esalonul 6-10, se regasesc in ordine Vileus Med-Com, GlaxoSmithKline (GSK), SDS Inter Pharma, Farmexim, controlat de omul de afaceri Ovidiu Buluc, si producatorul de solutii perfuzabile Infomed Fluids Bucuresti, reprezentanta din... mai mult
Marti, 20 August 2013, ora 14:47