Viata este mai frumoasa fara datorii, mai linistita si fara stresul generat de rate, insa cati dintre noi pot sa traiasca decent sau confortabil fara sa faca din cand in cand un credit? Multi cauta cele mai bune solutii pentru un imprumut la banca si nu este nimic rau in asta, mai rau este cand nu isi pot plati ratele la timp si in cele din urma ajung sa caute solutii de ajutor pentru oamenii cu datorii.
Partea buna este ca astfel de solutii exista. Da, exista, fiind chiar si la indemana celor care primesc instiintari ca se afla in baza de date a unor firme care se ocupa de colectarea creantelor, asa cum este KRUK Romania.
Ce este/cine este KRUK Romania?
Multi dintre cei care se intreaba "ce este KRUK" iau in calcul ca ar fi o banca. Gresit!
KRUK este o companie, cu un istoric international semnificativ in managementul creantelor si este prezenta de peste 13 ani pe piata de profil din Romania.
In ce consta concret activitatea KRUK? Aceasta este o alta intrebare importanta si de interes pentru multe persoane cu datorii. De altfel, raspunsul la aceasta intrebare completeaza ceea ce orice persoana care ajunge in baza de date a firmei, ar trebui sa cunoasca.
KRUK recupereaza datorii pe care le au persoanele fizice si juridice la banci sau alte institutii financiare si la corporatii mari - in principiu, poate fi vorba despre companii de leasing, furnizori de telefonie fixa, mobila si/sau televiziune prin cablu, de platforme digitale, de utilitati, insa si la... mai mult
Joi, 12 Noiembrie 2020, ora 18:45
Creditul de nevoi personale cu ipoteca este util atunci cand esti nevoit sa imprumuti o suma mai mare de bani pentru o perioada mai scurta de timp.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara,, cu ce costuri vine un credit de nevoi personale cu ipoteca.
Avantajul acestui credit este ca are dobanzi mai mici decat un credit de nevoi personale fara ipoteca, asa ca, daca esti sigur ca vei putea plati ratele la suma mare pe care o imprumuti, atunci poti apela la el.
In plus, poti folosi drept ipoteca constituita in favoarea bancii un imobil (sau mai multe) care se afla in proprietatea ta sau a unor terti.
Dezavantajele acestui credit tin de costurile suplimentare cu care vine. Iar, in general, acestea sunt costuri corespondente pentru polita de asigurare pentru imobilul cu care garantezi (cateva sute de lei pe an), taxa de inregistrare la Registrul National de Publicitate Mobiliara (65,7 lei), taxe si onorarii notariale (aici costurile difera in functie de taxele si onorariile practicate de catre Notarii Publici care autentifica contractul de ipoteca) si costul raportului de evaluare al imobilului adus in garantie.
Acest ultim cost il vei achita inainte de acordarea creditului. Costul stabilit si perceput de catre evaluatorii de imobile variaza intre 400 si 1.500 de lei, in functie de imobilul pe care-l evaluezi pentru a garanta creditul.
Rubrica Educatie financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.
CITESTE SI:
Cardul bancar pentru... mai mult
Luni, 05 Octombrie 2020, ora 09:30
Cardul de credit poate fi un produs bancar excelent, insa trebuie sa stii foarte bine cum il folosesti, astfel incat sa scapi cat mai ieftin.
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii "Profu' de bani", cum sa folosesti eficient un card de credit.
1. Cardul de credit are o perioada de gratie, adica perioada in care poti returna banii cheltuiti fara a plati dobanda. Plateste la timp toti banii si nu vei da bancii niciun leu in plus. Bancile mizeaza pe faptul ca unii clienti nu pot returna, la timp, integral, sumele cheltuite, iar de aici apar dobanzile mari.
2. Foloseste cardul de credit ca pe un supliment financiar care nu este necesar bugetului tau. Adica, sunt bani pe care ii ai la dispozitie, dar nu ai nevoie de ei. Un fel de plasa de siguranta, in cazul in care se intampla ceva. Cam acelasi rol il are si overdraftul.
3. Foloseste cardul de credit numai pentru achizitii importante. Nu-l folosi pentru cumparaturi mici, de zi cu zi, pentru ca, dupa o luna, putin cate putin, poti acumula o datorie prea mare, care te va destabiliza financiar. Aici trebuie sa intervina omul disciplinat din tine.
4. Sumele mari primite fara efort sunt atragatoare, asa ca, daca folosesti cardul de credit pentru motive ca la punctul 2, atunci cere bancii sa nu iti ofere un card de credit cu suma limita, ci cu una rezonabila pentru tine. De exemplu, daca ai un salariu de 3.000 de lei, iar banca iti ofera un card de credit cu 5.000 de lei pe el, ideal ar fi sa ceri bancii ca suma... mai mult
Miercuri, 23 Septembrie 2020, ora 07:30
In general, cand ai nevoie de un imprumut cat mai repede, primul lucru la care te gandesti este sa apelezi la apropiati, fie ca e vorba de un prieten sau o ruda.
Insa, de obicei, acestia nu dispun de intreaga suma de care ai tu nevoie si pe care ti-ai putea permite sa o returnezi in timp. Deseori, chiar daca acele persoane detin banii respectivi, ti-i pot imprumuta pe o perioada prea scurta pentru posibilitatile tale de restituire.
In ultima instanta, iei in considerare ideea de a contracta un credit rapid de ordin bancar. Dar, si in acest caz, de cele mai multe ori primesti un raspuns nefavorabil din partea bancilor. Numeroase formalitati, conditii greu de indeplinit, garanti sau garantii - toate acestea te descurajeaza sau te fac sa renunti intru totul. Insa planurile tale nu pot astepta la infinit, iar uneori problemele nerezolvate la momentul potrivit genereaza alte probleme!
Astfel, ajungi sa recurgi la cea mai eficienta metoda disponibila la ora actuala: un credit rapid nebancar. Acordat de o IFN (institutie financiara nebancara), un astfel de imprumut poate fi contractat indeplinind conditii minime.
Special creat pentru nevoile tale personale ori pentru situatii de urgenta, acesta consta intr-o suma de bani care ajunge de obicei pana la 20.000 Lei, foarte utila, ce poate fi accesata pe termen scurt sau mediu. Cu rate fixe lunare ori saptamanale, un astfel de credit rapid este solutia la care apeleaza mii de romani in prezent.
Spre exemplu, Provident... mai mult
Joi, 17 Septembrie 2020, ora 13:11
Atunci cand semnezi contractul pentru un credit bancar, ti se aduce la cunostinta ca ai o lunga lista de obligatii, dar trebuie sa stii ca tu, in calitate de client, ai si foarte multe drepturi, unele poate "ascunse" in acelasi contract sau chiar "uitate".
Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie financiara, unele drepturi pe care nu stiai ca le ai atunci cand vrei un imprumut de la banca.
Astfel ca, in cazul in care consumatorul sau sotul/sotia acestuia se afla in una dintre urmatoarele situatii: somaj, reducere drastica a salariului, deces, dobanda penalizatoare nu poate depasi cu mai mult de doua puncte procentuale rata dobanzii curente.
Prin reducerea drastica a salariului se intelege o reducere de cel putin 15% din valoarea acestuia. Aceasta dobanda va fi perceputa pana la incetarea evenimentului care a generat reducerea veniturilor, dar nu mai mult de 12 luni. In caz de deces, perioada nu poate fi mai mica de 6 luni.
Mai trebuie sa stii ca ai dreptul sa te retragi din contractul de credit, fara a invoca motive, intr-un termen de 14 zile de la incheierea lui.
De asemenea, mai ai dreptul de a opta pentru rambursarea creditului in rate egale sau rate descrescatoare. La cerere si gratuit, banca trebuie sa iti puna la dispozitie un exemplar al contractului de credit inainte de semnare.
In plus, in cazul anumitor credite, ai dreptul de a solicita inlocuirea garantiei imobiliare initiale cu o alta garantie.
Rubrica "Educatie Financiara" este... mai mult
Luni, 24 August 2020, ora 10:31
Peste 150.000 de persoane fizice si aproximativ 10.000 de companii au solicitat pana in prezent amanarea platii ratelor la credite, termenul limita pentru depunerea cererilor fiind jumatatea lunii mai, a declarat vineri, pentru AGERPRES, presedintele executiv al Asociatiei Romane a Bancilor (ARB), Florin Danescu.
"Peste 150.000 de persoane fizice (au solicitate amanarea ratelor la credite - n.r.) si aproximativ 10.000 de companii. Din aproximarile pe care le facem in momentul de fata", a spus Florin Danescu, intrebat care este numarul de cereri de amanare a ratelor la credite primit de banci.
Potrivit presedintelui executiv al ARB, clientii au inceput sa depuna cereri de cand bancile au oferit solutii, dar volumul a crescut foarte mult in ultimele zile, dupa aparitia normelor de aplicare pentru Ordonanta 37.
El a mentionat ca cererile se pot depune pana la jumatatea lunii mai, iar daca ritmul de crestere a numarului de solicitari se mentine, se consuma portofoliul de clienti. "Nu stiu daca ar fi bine, ca nu e vorba de resurse sau ca nu ar vrea bancile. Doamne fereste! Ci de faptul ca inseamna ca oamenii nu ar face selectia intre cei care chiar au nevoie sau pur si simplu ar cere toata lumea fara sa aiba nevoie. Ar fi o greseala pentru ca si-ar incarca nota de plata fara rost", a declarat Florin Danescu.
De asemenea, el a mentionat ca volumul este foarte mare pe comunicare nu numai despre credite, dar si pentru restul produselor. Clientii ar putea sa foloseasca... mai mult
Vineri, 10 Aprilie 2020, ora 14:54
Asemanarile dintre Marea Depresiune, din anii '20, si economia globala extrem de volatila din prezent sunt extrem de clare. Ratele mari ale somajului si datoriile guvernamentale uriase sunt doar doua dintre similitudini. Cei care au trait la limita saraciei in urma cu 80 de ani au invatat o serie de lectii care ne-ar putea ajuta sa facem fata crizei prin care trecem.Din fericire, vremurile grele de la sfarsitul anilor '20 si in anii '30 par inca un vis urat pentru generatiile actuale.
Generatiile care au trecut prin aceasta perioada sunt dovada vie ca orice dificultati pot fi depasite.
Unii dintre cei care erau tineri in timpul Marii Depresiuni mai sunt in viata inca, asa ca poate ar fi timpul sa ne inspiram din experienta lor.
BusinessInsider a realizat o lista de idei formate in acea era, care ar putea sa ne fereasca de saracie. Dar care ne si amintesc ca ar putea fi mai rau.
Foloseste tot ce ai
Wanda Bridgeforth era copil in timpul Marii Depresiuni, iar situatia familiei sale era atat de rea incat ajunsesera sa locuiasca 19 persoane intr-o casa cu doar cateva incaperi.
In acea perioada a invatat sa pastreze, sa foloseasca si sa refoloseasca orice obiect.
Aceasta filosofie ar putea fi utila atat la nivel individual cat si pentru companii.
Analizeaza situatia economica
Unii raporteaza cifre ale somajului si inflatiei la fel de mari ca cele din anii '20. Insa sentimentul de disperare, numarul de oameni care sufereau de infometare si saracia erau mult mai... mai mult
Miercuri, 31 August 2011, ora 11:54
Vasile Deleanu, Avocat Warwick Legal Network
Fondata in 2001, Warwick Legal este o asociatie internationala de firme de avocatura independente care ofera servicii legale de inalta calitate.
•Debitorii isi pot recupera propriile creante, fara taxa de timbru, apeland la reorganizarea judiciara
•Creditorii chirografari, avantajati daca apeleaza in perioade de dificultate la concordatul preventiv
•Falimentul nu este sfarsitul: realocarea resurselor este optiunea
Falimentul nu este un cataclism, ci reprezinta un proces prin care se iau resursele active, brand, fond de comert si salariati si se realoca catre un alt agent economic, mai viabil. In final, acesta este mecanismul economiei de piata si trebuie sa ne obisnuim cu el, a declarat Vasile Deleanu, avocat, Warwick Legal Network.
mai mult
Marti, 23 Martie 2010, ora 03:46
De ce nu mai reusesc romanii sau firmele sa ia credit de la banca? Pentru ca Ministerul Finantelor se imprumuta in disperare, adunand toti banii de pe piata, ca sa umple gaurile din buget pe care nu e in stare sa le acopere prin colectare.
Potrivit rezultatelor licitatiilor pentru imprumuturi de stat, publicate de Ministerul Finantelor, toate cele 12 mari banci de pe piata interna s-au inghesuit sa dea credite Guvernului. Mai precis, de la inceputul anului si pana in prezent, au dat statului peste 6 miliarde de euro. Si nu oricum: au acceptat dobanzi la lei pe care le practica pentru firme si populatie pentru credite in euro.
Creditele in lei, precum cele luate de Ministerul Finantelor, au pentru clientii din economie, in medie, dobanzi anuale efective de peste 22%, nivel valabil doar pentru cele mai sigure imprumuturi (pe termen mediu, garantate cu ipoteca). Pentru economie, in doar patru luni, dobanda medie a crescut cu 5% la creditele de nevoi personale, atat in lei, cat si in euro, si cu 4,5%, respectiv 3% pentru ipotecarele in lei si euro.
Intre timp, sectorul IMM se confrunta cu mari probleme de finantare. "Costurile sunt exorbitante. O dobanda de 25-30% nu poate fi suportata din activitati desfasurate legal", a declarat recent Ovidiu Nicolescu, presedintele patronatului IMM-urilor. In prezent, firmele platesc la lei dobanzi chiar mai mari decat populatia. mai mult
Luni, 04 Mai 2009, ora 09:44